Visserslatijn

Na het bekijken van Gjerts hut, stapten Man, Kind en ik in Gjerts bootje, roeiden naar het midden van zijn (!) meer en smeten ’s mans hengels met haak in het water. Nog een heel gedoe om die haakjes niet in elkaars lip te gooien. We visten uren, maar bijten? Ho maar. In het begin vonden we dat niet erg, het ging om de intentie. Daarna probeerden we de vissen te lokken door heerlijkheden in het water te smijten, maar ze zwommen er niet in. Voor iemand met weinig geduld heb ik knap lang achter het net zitten vissen.

De lunch gebruikten we op het droge. Alsof de vissen daar op gewacht hadden. De ene na de andere sprong uit het water omhoog. Niet eentje, niet twee, maar met tientallen tegelijk. Ik zat me te verbijten op m’n boterham, dat stuk koudbloedige geteisem.  Ze vroegen er gewoon om om vermoord te worden.

Eenmaal de hengels weer uit, waren ze nergens meer te bekennen. Ineens werd mijn hart vervuld door een diep medelijden voor Gjert. Maakte hij dit elke keer tijdens zijn vismissie mee? Geen wonder dat de man een geweer had: om die provocerende vissen mee dood te schieten. De man had mijn compassie.

’s Middags deden we inkopen in een regionale supermarkt, en daar lag een blote vis in de vriezer. Ik trommelde Man en Kind op, duwde ze de diepgevroren vis in de kladden, pakte het fototoestel  – even lachen! – en klaar. Eind goed, al goed.

zó'n vis!

 

16 thoughts on “Visserslatijn

 1. Ik denk dat het warm was. Dan zwemmen de vissen hoog in het water. Als je dan te diep ligt met je lijntje kan je lang wachten voor je wat vangt. Tja, OF ze hadden jullie gewoon door. En je weet toch dat je bij het vissen nooit mag praten he? Dat verstaan ze.

 2. Mooi verhaal mijn ex was ook een fanatiek visser dus heel wat keren aan de waterkant gezeten, weliswaar met een mooi boek en heel soms ook wel eens gevist. Maar ik vind dit ook wel een goeie oplossing hoor.

 3. Haha! Ik heb een vissende zoon (11) en die maakt de meest indrukwekkende foto’s van zijn vangsten. Er is een speciale site waar je dat met andere mensen die die tic hebben kunt delen. Tip? 🙂

 4. Brrrr helemaal niks voor mij hoor vissen! Balen als je zo je best doen en je vangt gewoon niks.
  En ik vind het ook al knap dat ze die vis zomaar vasthielden met blote handen, maar ja, die was natuurlijk bevroren ;-). Knap bedacht hoor!
  Zo doen wel meer vissers dat denk ik 😉

 5. Waarom willen bijten als je lekker zit te vissen;-)
  Evengoed toch weer heel vindingrijk om op deze manier aan een flinke portie visserslatijn te komen, en nog léuk ook!

 6. Ik wil niet moeilijk doen hoor Mirlam, maar met de beste wil kan ik op die foto geen blote vis herkennen? t Zal wel weer aan mij liggen zeker. Maar van een ding ben ik zeker , als mijn man al eens met vrienden met de boot ging vissen, bracht hij ook altijd een paar ‘blote’ vissen mee. Die beestjes zwemmen zeker niet met kleedjes aan.

  • @ Tilde: die foutjes heeft vast niemand gezien, ik heb ze snel ff verbeterd.
   Het was ook maar een grapje van die blote vis, want hij is niet bloot maar heeft een plastic jasje aan 😉

 7. Wie niet sterk is moet slim zijn …maar ehhhh
  het was zeker wel een heel zonnige dag dan? Resultaat vismissie is niet vissen vangen maar een kleurtje krijgen, ook niet verkeerd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *