33

Blazen

Posted by Mirjam on januari 20, 2013 in Kakelvers |

Eindelijk gerechtigheid! Nooit never ever ben ik door een agent gesommeerd mijn voertuig aan de kant te zetten; elke keer reed ik weer net naast de fuik. Maar na ruim tien jaar ’s Herenwegen onveilig te hebben gemaakt, moet ik stoppen en mijn raampje opendraaien.
‘Goedemiddag, mevrouw. Alcoholcontrole.’
‘Oh, mag ik op het pijpje blazen?’ roep ik hunkerend.
‘Nou nee, dat hoeft niet meer,’ legt de agent uit, ‘u hoeft alleen maar tégen het apparaat te blazen.’ Hij lacht trots, alsof hij deze zegen voor de mensheid zelf bedacht heeft.

Ik word overvallen door moedeloosheid. Uitgerekend wanneer ik de gelegenheid krijg  óm te blazen, kan dat niet meer ouderwets, maar moet dat tegen een of ander slap aftreksel. Ik voel me tekort gedaan. Altijd ben ik Bobientje in het verkeer, en wat krijg ik er voor terug? Niets.
Ik weersta de aanvechting onmiddellijk naar de dichtstbij zijnde slijter te rijden, een fles Campari uit het schap te rukken, en deze in de auto soldaat te maken.

‘Kan het ècht niet meer op een pijpje?’ vraag ik. Ik kijk zo hopeloos mogelijk. Als ik wil kan ik dat best. Ik zie de wetsdienaar denken: die mevrouw is een beetje doorgeslagen, en nou is ze waarschijnlijk nog niet eens dronken.
Kennelijk krijgt hij medelijden, want hij vraagt: ‘Wilt u even wachten?’ Dat wil ik wel. Ik heb de rest van de dag toch niet nuttigs te doen.  De agent praat met een collega die naar een auto wijst. De agent rommelt wat in de aangewezen achterbak, pakt er iets uit en komt glimlachend mijn kant oplopen. Ja hoor, ik mag ouderwets blazen!  Mijn mondhoeken raken van vreugde bijna mijn oorlellen. Ik  blaas de longen uit mijn lijf, en slaag met vlag en wimpel voor de blaastest. De agent heeft nog een verrassing voor me: het blaaspijpje mag ik meenemen.

Als goede vrienden gaan we uit elkaar.
Zo’n aardige agent toch!
Wat een voorbeeldige Bob-mevrouw!

Blij parkeer ik de auto voor de deur, helemaal hyper om mijn huisgenoten te laten delen in mijn vreugde. Ik stap uit. Kkgggggt hoor ik onder mijn voet. Ik kijk. Daar ligt het blaaspijpje. Vermorzelt onder mijn laars. Nu rest me slechts de herinnering…

33 Comments

 • Jij hebt tenminste mogen blazen… Ik fiets alleen maar. Ik kan er alleen maar van dromen! ;)

  [Beantwoorden]

 • dieneke zegt:

  whaaaaaaaa!!relikwie naar de haaien.

  [Beantwoorden]

 • Marja zegt:

  Geweldig verhaal. Manlief deed ooit ook zoiets en werd toen bekeurd voor een defect lampje. Hoezo gerechtigheid?

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  @ Marja: ja, je hebt polietie-agenten en horken.

  [Beantwoorden]

 • Karin zegt:

  Jaloers! Ik heb echt nog nooit mogen blazen.

  [Beantwoorden]

 • Emmelinda zegt:

  Maar goed, dat is dan een héle fijne herinnering. Marc miept ook altijd wanneer hij aan de andere kant van de weg een fuik ziet. Wat zou hij dat graag eens meemaken…

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  @ Emmelinda: mijn rijbewijs had ik anders ook graag willen laten zien, maar daar had meneer geen belangstelling voor…

  [Beantwoorden]

  Emmelinda Reply:

  Ja zeg, wat is dat met die lui? *stampvoet* *veegt klodders sneeuw van muur*

  [Beantwoorden]

 • An zegt:

  Haha, geweldig om te lezen!
  Ik mocht vrijdag ook, heb er nog zo’n knalgele BOB-sleutelhanger aan overgehouden :-)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  @ An: sow hee, bofferd! Het is weer ongelijk verdeeld in het leven ;-)

  [Beantwoorden]

 • Tilde zegt:

  Maar Mirjam toch ,Moet je daar zo verlekkerd op zijn . Pijpje blazen ?
  Als het nu nog een trompetteke was ! Maar pijpje , tsssss toch !

  [Beantwoorden]

 • Elisabeth zegt:

  Ik heb geen auto dusssss .Maar wat sneu nou dat het pijpje kapot is haha.

  [Beantwoorden]

 • Desire zegt:

  Kom je eindelijk eens in zo’n alcoholcontrole terecht en dan moet je tégen het apparaat aanblazen?? Da’s toch voor mietjes … wat een teleurstelling. En nu ook nog het overgebleven blaaspijpje kapot. Je zou er bijna een stevige borrel van gaan drinken … ;-)

  [Beantwoorden]

 • Elisabeth zegt:

  Wat super leuk, ben benieuwt of ik straks ooit nog in de gelegenheid kom. Heb nu nog geen rijbewijs ;)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Wat niet is, kan nog komen!

  [Beantwoorden]

 • Petr@ zegt:

  Haha ja blazen is alleen leuk als je nuchter bent!
  Ik ben ook eens aangehouden, ik was de Bob, had allemaal dronkelappen op de achterbank. Ik hoefde niet te blazen , ze zagen meteen dat ik de nuchtere verstandige was :-)
  Leuk verhaal!

  [Beantwoorden]

 • platoonline zegt:

  Wat erg, Kakel. Een verbrijzeld pijpje. Daar gaan je verworven schatten. De wereld is een tranendal.

  Ik heb ook nooit mogen blazen. Zo’n agent kijkt mij aan en denkt: jij niet. Wat denk je wel. Koop eerst maar eens een auto. Maar ja, ik kan niet rijden. Niet met- en niet zonder drank op.

  [Beantwoorden]

 • * s c h a t e r l a c h* het is je uiteindelijk gelukt maar toch niet helemaal gegund…. je moet het voortaan met de herinneringen doen.

  Schitterend verhaal overigens, bijna net zo hilarisch als dat het mij ook 1x lukte… terwijl ik in functie was en achter het stuur van de dierenambulance zat en tijdens de tt aangehouden werd op alcoholcontrole… jawel, in functie, in gepaste kleding, nooit drinkend, nooit mogen blazen… en toen in eens wel, nuchter as ever uiteraard

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  @ Melody: Haha! Lijkt me erg stoer om achter het stuur van een dierenambulance te zitten. Goh…heb ik er weer een nieuwe wens bij :-0

  [Beantwoorden]

  ♫ M e l ☺ d y ♫ Reply:

  Is prachtig doch zwaar werk…. vertel ik je eerdaags wel meer over ;-) -x-

  [Beantwoorden]

 • Door zegt:

  Haha, mooi verhaal. Misschien kun je een brief schrijven (of gewoon dit logje opsturen) naar het plitieburo.
  Vorig jaar moest mijn vriendin blazen en hoewel ze had beloofd de BOB te zijn, had ze toch stiekem wijn gedronken. Ik zweette peentjes. Maar we kwamen glansrijk door de blaastest…

  [Beantwoorden]

 • Billy zegt:

  hahahahaha!
  ik heb zelf al enkele keren het genoegen gehad om te blazen, gelukkig zonder gevolgen…
  Als ik wat gedronken heb, laat ik me voeren door Bob(ientje), lijkt me maar het veiligst

  Groetjes!

  [Beantwoorden]

 • hanneke zegt:

  ik heb ruim 25 jaar mijn rijbwijs en heb dat nog nooit hoeven laten zien en ook heb ik nog nooit hoeven blazen.
  zie ik er zo betrouwbaar uit? lijk ik te braaf om beschonken achter het stuur te zitten?
  ik weet het niet, maar nu ik jouw berichtje heb gelezen hou ik hoop, ik oefen er thuis vaak genoeg op…… eerst drinken en dan blazen….
  het drinken heb ik onder de knie, nu het blazen nog (gevalletje astma)

  [Beantwoorden]

 • rietepietz zegt:

  Heel toevallig reed ik vorig jaar,voor het eerst in bijna 40 jaar rijbewijs, óók een fuik in . Om 5 uur in de middag ,normaal ben ik dan natuurlijk láveloos maar dit keer “toevallig” broodje nuchter omdat ik op weg was naar naar een rouwkamer !
  Inderdaad mocht ik “tegen” het nieuwe apparaatje blazen en dat lijkt me prettiger dan zo’n pijpje, heeft toch altijd een vervelende associatie met ene Maarten” vind ik zelf! Ik mocht óók al zo’n geweldige BOB sleutelhanger in ontvangst nemen, je begrijpt, mijn dag kon niet meer stuk !

  [Beantwoorden]

 • Novelle zegt:

  Sorry moet wel ff lachen mooi kakelverhaal!
  graag gelezen hoor!!!

  [Beantwoorden]

 • Mrs. T. zegt:

  Ik heb nog nooit mogen blazen!!! Altijd een heel nuchtere bob als ik moet rijden en nog nooit beloond voor goed gedrag. Ik wil ook blazen!

  [Beantwoorden]

 • tagrijn zegt:

  Heb een paar keer mogen blazen, maar geloof me, heel sensationeel is zoiets niet hoor, Je hebt niet veel gemist. Natuurlijk wel jammer dat het relatiegeschenk van de politie nu is vertrapt. Je hebt het heel hilarisch verteld.

  [Beantwoorden]

 • gewoonanneke zegt:

  Mooi verhaal Mirjam haha ik vond het ook zo leuk toen ik voor de eerste keer mocht blazen midden in de nacht. De tweede keer reed is zo een fuik in uit mijn werk en kreeg ik ook een mooie BOB sleutelhanger. Wel zonde dat je pijpje gesneuveld is zo een mooi aandenken zijn geweest maar wel des Mirjams denk ik zomaar haha zou mij ook zo kunnen gebeuren ;)

  [Beantwoorden]

 • Avalanche zegt:

  Haha, jouw verhaal deed me denken aan de eerste (en tot nu toe enige) keer dat ik mocht blazen. In een pijpje, dat wel. Het zal een jaar of twee geleden zijn en de agent was stomverbaasd dat ik zo enthousiast was. Kennelijk gebeurt dat niet heel vaak. Maar ik was, net als jij, als een kind zo blij dat ik na een kleine 25 jaar ein-de-lijk aan de beurt was. :-)

  [Beantwoorden]

 • lien zegt:

  Ik heb ook nog nooit hoeven blazen. Mijn zusje wel. We hadden een familie uitje gehad toen we op de terugweg staande werden gehouden. ‘Goedemiddag!’ riep mijn zusje enthousiast, ‘Mag ik blazen?’ Dat mocht, het was middernacht namelijk en de agent was meteen gealarmeerd. Ze slaagde met glans want ze had natuurlijk niet gedronken. Of ze het pijpje mocht houden weet ik niet meer.

  [Beantwoorden]

 • Margreet zegt:

  Haha, leuk! Ik heb lesgegeven op de politie academie en HEEL VAAK een alcohol controle gedaan rollenspel met studenten gedaan. Ik kan het gesprekje dromen!

  [Beantwoorden]

 • Trees zegt:

  Een hartstikke leuk verhaal heb je weer van deze ervaring gemaakt. Ooit heb ik een keer mogen blazen, denk een jaar of 10 geleden. En dat na 32 jaar BOB zijn en daarna er dus nog 10 jaar aan vastgeplakt.
  Ik vond het ook spannend om te doen, dus ik snap je hoor.
  Ik heb het pijpje alleen niet meegekregen, ik had het eigenlijk ook wel leuk gevonden, wat een krenten zijn het eigenlijk zeg die agenten ;-).

  [Beantwoorden]

 • Truus zegt:

  Wat een hilarisch verhaal weer Kakeltje. :-)
  Jaren geleden heb ik ook eens mogen/moeten blazen bij een fuik. Op een ouderwets pijpje en met een gele BOB als aandenken.

  [Beantwoorden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 1969-2014 Villa Kakelbont All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.2.4.1, from BuyNowShop.com.