Altijd-prijs-mensen

Jiehaaa!

Zij kent mensen die altijd prijs hebben. Die staan altijd in de goeie rij bij de kassa, hebben tijdens vakanties in Nederland altijd zon, en stoplichten staan voor hun immer op groen. Ze stinken ook niet uit hun mond, hun winkelwagentjes hebben geen afwijking naar rechts, en ze hebben ook nooit last van opkruipende onderbroeken. Maar boven alles heeft zij de grootste hekel aan mensen die almaar prijzen winnen. Overal en lukraak valt alles ze toe. Nou, haar maat is er van vol!

Met stugge volhardendheid doet ze mee met elke prijsvraag en verloting. Ze kijkt allang niet meer wát ze kan winnen, áls ze maar kan winnen. Haar geduld werd ernstig op de proef gesteld, maar eindelijk viel zij in de prijzen. Toen ze de brief met het goede nieuws las, stopte haar hart bijna met slaan van vreugde.

Vandaag gaat ze haar prijs incasseren.
Het mag dan pijpenstelen regenen, daar laat ze zich niet door weerhouden; ze trekt gewoon haar regenponcho aan. Een tikkeltje wijdbeens vanwege de extra Tena-lady’s in haar onderbroek, plakt ze met een dikke klodder spuug een dwarse haarlok plat. Tot slot zet ze haar mooiste regenkapje op.
Voldaan kijkt ze naar haar evenbeeld  in de spiegel: ook al gaat ze al een flinke tijd mee, ze ziet er nog best fruitig uit. Dankzij haar steunzolen staat ze bovendien fier rechtop in haar comfortschoenen. Zij is er klaar voor.

De prijs die ze gewonnen heeft, duurt maar een paar uur. Wat ze gewonnen heeft, weet ze niet precies. Het woord kent ze niet, maar het rolt wel lekker over haar tong. Ach, de prijs maakt haar ook niet zoveel uit, zolang het maar chic blijft. Reeds bij voorbaat voelt ze verwachtingsvolle tintelingen langs haar ruggengraat kriebelen. Wat het dan ook mag zijn, ze gaat ongetwijfeld veel plezier beleven van de gigolo.

52 thoughts on “Altijd-prijs-mensen

 1. Dit verhaal heb ik dus gewoon gemist, hoe is het mogelijk! Een geweldig verhaal, goed dat ik dit even eerst gelezen heb, nu op naar de gigolo ;-), ben razend benieuwd!

 2. O Mirjam, hoe kom je toch aan die verhalen? Hilarisch!
  Overigens kan ik me helemaal inleven in de hoofdpersoon. Ik win ook nóóóit wat!
  Maar gezien de prijs van deze dame blijf ik het toch maar proberen:-)

 3. Hoe verzin je het?! Ik kom niet meer bij.
  Heerlijk ook, al die grapjes in je verhaaltje. 🙂
  En een prachtige foto.
  Pst, zijde in de eerste alinea moet niet vast maar los ;-).

 4. Eindelijk een prijs gewonnen

  na het kopen van ontelbare loten viel ze in de prijzen
  mits betaling voor één vergezellend persoon
  het mocht eender wie zijn, zelfs een allochtoon
  mocht ze zelf voor halve prijs de hele wereld afreizen

  Met plezier gelezen, Mirjam!
  Lenjef 🙂

 5. Jaáááááá! Als nieuwe abonnee van de Linda kon je – ooit – een gigolo winnen … waanzinnig! Maar het is raar, de prijswinnares doet mij voorkomen als zij die bij Rinus achter op de scooter zit 😉

 6. Echt, je mag ons nu niet in het ongewisse laten. Ga daar nog maar eens kijken en doe verslag van haar met de gigolo. Wat zal dat een verwenpartij worden. Geweldig bedacht.

 7. Heerlijk verhaal Kakel en uit eindelijk, het ligt eraan hoever de “prijs” mag gaan, heeft zij zich allang van de Tena ontdaan en is dan een Lady 😉

  Dank je heb genoten, liefs Laura

 8. Wij hebben ook altijd prijs. Is het geen enveloppe van de belastingdienst, dan wel een enveloppe van de BankGiro Loterij met de mededeling dat we weer geen geldprijs gewonnen hebben, maar dat we wel meer kans maken als we een extra lot kopen.
  (Onzin natuurlijk, want als iedereen een extra lot koopt, blijft de kans gelijk)

  • Nou já, ik heb smakelijk zitten lachen om je gesmolten ijs, wat een giller! Alhoewel…als het maar geen bak met Hertog-ijs was. Dat zou pure verspilling zijn.

 9. Ha, wat heb ik een hoop binnenpretjes. Stel je voor dat ik die prijs had gewonnen. sjonge wat zou die gast raar opkijken.
  ” Een keer en nooit niet meer , geef ik me als prijs weer”
  Ik ‘ hoor ‘ het hem al denken ! ! !

 10. Oeps je zou het winnen dat is weer wat anders dan de bon van 20 euro die ik won in de Breeje voor een eetcafé. Nog geen tijd gehad om te verzilveren en nu zijn ze failliet….. Maar zo’n gigolo is me nog nooit geluk. Straks even kijken of ik soms de staat gewonnen heb…. Mooi verhaal weer.

 11. Whahahaha , wat een schitterend plaatje schilder je weer!
  Het zou zómaar kunnen dát ze veel plezier gaat beleven …. als de gigolo z’n vak verstaat en met liefde uitoefent 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *