Up-dateje over Hoogspanning

Wat een medeleven allemaal! Nee, het was geen fictie, en ik heb ook  niets overdreven.
Het gesprek met de arts is bijna drie weken geleden, en ook al was een opname en elektroshock onbespreekbaar, het gesprek dreunde zeker nog een week na. Vond het echt vreselijk.

De neuroloog waar ik al lang onder behandeling ben, vroeg wat ik ervan vond om nog een keer naar mijn medicijnen te laten kijken, en stelde een gesprek met een psychiater voor. Puur een kennismakingsgesprek. Ik dacht: laat ik mezelf (lees: man en kind) nog één, één allerlaatste kans geven, en heb toegestemd. Ik heb alleen maar slechte ervaringen met psychiaters, maar wilde positief blijven. Ergens zullen er toch ook wel aardige psycho’s rondlopen, dacht ik. Deze hork sloeg echter alles.

Over anderhalve heb ik het vervolggesprek. Daar ga ik naartoe omdat ik de uitslag van mijn bloedonderzoeken wil weten. Daarna kan de man de boom in; zo hoog mogelijk. Vanzelfsprekend neem ik Joris, mijn rots in de branding, mee.

Intussen gaat het stukken beter met me. Echt! Zelfs beter dan het in tijden gegaan is! Ik houd jullie op de hoogte. Veel liefs en dank voor jullie medeleven 🙂

Thanks!

 

30 thoughts on “Up-dateje over Hoogspanning

 1. Nou, ik snap heel goed dat je dacht, ik probeer het nog maar eens. Ik heb ook geen hoge pet op van psychs maar zelf gelukkig geen ervaring ermee. Wat een ontzettende botte boer en dat zei hij dus allemaal meteen op het eerste consult? Niet te geloven!
  Inmiddels gaat het beter met je, echt heel fijn!
  Ben je nou de 28e nog naar hem toe gegaan? Hoop dat er wat meer duidelijkheid is. XXX

  OT: Even bijgelezen… heb nu een e-mail abonnement genomen. De Google-Reader stopt ermee, meteen uitgeschakeld en dus nu elke keer bij iedereen apart gaan lezen.

 2. Goed dat je iemand mee neemt naar de vervolgafspraak. Sterkte met wat er komen gaat…
  En bedankt voor het toevoegen aan je blogrol. Ik vind het helemaal prima. Fijn zelfs.

  Groetjes,
  Rianne, aka Wiebeline

 3. Ik heb eerst je vorige blog gelezen .Mijn mond viel open van verbazng ,wat een etterbak!!Ik zou niet eens meer terug gaan!! Je huisarts krijgt toch ook die uitslagen.Fijn dat het weer wat beter gaat .
  Liefs Elisabeth

 4. Zo kun je het niet verzinnen…Wat een verschrikkelijke man. Ik zou via mijn huisarts vragen of je over die l.l een klacht kunt indienen en of hij kan zorgen voor een andere psych. Echt zo’n kereltje die vindt dat hij de arts is en ieder ander’onmondig en bijna debiel. Gelukkig voel je je al weer wat beter. Vasthouden!

 5. suZ onder stroom zetten, is hij helemaal… Ik heb nog wel een Shockerende ervaring voor hem, 25kV bovenleiding op de betuwe route. Wedden dat dit een prikkelende ervaring voor hem is?

  • Haha: prikkelende ervaring 😉
   De opname in de GGZ om af te kicken van mijn anti-depressiva overleef ik niet, dus daar verbleekt de elektroshock bij. De shock krijg je onder narcose, maar als er iets “stuk” gaat, is het wel onomkeerbaar. Ik iemand persoonlijk die al 7x zo’n shock gehad heeft, en ze kan nog steeds niet lachen…
   De volgende (en laatste!) afspraak is 28 maart. Je hoort het vanzelf. Liefs en een kus van Zus

 6. Het idee van Petr@ spreekt me héél erg aan! Maar gelukkig voel je je nu al véél beter en dat is winst! met het voorjaar voor de deur kán het nu alleen maar beter gaan TOI,TOI, TOI !

  • Het gaat echt al een stuk beter met me, maar een heerlijk zonnetje sla ik niet af. Ik weet nog amper hoe dat ding eruitziet ;-(
   Gelukkig ben ik sinds kort het zonnetje in huis 🙂

 7. Dat ik blij voor je ben wist je al maar zeg het ook hier nogmaals!
  Ben superrrrrrrrrrblij voor je!

  En ja wat al gezegd is, ik zou dat gesprek lekker laten waaien en de uitslagen of zelf ophalen via de pc of bij de ha.

  -x-♥

  • Ik ben echt een week lang van slag geweest, maar concentreer me nu keihard op de op de positieve kant, want dat houdt een mens gewoon het langst vol 😉
   Liefs terug xxx

 8. Eens met Marja en Dieneke. Als het nu goed met je gaat, laat je dan niet terugslaan door zo’n vervelend consult bij die ehhhh Hork.

  De huisarts kan die uitslagen ook wel met je bespreken en dan weet hij meteen dan die arts geen optie meer is.

  Enfin, je blogje geeft hoop. Je hebt de zaken goed in de hand en je gaat je geen knollen meer voor citroenen laten verkopen.
  Op naar een beter invoelende psychiater.

  Enne… geniet van de zon en de lente, Kakel. Dat mag en wel met volle teugen. Misschien wil je wel heel hard hoera brullen als je in de tuin staat 🙂

  • Ik vind het ook zeker een goed idee van Dieneke. Dit is overigens pas de eerste keer dat ik verneem dat huisartsen aan een dergelijk verzoek meewerken.
   Toch ga ik terug naar de man, en wel omdat het in mijn eigen belang is. Er zijn twee ziekenhuizen in NL waar ze kunnen constateren of je cvs/me hebt, en dat is in Nijmegen en in Gouda.
   Omdat Nijmegen een eind uit de buurt is, en nou eenmaal niet voor de weg van de minste weerstand ben, laat ik de afspraak staan. En ik neem Joris mee!
   Maar het gaat echt al een stuk beter met me! Bedankt voor je meelevende bericht!
   Liefs Kakel

 9. Gelukkig dat het wat beter met je gaat!
  Misschien kun je bij het volgende gesprek zo’n apparaat meenemen waarmee je iemand een stroomstootje kan geven. “Bedoelde u dit met shock?”
  Sterkte!!

 10. Doe hem vooral niet de groeten van mij want ik krijg spontaan wurgneigingen als ik aan dit figuur denk. Als je er de volgende keer weer heen gaat gelukkig samen met Joris,je man zorgen jullie twee er dan voor dat hij zich een beetje fatsoenlijker gedraagt.

  En wat Dieneke schrijft is een goed tip, het scheelt je een hoop ergenissen.

  Ik ben blij dat het beter met je gaat, gisteren had ik het idee dat het net was gebeurd.

  Houd het goede gevoel vast!

  xxx

 11. Mirjam je kunt zelf je bloeduitslagen opvragen via digid als die ‘hork’in het ziekenhuis zit.In ons ziekenhuis kan dat nl,zou het eens navragen bij je huisarts(die krijgt ze waarschijnlijk ook die uitslagen)truste….groetjes Dieneke.

 12. Dit is werkelijk niet te geloven. Zou je er nog wel weer heen gaan? ja misschien wel, want je bent je er een stuk prettiger door gaan voelen. je bent in verzet gekomen en dat geeft je de boost. maar het blijft een vreemde vertoning. Sterkte.

 13. Ongelooflijk dat er psychiaters zijn die op deze manier hun vak uitoefenen, niet te geloven. En zij zouden weten hoe de mens in elkaar steekt. Nou, deze heeft zelf een psychisch probleem pfff.
  Goed dat je ‘rots in de branding’ meegaat, morele steun is nooit verkeerd. En na de – hopelijk goed uitgevallen bloeduitslagen – keer je deze man voor altijd de rug toe, hoor je? 🙂
  Fijn te horen dat het alweer stukken beter met je gaat, hopeljk kan je het vasthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *