LAKS

Naar school? Roos heeft wel wat beters te doen. Een tweedaagse LAKS-cursus volgen bijvoorbeeld. Een typisch win-win gevalletje: school regelt alles, niemand die haar thuis achter haar gat zeurt over huiswerk, en ‘t is weer  eens wat anders.

Roos laat zich leiden door haar eigen interne kompas. Ze loopt niet in één sloot tegelijk. Mocht ergens de elektriciteit uitvallen, dan ben ik de eerste die het hoort. Ze hunkert ook niet, zoals de rest van Nederland, naar de lentezon, want waar zij staat, schijnt-ie door haar roze bril.

Denk er ook weer niet te licht over: zelf schone sokken, slip, pyjama, en tandenborstel vergaren en in een koffertje smijten, vergt veel van een jong mens. Maar ze wil wat, dus regelt ze zelf ook maar alles, inclusief overstappen van het ov. Dat kan zij als de beste, hoor, ze is pas nog naar Groningen geweest, weet ik nog wel? Ja, maar één administratief slordigheidsfoutje en ze mist een trein.

Laten we dichter bij huis beginnen: om de trein te halen, moet ze eerst in de bus zien te geraken.
‘Schiet nou oh-hop,’ roep ik in de deuropening.’
‘Ik heb nog tijd zat.’
‘Daar gaat je bus!’ krijs ik.
‘Wat? MIJN bus?’ Verontwaardigt steekt ze haar hoofd om de hoek. Krijg nou wat…’t is nog waar ook. Zie je dat je die buschauffeurs voor geen grijpstuiver kan vertrouwen? Deze is één minuut te vroeg. ‘Hij stopt bij de halte!’ gilt ze. Ze is een beetje van haar stuk. Wat moet ze nu doen?
‘Jas aan, schoenen aan,’ dirigeer ik.
Holy cow, waar is haar rolkoffertje nou weer? De net had ze ‘m nog.
Hollend op hakken rent ze richting de bushalte. Het koffertje stuitert achter haar aan. Bijna…bijna…Oeps..de bus trekt alweer op. Roos geeft een ferme mep tegen een ruit, en haalt ‘m op het nippertje.
Anders had ze mooi vijf kilometer naar het busstation kunnen lopen. Dat krijg je ervan als je laks bent…

Een paar uur later – om precies te zijn 10:06 – ontvang ik een whatsapp: “Oke dan, de cursus zou om 10 uur  moeten beginnen, en we zitten hier nu allemaal, maar er is geen leiding. WTF. Te laat komen op je eigen cursus, knap!” Tja, tijd is ook zó betrekkelijk!

 

46 thoughts on “LAKS

 1. Oh wat erg zeg… zo gaat dat met de jeugd van tegenwoordig (hahaha, het lijkt net of ik mijn oma hoor ;-).)
  Wel geweldig hoe ze dan later over de leiding denkt, ik zit hier weer te schuddebuiken ;-).

 2. Het is wel een ondernemend typje leuk hoor dat ze al die dingen aanpakt om te doen. En ach ja een minuutje te laat voor de bus, kan gebeuren toch 😉

 3. Leuk geschreven!
  Nadat we eerst nog de metro per ongeluk de verkeerde kant op hadden genomen, kwamen we ruim op tijd aan. De cursusleider was er uiteindelijk om 10:20 uur: maar ach, er waren genoeg pubers in de zaal om ze even op hun plaats te zetten hihi 😉

 4. Oke Laksheid heeft ieder in zijn pubertijd wel gehad …toch 😉 Maar de leiding geeft ook een voorbeeld van Laksheid door zelf niet aanwezig te zijn dus idd WTF hahahaha 😀 😉

  Fijn weekend Kakel,liefs Laura

 5. daar baal ik ook altijd zo van: doe jezelf je uiterste best (en dan ook echt, minuten van te voren bij de bushalte enzo) om op tijd te komen, beginnen we later omdat de helft niet op tijd is!
  ja hallo! blijf ik voortaan ook langer liggen!

 6. Always look on the bright side of life ♪♫♪♫♪

  sommigen kijken naar de wereld door een roze bril
  voor hen is vóór de ochtend dauw
  het hemelkleed elke dag helblauw
  ze gaan door ‘t leven zonder één antidepressiva pil

  Ik zou soms van ‘Roosachtigen’ het dagboek willen zijn, Mirjam. 🙂
  Lenjef

 7. wahahahahha

  moeders… als tienerdochter kun je ze soms wel achter het behang plakken maar ohhhh wat hebben ze vaak gelijk:-)

  whaahhaha
  heerlijk geschreven kakeltje,

  xxx

 8. Een heerlijke ongecompliceerde puberdochter heb je. Ik heb me erg vermaakt met je verhaal. Ik kon het zo voor me zien hoe zij al rennend op het nippertje de bus heeft gehaald. Wat een frustratie als je er dan eindelijk bent en de cursusleider is niet op tijd.

  Fijn weekend meis!

 9. Het valt me 100% mee dat die chauffeur haar er nog in liet. Bij een trein had die mep echt geen resultaat gehad. 😉
  Maarre, je linkje ‘Groningen’ werkt niet. ;-(

 10. Heel herkenbaar, hier ook een die altijd wind mee heeft en alles door een roze bril ziet.
  Ze komen er wel, let maar op! En zo niet, zitten ze er niet mee haha.

 11. Whoehaha! Pubers! En een volgende keer zal het net zo gaan, Kakel. Want het ligt aan hun puberbrein hè? De nog niet ontwikkelde executieve (uitvoerende) functies … weet je nog? Ze kunnen de tijd tussen opstaan en vertrekken niet plannen, jaja. Ik vermoed dat de cursusleider ook puber is 😉
  Dat ze jou een whatsappje stuurt is dan wel weer lief 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *