Feestje

uitnodiging

Afgelopen zaterdag had Roos haar kinderfeestje. 

Met een paar vriendinnen gaat ze pizza eten bij “Bella Milano.” Daar maakt elk weekend een man met een Bourgondische omvang, achter een piano de zaak  onveilig. Als de feestgangers geroutineerd hun tanden in het toetje zetten, speelt de maestro luid en duidelijk: “Lang zal ze leven…”

Ik zou daar een bewustzijnsvernauwing van krijgen en meteen onder tafel kruipen, maar Roos vindt het machtig interessant. Ongetwijfeld met de grijns van een aap moet ze zich inhouden niet óp de tafel te gaan staan. Kennelijk heeft ze net genoeg opvoeding meegekregen om zich te beheersen. Wel scheelt het weinig of ze vraagt de pianist “Lang zal ze leven” in het Italiaans te zingen, dit in verband met een naderend reisje naar Rome.

Thuis gaat Kinds feestje nog zachtjes verder. De dames gaan film gaan kijken, en Lief en ik verschansen ons op de bovenverdieping. We hebben onze pyjama’s aangetrokken, en tandenborstels, leesvoer en laptop mee naar boven gesjouwd. Het voelt een beetje aan als kamperen.

Roos komt tussendoor even polshoogte nemen.
‘Is alles al op?’ informeert Man.
‘Oh, nog lang niet!’ bruist ze opgewekt. Ze wil weten of de ramen er nog in zitten, want ze zijn beneden karaoke aan het zingen. Alsof haar vader en ik dat nog niet gehoord hebben! Wij willen haar verrassing niet bederven en houden ons van de domme.  Je begrijpt: dat kost ons geen moeite. Gerustgesteld voegt Kind zich weer bij haar krassende kornuiten.

Om kwart over twaalf duwt Roos haar vriendinnen naar buiten.
Ongelofelijk dat die meiden na de Italiaanse maaltijd nog zakken chips, popcorn en nootjes hebben weggewerkt.
Man en ik leggen ons tevreden te ruste. In de geruststelling dat we voor een jaar van het volgende feestje verwijderd zijn 😉

52 thoughts on “Feestje

 1. Zo slecht klinkt het allemaal niet Kakel.Integendeel zelfs, het klinkt als een SUPER feestje.
  Had ook wat chips en dergelijke mee naar boven genomen, voor jullie eigen pyjama feestje.
  O ja, alsnog van Harte Gefeliciteerd met Kind. 🙂

 2. Zo te horen een leuk feestje geweest. En Bella Milano, ja het grappige is dat ik dan die man zo voor me zie zitten haha, wat een man is dat. Laatst ging ik er met twee vriendinnen eten die allebei roken toen kwam hij even aan mijn tafeltje zitten zodat ik niet alleen zat. Ach en een avondje is goed vol te houden toch… wees blij dat ze het nog thuis wil vieren met haar vriendinnen 😉

 3. Heerlijk dat je dochter daar wel van kan genieten..ik kruip dan ook het liefst onder de tafel.
  Is de generatie denk ik;)
  Nou,geniet van het jaar want voor je het weet moet je weer kamperen…..

 4. Leuk idee, dat pizza eten! Hier is het ook om 00:00 uur klaar, dan vertrekt de karavaan altijd naar de stad om daar het feest voort te zetten. Maar Rome joh, dat is echt wel heel gaaf! .

 5. Gefeliciteerd nog! Maar ook mooi weer achter de rug … je hoefde toch niet met een toiletrol onder de arm naar het toilet tijdens jullie kampeerpartij? 😉

 6. Wat een leuk verhaal heb je weer geschreven. Het leest bij jou altijd zo lekker weg. Wat een ontzettend gezellig verjaardagsfeest hebben die meiden gehad. Gelukkig hoef je het niet meer zelf te organiseren, ik heb mijn hoofd wat gepijnigd met waar ik de kinderen weer mee moest vermaken. Mijn dochter word in juni 11 en wil weer graag zo’n zwemparty, was vorig jaar ook een sukses. Maar als ze straks ouder is zal ze het waarschijnlijk op dezelfde manier vieren als je dochter het doet. En dan mogen wij ons verschansen op de bovenverdieping.

 7. Z’n stukje leest weer lekker weg. Ouders op veilige afstand in bed en mocht het toch uit de hand lopen dan kunnen pa en ma altijd de brand komen blussen.

  • Echt waar, was jij zo’n wilde? Vertel eens Dien…
   In mijn tijd – hatsjoe!- bestonden dergelijke feestjes een stuk minder. Gelukkig ben ik niets tekort gekomen 😉

 8. Geweldig toch zo’n feestje .Ik zou wel heel even een keertje naar die tijd terug willen toen mijn kinderen hun feestjes hadden.Uhh eventjes maar hoor haha
  Liefs Elisabeth

 9. Prettig geschreven verhaaltje. Ik ben er zeker van dat de ouders zelfs al waren ze er niet bij er van genoten hebben.Dochter gelukkig en blij veilig thuis met vriendinnen.’t Plezier kon niet op.
  Volgend jaar zal het misschien wat anders zijn, en zal je met weemoed terug denken aan de vorige verjaardag. Maar zoals ik merk en lees zal haar goede opvoeding er wel voor zorgen dat alles prima zal verlopen dan..

 10. Dat zijn de betere (kinder)feestjes, waarbij je als ouders niet meer gewenst bent. Dat was vroeger wel anders, dan was ik helemaal blij als het achter de rug was!

 11. Wij hebben de mazzel dat ze vlak bij elkaar jarig zijn. 2 in 16 dagen en dan weer bijna een jaar rust. Kwestie van plannen 😉 NOg gefeliciteerd.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Klinkt als een heerlijk feestje en jullie hebben je zitten verkneukelen daar op die zolder ;-). Volgend jaar als ze 18 wordt viert ze het vast buiten de deur…

 13. Heelijk feest. En fijn rustig voor jullie dat je daarbij niet gewenst was. Ach, met de laptop op de dekens kom je nog een heel eind en is de avond zo om. Leuk verhaal.

 14. wat schrijf je dat weer goed en grappig neer. Ik wens je een hele fijne zonnige week toe. En als de zon in je hoofd schijnt is dat al genoeg. knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *