36

Tureluurs

Posted by Mirjam on mei 13, 2013 in Kakelvers |

chocola van Klaproos

De brievenbus kleppert: een pakje! En ik houd zo van pakjes over de post! 

Het was al laat. Glazig keek ik naar de toverdoos op mijn schoot; mijn oogjes werden almaar kleiner. Op het beeldscherm staarde ik naar het blog van Klaproos. Daarop stond een veld vol hartjes, waarin ik twee dezelfde “moest” vinden. Ik gluurde, loerde en begon zelfs dubbel te zien, waar ik niets mee opschoot, want nu kreeg elk hartje een dubbelganger, maar de oplossing vond ik niet. Ik werd er compleet tureluurs van, want ik mocht pas van mezelf naar bed, als ik de oplossing gevonden. Wat ik kon winnen? Een reep chocola. En voor chocola doe ik álles!

Als een terrier zette ik mijn tanden in de opgave. Alles draaide voor mijn ogen, maar er had nog niemand het antwoord gevonden, dus die reep lag gewoon op mij te wachten. Ik zag het niet meer zitten.

Wacht…ik had nog een reserve achter de hand: Kind.Op slinkse wijze sleepte ze de afbeelding naar Google, maar dat mislukte jammerlijk. We moesten ‘t echt met onze ogen doen.

Uiteindelijk riep Kind het verlossende woord: ‘Hebbes!’ en ze wees dezelfde hartjes aan. Ik stuurde de oplossing in, en sloot met een gelukzalige grijns mijn laptop af. Eindelijk kon ik naar bed. Uiteraard heeft Roos de reep verdiend, maar…zij blieft geen zwarte chocola, haha, en ikke juist wel! Zaterdag zat hier even een héél zoet meisje. Dankje Dien ♥

Ook tureluurs worden? Klik hier voor de opgave en mocht je de oplossing niet kunnen vinden, of er te lui voor zijn, klik dan hier. Suc6!

36 Comments

 • Oeh, ik ben nier echt een fan van chocolade, maar deze reep is niet te versmaden. Na het eten een espressootje en ene klein stukje van die pure chocolade met sinaasappel, mijn lievelings! Of was het nou die met framboos? ;)

  [Beantwoorden]

 • klaproos zegt:

  mmmm, wat heb je dat weer leuk gedaan kakeltje,
  jawel hé, ik ben hartstikke trots dat jij het hartje zo snel gevonden had:-)
  en de choco, alleen het beste is goed genoeg voor een winnaar:-)
  ik hoop dat ik je op nieuwe choco gebracht heb.
  koud uit de koelkast, bij de koffie… mmmmmmmmmmmmmmm
  ik wil ook:-)
  dag kakeltje,
  xxx

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Koud uit de koelkast? Chocola smaakt altijd, zeker als je het gewonnen hebt ;-)

  [Beantwoorden]

  Billy Reply:

  een échte liefhebber wéét dat chocola NIET in de koelkast mag, maar wel op een koele donkere plaats (tenzij het buiten écht zomert, maar dat is nu nog lang het geval niet).
  En denk eraan, er bestaat beslist een biertje dat uitstekend past bij deze chocolade… ;-)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  De állerbeste plek voor chocolade is voor mij mijn eigen mond :-)

  [Beantwoorden]

  Billy Reply:

  hahaha, dat wil ik best geloven!

  [Beantwoorden]

 • Leuk een pakje! Kijk aan heb jij geluk ;-) lekkere chocolade!!!

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  *veegt kruimels van mond* ‘t Is al op!

  [Beantwoorden]

 • HHH zucht, bij zoveel ´lust´!

  [Beantwoorden]

 • Petr@ zegt:

  Mmm lekker chocola. Ik had hem zelf willen winnen, maar JOU gun ik het ook!!
  Ik heb lang voor het beeldscherm zitten koekeloeren, maar kon het echt niet ontdekken.
  Die Dien houdt ons wel bezig haha.

  [Beantwoorden]

 • Karin zegt:

  Gefeliciteerd! Heerlijk zo’n stuk chocolade, toevallig met Moederdag ook twee repen gekregen. En ik zal ook eens vaker bij Klaproos gaan kijken, ik hou van spelletjes en zeker als er wat te winnen valt.

  [Beantwoorden]

 • platoonline zegt:

  Van harte gefelicteerd, Kakel en dochter Kakel. Dat hebben jullie mooi gedaan. De chocolade zal wel op zijn nu he? :-)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Tot op de laatste kruimel. Maar ik heb gelukkig nog een doos moederdagbonbons :-)

  [Beantwoorden]

 • Bofkont!

  Van harte gegund hoor, geniet er lekker en lang van.

  -x-♥

  [Beantwoorden]

 • Diana zegt:

  Ik merk het al jij doet alles voor chocolade. Heb je al op pinterest van die mooie afbeeldingen gevonden met heerlijke chocoladerecepten? Als ik die zie begin ik echt te kwijlen, yummie!. Maar vanmorgen met boodschappen doen liep ik er straal aan voorbij. Want als ik eenmaal begin …

  Fijne dag verders meis. En nog gefeliciteerd met je prijs!

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Laat ik die nou nog niet op Pinterest hebben! Mijn volgende missie ;-)

  [Beantwoorden]

 • Novelle zegt:

  Chocolade hmmm zalig en puzzelen heb ik nu geen tijd voor andere keer misschien. Maar samen gefeliciteerd hoor.

  [Beantwoorden]

 • Hanny zegt:

  Heel lang heb ik zitten turen naar de hartjes van Dien, maar ik kwam er niet. Uit ‘pure’ frustratie ben ik naar bed gegaan en was van plan de volgende dag verder te zoeken. Helaas lukte dat pas ‘s avonds en toen had jij gelukkig de oplossing al gevonden. Scheelde mij hoofdbrekens. De chocolade is je van harte gegund.

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Dankjewel Hanny, dat je niet meer hebt meegedaan ;-)

  [Beantwoorden]

 • Billy zegt:

  je bent terecht de winnares, Mirjam (nou ja, eigenlijk Roos)
  Geniet van de chocolade!

  [Beantwoorden]

 • ingridblogs zegt:

  En nog heel gezond ook!Gefeliciteerd!

  [Beantwoorden]

 • Het is natuurlijk dat ik niet mijn best had gedaan, want anders…. ehhhh had ik het toch niet gevonden. Geniet lekker van je chocolade.

  Love As Always
  Di Mario

  [Beantwoorden]

 • rietepietz zegt:

  Hier nog een chocoladefreek…maar ja , de prijs is er al uit en ga natuurlijk niét” voor de kat ze viool” m’n schele hoofdpijn (van het foto’s bewerken) nóg erger maken ….. ik ben wél gek maar niet goed hoor;-)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Koop maar een lekker reepje voor jezelf. Tégen de schele hoofdpijn ;-)

  [Beantwoorden]

 • tagrijn zegt:

  Die zwarte chocola met sinaasappelstukjes zijn ook bij de Wereldwinkel te koop. Geweldig. Maar wat een doorzettingsvermogen van Roos!

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Ik ben ook enorm trots op haar ;-)

  [Beantwoorden]

 • zon-nebloem zegt:

  ….en ik zou alles doen voor een zak chips….;-)

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  O, maar die lust ik óok!

  [Beantwoorden]

 • gewoonanneke zegt:

  O chocolade ik.koop het echt niet meer haha maar knap gedaan leuk blog ook heb er even zitten lezen

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  …met de mooiste foto’s!

  [Beantwoorden]

 • Trees zegt:

  Oh hier heb ik dus echt geen geduld voor… ik moet het wel meteen kunnen zien in zo’n opdracht. Nou ja, maar goed ook want ik moet nu even geen chocolade tot mij nemen!

  Kakeltje, ik ben weer bijgelezen… Kwam de afgelopen tijd niet bij iedereen uitgebreid aan lezen toe, maar het is goedgekomen ;-).

  [Beantwoorden]

  Mirjam Reply:

  Dankje Trees, maar het is toch echt geen verplichting, hoor!

  [Beantwoorden]

 • HansDeZwans zegt:

  Côte d’or 70% puur ligt altijd in mijn koelkast. (zonder bijkomende smaak, gewoon puur dus)

  [Beantwoorden]

 • hanneke zegt:

  oooooooooooohhhh!
  zwarte chocolade! om een moord voor te doen, kom op met die puzzel :)

  [Beantwoorden]

 • Truus zegt:

  Aangezien ik tegenwoordig de gewoonte heb om maar af en toe langs te waaien had ik de puzzel bij Klaproos gemist…
  Maar goed, ik lust toch geen pure chocolade. ;-)
  Jou heeft het overduidelijk goed gesmaakt.:-)

  [Beantwoorden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 1969-2014 Villa Kakelbont All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.2.4.1, from BuyNowShop.com.