Mooi weer

regen...

 

‘Mooi weer, hè?’ zegt ze. Ik kijk naar de wind die bellen blaast in de plassen op het asfalt en voel hoe regenspetters onder de paraplu door in mijn gezicht waaien. Nou valt over smaak natuurlijk niet te twisten, en zei Bob Dylan niet: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding?

’Het is altijd ergens mooi weer voor,’ vervolgt de vrouw. Ondertussen trekt ze haar t-shirt glad. “Glam princess” staat er in flonkerende letters opgeschreven. Het staat in scherp contrast met haar leeftijd. Ik schat haar ergens in de zeventig, alhoewel ze tegelijkertijd iets tijdloos over zich heeft en ze een enorme levenslust uitstraalt.

‘Vandaag is het mooi weer om kinderen voor te lezen,’ zegt ze, ‘of om sherry te drinken.’ Ze giechelt en duwt haar elleboog tegen me aan. Wat een gezellig mens, daar kan geen zure recessie tegenop, en ik mag zomaar naast haar op de pont staan. ‘Mooi shirt, hè?’ complimenteert ze zichzelf. ‘In Parijs gekocht. De meeste mensen vinden dit voor iemand van mijn leeftijd ongepast, maar ik word er blij van.

‘We zijn er drie dagen geweest,’ vervolgt ze, ‘en het heeft maar 1 x geregend. Een  bui 72 uur lang. Ben jij wel eens in Parijs geweest?’ Ik schud mijn hoofd. ‘Ik mag je wel tutoyeren toch, je bent nog een jonkie.’ Ik vind dit mens met de minuut leuker worden. ‘Ik ken in Parijs nu de ondergrondse op mijn duimpje,’ vervolgt ze, ‘en heb veel kroegen van binnen gezien. Koffiezetten kunnen ze niet,’ zegt ze stellig, ‘maar theewater smaakt gelukkig overal hetzelfde. Nu ga ik naar mijn werk.’

‘Naar uw werk?’ Ik stamel de vraag bijna.
‘Ik geef yoga-les aan de overkant.’
Ik complimenteer haar met haar souplesse; zowel van lichaam als van geest. ‘Heeft u nog plek?’ vraag ik in een opwelling.
Spijtig schudt ze haar hoofd. ‘Ik heb zelfs een wachtlijst,’ zegt ze, ‘er zijn vandaag de dag zoveel mensen aan ontspanning toe.’
Ik kan alleen maar heel bevestigend knikken. Teleurgesteld kijk ik omhoog en zie een scheur in het wolkendek. Eén reepje blauw is mooier dan vijftig tinten grijs.

 

51 thoughts on “Mooi weer

 1. Af en toe heb ik dagen dat ik denk: ‘dat zou ik ook eens moeten doen – gewoon ongecompliceerd opgewekt zijn.’ Het blijft meestal bij een vruchteloze poging en op dag 3 ben ik dat hele voornemen allang weer vergeten…. 😀

 2. Deze mevrouw zou zo in een aflevering van Showroom kunnen. Dat zijn allemaal mensen die doen wat ZIJ willen en niet wat er van hen verwacht wordt. 🙂

  • Dus niet hoe ouder hoe gekker, maar hoe ouder hoe wijzer 😉 Ik ga eens bedenken hoe ik zo iemand zou kunnen worden. Ik maak er een gewoon een project van, hihi.

 3. Hoi Mirjam, lang niets meer geschreven op je blog, maar ik lees je regelmatig, hoor. Er zijn hier zorgen om gezondheid van Hubbie, dus mijn hoofd staat niet echt naar bloggen of reacties plaatsen.
  Vanmiddag hebben we meer duidelijkheid en hopelijk kunnen we ons ook weer op positieve dingen richten.
  Wat een mooi mens dat je tegenkwam. Daar zou ik ook accuut blij van worden. In je antwoord aan Hanneke kan ik me ook volledig vinden. Ik zou ook graag zo’n positief mens zijn waar iedereen blij van wordt, maar of ik dat in me heb? Ik weet nu dat tegenslag je erg met jezelf confronteert, en dat is niet altijd leuk (in mijn geval dan, he?)
  Liefs,
  Janny

 4. Monoloog tussen koffie en koekje

  soms komt men mensen tegen die terwijl ze een drankje bestellen
  hun hele leven in geuren en kleuren vertellen
  vragen die niet over hen gaan zullen ze nooit stellen
  dat ze het laatste woord hebben is dus niet moeilijk te voorspellen

  Lenjef 🙂

 5. Da’s leuk, de vrouw tegenkomen die altijd al had willen zijn! Lak hebben aan wat mensen denken over je kledij, zolang je het zelf maar leuk vindt. En ik probeer meestal ook een gesprek aan te knopen, maar veel mensen reageren daar slecht op en willen helemaal geen interesse! Leuk verhaaltje Kakel!

 6. Oooo heerlijk zo’n mensen , die bezorgen je echt goede zin ook op momenten waar je het niet verwacht, die stralen levensvreugde uit en halen uit alles het beste 😀

  En dat heb jij nu ook gedaan om dit wat je hebt meegemaakt te delen, ik wordt steeds warmer ben al bij enige nu even een inhaal slag aan het maken en ieder ondanks het weer Positief heerlijk xxxx Laura

 7. Pff zo’n positief mens zou ik ook wel eens tegen willen komen, bij mij ligt de depri grens momenteel heel hoog, kan er heel slecht tegen dit weer. Doe nog wel dingen maar zonder zin en iets van een prettig gevoel erbij. Ben toe aan zon (hoop dat dat helpt dan maar 😉 )

  • Jij hebt de laatste tijd wat teveel wind tegen gehad, en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Jij hebt vakantie, veel zon en een ligstoel nodig!

 8. Je komt nogal eens iemand tegen op die pont hè. Lijkt me ook een leuk mens hoor, sommige mensen zijn gewoon zo, zien overal de positieve dingen in! Leuk beschreven weer Kakeltje!

 9. Het had mijn achterbuurvrouw kunnen zijn!
  Dat is zo’n excentrieke vrouw, een eeuwige optimist! Bijna 80, maar gaat al haar hele leven gekleed als kerstboom!
  Mankeert van alles, maar klaagt nooit.
  (wij zorgen een beetje voor haar, dat doen we graag want ze is heel gezellig!)

 10. Ha zo’n ontmoeting laat de zon weer doorbreken. Stond je trouwens op dezelfde pont als ik toevallig? Niet dat ik die dame ben tegengekomen hoor, al zou dat wel leuk geweest zijn 🙂

  • Na het lezen van je laatste blog kan ik je mededelen dat we niet op dezelfde pont gestaan hebben. Maar het zou inderdaad wel hartstikke leuk geweest zijn 😉

 11. Wat fijn om zo’n ontroering en ontmoeting te beleven. Deden en dachten alle ouderen er maar zo over, dan zou er een hoop minder worden geklaagd. Een mooi voorbeeld, voor alle mensen overigens 🙂

 12. Sommige ontmoetingen (toeval bestaat niet) zijn er om in te lijsten…

  Ik had er ook zo eentje op 6 maart.

  Gouden randjes.. om te koesteren!

  -x-♥

 13. Heerlijk geschreven en het is net of ik samen met jou op die pont sta.Beide in volle verbazing over zoveel energie.

  Ik ben altijd een beetje jaloers op van die oer fitte mensen.Yoga het is niks voor mij,stuiteren doe ik niet maar verslaap de les.Dus ik word niet slapend rijk,wel arm.

 14. Wat een mooi verhaal! ‘Vers van de pers’ dus waar gebeurd toch? Ik zou me gewoon op die wachtlijst voor yoga laten zetten. Doe zelf ook yoga en ben er erg enthousiast over.

  • ’t Is ook nog hatha-yoga die ze geeft. Maar ze geeft maar 1 x per week les aan een groepje van maximaal zes personen. En er staat er 13 op de wachtlijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *