Belazerd

Paraplu

Schrijfuitdaging WE-300 van Plato met als thema: indrukken.

Ze kan wel janken, wat ze dan ook doet. Hij heeft al die tijd vrolijk buiten de deur gesekst, en zij heeft er niets van gemerkt. Nu zit hij hoog en droog bij de kachel, en ploetert zij door de regen. Als ze een kanon had, zou ze op hem schieten.

De wind wil er met haar paraplu vandoor gaan. De ene keer komt-ie van links, dan weer van rechts. ’t Is net een vent: niet te vertrouwen.

Een windvlaag blaast haar paraplu binnenstebuiten, rukt ‘m uit haar handen en de plu rolt tollend over straat. Bloedfanatiek holt ze erachteraan. Al houdt ze aan de achtervolging op haar naaldhakken een dubbele hernia over, dat rotding wil ze hebben. Het regenscherm waait tegen een geparkeerde auto, waar ie net lang genoeg blijft liggen om ‘m in z’n kraag te kunnen vatten. Twee baleinen zijn gebroken. Het lijkt hun relatie wel. Nijdig smijt ze de paraplu op de grond, en gaat er bovenop staan springen. Zelden heeft ze zo’n razernij gevoeld.

Haar vriend bleek een teleurstelling in cadeauverpakking, en zij heeft zich laten misleiden door zijn fatsoenlijke voorkomen. Ze pakt de plu bij het handvat en slaat er hard mee op de grond. Ze raast en ze scheldt en ze tiert. Ze hoopt dat ie heftige gordelroos krijgt, eenzaam zal sterven, en als ’t aan haar ligt, wordt de castratieplicht ingesteld. Haar verzorgde kapsel is veranderd in een coupe windhoos, en haar voeten soppen in haar schoenen, maar ’t kan haar niets schelen.

Uitgeraasd pakt ze de plu op. Ze is zeer te spreken over het eindresultaat. Alle baleinen zijn geknakt, en de stof is gescheurd. Voldaan propt ze ‘m in de dichtstbijzijnde prullenbak.
Een man, een illusie en een paraplu armer, maar God, wat heeft ze van die laatste veel plezier gehad!

53 thoughts on “Belazerd

 1. “coupe windhoos”, dat staat vanaf nu in mijn gedachten gegrift!

  Een heerlijke we300, ik zag haar stampen, wilde eigenlijk wel ff mee stampen!

 2. De woede op een paraplu botvieren kan succesvol zijn. ik kan me voorstellen dat het ding met een zwier in de prullenbak gaat. De woede op een deegrol afreageren heeft waarschijnlijk veel minder effect.

  • Maar goed dat het regende dus…
   Trouwens, ik heb eens een deegroller gehad en daar liet een handvat van los.
   Het blijkt gewoon een houten rol te zijn met twee pinnen voor de handvatten.
   Stel dat ie precies bovenop je bolus valt. Dat zou pas hard zijn 😉

 3. Hee, een WE hier. Ik had hem gemist want geen melding van je gehad. Vergeten? Of kwaad? Maar ik ben niet vreemd gegaan hoor?

  Goed stuk, goede vergelijkingen. Je hebt de woede van de hoofdpersoon stevig onder woorden gebracht. Reken maar dat het overkomt. Nu nog naar huis en de kerel in elkaar rammen het liefst midden in zijn favoriete voorwerpje 🙂

  Een kleine vraag bij de eerste zin van de derde alinea. Je hebt toch niet bedoeld te schrijven dat de windvlaag hier over straat rolt he? 🙂

  • Op jouw kan ik toch niet kwaad worden? Of nou ja, soms, maar nooit meer dan een klein beetje 🙂 Ik plaag je maar, Plaat! Ik ben het gewoon vergeten!
   Haha: “zijn favoriete voorwerpje” 😉

   Messcherp gelezen weer van je. Ik heb het veranderd. Dankjewel! (Zie je, ik leer alleen maar van je…)

 4. Wat een goeie (goede eigenlijk maar dat is zo netjes) WE.
  Even lekker uitrazen met die plu. Maar die castratieplicht zou eigenlijk zijn verdiende loon zijn!

 5. whaaaaa yes yes yes, ik kan de woede voelen, en het verdriet,
  goddelijk geschreven, maar god forbid dat het je overkomt hé.

  dag kakeltje heb het goed he wijffie:-)

  xxx

 6. Casanova’s

  sommige mannen
  kunnen zichzelf
  onwaarschijnlijk goed verkopen

  uiterlijk als de mooie prins op een paard
  maar het venijn zit verborgen in de staart

  zodra ze
  hun doel bereikt hebben
  is de eeuwige ‘liefde’ afgelopen

  Tragiek met een geschilderde lach geschreven!
  Prachtig!
  Lenjef

 7. Wat een woede! En wat komt het prachtig uit de verf. Een paraplu vergelijken met haar vriend: is er om je te beschermen maar als puntje bij paaltje komt laat ie je barsten.
  Zo langzaam aan bouw je al een aardig oeuvre op! En door het vele doen lukt het ook steeds beter.

  • Zo diepzinnig als jij het stelt, had ik het nog niet bekeken. Laten we zeggen dat het een fraaie bijkomstigheid is 😉
   Ik blijf ook erg mijn best doen!

 8. Had het nu een voodoo plu geweest had de vreemdganger ook “feest* 😉 Eentje die hij niet zou vergeten *wraak ik ? Eunee* 😛

  Mooi geschreven Kakel en inderdaad lekker lezen alsof je in het verhaal zit .

  Liefs Laura

  • Met een plu kun je een veel hardere “prik” uitdelen 🙂 maar wie weet komt een voodoopoppetje later nog eens van pas. Dankje voor je compliment.

 9. Ik had ingezet op een zoektocht naar een krolse kater die vanuit het asiel een warm en knus onderdak bij jou had gevonden en nu op “wijvenjacht” was;-) Een ontrouwe man…. zó 2005!
  Ik had dus een totáál verkeerde indruk 😉

 10. He lekker je verdriet uitrazen soms moet dat gewoon even en op een goed manier zelfs.Ik vond je schrijven erg poëtisch Kakel mooie zinnen die goed tot de verbeelding spraken…goed gedaan.

 11. Ik voelde zo met haar mee. Maar die arme plu kon het niet helpen. Hij en hij alleen moest de trampoline geweest zijn. Lekker met die naaldhakken erop.
  als jij schrijft Mirjam zie ik het altijd voor mijn ogen. Gek is dat Ik zou het tafereel zo kunnen uittekenen.Heb ik met een goedgeschreven boek ook altijd. Daarom lees ik zo graag….

  • Wat een vondst: hem gebruiken als trampoline! Weet je wat het vreemde was bij dit verhaal? Ik wist de laatste regel, maar niet waar het over moest gaan, ik ben maar wat gaan schrijven en toen kwam er dit uit. Ik ben mijn eigen grootste raadsel 😉 Maar die trampoline vind ik 100 x beter! Liefs Kakel

 12. oei ik voel de kwaadheid. Niets ergers dan iemand vertrouwen en dan zo belazerd te worden. Heb t eens meegemaakt en man wat heb ik snachts in bed als ik weer een wakker lag van verdriet om hem de vreselijkste plannen gemaakt. Dan was zijn huis in de fik steken nog t minste erg wat ik verzonnen had. haha. Gelukkig nooit iets gedaan net als jouw dame in het verhaal. Tenminste als t verhaal afgelopen is want dat weet je met jou nooit. liefs en fijne dag.

 13. Dat heeft ze goed gedaan, lekker even je woede botvieren kan soms opluchten, denk ik zo… Ik zag het ook weer helemaal voor mijn ogen gebeuren en dan die kwaaie kop erbij ;-). Ik heb genoten van je verhaal. Een WE van de echte “Kakel” :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *