Zweetvoeten

zweetvoeten

De lucht is tranentrekkend weerzinwekkend en voor een gewone sterveling niet te bevatten. Het zorgt voor vernederende taferelen. Collega’s hoesten demonstratief als hij op de gang voorbij loopt, en vragen zogezegd voor de grap of hij al een andere baan gevonden heeft. Hij kan ze niet mild stemmen door te vertellen wat hij allemaal al heeft geprobeerd: wisselbaden, cremetjes, twaalf maal daags schone sokken, homeopathische balsems, geurvreters, kruidenthee, ochtendurine… Zelfs de huisarts – een heel meegaande – weet het niet meer.

Echte liefde houdt zijn vrouw op de been. Via via komt ze achter naam en adres van een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van kwalijke luchten. Helaas betaalt de verzekering niets, en is zowel de reis als de behandeling is duur.
Het voorstel van zijn vrouw om zijn collega’s om een financiele bijdrage te vragen, wordt op het werk met gejuich ontvangen, en er wordt grif gegeven. 

De specialist legt uit dat het om een zware ingreep gaat. De prognose is echter goed: de littekens zullen mooi helen. Het revalideren zal niet meevallen – drukt de arts hem op het hart – maar na de behandeling zal hij nooit meer last van zweetvoeten, ingegroeide teennagels, likdoorns en eksterogen hebben. De invoelende blik en geruststellende woorden van de arts doen het echtpaar goed.

‘De operatie is geslaagd en je ziet direct al resultaat,’ fluistert zijn vrouw opgewonden in zijn oor. Met gloeiende wangen staat ze naast zijn bed. Ze ziet eruit als een blije doos. Wat wil je? Reikhalzend kijkt ze uit naar het moment dat de wereld weer aan hun voeten ligt, en zij nóóit meer sokken van hem zal hoeven te wassen.

55 thoughts on “Zweetvoeten

 1. Sterk verhaal. Wel een erg definitieve oplossing. En wat doe je met mensen die uit nog veel meer spelonken stinken? Dan houd je nog niet eens een hoofd over 🙂

 2. Dat is wel heel erg radicaal hoor Kakel. ;-(
  In een ander jasje gestoken had je er een horror-story van kunnen maken. Dat zijn collega’s zoiets bekokstoofd hadden en uitgevoerd… 😉

  • Die kattenfoto’s zijn geweldig. Nickie heeft het (gelukkig) niet met schoenen maar als ik na het paardrijden mijn (oude) t-shirt voor haar op de grond gooi raakt ze ook in extase.

   • Bella wordt helemaal wild als er lange handdoeken over het handdoekenrekje in de keuken hangen. Ons huiskonijn heeft duidelijk een obsessie voor gebruikte handdoeken.
    Ze sleurt ze van de haak af en loopt er de keuken mee rond. Dan brengt ze ‘m terug in de hoop dat ik ‘m weer op het handdoekenrek leg…Bella houdt dat langer
    vol dan ik 😉 Maar huisdieren kleuren wel je dag!

  • Vannacht heb ik nog na liggen denken over je suggestie en ik schoot in de lach (wat niet vaak gebeurt, ‘s nachts) omdat ik meteen een ander scenario voor me zag.
   Ik ga het onthouden. Ik bedoel: kijken om andere verhalen vanuit een ander perspectief te schrijven. Jij hebt er tenslotte kaas van gegeten, en ik wil blijven leren.
   Bedankt, ik waardeer het 🙂

 3. Oh wat erg dat was een heftige ingreep… ik dacht het toen ik het las maar dacht meteen weer, nee dat kan niet. Maar in de reacties zie ik dat het echt klopt! Wat heb je soms toch een luguber brein Kakeltje ;-).

 4. De wereld ligt aan zijn voeten…. Maar waar liggen zijn voeten nu?
  Mooie oplossing voor zweetvoeten,maar met hoofdpijn ligt het toch anders.

 5. Ik viel was aan het twijfelen tussen ze zijn geamputeerd of hij was inderdaad geholpen waardoor zijn en haar libido steeg vanwegen die rode doos hahaha, nou ja of de lust met voetloze weer opkomt ? 😉

  En die foto heerlijk dieren kan het schijnbaar niet sterk genoeg 😛

 6. Ik heb um nu ook eindelijk door!
  Hij was erg moeilijk voor me ( dikke depressie )
  Maar nu snap ik hem.
  Rigoreuze oplossing; we beginnen met die hakken! (reclame van de kok genaamd Luigie, die bij Hak werkte)

  Ooit hadden wij ook een collega, die ‘stinkie’ werd genoemd.
  Die mensen scheiden een zweetgeur af die je door het hele gebouw heen ruikt.
  Een collega van ons sprak hem daarop aan, dat hij eens langs de dokter moest gaan, omdat zijn dochter daar ook erge last van had gehad.
  Met een simpel medicijn was de boel binnen no-time geurloos!

  • Wij hadden een collega op de zaak, en zijn vrouw waste de poepluiers mee met de gewone was, en dat was bijzonder goed te ruiken.
   Heeft iemand de dappere taak opgevat om hem dat (na werktijd) te vertellen. Het zal je maar overkomen, aan de andere kant: niet
   zeggen is erger!
   Sterkte met je depressie <3

 7. Roosvrije schouders na één behandeling

  er was eens een krullenkop met enorm veel roos
  de schilfers wogen als lood
  na de behandeling was hij dood
  omdat de dokter een guillotine als oplossing koos

  Ander probleem, dezelfde dokter…:)
  Lenjef

 8. Ha , dat was dus de clou. Wat zal die man verschieten als hij wakker wordt. En achter de vrouwtjes aangaan is er ook niet meer bij.
  Dat zal ook wel in die blije doos haar achterhoofd gezeten hebben toen zij die therapie aanbeval

  • Haha, verschieten als ie wakker wordt, dat heb je weer mooi gezegd. Nu hij niet meer achter de vrouwtjes aan kan, zit ie wel vaker thuis.
   Ik ken vrouwen die daar niet blij mee zouden wezen. (Uiteraard praat ik hier niet over mezelf. Ja, je moet zo uitkijken op dat web, hè)
   Liefs Kakel

 9. Jeeeeeeeeej Kakeltje………..het venijn zit bij jouw verhalen vaker in de staart maar deze keer wel helemaal dubbel en dwars he?

  Ehhhh ik leg me maar neer bij de geuren hier in huis 😉

  -x-♥

  • Ja, hihi, die venijntjes in de staart bevallen me wel 🙂 Heel verstandig om je neer te leggen bij de huiselijke geuren. Erg jammer dat Bella zich net netjes gedroeg toen je hier was. Nu heb je een veel te beleefde indruk van haar gekregen die ze beslist niet waard is ;-0

 10. Lijkt wel een Roald Dahl verhaal. Heel goed. Je zou je er je werk van moeten maken.
  Korte verhalen schrijven. Zit alweer te wachten op het volgende verhaal.

  • Welkom Mary. Roald Dahl! (Had ik dat geweten, dan had ik meegedaan met de schrijfwedstrijd van ene meneer Theo…) Bedankt voor je complimenten. Jij bent hartstikke welkom, dat snap je zeker wel 🙂

 11. ik dacht dat het aan de schoenen lag, maar blijkbaar niet, maar goed dat er dan toch nog een oplossing voor mensen met echte zweetvoeten

 12. Geen wonder dat geen enkele ziektekostenverzekering dat vergoed. Zelfmutilatie en zo.

  Met plezier je verhaal twee maal gelezen en toen viel het kwartje pas. 😉

 13. En eh…. een wit voetje halen kan hij verder óók wel vergeten.
  Óeps nou kriebelt er een héél grof mopje in dezelfde sfeer aan m’n vingertoppen…je weet wel van een man die graag “zijn soms groter groeiende orgaan” voor altijd zó groot wil hebben dat het over de grond sleept……en dat lukt dankzij diezelfde dokter;-)

 14. goed verhaal Mirjam. Maar volgens mij ruiken die poezen op de foto het toch graag. En wat komt dat klein kereltje daar zo te liggen .
  Is dat flauwgevallen misschien ? Als er al een clou is, kan ik hem niet vinden. Of moet het die sokken wassen zijn. Die doe je toch in een wasmachine… Probleem opgelost toch ?________

  • Ha Tilde! Wel…zijn voeten zijn afgezet, dus vandaar dat hij nooit meer sokken (en schoenen) hoeft te dragen 😉 De kat op de foto is er in ieder geval van flauw gevallen.

 15. Het is een ramp, mijn ex had het ook maar hij kreeg toen van iemand te horen formaline.
  Zweetvoeten
  G.J. de Wit: Gebruik een 6% oplossing van formaline (Bij elke apotheek verkrijgbaar) tegen zweetvoeten. Elke avond na het wassen met een watje de voetzool en vooral de hielen insmeren. Na ongeveer twee weken verdwijnt de zweetlucht. De behandeling wel even volhouden en nooit twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen dragen. Mogelijk moet deze behandeling na enkele maanden herhaalt worden. Niet kostbaar en werkt echt.
  En dat werkte echt goed, veel schoenen wisselen, natuurlijk twee keer per dag schonen sokken, toen was het na een paar weken ook echt over.
  Een operatie heb ik nog nooit van gehoord maar lastig was het wel die stinkende sokken 😉
  Maar het blijft een mooi verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *