Geuren

geuren

Schrijfopdracht WE-300 van Plato met als thema: geuren. 

Ze boert bescheiden, en proeft de lucht van de frites die ze net verorberd heeft. Ze had zich moeten beheersen om niet te gaan graaien. Eén voor één heeft ze de patatjes naar binnen geschrokt, royaal dippend in de pindasaus, mayonaise en uitjes…hmm.

Vanaf haar bord staart haar een vrolijk gezicht aan. Ze heeft het eerst schoongeveegd met een servet en er daarna met mayo twee rondjes met daaronder een halve cirkel getekend, en vervolgens met pindasaus staande streepjes aan de bovenkant getrokken. Ze was vergeten hoe kinderlijk eenvoudig het is jezelf te vermaken. 

Ze is blij met haar nieuwe status van pensioengerechtigde: weg met dat knellende keurslijf! Hoe vaak had ze zich niet de afstandsbediening van de tv gevoeld: zich altijd maar voegen naar de afspraken in haar agenda die anderen voor haar maakten. Morgen last ze lekker een pyjamadag in.

Bijna acht uur alweer. Ze installeert zich voor de televisie. Ze blijft op haar bureaustoel zitten, trekt de bovenste lade van de secretaire open, en legt daar haar voeten op. Met vreugde constateert ze dat het een goed uienjaar is, en laat er onbeheerst eentje vliegen. Dit heeft de hond niet vaak meegemaakt, de dove stakker. De blazende geluiden gaan aan hem voorbij, maar aan zijn neus mankeert niets. Ze hoopt dat ze hem niet teleurstelt.

Zodra het riedeltje van het journaal klinkt, zet ze het geluid harder, en licht ze weer een bil omhoog. Ze heeft er nog geen kunnen laten waarvan haar haar gaat wapperen, maar ze ziet het hoopvol in.
Kijk toch eens! ziet ze met vreugde, hoeveel tijd en arbeid mensen gestoken hebben om de nieuwe koning met gejuich te ontvangen en begroeten. Door háár voormalige onderdanen. Dankzij hem kan ze eindelijk zichzelf zijn, en is de lucht in huis om te snijden. 

57 thoughts on “Geuren

 1. Vorstelijke flatulentiën – tot nu toe altijd verzwegen. Heb je contact gehad met Julian Assange en/of Edward Snowden? Of heeft Geert Wilders het verklapt, als wraak voor de manipulaties van Fred de Graaf?
  Straks wordt nog onthuld dat Bea, als ze incognito de openbare ruimte wil betreden, heur haar laat opmaken als Pippi…

 2. Oh oh wat een stinkend goed verhaal!!Ik lig hier zowat dubbel van het lachen…………lekker overal lak aan hebben nah behalve in haar haardos……….

 3. Hahaha! Die Bea! En ik altijd maar denken dat ze dat soort dingen nooit deden! Ik kreeg, zeker de laatste tijd, constant het idee dat we naar een Goddelijke familie keken maar je hebt me keihard uit de droom gehaald! Geweldig!

 4. Al in de eerste regel vermoedde ik dat je het over onze ex-koningin ging hebben, zo maar een gevoel die bewaarheid werd.

  Verder……..hilarisch! Geweldig! Dank voor de schaterlach die je opriep, had ‘m ff nodig 😉

  -x-♥

 5. Hahaha ik geloof best dat Bea in haar ambt termijn haar billen niet altijd bij elkaar heeft kunnen houden, nu kan ze zich natuurlijk ongegeneerd laten gaan, niks menselijkers als er 1 laten waaien 😉

  Goed en leuk gevonden 😀

 6. Ze heeft er nu de tijd voor: dus blijven oefenen, oefenen, oefenen, net zo lang tot ze het Wilhelmus kan laten horen en ruiken. Leuk op Koningsdag.

 7. Dus ZO gaat dat toe achter het hek van Drakenstein. Mooi is dat, een beetje CO2 uitstoten van ons belastinggeld. Het stinkdier. Enfin, de een licht de belastingen op en de ander slechts een bil. Een stuk goedkoper voor ons dus we moeten er maar even doorheen.

  Hilarisch geschreven Kakel. Ik denk dat je gigantisch heb zitten grijnzen tijdens het typen. Zo BEN jij wel, geef het maar toe.
  En ik heb hier van oor tot oor zitten grijnzen, kun je rustig geloven. En als ik goed mijn best deed kon ik je schrijfsel ruiken.

  Gadverdamme, wat was DAT een goeie WE!!!!

 8. Ik kan je met de hand op het hart verzekeren dat haar alter ego het beschaafd heeft gehouden, maar ja , ik moet natuurlijk rekening houden met Henk en wil niet dat hij omvalt!

  • Stiekem tussen jou en mij gezegd, kan ik me Bea niet flatulerend voorstellen. Het pást gewoon niet bij haar, maar ja, je zal toch maar heftige uien gegeten hebben!
   Uiteraard waardeer ik je bezorgdheid om je man Henk 🙂 Maar jullie eten toch wel samen van dezelfde maaltijd??

   • Mééstal wel maar toch hebben we wel eens een aparte pot” en eh… wegens zijn zware darmoperatie van destijds is hij het meest “bekend met” flatulentie 😉

   • potdorie wat ben ik weer op dreef ,spatie tussen aparte, een dubbele het, en een flatulalie waar “een luchtje aan zit” maak ik flatulentie van , beter voor het milieu 😉

   • ‘t Is al veranderd. Fijn dat jou dergelijke vertikkingen ook overkomt. We typen gewoon te snel en kijken het niet op ons gemak na.
    Over zware darmoperaties maak ik geen grapjes. Fijn dat alles nog bij Henk functioneert!

 9. Kan ze eindelijk eens ervaren hoe het is om gewoon mens te zijn. Dat zal in haar geval niet eenvoudig zijn. Maar ze is al een eind op de goede weg met haar gestink 😉

 10. En terwijl zij stilletjes geniet van haar verworven vrijheid, doet zij precies dat wat er achter zoveel andere deuren geschied.
  Een mens gelijk een ander.—– Was in het begin wat moeilijk te herkennen, die frieten waren misleidend denk ik.
  Moesten ze dat op TV eens kunnen uitzenden ! succes verzekerd.
  —foei Tilde ! ! ! ! !

  • Heb je je laten afleiden door de frieten? Ik heb daar expres “verorberd” geschreven, want dat klinkt een stuk sjieker 😀
   Ik denk dat er wel publiek voor een dergelijk programma te vinden zal zijn. Zeker bij kijkers naar Benidorm Basterds!

 11. Zou ze als ze niet zoveel personeel had ook in aanmerking komen voor het programma “hoe schoon is jouw huisje” of met die 2 amsterdamse poetsvrouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *