De kers op je tuin

Keek op de week (76)

Een troep spreeuwen stationeerde zich op onze pergolala. Schetterde als viswijven en loerde naar onze reeds gistende druiven. Vlogen ineens tegelijk op en stortten zich op druivenranken. Ruziemakend sprongen ze heen en weer: opzouten dit is mijn tros!
Met gevaar van leven op dood werkten ze een te grote druif kokhalzend naar binnen; de verstikking nabij. Andere vraten alsof ze hun PR wilden verbeteren het een na  andere stuk fruit naar binnen. Na meerdere alcoholische versnaperingen, deinde aantal benevelde spreeuwen in toppen van conifeer heen en weer. Ware attractie.

Vorig jaar vrat Mevrouw Konijn druiven op. Rukte tros van struik en ging er bovenop zitten schransen. En daarna naar binnen rennen om te piesen op kattenbak. Malle Saar!

Een ragebol in de tuin! Zo’n levende zonder steel eraan. Tussen de bladeren van schoenlappersplant. Dieren zijn toch kers op je tuin! Achter in schutting zit doorgang voor veilig heenkomen naar buren. Egel trekt door de buurttuinen en gaat over de tong. Is netelige situatie.

Wordt weer gejaagd op hazen. Krijg neigingen om geweer af te pakken en leeg te schieten in achterwerk van jagers (Doe je mee, Dien?) En héél hard lelijke woorden roepen: tuig van de richel, loser, mislukte heikneuter, randdebiel, druipsnikkel, gajes, schurftige keeshond!
Ik dacht, ik schrijf het op, dan ben ik het kwijt.

Gammele lift zakte van dak parkeergarage naar beneden. Tegenover mij stond vadsige, gesoigneerde man in kostuum. Zeventig royaal gepasseerd; walmende aftershave; voeten gestoken in reptielenleer, en met de uitstraling van een dood vloerkleed.
Kerel stapte mijn privéruimte binnen en legde zijn hand halverwege mijn bovenarm.
Explosie van woede maakte zich van mij meester. Weerstond aanvechting mans gezicht tegen voorbij glijdende liftschacht te duwen. Maakte van mijn ogen kanonnen en vuurde twee kogels af. Alsof ik brandende open haard was, trok kerel zijn eigendom terug.
‘Ik wilde gewoon een vriendelijke gesprek beginnen,’ zei hij beledigd.
‘Daar heb ik anders geen letter van gehoord,’ kaatste ik terug.
Lift piepte en stopte.
‘Tegenwoordig mag je NIETS meer!’ gromde kerel.
Tussen opzij schuivende liftdeuren stapte leuke spijker met spieren naar binnen. Zo eentje die in sportschool moeiteloos gewichten omhoog slingert.
‘Dan legt u bij hém toch een hand op zijn arm en begint u een vriendelijk gesprek. Of denkt u dat dat tegenwoordig ook niet meer mag?’
Gladjakker kromp ineen toen hij gezicht van Spijker van beleefde groet zag veranderen in killerblik.
‘Problemen, mevrouw?’ vroeg hij behulpzaam.
‘Meneer praat graag met zijn handen.’
‘Oh ja? Ik ook. Wat zit hier?’ vroeg Spijker. Ging voor gladjakker staan en trok kaartje uit borstzak van colbert. ‘Een parkeerkaart.’ Z’n handen scheurden kaartje in stukken; resultaat verdween in zak spijkerbroek. ‘Ziezo,’ zei gewichtheffer, ‘nu heeft u een probleem.’
Op BG bleef man lang achter in lege lift. Hersenen konden gebeurtenis niet verwerken.

Wie heeft er zin om Surprises door Blogland te laten gaan? Een digitale vorm van Sinterklaas vieren – georganiseerd door Melody – waarbij je één surprise of kleinig-geitje voor een andere blogger maakt/koopt en per post verstuurt. Zelf ontvang je van een anonieme blogger (-: ook een cadeautje. Voor de duidelijkheid zijn er wat spelregels. Lees ze hier.
Opgeven uiterlijk t/m woensdag 8 november. Doe je mee?

71 thoughts on “De kers op je tuin

 1. ha die Mirjam
  ja ik doe mee met de Sinterklaas bij Melody
  maar ik heb sinds jaar en dag geen presentjes gekocht hihi
  zal komende week eens gaan struinen pppffftt

  nee ik was gister op pad hoor , en wel in Burgers Zoo , ik loop daar iedere keer weer te genieten 🙂
  onder die wat jij getuite lippen noemt zitten heel wat mooie bloemen , en niet 1 gefotoshopt 🙂
  fijn weekend groet

 2. Moest wel lachen om het verscheuren van die parkeerkaart. Maar goed ik sta wat milder tegenover jagers. Heb een aantal keren met ze gesproken en de goede jagers zijn ook goed voor het bestand van de dieren in de polder. Ik hou Sinterklaas maar voor de huiselijke kring……..

 3. ha die Mirjam
  ja dat zijn zeker de longen van onze planeet
  en er wordt helaas verkeerd mee omgegaan 🙁
  ik kan mij niet voorstellen te wonen in een land waar geen bomen zijn en er geen mooie herfst is
  zeker een pracht pps hé
  fijne avond groet

 4. Je hebt je nog knap ingehouden bij die gladjakker, die glijdende liftschacht klonk anders heel aantrekkelijk. Fijn dat er Spijkers bestaan.
  Goh, dan mis je je konijn wel als al die ranken daar hangen. Heb ik als ik de wortels heb schoongemaakt en met een bos loof sta en geen Boris.
  Weer geweldig geschreven!
  Liefs,

 5. Een wildvreemde in de lift aanraken, dat is altijd raar. Zijn kaartje verscheuren is dan wel ludiek, een vuist op zijn neus maakt hem een slachtoffer en hou en je helper tot dader, heel hachelijk!
  Onze kattenbeesten zijn ook jagers, vooral op vogels en muizen. Hoe ga je die ontwapenen?

 6. Serieus!? heeft die gast echt dat kaartje verscheurd? dit is gewoon tè grappig. Jij maakt vaak leuke grappige dingen mee, en je weet het goed te verwoorden. Ik houd ervan. Ben blij dat je terug bent 🙂

 7. Gistende druiven..? Dan fladderen die duiven straks allemaal gedesoriënteerd door de tuin dus zoek dekking.
  Geweldig de hulp die je kreeg bij die handen wapperende kwal, die heeft écht een probleem en dat verdient hij natuurlijk.
  Hád ik al gezegd dat ik zo blij ben dat je weer logjes schrijft….? Volgens mij nog niet hé!;-)

 8. Homo erectus in kostuum

  je kunt het met wit bordkrijt schrijven of zwarte stift
  de ware aard die sommigen in daden vertalen
  daar moet men in een circus veel voor betalen
  soms zit wat velen beschaving noemen niet in de lift

  Met een haast pijnlijke kramp van het lachen gelezen, Mirjam. 🙂
  Lenjef

  • Het “kostuum” stond in de lift die naar beneden ging. Treffender kun je het niet verwoorden.
   Ik heb hard gelachen om je: “Met een haast pijnlijke kramp van het lachen gelezen.”
   Lieve groet

 9. Vadsig en gesoigneerd met de uitstraling van een dood vloerkleed, ach gos en de man had nog wel zo zijn best gedaan. Ik heb me een deuk gelachen om de beschrijving van de engerd. Jagers uitschelden, maar zelf een paar kogels afschieten. Ik heb weer genoten van je weekjournaal

 10. Ha lieve Kakelino,

  ohohoh… ik werd plaatsvervangend heul erg boos op die gore patser, die het waagde om jou lastig te vallen.
  En was buitengewoon trots op jou (BTOJ) toen je hem van repliek diende… Bravaaa Kakeltje!! I love you!!
  En de hulp die je kreeg van de sportmeneer… geweldig! Dat hij dat kaartje verscheurde, dat zie ik zo voor me, zou zomaar in een hele goeie film kunnen!!

  Dag schat…
  Dikke pakkerd van Marlou

  .

 11. Gespierde spijker is mij ietwat te agressief naar de gesoigneerde handtastelijke heer met reptielleren schoeisel. Dat kaartje verscheuren was voor mij onnodig. Maar het leest wel leuker.
  Een paar jaar terug een legertje spreeuwen in de tuin gehad op mijn lijsterbesboom. In no time waren alle oranje besjes weggevroten. En de tuin ondergescheten inderdaad.

  Net mijn derde padje dit jaar onder de klikko vandaan gehaald en verhuisd naar de achtertuin, vol met lekkere slakken en insecten en mini-vijver.

  • Het zal niet de eerste keer zijn dat meneer zijn hand(en) laat wapperen. Wie weet was het nu voor het laatst.
   Als iemand aan mij zit, slaan bij mij alle stoppen door. Zo ben ik niet geboren; als je begrijpt wat ik bedoel.

   Vorig jaar hadden we een kudde woudduiven die alles onder scheten. Dat was te erg, die hebben we weggejaagd (met een voetbal.)
   Wij hebben regelmatig padden. Zijn we heel zuinig op.

 12. Hè bah wat een griezel …..
  Even iets anders: nichtje zoekt nieuw thuis voor haar konijn (7) ivm ernstige luchtwegklachten (van haar, niet van konijn). Iets voor jou? Hij heet Apie, is lief, knabbelt overal aan en woont normaliter binnenshuis

  • Als ik Apie verwelkom, zet mijn man me bij het grof vuil. Ik heb zelfs gedreigd dat ik in zijn auto ga rijden als ik geen nieuw huiskonijn krijg, zelfs dat doet ‘m niets. Nou, dán weet je het wel.
   Beterschap voor je nichtje!

 13. Best wel een beetje jammer van je druiven, hopelijk zijn er nog genoeg overgebleven, om een alcoholische versnapering van te brouwen.
  Op hazen jagen, daar heb ik geen goed woord voor over, gelukkig hebben we jou om de jagers een schot hagel in hun kont te jagen.
  Het gebeurd regelmatig dat vrouwen mij in de lift even willen aanraken, dan laat ik ze hun gang maar gaan, ik gun ze dat pleziertje wel…..hahahaha!
  Ik heb mijn schoentje gezet bij Sinterpieterklaas hoor, maar dat surprise verhaal, is niet zo mijn ding.
  Lieve groetjes, Ed

  • De enige die onze druiven met smaak at, was mijn schoonvader. M’n man houdt bij hoog en laag vol dat ze heerlijk smaken, maar eten doet hij ze niet. Snap jij dat? Ik dacht ik vraag het aan jou, jij bent ook een man (-:
   Dan vraag ik de volgende keer ook of jij me komt helpen om de jager te pakken!
   Dag Edje, lieve groet.

 14. De jager loopt hier op 100 meter voorbij en schiet de duiven. Ook op een zaterdagmorgen en ook als er kinderen over het fietspad rijden onderweg naar voetbal. Afschuwelijk volk net als die griezel in de lift, je zou er de trap voor nemen. Bah!

  • Als iedereen zijn handen thuis houdt, komt alles goed.
   Wat me tegenstaat is dat jagers volhouden dat ze “de sport beoefenen vanwege hun liefde voor de natuur.”

 15. Konijn mag niet zoveel druiven van eten. Slecht voor zijn darmen. Saartje lust wel wat zeg. Wat zielig hazen te schieten. Weer jagen. Maar goed dat we afpakken. Gelukkig ben gered door de enge griezel zeg. Word niet goed van. Leuke actie bij Melody sinterklaas spel. Fijne week. Groetjes,

 16. Hah ik heb weer wat nieuwe scheldwoorden geleerd, druipsnikkel is mijn favoriet!
  Ik zal hem goed onthouden voor als ik ook eens in de lift sta met een Erik Engerd 😉
  Wij hebben ook elke middag een zwerm spreeuwen in de boom in de tuin, ik gooi dan een tennisbal naar ze toe want ze schijten alles onder.
  Meestal vliegen ze dan even op en komen weer terug helaas.
  Maar boom moet gekapt worden dus het duurt niet lang meer.

  Ik heb weer genoten van je schrijfsel!
  Liefs Petr@
  X

  • Die scheldwoorden vallen goed in de smaak en ik ben het eens met je favoriet.
   Wij hebben drie jaar geleden onze tamme kastanje geveld. Met ‘wij’ bedoel: m’n man en z’n broer (-: Ik keek of het goed ging. Die boom was de favoriete pleisterplaats van spreeuwen en duiven. We waren het zo zat… Bedankt voor je gezellige reactie.
   Lieve groet ♥

 17. Lucht op he als je het even opschrijft. Waanzinnig inderdaad gesprek te beginnen met je handen, maar ja in 1650 was dat zeker normaal 🙂 Ik wwet nog dat in de hoogtijdagen van het bloggen er heel wat surprises en sinterklaas wedstrijdjes waren. Volgens mij deed jij destijds ook iets van een paar weken. Helaas heb ik geen tijd er allemaal aan mee te doen.

  • Je schat me veel intellectueler in dan ik ben. Ik heb alleen maar meegedaan met Sinterklaas-wedstrijden; in de categorie: rebussen en raadsels oplossen. Jaarlijks verleen ik mijn medewerking want er zijn nou eenmaal ook verliezers nodig (-:

 18. Ik liet ook altijd wat druiven hangen, vooral spreeuwen zijn er gek op.
  Wist niet dat konijnen druiven aten.
  Lucht wel op over de jagers.
  Eerst het gesprek en dan misschien een aanraking. Hans

   • Ja, de beestjes lusten ook graag het zoet uit de tuin.
    @ vroeger deed ik zelf ook de klusje, maar maar nu huur ik en heb een onderhoudscontract.
    Helaas moet ik nu ook zelf koken

 19. alle jagers stuur ik hier even langs dan weten ze meteen wat hen te wachten staat

  zomaar in de lift, even je arm vastgrijpen, zocht hij steun misschien, jongens toch, je hebt hem goed te woord gestaan
  gelukkig kwam er nog de sportschooljongen bij

  ik lees eerst even de link en dan zie ik nog wel

  slaapwel

 20. whahahahaha kakelino, je woordenschat is véle malen rijker dan de mijne, maar als ik dat geweer leeggeschoten heb dan weet je het wel….
  dat hoor je in tjietjerkstradeel denk ik 🙂
  goddomme wat een hufters, alsof er al zoveel wild zit dat er ook nog eens op geschoten mag worden…. gats, ik haat jagers, kakelino,
  de druiven zijn dit jaar naar mijn tuin merel gegaan en kreeg van mij toestemming om ze “allemaal”op te fretsen… ik gunde het haar voor de mooie madrigalen die ze hier zingen elk voorjaar, ik heb een zwak voor merels.

  en die kerel… een knietje wil ook wel eens helpen als ze té dichtbij komen kakelino…
  een heerlijke keek op de nieuwe week…. saar saar… …. ik denk aan je
  xxx

  • Lees dan: jij vindt mijn woordenschat rijk en schrijft dan zelf over de madrigalen van een merel. Daar val ik toch bij stil?
   We hebben kapotte druiven neergelegd op de tuintafel voor de vlinders. Een lust voor ons oog!
   Je bent een lieverd, Klapper ♥

  • De Vlaamse taal vind ik zangeriger en er zit wat meer sjeu aan. Zwier.
   Een blokkerende lift… Heb je nog andere leuke ideeën? Er hing een telefoon in met zo’n ouderwets snoer. Dat had ik om die kerel z’n nek gedraaid, denk ik.
   Lieve groet

 21. ha die Mirjam

  hebben jullie nog wat druiven kunnen oogsten
  na de spreeuwen en het konijn 🙂

  mooi te lezen over de egel route

  zo de jacht op hazen is weer daar
  kijken jullie meiden uit voor die
  tuig van de richel, loser, mislukte heikneuter, randdebiel, druipsnikkel, gajes, schurftige keeshond!

  wat zal jij gelachen hebben , daar in de garage
  toen het kaartje verdween hihi

  ja hoor mijn klomp staat klaar bij Melody

  wat weer een pracht week 🙂

  jij en volwassen denken lees ik in een reactie bij mij
  als ik deze week weer lees , gaat dat zeker niet altijd lukken hohoho
  ik zag vele paddestoelen oom die mooie waar de kabouters wonen 🙂

  fijne avond groet

 22. Dat van die hork heb je goed opgelost en 1 geluk dat hij wel zijn hand terugnam brrr de engerd !

  O ja een tuin iis zeker een genot met vele kersen op de taart. Dat is een gemis met een balkon. Gelukkig komen wel meesjes op het vogelhuisje.

  Je scheldwoorden jegens de jagers geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *