Berenjacht

Keek op de week (93)

Met twee bescheiden beren voor keukenraam, doen wij mee met actie: “Wij gaan op berenjacht.
Doet me denken aan gelijknamige boek waaruit ik Roosje-in-de-knop voorlas. Laatste zin uit boek riepen Kind en ik uit volle borstkas: ‘‘Nóóit. Meer. Gaan. Wij. Op. Beren. Jacht!’
Daarna gebruikte Roosje haar bed als trampoline en gilde: ‘Nog een keer!’
Ergens op vliering in een doos onder vijftig tinten stof ligt bruine, kaal gekroelde beer van Joris, en dikke gele van mij uit Sophia. Die opzoeken zou pas ware jacht zijn.

Kreeg uitnodiging via e-mail van dame wier naam ik niet kon thuisbrengen. Of ik mee wilde doen met leesclub?
Ben daar niet uitgelezen type voor.
Ingevoegd was lijst met tien boeken; alle hedendaagse romans. Leeslust verging me stante pede.
Peinsde ’s nachts waar ik vrouw van kende. Vruchteloos draaiden gedachten rondjes.
Kleng! Muntstuk viel toen ik wakker werd: vrouw heeft cursus bloemschikken bij mij gevolgd. Tien jaar geleden! Mèn, wat moet zij wanhopig zijn…

Tom Odell is er! Tom Odell is er!’ juichte Roos.
Artiest stond niet voor huisdeur maar was door brievenbus naar binnen geglipt.
Verlaat verjaardagscadeau: bladmuziek voor piano. Laatste is váls. Net nu Roos thuis is en tijd heeft om te spelen. We luisteren wel tussen valse noten door. Als ze speelt, vult hele kamer zich met klanken vol muziek.

We liepen elkaar tegemoet en begonnen te grijnzen voor we woord hadden gewisseld.
‘U leeft nog!’ constateerde ik verrukt.
Man schaterde. ‘Dat ik nog leef, scheelde een haartje. Ik werd net bijna door twee fietsers van het wandelpad gereden. Beginnende vijftigers op opgevoerde fietsen. Niemand fietst meer normaal tegenwoordig, maar goed. Die man riep: Rot op, ouwe. Voor jouw gezondheid motten wij binnenblijven.’
‘En waarom zaten zij niet binnen dan?’
‘Ja, dat is een goeie. Ik heb m’n middelvinger opgestoken. Voor het eerst in m’n leven, hahaha! Had ik maar een pitbull gekocht in plaats van Puck, zo’n doetje van een labrador. Ik kom nergens, alleen met de hond,’ vertelt hij verder. ‘M’n zoon haalt de boodschappen en zet ze voor de deur. We zien de kleinkinderen niet. Nou ja,’ verzucht hij, ‘als ze maar gezond blijven.’
‘En de hond.’
‘Jaha, die ook. Maar,’ zeg hij met een twinkelende blik, ‘ik leef aan de goede kant van de statistieken. Meest tachtigers komen te overlijden en ik ben pas 79.’
We lachen weer.
Opeens wordt hij overspoeld door opwinding: ‘O, daar heb je die chagrijnige vent met die valse hyenahond. Die wil ik voorblijven. Doet-ie Rosa niks?’
‘Eén keer heeft-ie Rosa gebeten en heb ik die hond een rotschop met m’n wandelschoen verkocht. Nooit meer last gehad.’
‘En van die vent? Die gromt nog harder dan de hond.’
‘Negeert me straal.’
Baas van Puck schudt zijn hoofd om zoveel mazzel, draait zich om en roept me na: ‘Ik zie je weer, hè? Denk erom!’

Kreeg post van Dien! Met kei-goeie steen. Sta ineens stuk steviger op lange benen.
Met bemoedigende tekst: “Elk begin heeft ook een eind. Behalve een worst, die heeft er twee.”
Dank je, dear

109 thoughts on “Berenjacht

 1. Nog steeds een van de geweldigste boeken ooit! Las het voor aan mijn kinderen, gebruikte het in een auditie (Over de grond kruipende en grommend en zwiepend en al…en kreeg de rol!) en verloor mijn exemplaar helaas in een huisbrand.

 2. Goede morgen Kakel, ik kom je even een heel fijn weekend toe wensen. Het weer is nog niet ideaal, maar we hebben er de laatste tijd niet over te klagen en een regenbui zou hier wel welkom zijn.

 3. Ik ken geen berenjacht actie, en het boek ook niet. Val ik nu door de mand, als ongeletterde? Ik heb ooit in Amerika rondgereden, op de manier dat we dat in Nederland doen. Toeteren naar sufkonten die op een zebrapad oversteken als ik er aan kom met mijn auto, en er dan met een boog omheen rijden. Ritsen maar dan de auto voor iemand gooien, je kent dat wel. “Weet je dat in Amerika veel mensen een vuurwapen hebben?” Werd mij toen gevraagd. Als je pech hebt dan gebruikt iemand die ook om jou te corrigeren. Toen de coronacrisis in de VS uitbrak werden ook direct wapens ipv wc papier gehamsterd. Je begrijpt dat de mensen daar wel 1,5 meter afstand houden, niet onvriendelijk zijn naar fietsers en ook met een boog om je hond heen lopen. Jij kan zomaar een pistool bij je hebben en hem willen gebruiken! Gelukkig hebben we in Nederland geen vuurwapens, het aantal doden door corona zou in het niet vallen bij het aantal doodgeschoten asocialen! Hachelij?

  • Speciaal voor dodo’s zoals jij heb ik een link geplaatst! Je valt door de mand dat je de moeite niet hebt genomen. Je werd tijdens het lezen zeker afgeleid door een voorbijrijdende trein?
   Ik ben zo’n aso die remt voor bumperklevers en steeds langzamer gaat rijden. Kan ik je aanbevelen!
   Doodgeschoten asocialen (-: Ruimt lekker op, zou ik zeggen en het scheelt de Staat een berg geld.

   • Bedankt voor de link, dit had ik gemist!

    Mijn vrouw wist wel van de berenactie, alleen ziet ze hier in de wijk nergens beren voor het raam. Ik vrees dat ik niet zo’n berengezellige wijk woon.

    Maar iemand moet als eerste een beer neerzetten.

    Hachelijk?

    (Ik doe niet aan bumperkleven hoor! Ik rijd al een hele tijd heel rustig in de rondte. En rechts inhalen is goedkoper dan bumperkleven…. 😉 )

 4. Lekker weer zo’n echte Kakel ennuhhh beter een suffe Labrador dan een enge pitbull. Binnen blijven voor ouderen doet mij opeens denken aan vanmiddag bij de Lidl. Ik gok altijd ( verkeerd) elke kassa het snelst opschiet of de kortste rij heeft. Middelste kassa had kortste rij maar drie oude mensen voor me. Terwijl ik op afstand sta te wachten lees ik opeens een bord, deze kassa is speciaal voor ouderen wilt u hen voor laten gaan of andere kassa gebruiken. Oke ik heb sinds kort aow maar voelde me in die rij echt niet thuis en ben maar naar andere kassa gegaan. Moest wel langer wachten 🙁

  • Ha Emile!
   Je kostelijke verhaal doet me aan mijn oma denken. Ze woonde al jaren in het bejaardenhuis maar deed nooit mee met bingo en koffiedrinken want “dat was voor oude mensen.”
   Ik moest ook 3 x kijken toen ik las vijftigers ook tot de risicogroep horen. In ons hoofd zijn we veel jonger…
   Wel echt op z’n Glibbers om van kassa te wisselen en langer te wachten.

 5. Berenjacht? Mag dat van de Pv/d D ? En honden schoppen zal ook wel niet mogen toch? Maar ja, je blijft natuurlijk niet rustig wachten tot een bijtende hond gaat blaffen!
  Leesclubjes…. tja, ik lees voor mezelf áls ik lees.
  Je bent weer lekker op dreef Kakeltje, heerlijk!

  • Ja, echte berenjacht. Met pijl en boog!
   De PvdD heb ik dood verklaard omdat ze niets tegen de ellende in de OVP doen. Heel verstandig dat jij voor jezelf leest. Voor wie lees je anders? Met uitzondering van voorlezen.
   Gewoon dóórgaan. Als ik uit de regelmaat stap, duurt het zo lang voor ik ‘m weer terug vind…

  • Een heel goeie aankoop voor je kleindochter! En zo origineel…
   Het is zo’n leuk boek! Roos leende het zo vaak bij de bieb dat ik het maar gekocht heb. Ze heeft nog zo’n voorleesboek. Van Brammert en Tissie.
   Liefs en hou je goed ♥

 6. Die eigenaar van Puck lijkt me een fijne vent. Toch lees ik her en der dat ‘wij’ binnen blijven voor al dat soort oudere boomers die hun hele leven hebben gerookt en gevroten en nu ‘daardoor’ op de IC terecht komen.
  Sommige Nederlanders hebben een empathieniveau van een goudvisgub.

  • Er liggen ook dertigers en veertigers op de IC. Ik hou het niet bij, en al helemaal niet (meer) dagelijks. We zullen de klus met elkaar moeten klaren, een andere manier is er niet…
   Volgens mij vallen mensen met een IQ en empathie-niveau van 1,5 tegenwoordig meer op.

 7. Leesclubs, zeker gestart door vage onbekende, laat ik met liefde en plezier aan mij voorbij gaan. Net als jij dus. Goeh gedoan wijffie.

  Hier zitten beer, muis en olifant voor het raam. De eerste opstootjes hebben we al gehad. Nu ze op de kaart staan zijn ze onvindbaar. Volgens Google maps staat mijn huis 250 meter naar het Noorden. Daar zit een verzorgingstehuis. Hallo, zo oud ben ik nog niet Google. Of misschien komt het omdat het een verzorgingstehuis van ‘ons ‘is.. Iets met big brother en de puntjes niet goed connecten.

  Goed te lezen dat jij je humor nog niet verloren bent.

  • Jes of kors, joe hef the boysz!
   O, jij hebt je officieel aangemeld. Daar heb ik geen zin in; ik wil officieel onvindbaar blijven (-: Jij bent door Google verward met een verzorgingshuis. Het mos niet magge!
   Mijn humor is ook wel eens zoek…

 8. Bij ons geen berenjacht want huis bijna onzichtbaar vanaf ieder zinnig weggetje. Eigenlijk zonde…want had het best leuk gevonden om wollige snoeten voor het raam te zetten.
  De eenzaamheid tiert welig hier, maar ik vind het wel lekker. Zo nu en dan laten wij onze negenjarige uit. Dat is ook best leuk en te vergelijken met hond 😉
  Lezen is heerlijk he, als het tenminste niet moet.
  Lieve groet xx

  • Dan zet je toch die wollige snoeten voor het raam? Doe je er jezelf een plezier mee en het is gratis (toch weer die Hollander.)
   Ik vind het met drie personen (en een hond) wat vol in huis…Geen dag alleen om me op te laden. Lastig.
   Leesvriendelijke groet ♥

 9. Hey Mirjam
  Een leesclub zou ook niks voor mij zijn. Ik lees alles wat los en vast zit, maar niet verplicht aub. En er dan nog over gaan nawauwelen 🙁
  Wat gezellig zo’n piano in huis, en een beetje vals, ach een kniesoor die daar op let.
  Hier in het durp doen ze ook aan berenjacht. Ik heb helaas geen beren meer in huis, ik heb nog gezocht maar helaas. Ik had wel wat hartjes op het raam geplakt voor Heel Holland Plakt, maar die heb ik er net afgehaald, ik was ze zat haha en bang dat het plakband er niet af zou krijgen, maar dat viel gelukkig mee.
  Ik heb ook een e-bike, ik ben er gek op maar op het ogenblik fiets ik niet zo veel, het is zo druk hier in de streek, je zou niet zeggen dat er een lockdown is, de mensen zijn gewoon gek geworden.
  De velden worden voortijdig gekopt, het is van de zotte, sommige bloemen zitten notabene nog in de knop.
  Lief van Dien om je een verrassingspakket te sturen!

  Liefs Petr@

  • H@ Petr@!
   Van iets wat ik moet, word ik dwars. Waarschijnlijk voelde de leesvrouw zich eenzaam maar ik kan haar niet helpen want een leesclub vind ik – net als jij – helemaal niks.
   Voor Heel Holland Plakt moest ik toch even googelen (-:
   Ik heb de foto’s in de krant en op de NOS-app gezien. Echt asociaal dat mensen rijen dik naar de bollenvelden kwamen, terwijl ze al afgesloten waren.
   En dat de boeren de bloemen eraf moeten maaien. Ik had er een bataljon ME’ers met bekeurbonnen op af gestuurd!
   Dank voor je uitgebreide reactie ♥

 10. Ha Mirjam,
  jij weet het zo te schrijven dat je een brede glimlach krijgt, toch wel fijn met al die ellende.Post van Dien,een vrouw met een groot hart,dat is wat ik aan haar bewonder.Buiten de mooie actie van de beren, zijn er ook onbeschofte beren
  of noemen ze dat varkens?,die waren er altijd al maar komen nu naar buiten,en denken dat ze heilig zijn.
  Mirjam hou ze op een afstand.
  lieve groet
  Christiene.

  • Hej Christiene ♥
   Dank je wel voor je compliment!
   Dien is een lieverd. Je vertrekt altijd met een blij gemoed van haar blog. En veel te bescheiden. Onbeschofte varkens/beren zullen er altijd blijven. Wij houden ze op afstand.
   Blijf gezond!

 11. Mijn 40 jaar oude versleten beertje oogstte al veel succes, hier steken kindjes dan een bere(goed)nkaartje in de bus, zelf gekleurd. Ik verzamel ze graag.

  Jij moet jaren gelezen echt wel positief zijn opgevallen als die mevrouw je nu plots terug uitnodigt.

  Boeken lezen, I love it! Maar liefst volledig vrij, en als er iets is dat we tegenwoordig echt niet meer kennen…. 🙁

  • Hoe ouder een beer, hoe mooier! Dat is nog eens leuk: je krijgt een bere(goed)kaartje in je bus. Zelfs ingekleurd. Die zou ik ook verzamelen.
   Volgens mij kan die leesdame niet genoeg leden krijgen…
   De bieb is dicht. Ik heb een doos van de vliering gehaald en lees nu boeken van voor de Golfoorlog (-:
   Lieve groet.

 12. van bloemschikken naar de leesclub..
  waarom ook niet ?

  alhoewel die leesclub niets voor mij zou zijn

  een keigoede steen met een boodschap
  en die klopt nog ook

  prettige dag Mirjam

  • Ja, het is maar hoe je het ziet (-:
   Onbegrijpelijk dat leesclubs nog zoveel mensen trekken. Ik heb hier nog niemand gesproken die er bij wil horen.
   Hou je goed!

 13. Hier doet men ook mee aan die berenjacht. Hier en daar zie ik zo’n beer achter het venster naar de voorbijgangers zwaaien.
  Op mijn blog heb ik er ook ene staan, niet van mij, maar dat geeft niet.
  Een leesclub is niets voor mij, ik heb al moeite om een boek helemaal uit te lezen. Misschien een strip ?
  Groetjes.

  • Jij staat zeker vermomd als beer voor het raam te zwaaien? Ik zie je er voor aan (-:
   Ik ga de volgende keer op je blog koekeloeren naar je beer, beloofd!
   Lees gerust de Donald Duck of de Astrix.
   Lieve groet.

 14. tof dat je ook mee doet met de berenjacht, ja hier zit er ook eentje maar of iemand hem al opmerkte weet ik niet

  heel lief van Dien, zo is ze wel hé

  altijd leuk jou avonturen te lezen

  hou je goed

  • Ik heb nog geen kinderen bij ons voor het raam zien staan (-: Geeft niet, het gaat om het idee. Leuk dat jij ook meedoet!
   Dien heeft een ♥ van goud.
   Er lezen alleen maar toffe mensen bij haar…kijk zelf maar…
   Liefs ♥

 15. Die snotapen op hun fiets, de brutaliteit! Van een van onze leidsters van de loopgroep krijgen wij af en toe bemoedigende mails met het advies om vooral te blijven lopen. Deze week de tip om je stokken mee te nemen en af en toe uit te zwaaien naar links of rechts als er weer eens een paar fietsers langskomen die zelfs niet een pietsie op zij willen gaan.

  • Heel goed dat jullie gewoon blijven lopen. Goeie tip om je stokken mee te nemen. Af en toe zwaai ik nonchalant met Rosa’s werpstok. Die is goed zichtbaar en helpt ook.
   Wandel ze!

 16. Zie je het al voor je straks als we weer naar buiten mogen.
  Ik vrees al die zotten met hun elektrische fiets. Zijn alle IC’s eindelijk leeg kunnen ze de brokstukken van al die 55+ fietsers weer aan elkaar lijmen.
  Een pitbull vind ik eng maar wandelschoenen werken ook prima. Wel goed richten.

  • Ouderen rijden vaak zo zacht dat je denkt: zet een helm op, want straks val je om. Of ze rijden elektrisch en de vouwen uit je broek. Ik houd niet van mensen in hokjes duwen, ik doe mijn best maar een midden-variant zie ik niet.

 17. Hier doet het halve dorp aan de berenjacht mee. Voor die paar kleine kinderen die er nog wonen natuurlijk erg leuk.
  Bladmuziek, ik heb er ook een berg van alleen doe ik er nooit meer wat mee. Nu maak ik gebruik van een onlinedienst wat enorm veel voordelen heft.
  Aan een boekenclubje zal ik nooit meedoen. Niet omdat ik een hekel aan lezen heb, maar gewoon, niet mijn ding 🙂

  • Ik denk dat wij clubs in het algemeen niet zo’n ding vinden. Sommige mensen willen graag ergens bij horen. Die behoefte heb ik niet.
   Bladmuziek kon ik ooit lezen maar inmiddels niet meer. Helemaal niet voor de piano, want een balk is voor de linker- en eronder staat de balk voor de rechterhand. Of andersom (-:

 18. Ik zal mijn oude beertje ook neerzetten, maar ik vrees dat de kinderen door de begroeiing in mijn voortuin het bessie niet kunnen zien, het is ook maar een kleintje. Fijne dinsdag gewenst.

 19. 🙂 ohhhhh ik heb een wens om roos te horen spelen 🙂
  vind ik zó mooi,
  jaren geleden speelde mijn overbuurmeisje loes, speciaal op mijn mijn verjaardag op de piano een stuk van einaudi…. tranen…
  ik vind het zó mooi hé….

  wat een horken lopen er rond, of beter fietsen.. gadver, met deze crisis komen goeie maar ook nare trekken boven hé.
  hou vol kakelino… hou vol 🙂

  xxx

  • O, dan stuur ik je toch wat filmpjes via WhatsApp! No problemo signora (-:
   Horken waren er voor de crisis ook al en daarna gaan ze gewoon door…
   Maar de meeste mensen deugen.
   Bedankt voor je hou-vol-stenen! Jij bent mijn held ♥

  • Wat leuk: je hebt Kika-beren! Ik heb een tijd tweedehands boeken voor Kika verkocht. Dat liep best aardig.
   Dien is zo’n lieverd. Ik ben blij dat jij haar ook kent.
   Liefs en blijf voorzichtig ♥

 20. Eerlijk gezegd ik heb nooit geen beren gehad. Wel knuffeltjes. Leuk dat jij nog beren nog hebt. Leuke verhaal heb je geschreven. Er zit veel humor erin. Knap verwoord geschreven. Eenzaamheid heb ik soms wel eens… Maar ik heb niks te klagen….. Roos piano spelen. Leuk… Leuke verassing heb je weer gehad. Fijne week verder. Groetjes J&F. XX

  • Overal zie ik mooie aangeklede beren zitten. Die van mij zijn bloot; een beetje saai. Iedereen is af en toe weleens eenzaam maar op dit moment zijn het heel veel mensen. Triest…

 21. Mijn kleinkinderen gaan regelmatig met ouders op berenjacht. Vinden ze geweldig. Mijn beertje zit eenzaam voor het raam. Misschien moet ik er nog eentje naast zetten.

  Boeken lezen ben ik geen fan van. Vroeger was ik lid van de ECI. Heette dat zo? Elk kwartaal moest je een boek kiezen. Anders kreeg je er een. Ik heb veel boeken ontvangen die ik nooit heb gelezen. Een hele toer om van dat abonnement af te komen.

  Moest lachen om je middelvinger. Hahahahah….

  Fijne week, ik heb weer genoten.

  Liefs Joanne

  • Mijn moeder heeft een abonnement van ECI gehad. Als je geen boek kon kiezen, kreeg je het “kroonboek” thuisbezorgd. Dat waren veelal boeken om te huilen.
   Het was niet mijn middelvingers maar je hebt tenminste gelachen!
   Liefs ♥

 22. hé grapjurk , weet je wat het mooie is van die brug over de Waal
  daar zijn geen beren , wel kamelen hoor :O
  ja ik heb geprobeerd met wat mooie links
  ons mooie landje te laten zien
  en dan niet van af een racefiets zadel
  mazzel

  • Over de brug over de Waal is een prachtig gedicht geschreven: “De moeder de vrouw.” Ook nog een feministische tekst (-: Beveel ik je van harte aan!
   Nederland is o zo mooi…
   mazzel

 23. Ook ik werd een tijd geleden hier bij ons uitgenodigd voor een leesclub, bij ons in de plaatselijke boekhandel. JIj leest zoveel , dit lijkt me echt wat voor jou.
  Moet er niet aan denken, verplicht allerlei “interessante” boeken gaan lezen, bah

  • Jij bent de enige die weet welk boek jij interessant vindt. En dan achteraf met elkaar “het boek bespreken.”
   Ik las eens op internet: “Ik vertrouw geen clubjes waar mensen mij toelaten als lid” en dat vind ik wel een leuke.

 24. De berenjacht is leuk,ze komen vaak langs de kindjes.Lezen op commando brrr.Muziek maken lijkt mij heerlijk,ik kan het niet,enkel met mijn fietsbel als ik langs sjees,maar nu ff niet
  ❤❤❤

  • Wij begrijpen elkaar: lezen op commando = brrrr.
   Ik wou dat ik piano kon spelen. Ik kan het niet eens leren want ik heb twee kromme pinken.
   Liefs ♥

 25. Hier in het dorp is de berenactie ook aangesloten bij de FB site die op jullie dorp actief was. Leuk idee hoor. Heb ooit bij de Hema een aantal dames van een boekenclub horen praten met elkaar……. Ik zou ook passen…. Ja ik ben ook zo’n 60 plusser op een Ebike 😉 😉 …….. heerlijk hoor blij dat ik nog kan en mag rijden.

 26. Hier zijn de kinderen ook op berenjacht, niet die van mij hoor.
  Toch knap dat je weet wie die vrouw is van 10 jaar terug.
  Er zijn mensen die zich tijdens de corona crisis van hen werkelijke walgelijke kant laten zien.
  Gelukkig de meeste van hun normale goede kant, zoals je zoon.
  Een slechte baas heeft ook een valse hond.
  Die is zo lief. Hans

 27. Tja, die snelle lui durven niet in de remmen te knijpen want dan gaan ze waarschijnlijk onderuit. Ergerlijk gedrag, maar dat hadden ze ook al voor de coronacrisis dus dat zal nu heus niet veranderen.
  Leuke man, die baas van Puck, jullie boffen met elkaar.

 28. Als het moet, dan ga ik ook niet lezen, helemaal niet als ik zelf uit mag kiezen. Naar Roos zou ik wel kunnen luisteren hoor, ik ben dol op vals.;-) Sommige mensen kijken en wijzen alleen maar naar een ander en zijn ondertussen ook buiten.

  Love As Always
  Di mario

 29. Van boeken moet je genieten. Ik heb ook geen zin in prietpraat en analyses over wat ik lees – zeker niet in een clubje dat me dan ook nog oplegt wat ik moet lezen.
  Wat een naarlingen die fietsers. Heel jammer dat je geen pitbull hebt, inderdaad. Ik moest wel heel erg lachen met jouw beschrijving alweer. Heb het hier voorgelezen aan mijn echtgenoot, die ook heeft meegenoten.
  Hou je haaks en gezond.

 30. Humor helpt echt. Ik probeer me nergens kwaad over te maken. Het helpt toch niet en ik word er dan steeds gefrustreerd van.ik last het van me afglijden en kies ervoor de wijste te zijn. Domme mensen heb je overal.

  • Heel verstandige woorden waar ik me helemaal in kan vinden. De dagelijkse hoeveelheid nieuws heb ik gerantsoeneerd en verder bekijk ik het per dag.
   Lieve groet

 31. Mijn beer, reeds 68 jaar oud staat met 1 kapot oor ook voor het raam te pronken.
  Door het kapotte oor en de open schouder kan ik zien dat het beest met stro gevuld is.
  Regelmatig blijven er kinderen staan en soms hoor ik ze zeggen da’s een oude

 32. Kakeltje(L) zou graag je beren komen begroeten maar is iets te ver wandelen. Voortuin op en neer is ver genoeg. Heb ook een beer! Dacht dat Tom een autocoureur ofzo was, maar hele straat hoort nu van niet mooi bekend nummer! Je bent een heerlijk pittig wijf, bijtende hond schoppen. Weet iedereen toch meteen dat die niet aan een club te lijmen is.

  • Tom vind ik ook wel een naam voor een autocoureur. Beter dan Max die (naam) vind ik minimaal.
   Ze moeten niet aan mijn hond komen, hè, en ook niet aan mijn kind!

 33. ha die Mirjam

  en die 2 oude beren nog gevonden 🙂

  nog al een verschil , bloemschikken of lezen
  maar ze kon je nog wel na 10 jaar , toch knap

  als je mee gaat zingen bij het piano spel
  hoor je de valse noten niet

  ja er is nog veel tuig die op die opgevoerde fietsen
  en op voetpaden de wandelaar tot last is , ik geef ze geen kans
  zet me dwars voor hen zo ze kunnen kiezen
  of van het pad af , of stoppen , wat je dan hoord , mag ik niet neet schrijven hihi

  je zou ook zo’n valse hyenahond op ze los kunnen laten
  ik zou er geen traan om laten

  een zware en stevige mooie tekst

  blijf gezond

  lieve groet , Karel

  • Nee, die twee oude beren ga ik niet zoeken. Te veel dozen…
   Ik denk dat de leesvrouw aan het eind van haar latijn was en me uit pure wanhoop mailde.
   Heel goed: zet jij je poot maar dwars!
   Dien heeft altijd geweldige teksten. Lees je weleens bij haar?
   Blijf jij ook gezond en aan de wandel.
   Lieve groet

   • ja ik houd van tegen de draad in gaan 🙂
    nee Dien zit niet in m’n lijstje , zal een spieken 🙂

    lachen is een goed medicijn
    ik vind dat degene die dit nummer van Queen zo gebruikt heeft , het goed gedaan heeft
    blijf gezond groet

 34. Hier zie je af en toe supermooie/-leuke beren !
  10 jaar later en jouw nog niet vergeten zijn…, er staat me wat te wachten…
  Niemand om te stemmen ?
  Even lucht happen…
  Héél mooi, die kei !
  Lie(f)s.

  • Ik vind het leuk om die beren overal te zien. Weer eens wat anders dan zet een kaars voor je raam vannacht. En minder vuurgevaarlijk (-:
   Jou staat niets te wachten: je hebt contacten genoeg ♥

 35. Ach wat leuk dat je die beren nog hebt, ook al zaten ze dik onder het stof, dat hebben ze eigenlijk niet verdien hoor.
  Een leesclub is ook niets voor mij, de Donald Duck krijg ik nog wel uit, voor boeken heb ik geen geduld.
  Ging het Roos wel echt om het piano spelen, Tom ziet er niet verkeerd uit hoor!
  Van al die peddelende knakkers op de racefiets, word ik echt niet goed, schreeuwen en vloeken wanneer je niet aan de kant gaat, ik kan nu eenmaal niet sneller op mijn driewielertje.
  Lief van Dien hè? Ze heeft wat die worst aangaat gelijk…hahahaha!
  Lieve groetjes, Edje.

  • Moet kunnen: de Donald Duck lezen in een leesclub (-: Het enige wat mijn man leest, zijn de gebruiksaanwijzingen van nieuw aangeschafte apparaten en zelfs die leest hij maar half.
   Met Tom Odell is niks mis, haha.
   Dien weet een mensch altijd weer op te porren.
   Dag Edje ♥

 36. Dat we in gekte leefden wisten jij en ik al lang…. bij de rest begint dat kwartje nu te vallen . ..

  Eenzaamheid doet ook rare dingen met veel mensen hè.

  Gelukkig hebben we dáár dan géén last van.

  • Ik heb de leesdame een vriendelijke mail gestuurd, bedankt dat ze aan me dacht en uitgelegd dat verplicht lezen niet bij mij past. Dat je blij wilt worden van een nog te lezen boek en het geen opgave moet zijn. Ze schreef dat ze het begreep.
   Nee, wij doen uit onszelf al rare dingen (-:
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *