Wildgroei in je oerbrein

Keek op de week (100)

Honderd “keken” op de week. Wie had dat gedacht bij nummer één? Ik allerminst.

Fietste achter echtpaar op elektrische rijwielen. Belde of ik mocht passeren.
Dat mocht.
Riep in voorbijgaan: ‘Dank u!’
‘Assieblief!’ riep vrouw. Ze vloog tegen haar man uit de bocht: ‘Tering! Een racefiets met een bél. Het kan dus wel, hè?’
Toen het weer zo laat was (piestijd) stuitte ik op bordje. Speciaal voor Broer foto gemaakt. (Bovenste mag je negeren.)

Las in krant dat “mens gemiddeld 60.000 gedachten per dag heeft, waarvan 98% onbewust.”
Liet hoeveelheid gedachten even tot me doordringen.
Las verder. “Zonder dat we het doorhebben, zitten we vast in onbewuste patronen en oordelen, zeker in het verkeer.”
Lang, kort: Achter stuur ondergaan vriendelijkste mensen persoonlijkheidsverandering, want ze laten zich leiden door oerbrein.
Werd advies gegeven wat je kunt doen wanneer je getergd wordt door bumperklever. Tegen jezelf zeggen: ik beslis om mij daar niet door te laten ergeren. Paar keer diep in/uit ademen. Probeer begrip op te brengen dat bumperklever waarschijnlijk veel stress ervaart…
Verloor alle belangstelling voor artikel. Laat mij fijn door oerbrein leiden. Bij automobilisten die bijna ín mijn auto rijden, tik ik rempedaal aan. Of laat gas los en kijk nadrukkelijk in achteruitkijkspiegel. Binnen tien tellen laat klever gat van tien meter vallen, denkend: dat wijf is gek!
Weg stress.

‘Verkoopt u witte onderjurken?’ vroeg ik dame in kakkineuze lingeriewinkel. Alle huis-tuin-en keukenwinkels in naburige gemeente had ik reeds bezocht.
‘Nee mevrouw…’ antwoordde verkoopster. Vrouw straalde net zoveel persoonlijkheid uit als onze overleden koelkast. Ze keek of ze me iets belangrijks ging mededelen.  ‘Ik verkoop alleen gekleurde. Tegenwoordig draagt iedereen zelfs zwarte onderjurken onder witte jurken.’ Ze zei nog net niet dat ik uit Middeleeuwen stamde.
Dacht: snuit lekker je neus in je gekleurde ondergoed en verliet winkel.
Mij een zorg wat “iedereen” “ tegenwoordig” draagt. Meningen over mijn kledingkeuze, tsssk. Als ik een jurk achterstevoren wil dragen, dóe ik dat.
Bestel onderjurk wel via internet. Wanneer maat niet goed is, kan ik er altijd nog vliegen mee doodslaan.

Man had beatlehaar; ware wildgroei. Was vier maanden niet gekortwiekt. Bakkebaarden blowing in the wind. Matje in nek. Kon haar achter oren steken, en i could grab him by the pony.
‘Wie ziet het?’ zei Joris schouder ophalend. ‘Beter lang haar dan kaal,’ sprak hij trots, alsof hij hoofdbedekking Pokon had gegeven.
Vrijdag knipte kapster korte metten. Hebben ervoor en erna foto gemaakt. Ware vreugde van gezinsleven.

Had zaterdagochtend afspraakje met jonge kerel!
Kakel, vergeet je niets?
Oh ja, beroepsmatig want: ortho. Hij vroeg helaas niet of ik koffie wilde. Was tevreden over resultaat van trucje: spleetje tussen ondertanden dicht, en Griekse huisjes staan weer recht.
Mocht happen in pasta (voor nieuwe retentiespalk)
Hij pakte te grote haplepel. ‘U heeft een kleine mond,’ sprak hij.
‘Daar zijn de meningen over verdeeld,’ zei ik naar waarheid.
‘Ik constateer alleen feiten.’
Aárdig! Nog één keer terug en dan is ondergebit weer oude normaal.

Postcrossing:
Ontving kaart van Kenn, Seattle, (7855 km’s away)
“Although I don’t think POSTCROSSING should be about political issues, I am compelled to state that I do not support Trump, or his messages of hate and separation. As a citizen of the USA, I apologize for the disaster of our dreadful President and his enablers. Thank you for understanding.”
Amen! Heb waarlijk meelij met Kenn…

111 thoughts on “Wildgroei in je oerbrein

 1. ha Pipseltje!

  Heerlijk weer genoten van je vorige keek op de week…
  Was even uit zicht…
  Best lekker, zo nu en dan.

  En ook lekker om jouw fietsavontuur te lezen.
  Op de 100-ste! met moorkop dus…

  Ben blij dat je tandjes weer oké zijn…
  Je kunt weer lachen!

  Liefs, Marlou

 2. Ik heb mijn gedachten nog nooit geteld, maar ik durf te wedden dat ik dat aantal nooit ga redden
  Al schijnt het bij mannen sowieso een stuk minder te zijn. Wij kunnen soms ook even aan niets denken…

  • Ik heb ook mijn bedenkingen over het aantal gedachten, zelfs wanneer ik mezelf amper kan bijhouden…
   Mijn man kan heel goed aan niets denken. Ik heb jarenlang gehoopt dat het besmettelijk was, maar helaas.
   Dank voor je reactie!

 3. Zo dan, alweer 100 keeks op de weken ……….. nou niet echt Nederlands volgens mij maar je snapt me haahahaha
  Vind het altijd leuk lezen, dus van mij mag je er voorlopig nog wel een paar honderd bij schrijven hoor.

 4. Gefeliciteerd ,met je 100 keek op de week!
  mooie schrijfsels halen de 1000 en meer.
  Mirjam ik lees ze met een glimlach.
  die fiets mag ik zeker wel een keer lenen.
  lieve groetjes,Christiene.

 5. Zo blij dat ik niet de enige ben die bumperklevers op deze manier laat schrikken… al is het volgens mij lief niet de slimste manier… maar ja, ach, wel effectief, zeg ik dan altijd maar glimlachend (en ik verkneukel me dan ook menigmaal door de blikken van de klever als ik in mijn achteruitkijkspiegel gluur :-))

 6. Wat een leuke namen voor een kade. Vooral de Kijfhoekse… Waar zou zo’n naam vandaan komen, vraag ik me dan af. Ik had met een stift een W tussen de Kromme K(w)ade geklad haha!
  Gefeliciteerd met het halen van die honderd! En dat met een kleine mond. Mijn Lief heeft een grote mond, maar kleine kaken. Was ook heel wat datewerk met de ortho voor nodig, maar alles staat nu bijna recht. Het enige scheve is charmant 😀

  Lieve groet, x

  • Kijfhoek is het grootste rangeerterrein van Nederland…Hoe die aan de naam zijn gekomen, weet ik niet (-:
   Leuke vondst: Kromme Kwade! Wat kun je veel met letters, hè?
   Alles wat een beetje afwijkt, vind ik charmant.
   Lieve groet ♥

 7. Ik vind beide bordjes eigenlijk wel leuk. Een fietsbel voor racefietsen is eerlijk gezegd wel lekker. Ik wil niet de lulligste zijn dus bij de Tour de France en Luik Bastenaken Luik ook niet maar gewoon in de stad of duinen misschien wel handig. Het is maar goed dat ik die 98% gedachtes niet bewust ben. Ik doe exact hetzelfde bij bumperklevers en glimlach er zelfs ook nog bij, totaal geen stress eerder een overwinningsgevoel.
  Ik word ook zo doodziek van wat mode zegt, ik wil graag overhemden met twee borstzakken, een voor telefoon en een voor visitekaartjes ( vroeger voor pakje shag, maar visitekaartjes is gezonder) Dat is geen mode meneer. Maakt mij toch niets uit, gaat om het gemak. Kapper had makkie aan mij, maar ja vroeger te weinig pokon gebruikt dus zoveel zit er niet meer op 🙁

  • Die fietsbel is twee cm in doorsnede dus het gewicht kan het niet zijn (-: Gekregen van de Toerclub waar ik lid ben. Een blauwe, een andere kleur komt niet op m’n stuur, hè?
   Korte metten met die bumperklevers. Ik ben trots op je, Emile!
   Lekker belangrijk wat er in de mode is. Misschien dat je op W.ehkamp overhemden met twee borstzakjes kan kopen. Houd het maar bij de visitekaartjes, ja.
   ik vind m’n gedachten doodvermoeiend. Dat gesodemieter begint al bij het opstaan…
   Lieve groet ♥

   • :Lekker bezig Riet, vast vergeten om op knopje publiceren te drukken, de felicitatie met nr. 100 hoef je niet mis te lopen, dat doe ik gewoon dan ff nog een keer…. bij deze… op naar de 200 als jij maar schrijft blijft ik wel lezen !

   • Tweemaal gefeliciteerd, het kan niet beter. Jij hebt heel gewoon andere dingen aan je hoofd…Als ik stop met bloggen, stuur ik jou wekelijks een persoonlijke keek ♥ Beloofd *smak*

 8. Ik begin zowaar medelijden met Amerikanen te krijgen. Lees her en der van die verontschuldigingen. Denk dan wel, eigen schuld, dikke bult. Gewoon gaan stemmen. Dat is in dat stomme systeem daar nog belangrijker dan hier.

  Gefeliciteerd met de 100. Een mooie mijlpaal.

 9. Hey zus,
  100 keken, een echte mijlpaal, op naar de 200! Altijd leuk om te lezen.
  Ergernissen in het verkeer, je kan er een boek over schrijven. Het haalt echt het slechtste in de mens naar boven.
  Niet eens een witte onderjurk, tsss. Misschien bij W.ehkamp, volgens mij verkopen die zelfs nog step-inns haha (als je weet wat dat is tenminste ;-)).
  Leuk dat postcrossing, ik ga eens kijken hoe je daar bij komt. Vast online wel iets over te vinden denk ik.

  Liefs Petr@
  X

  • Hej zus!
   Best wel veel, 100 keken. Maar goed dat ik dat van tevoren niet wist.
   Step-ins 😀 😀 Even gekeken op Duckduckgo.com maar ze bestaan nog. De antieke exemplaren worden zelfs verzameld!
   Postcrossing is hartstikke leuk. schrijf je in bij Postcrossing.com en het feest kan beginnen.
   Lieve groet ♥

 10. Haha, heb eens een kaart met onze Willem en Max naar een postcrosser in Amerika gestuurd. Kreeg als antwoord dat ze zo jaloers was op ons koninklijke stel omdat zij het moesten doen met Trump en Melania.

  • Wat een geweldige opmerking!
   Willem en Max kosten de staat een hoop geld maar we krijgen er wel iets voor terug. T.rump en Melania…om je dood te schamen.

 11. Een weinig verkeersagressie mag geen verwondering wekken; je zit tegenwoordig vaster in het verkeer dan in de gevangenis. Het verkeer is mijns inziens trouwens veel drukker geworden sinds ik in de auto mijn bril draag.
  Maar ik houd het hoofd koel en blijf te allen tijde een heer in het verkeer, iets wat ik overigens ook de dames kan aanraden. Oké, toegegeven, een valium helpt erg goed in dezen, net als dat glas wijn of drie alvorens ik de auto instap. No stress, wat ik u brom.
  Bon, waar zit dat gaspedaal ook alweer?

  • Je reactie is weer fenomenaal, Menck! “Je zit tegenwoordig langer in het verkeer vast dan in de gevangenis.” Heerlijke opmerking.
   Zou je alsjeblieft wat vaker kunnen bloggen (-:

 12. Ik tik ook even op mijn rempedaal, wat dacht je dan. Ooit had ik een zeer hardnekkige bumperklever en heb toen mijn telefoon gepakt, duidelijk zichtbaar en deed toen of ik een nummer intikte. Dat hielp!
  Lekker doorgaan met je wekelijks bericht, kunnen wij lekker blijven genieten.

 13. Doe hetzelfde als jij bij bumperklevers…en ik heb dan de grootste lol
  En nee de jurk draag ik niet achterstevoren de onderjurk zou zomaar kunnen hihi
  Heb er maar een en die is voor onder mijn doorkijkjurk en wit…lenen?
  Jij blij met het spleetje dat gedicht word/is…mooi dat dat kan.
  Groetjes

  • Van bumperklevers word ik nog net niet agressief.
   Stuur je witte onderjurk maar op (-: Zo’n doorkijkjurk heb ik ook. Zonder onderjurk ga ik de straat niet op. In de tuin zal me een zorg zijn.
   Groetjes.

 14. Hoi Mirjam,
  Wat ontzettend leuk om dit weekoverzicht te lezen. Hele herkenbare dingen ook. Grappig met die reactie met die bel op de racefiets en wat kan een mens zich vaak laten gaan in het verkeer. Klopt helemaal. ik word ook vaak doodziek van de mensen die altijd haast hebben in het verkeer en alle regels aan hun laars lappen.
  Wat fijn dat je te kleine mondje weer mooie tandjes heeft. Fantastisch!!
  Ennuh….leuk die Kijfhoeksekade, heel toepasselijk!!

  Groetjes, Marco

 15. Die eerste ‘keek’ ook nog even gelezen. Hij was/is erg sterk. De stijl is nog exact zoals nu: echt kakelbont. Je hebt bloggers en schrijvers. Jij bent ze allebei. Juist door beknoptheid en treffende woorden. Dat we ze een jaar gemist hebben herinner ik me nog goed, want ik miste ze echt. Proost op de schrijfster!

 16. Van mij mogen er nog 100 of meer volgen. Altijd leuk om te lezen wat jij altijd beleefd.
  Nog een tip om een bumperklevers af te schrikken, even de sproeier van je achterruit aan zetten en flink ook. Schrikken ze zich een ongeluk, altijd effect.

 17. Fijn dat je een bel hebt, hier tetteren ze als ze er langs willen:))

  Geeft niet een kleine mond, heb ik ook.
  Als het moet komt er wel een groot geluid uit Mirjam:))

  Ja, hoe fijn dat de kapper weer open is.

  Kostelijk hoe je reageerd in de winkle op de onderjurk:)

  Je hebt weer een glimlach getoverd Mirjam, dankjewel!

  Een fijne dag en een lieve groet,
  Hilly

 18. LOL… mijn eerste smile van da dag heb jij weer te pakken mon cherie.

  krek zo is dat, draag wat JIJ wilt, KAK…. je doet het geweldig,

  en ja… die T. rump…… ik haat niemand maar hem voor 1000 anderen, wat een ongelooflijke L.U.L.

  dag m’n kakeltje,
  Geniet van je heerlijke leven als …….
  vul maar in 🙂

  en …
  oh ja dat van die gedachte is zeker waar…
  denk ik…
  toch dien ??
  jawel dat denk ik…

  of niet…
  jawel …

  dag m’n schat

  xxx

  • Hej Dien ♥
   Je was er vroeg bij vanochtend, dear!
   Het verbaast me dat Tr.ump nog niet is doodgeschoten. Een lulhannes van de eerste orde.
   Kan jou het schelen hoeveel gedachten je dagelijks hebt…
   Dag liefie ♥

 19. Ik heb op al mijn fietsen een bel. IK heb maar 2 fietsen hoor wees gerust 🙂
  Patronen, ik leef er zeker mee maar veel zijn bewust en andere zijn bewust onbewust, en dan heb ik natuurlijk net als ieder ander onbewuste patronen. Ik functioneer prima met die patronen dus ik stoor me er niet aan. JE kunt natuurlijk allerlei patronen doorbreken, maar dan? ! In het verkeer ben ik simpel. Ik laat me door niemand pushen of wat dan ook. Snij je me af krijg je een vinger en een hoop gevloek 😆 Trouwens, mijn gedachten staan nooit stil als ik wakker ben. Dat is wel een dingetje maar het is wat het is.

  • Ik heb drie racefietsen en een boodschappenfiets. Die laatste noem ik mijn kameel. Dat verkeer weet wat! Vloeken doe ik niet. Zit blijkbaar niet in m’n systeem. 60.000 gedachten. Ik vraag me af hoe ze dat hebben onderzocht.
   Mijn hoofd staat ook nooit stil. Wist ik maar waar de uit knop zat…

 20. Dus je hebt de honderd gehaald 😉 gefeliciteerd! Ik heb geen idee hoeveel logjes ik in de loop der jaren al heb geplaatst, eerst bij punt en nu bij blogspot. Nou ja het is ook niet zo erg belangrijk ,ik blijf doorgaan zolang ik er plezier in heb, het moet natuurlijk niet op werken gaan lijken .

  • In totaal heb ik 524 blogs geplaatst. Staat boven in het dashboard van ‘berichten.’
   Jij blogt al veel langer dan ik!
   Bloggen doen we voor de leut.

 21. Allereerste eerste plaatst gefeliciteerd met je 100e.. Knap gedaan. Bijzonder.
  Leuk om te lezen. Bordje zegt al genoeg. Fietsen doe ik niet. Wel eens gedaan vroeger. Nu nu niet meer. Omdat mijn arm niet recht kan houden. Ferry fiets wel eens. De laatste tijd ook niet meer. Te druk…. Je hebt echt mooie verhaal kunnen maken. De kaart is zeker prachtig om te zien. Fijne week. XX

   • Nee we hebben geen auto. We moet altijd openbaar vervoer nemen. Of anders met de broer mee gaan. Die heeft wel auto. Soms wilde ook graag ook mee.

   • Mijn arm kwam door de vele operatie gedaan in mijn elleboog. Eigenlijk is mis gegaan met mijn elleboog. Ik heb altijd pijn in mijn arm elleboog. Komt nooit goed meer.

   • Wat naar om te lezen dat je altijd pijn blijft houden in je arm. Heb je een second opinion geprobeerd? Soms kan een arts in een ander ziekenhuis je helpen. Mijn schoonzus had dat met haar elleboog.
    Sterkte!

  • Goedemorgen,

   Ik ben al verschillende ziekenhuis geweest. Mogen niet meer opereert worden Word dan nog slechter. Is al slecht. Lief van je.
   Wij zijn weer terug naar yova.Fijn weekend. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

 22. ook eerst langs deze weg ; proficiat met je 100ste keek op de week.
  Ik ga direct eens kijken of er een bel op een koersfiets staat, want als ze zo’n dure fiets kopen, kan er toch ook wel een bel vanaf?
  -€en @->- voor jou.

  • 100… ik kan het amper geloven.
   De bel die ik heb is heel klein. Alle clubleden hebben er een van Toerclub de Waardrenner gekregen.
   Een @->- voor jou.

  • Eerst wilde ik het KIJK op de week noemen, maar ook dan denkt iedereen aan Koot & Bie. Ik heb duckduckgo.com erop losgelaten en als je de zoekterm ‘Keek op de week’ typt, kom je niet op mijn blog uit…

 23. Van harte met je 100e. Op naar de 200!
  Altijd heerlijk om te lezen. En herkenbaar. Van dat brein met autorijden. Lief is zo’n mopperaar in het verkeer. Vreselijk vind ik dat. Zelf heb ik er geen last van.

  Moest lachen om het kapsel van Joris.Lief is ook pas naar de kapper geweest. En supertrots op zijn haar. Mag ook wel. 67 jaar en nauwelijks grijs. Een volle bos. En een huidje waar je als vrouw jaloers op bent. Glad en strak. Maar hij weet het zelf ook. Hahahahaha…..

  Geef je groot gelijk. Gewoon dragen waar je je lekker bij voelt. Maar ik zie het wel voor mij. Achterstevoren.
  Ik heb een keer een trui achterstevoren gedragen. Was veel leuker. Hij had een lage V-hals en die zat nu op mijn rug.

  Liefs Joanne

  • 67 en dan nog een dikke bos zwart haar én een glad huidje…Ik geloof graag dat hij het zelf ook weet.
   De tijd dat ik bepaalde kleding moest dragen, is voorgoed voorbij!
   Lieve groet.

 24. We reden zaterdag naar Duitsland, neef reed met de auto op cruise control ingesteld op 105. De dare devil. Moesten andere auto’s inhalen en reden dus op de linker baan, wat ook niet erg opschoot als de andere weggebruikers 100 rijden. Hingen er plotseling een Porsche en daarachter een Audi aan zijn bumper. De pieper die waarschuwt tegen paaltjes werd er nerveus van. Dus geeft neef iets gas bij om de beide haastige Harry’s voorbij te laten, ziet hij in de achteruitkijkspiegel dat de Audi achter de Porsche een zwaailicht heeft aangezet en een bordje Volgen Politie. De woede van de Porsche bestuurder kon neef nog heel goed zien, toen sloegen beiden af richting een benzinepomp, want de Audi bestuurder wilde wat persoonlijke gegevens van de Porsche rijder noteren. Dan kost een toch al weinig ontspannen ritje met de Porsche ook nog erg veel geld! Ik zou één van de 60.000 gedachten gebruiken om dat voortaan anders te doen.
  De Kijfhoek is het grootste rangeerterrein in Nederland, als dat vanaf die kade goed te zien is lijkt dat mij een geweldige vakantielocatie. Hachelijk?

  • Een dare devil die in Duitsland 105 km rijdt (-:
   Dan komt het slechtste in een mens naar boven: een ander een bekeuring gunnen. Zeker wanneer deze persoon in een Porsche rijdt.
   Haha: het grootste rangeerterrein van NL een totte vakantielocatie. Voor jou wel, denk ik…

 25. Van harte met je 100e Keek. Je doet er veel lezers plezier mee.
  Errug, een arrogante verkoopster, alsof het een gunst dat je haar winkel mag betreden. Hoe zou haar oerbrein werken?

 26. Oeps, heb je een bel, schrikt men.
  Laat ze maar denken dat je gek bent, dan zijn zij daar mee bezig.
  Hé wil ze in het wit, kan het niet.
  De kapper staat weer klaar om het kapsel weer te fatsoeneren. Hans

 27. ha die Mirjam
  zelfs ik zou de bocht uitvliegen
  als ik een wielrenne hoorde bellen achter me
  en dan zelfs nog vriendelijk vragen of ze voorbij mocht
  hohohohoho
  en achter dat bordje , kon je prima ff pissen 🙂

  ja leuk hé ff rempedaal aan tikken hihi

  nou 1 ding weet ik zeker
  ik bestel nooit een onderjurk , ongeacht de kleur

  ik ben blij met m’n tondeuse

  jij een kleine mond ?
  zit er vast ergens een versterker verstopt 🙂

  eindelijk een oprechte Yank

  al in al een geweldige 100ste keek op de week

  • Een vrouw die letterlijk de bocht uitvliegt is óók weer zo wat.
   Soms raken mensen ook geïrriteerd, hoor, als ik bel. Zeggen ze: ‘Je hoeft niet zo te bellen!’ Tja…
   Hahaha: die vind ik leuk: een kleine mond met ergens een versterker. Geniaal!
   Mazzel ♥

   • ja lijkt me ook niet prettig 🙂
    er is veel raar volk onder weg hihi
    ja moet haast wel hé een versterker dan

    Vera was een geweldig , mens
    moet ook wel anders had ze nooit zo lang met de troepen mee gereisd

    fijn weekend groet

 28. Grappig ik had datzelfde bordje vorige week op de foto gezet omdat ik daar een keer op dat pad wil gaan wandelen…… er is trouwens ook een Peterput vind ik ook zo grappig. Gefeliciteerd met je 100ste…… Wim had ook nog van dat lange haar weet niet of ie al weer geweest is naar de kapper…. heb gezegd als je het maar niet over je kaler wordende bol gaat kammen….. haha. Een witte onderjurk zou het ook niet weten als je zegt omliggende dorpen weet ik waar je geweest ben daar zou ik dat nog wel verwachten……. maar idd op internet vast wel te koop.

  • Kijfhoek is een rangeerterrein, vandaar de foto. Ik vond de bordjes echt bij toeval.
   Zelfs de Hema verkoopt geen witte onderjurken. Toch te gek!

 29. Ik wist niet dat onderjurken nog gedragen werden.
  Nu ja, mij een zorg ! 🙂
  Ik ben onlangs ook naar de kapper geweest maar mijn haar is alweer lang. Of het is zoals mijn vrouw zegt dat de kapper er niet genoeg in gesnoeid heeft.

 30. Je moet er toch nooit naar zoeken, Mirjam! Je (be)schrijft het weer goddelijk!
  ‘k Dacht nog een foto te vinden van Joris voor en na -> niet dus!
  GefeLIESiteerd, en geef ons (mij!) maar meer van dat!

 31. Honderd “keken” ..mijn complimenten hiervoor Mirjam

  over die onderjurken, kan ik me niet uitspreken

  60.000 gedachten waarvan 98% onbewust., zo veel andere blijven er dus niet over en wat zijn ze waard ?
  een beetje teleurstellend toch

  een klein mondje, ik had het wel anders verwacht

  groeten

  • Dank je, Willy.
   Ik vraag me af wie dat onderzoek naar 60.000 gedachten heeft bedacht en gecontroleerd…
   Je kent me omdat je al zo lang bij me leest!
   Groetjes.

 32. Ik was me er niet van bewust dat mijn brein de hele dag werkte?! Ik heb vaak het gevoel dat heet in stilstand staat, niet dus. Met dank aan jou.

  Een witte onderjurk? Oei, lijkt me echt wel uit de jaren stillekes 🙂 Net zoals een rode onderbroek onzichtbaar is onder een witte lange broek, zou ik me een rood exemplaar aanschaffen. Hip en kleurrijk. En op de sportfiets met bel kan je haar laten opwaaien, zoals Marilyn Monroe.

  Al 100 keer keek op de week, ik doe het je niet na. Ik wil er minstens nog 100 tegoed hebben.

  • Soms zou ik mijn gedachten “uit” willen zetten maar ik kan die knop nergens vinden.
   Haha: een onderjurk uit de jaren stillekes. Prachtig taalgebruik.
   Laat ik nou net geen rode onderjurk hebben! De kleur die er het dichts bij in de buurt komt is fuchsia.
   Helaas: er schuilt geen Marilyn in mij. Ik fiets met een helm…
   Lieve groet.

 33. Voordat ik kan antwoorden moet ik eerst mijn gedachten ordenen. Omdat ik van huis uit een IT man ben gat dat niet zo een twee drie lukken. Ik moet eerst het correcte algoritme daarvoor ontdekken. Ik schat daar wel een paar dagen voor nodig te hebben, tenzij het binnen budget moet, dan kan het wat langer duren…

 34. Ik heb nog nooit een onderjurk gedragen, denk ook niet dat het iets voor me is. Daarbij, ik draag alleen maar zwart. Owh wacht even, die had ze wel. Overleden koelkast… ik weet meteen hoe ze keek. Mannen horen lang haar te hebben he…dat weet je toch.

  Love as Always
  Di mario

  • Di Mario, ik weet zeker dat jij een onderjurk kunt hebben (-: Zwart is volop verkrijgbaar…
   Ja, een vrouw met een ijselijke blik.
   Van mij mag iedere man zijn haar dragen zoals hij dat wil. Ik heb een neef die heel z’n leven lang haar heeft. Sommige mensen vinden dat vies. Wat is er vies aan schoon lang haar?
   Lieve groet ♥

 35. Ik heb stad en land afgezocht voor een onderjurk. Ze hadden ze niet. Alleen corrigerende. Toen was ik voor een kerstmarkt in Dortmund. Daar een lingeriezaak in van Mey. Kleurkeuze ook nog. En ze zou m bestellen voor me en kosteloos naar huis sturen. Hoefde ik m niet te sjouwen.
  Zo kan t ook.

  • Als vrouw van bepaalde leeftijd schijn je je in corrigerend ondergoed te moeten hullen. Dat maken we toevallig zelf wel uit, hè?
   Wat een service van die lingeriezaak! Hebben ze een website?
   Groetjes.

 36. Bij Nummer Eén denk ik altijd aan het gehucht hier een eind verder. Ja, hier heet een gehucht echt ‘Nummer Eén’.
  Wat bijzonder dat je al 100 afleveringen verder zit. Knap gedaan! Je vertelt het ook altijd zo leuk. Het is steeds genieten om jouw stukjes te lezen. Blijven gaan!

  • Nummer Eén. Dat heb ik even opgezocht op duckduckgo.com Het ligt in de buurt bij Sluis, daar woont een blogster. Wat is de wereld toch klein.
   Wat te denken van het gehucht Nederland in Overijssel. Drie huizen en een schapenstal.
   Dank voor je compliment!

 37. In de eerste plaats, gefeliciteerd met je 100e
  ” Keek op de week ” Mirjam…..GEBAK!!
  Kijfhoekskade, klinkt niet erg vriendelijk hoor.
  Ze moeten een bel op de racefiets verplichten, ik zou niet weten waarom dat niet kon.
  Mannen denken per dag ongeveer 34 keer aan seks, ik dacht altijd dat het erg was, maar bij die 60.000 gedachte, stelt het niets voor, wát een opluchting!
  met een jurk achterstevoren dragen, kan je makkelijker bij de eventueel aanwezige knoopjes hè?
  Ook ik ben eindelijk weer naar de kapper geweest, de haarsnijdsster vroeg vriendelijk of ze een trui mocht breien van mijn gouden lokken.
  Mooi dat je maalinrichting weer helemaal tip top is hoor.
  Dat de smid vond dat je klein mondje had, is toch iets heel anders dan de mening van je mannetje denk ik.
  Nu ben ik fan van Kenn!
  Lieve groetjes, Edje.

  • Lekker, gebak! Wil je een moorkop (-:
   Kijfhoek is een rangeerterrein…
   Altijd gedacht dat mannen veel aan seks denken maar dat valt vrijwel in het niets… Dank voor je gezellige reactie.
   Dag Edje ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *