De president en de schaftkeet

Keek op de week (124)

Liep eind van middag met Rosa dorp uit. Wilgen langs smalle pad waren net geknot. Oude man schuifelde ons achter rollator tegemoet. Pluizig wit haar; ingevallen wangen; zijn jas slobberde.
Maakte plaats door in berm te gaan staan en zei: ‘Goedemiddag.’
Man knikte vriendelijk. ‘U bent de eerste die vandaag iets tegen me zegt,’ zei hij.
‘Heeft u behoefte aan een praatje?’
‘Dit beetje aandacht is genoeg. Dank, hoor.’
Had te doen met man.

Echt idioot dat ik om de klipscheet jarig ben!

Had gejokt tegen Roos over verlanglijst: die was leeg. Kwam Kind naar huis om speciaal voor mij appeltaart te bakken. Sprakeloos was ik.
Kreeg wel nieuwe president op verjaardag. Hello Joe!
Lieve mensen, bedankt voor jullie goede gaven. Voor het sturen van appjes, mails, felicitaties op feestboek, kaarten, cadeaus en geschilderde kunstwerken. Het was fantastisch ♥

Staatsbosbeheer is in Krimpenerwaard bezig met kaalslag. Een wandelpad was versperd met rood/wit hekwerk, verbodsbord en wapperend lint. Vroeg me af of Rosa en ik wellicht niet welkom waren? Zag nergens activiteit. Geen grote machines, gillende elektrische zagen, of werklui. Slechts uitnodigende stilte. Ravage was reeds verricht. Stapte over lint. Had pad voor mij alleen; een verrukking.
Kwam na ruim uur wandelen langs zelfde verboden pad. Een vrouw keek peinzend naar versperring.
‘U kunt er lopen, hoor,’ zei ik. ‘Ze hebben de werkzaamheden verplaatst naar pad verderop.’
Vrouw zei aarzelend: ‘Er staat wel een verbodsbord.’ Ze besloot: ‘Ik doe het toch maar niet.’
Prompt zei Man thuis: ‘Aan die brave burgervrouw zou je voorbeeld moeten nemen.’
‘Waarom? Er zijn genoeg makke schapen op de wereld.’
‘Altijd die anarchie,’ mokte Joris.
Rijkte hem appelpunt aan. Hij werd direct een stuk zoeter.

Haalde fiets op na winterbeurt bij wielerspecialist. Vleide racepaard tegen auto, opende achterklep en passagiersdeur. Zag plots dat auto op uitgekiende plek stond: recht tegenover schaftkeet van schilders. Twee lurkten aan een sigaret uit opengeslagen raam. Ze deden me denken aan Stan Laurel en Oliver Hardy maar dan met coronakapsel.
‘Moet die fiets in dat autootje?’ schaterde Dikke. Hierbij stak hij zijn collega aan.
Weer eens wat anders dan een virus, dacht ik goed geluimd. Draaide voorwiel uit frame, zette dat tegen autoband, en liep met frame naar auto.
Schilders zaten eerste rang. Normaal moet je daar voor betalen.
Tilde fiets zo ver mogelijk auto in.
Geschater ging over in mager gelach.
Liep naar voordeur om voorvork over neergeklapte achterbank te trekken. Drapeerde achterin kleed over rijwiel, legde voorwiel ertussenin en gooide deur en achterklep dicht.
Barste in lachen uit toen ik beteuterde gezichten van schilders zag.  ‘Wat zijn jullie stil!’ schaterde ik.
‘Tja…’ zei Dikke.
‘…wat valt er nog te zeggen?’ zei Dunne.
Vond dat fideel.
Dikke stelde voor: ‘Als u hier een rondje om de kerk rijdt, zwaaien wij.’
‘Doe ik niet. Ik rijd meteen de dijk op.’

Buitenlucht was knisperend fris. Nieuwe zadel zat picobello. Had weer buitenbanden met profiel. 67 km non-stop gefietst zonder lekke band. Een dag om te zoenen.
Zette binnen nepkoffie. Legde stuk appeltaart op schoteltje; klodder slagroom ernaast. Wilde foto maken en naar Roos appen maar nam eerst hap. Ineens was punt op.

Het is langer licht! Kijk dagelijks Helleborussen verder uit tuingrond. Zag bloeiende hazelaar. Oké, toevalstreffer omdat ik moest piesen, maar toch…Zonder vergrootglas en dat op m’n oude dag.
Resultaat foto is niet hosanna maar gun foto-bloggers lachmomentje.

103 thoughts on “De president en de schaftkeet

 1. Ik bewonder jouw vaardigheid om die fiets zomaar uit elkaar te halen, in de auto te tillen en dan nog alles goed erin te krijgen. Die mannen dachten vast ‘wat een vrouw.’ Ze hadden het vast zelf niet gekund, anders hadden ze niet zo zitten grinniken op voorhand.
  De hazelaar bloeit… ik heb het gevoeld. Had al twee keer een aanval van allergie. Dat heb je met de voorjaarsbloeiers.

 2. Natuurlijk kom ik weer achteraan flodderen maar als nog gefeliciteerd .Hoe iemand al blij kan zijn met een paar woorden .En die twee kerels heb je even een poepie laten ruiken ,tja wie het laatst lacht !
  Lieve groetjes Elisabeth

 3. Nog gefeliciteerd!

  Toen ik nog alleen was sprak ik soms ook dagenlang niemand. Daarom wel blij dat ik nu niet meer alleen ben in deze coronatijd. Dat is voor veel mensen toch een hard gelag.
  En die coronakapsels overal 😉

  • Dank je wel, Michel!
   Helemaal alleen in je eentje in coronatijd lijkt me ongezellig, bah.
   M’n man z’n haar is ook lang. Sommige politici lopen er geknipt bij…

 4. Hier worden ook wel lichtzinnig borden neergezet, zowel in het bos als door de gemeente. 30 waar je makkelijk 50 kan, heel vervelend! De stoplichten, niet te verwarren met verkeerslichten, staan ook heel irritant afgeregeld, om autoverkeer te ontmoedigen.
  Ik heb afgelopen jaar 2 zadels uitgeprobeerd, maar houd zadelpijn. Als de winkels weer open gaan ga ik het weer proberen met een nieuw zadel, dit keer ga ik eerst mijn zitbotten laten meten. Lijkt me leuk daar in het bos tegen een willekeurige wandelaarster over te beginnen. Dan haal ik vast de krant!

  • Daarom woon ik in een dorp zonder stoplichten. Wel zo relaxt.
   Lichtzinnige borden zijn een nachtmerrie waaruit je niet wakker wordt.
   Mijn nieuwe zadel zat meteen goed. Ik heb ‘m 1 cm dichter naar het stuur laten zetten. Fietst fijner.
   Het oude was versleten “Doorgezeten” noemde de fietsenmaker het. Vatte het maar op als een compliment. Dat was mijn vierde (!) zadel voor ik het juiste had, ondanks dat mijn zitbotten in 1992 (door zelfde fietsenmaker) zijn opgemeten. Houd vol!
   Ik wil wel een ingezonden brief naar de krant sturen (-:

 5. Nog maar een keer hiep hiep hoera dan! Fijn dat Roos kwam.. geweldig even een appeltaart bakken. Hier is het andersom, volgende week is dochter jarig en die haalt de appeltaart een dag eerder even op…
  Goh.. die man.. wat sneu maar wat dankbaar, snel tevreden…
  Je mag geen verbodsborden negeren Kakeltje… leer het nou eens!
  Haha die fiets, ja een fluitje van een cent voor jou. Je gaf ze het nakijken!
  Dus jij hebt dat ook, dat je appeltaart sneller op is dan je denkt, geweldig!
  Dikke kusss

  • Goh, ik voel me zelfs vandaag nog jarig .
   Dus jij bent zo goed in bakken? Dat de taart heel de deur uitgaat met een Hulk in huis (-: Sommige dingen wil ik niet leren…
   Dikke liefs ♥

 6. Als kind vertelde mijn moeder dat het vanaf begin januari elke week een kwartier langer licht is. Ik controleer het elk jaar weer en het is echt zo. Je staat versteld wat er in een auto past. Vroeger kon je bij de Makro in Delft vanuit het restaurant naar de parkeerplaats kijken. Was daar tijden zoet met kijken naar mensen die veel te veel boodschappen in veel te kleine autootjes probeerden te proppen.

  • In januari komt er iedere week zes minuten bij. Maar dat je moeder er een kwartier van maakte, snap ik, ze was waarschijnlijk een heel optimistische vrouw. Met die instelling kom je ver.
   Je moet eens zien wat mijn man in de koelkast of de vaatwasser kwijt kan. Mij lukt het niet met de helft.

 7. De winterbloeiers zijn reuzeactief dezer dagen. Dat geeft zo’n fijn gevoel.
  Je hebt die schilders een poepje laten ruiken. Dat zal beslist óók een fijn gevoel hebben gegeven.
  En van een beetje anarchistische inborst is nog geen mens gestorven. Van teveel wél al. De gulden middenweg is altijd de beste.

  Is er trouwens nog appeltaart over? Dan graag!

  • De winterbloeiers houden er bij mij de goede moed in.
   Dat poepie was een fijn gevoel, of ze de geur op prijs stelden…
   Ik herinner me jouw blog nog over het bezorgen van de kerstkaarten bij je buren!
   Sorry, helemaal op.

 8. Jij krijgt wel oude cadeaus op je verjaardag, maar hé blij dat zijn voorganger pleite is. Ik stelde Vriendjelief voor vorig jaar om terug te gaan tellen qua leeftijd, ben je daar al aan toe?
  Altijd leuk om als vrouw 2 mannen versteld te doen staan. Dacht dat het algemene kennis was dat een smallebandjesfiets snel van voorwiel ontdaan is. Veel fietsplezier, vandaag was het er in ieder geval weer voor.

  • Een gegeven paard, hè? En Biden heeft zelf gezegd dat hij een tussenpaus is en het stokje aan Kamala wil overdragen. Dat zou tof zijn!
   Ik tel gewoon door, hoor. Oud en eigengereid zijn gaat heel goed samen.
   Van achterwiel ook! Vandaag nog een rondje gereden, het was kkkkkooouud…

 9. Ook hier nog even een felicitatie… ja je bent oud voor je er erg in hebt he.
  Mooi verhaal over die fiets, afgetroefd. Ooit fietste ik een keer in jouw dorp door de Hoofdstraat en zag twee bouwvakker die zich stonden te verkleden achter hun auto. Ze stonden in hun onderbroek. Kon het niet laten en floot zoals vroeger bouwvakker nog mochten fluiten naar vrouwen (Me to was er nog niet) Die gezichten als ik er aan denk moet ik weer lachen…….. Eerst helemaal verbijsterd en even later schoten ze in de lach…

  • Mannen met gelijke munt betalen, daar schrikken ze van. Gelukkig konden jouw bouwvakkers tegen een grapje. Er was eens een reclame van op tv, ik ben vergeten om welk product het ging…

 10. Lang zal ze leven
  Lang zal ze leven
  Lang zal ze leven in de gloria
  In de gloria
  In de gloria
  Hiep hiep hiep, hoera!

  Alsnog van harte. En wow, een nieuwe president voor je verjaardag. Da’s pas echt fijn!

 11. Ik jubel tegenwoordig tegen elke eenganger goededag. Zie regelmatig ogen blij oplichten. Vaak is het gezien worden, en als medemens behandeld worden al voldoende.
  We leven in trieste tijden.

  Vraag mij wel af waar die appelpunt is gebleven. Zo zonde van de slagroom ..

  • Het wordt met de dag triester, lijkt het wel. Ik heb zin in het voorjaar of de zomer.
   Lekker dat de appelpunt met slagroom smaakte…Het verbaast me dat ik nog vingers heb.

 12. Moet een feestje geweest zijn om de schilders beteuterd te zien kijken na jou inpakken en wegwees actie! Ongeëmancipeerde mannen
  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag, ( of nogmaals , weet niet meer of ik dat al gedaan had, korte termijn weet je wel) Zó lief van Roos , wel jammer dat hij spoorloos verdween vóór je er een foto van kon maken, vast verkeerd ingrediënt gebruikt, verdwijnpoeder i.p.v. bakpoeder of zo!

  • Inderdaad ongeëmancipeerde mannen. Wat heeft Joris het dan getroffen met mij (-: Ik vier mijn verjaardag nooit.
   Dat is een goeie: dat de appelpunt spoorloos verdween. Verdwijnpoeder lijkt me ook handig voor als je iemand niet meer wilt zien…
   Lieve groet.

 13. Ha lieve kakelino,

  jij een anarchist?
  Geloof er niks van!
  Ik was vroeger wel deglijk een anarchist.
  Maar ben in de loop der jaren zo braef geworden.
  Getver! Wordt tijd, dat ik weer eens op m’n kop ga styaan…

  Dagdag!
  Geniet er maar lekker van, van de fietstochten en van het dag-zeggen. Altijd blijven doen…

  Liefs, Marlou

  • Hej Mar-Lou-Lou,
   Een béétje anarchist is ook een anarchist. Bij mij is het andersom. In m’n jeugd was ik superbraaf maar daarna sloeg het noodlot toe (-:
   Op mijn kop staan wil ik wel, maar alleen op een kussentje.
   Dagdag en een lieve lach ♥

 14. Hoi Mirjam,
  Alsnog van harte gefeliciteerd!!
  Wat een heerlijk verhaal weer.
  Ik moest ontzettend lachen om die twee schilders (Laurel en Hardy). Zie het helemaal voor me, geweldig!! Knap dat jij daar toch effe je mannetje stond tegenover deze twee. Zonder problemen effe die fiets uit elkaar en wegwezen.

  Groetjes en een dikke (1,5m) pakkerd voor je verjaardag!!
  Marco

 15. Triest zo’n oude man hoor, je mag hier ook blij zijn, wanneer iemand in de lift goedendag zegt.
  Jáááá, je bent bijna alwéér jarig hè? hahahaha!
  Lief van Roos, dat ze voor jou een lekkere appeltaart is komen bakken hoor.
  Bijzonder dat jij sprakeloos was, zo had manlief ook een fijne dag. (gniffel)
  Zo’n kaalslag vind ik altijd een heel triest gezicht, en vraag mij dan af, of het wel echt nodig was.
  Beteuterde Stan Laurel en Oliver Hardy, is nog nooit vertoond, hihihi.
  Zitten er nu winterbanden onder je fiets?
  Ach gut, je had Roos natuurlijk ook een foto kunnen sturen van hoe de verwerkte appelpunt er de volgen morgen uitzag.
  Waren ze bij National Geographic, blij met jou foto van de bloeiende hazelaar?
  Lieve groetjes, Edje.

  • Nee, ik ben voorlopig nog niet jarig (-:
   Hahaha: dat ik sprakeloos was en man een fijne dag had. Grandioos!
   Ik heb nu banden met profiel; dat was onderhand nodig. In mijn voorband zag je nog net niet het canvas.
   Een foto van het verwerkte eindproduct, ik word niet goed 😀
   Liever kijk ik naar jouw foto van de bloeiende hazelaar!
   Dag Edje, lieve groet ♥

 16. lief dat je vroeg of hij een praatje wou, veel mensen leven nu geïsoleerd
  toch wel een mooi kado, trump die vertrok, en hopelijk blijft die weg

  zo, die liet je even zien dat je een vrouw met bent 😉

  je foto is misschien niet echt dat, maar jij kan wel piesen in de natuur en dat is veel belangrijker, zeker als je dringend moet 🙂

  wauw zoveel km fietsen, flink zo

  • Wat een rust dat die oranje idioot uit het witte huis is. Hopelijk houdt z’n impeachment stand, dat zou een hele geruststelling zijn.
   Vrouwen hebben ook ballen. Ze zitten alleen hoger (-:
   Een eerlijk antwoord dat mijn foto niet je dat is, waardeer ik.
   Lieve groet ♥

  • Met jou kan ik praten, Willy. Altijd nieuwsgierig blijven naar daar waar je niet gaan mag. Ik ben duidelijk in de prijzen gevallen op m’n verjaardag.
   Groetjes.

 17. Het is langer licht! Kijk dagelijks Helleborussen verder uit tuingrond. Zag bloeiende hazelaar. Oké, toevalstreffer omdat ik moest piesen, maar toch…Zonder vergrootglas en dat op m’n oude dag.
  Resultaat foto is niet hosanna maar gun foto-bloggers lachmomentje.

  Kun je bekeuring voor krijgen, mijn lachmomentje heb je te pakken.

  • Voor wildplassen in de vrije natuur krijg je geen boete; alleen binnen de bebouwde kom. Ik kijk wel uit waar ik ga zitten, hè? (-:
   Dank voor je lachmoment!

 18. Nog van harte, meis. Ik wens je nog veel mooie en fietsende levensjaren toe. Ja, er zijn veel eenzame mensen, schrijnend. Ik doe mijn best om iedereen gedag te zeggen en als ik een oudere tegenkom die ik ken knoop ik een klein praatje aan. Dat verhaal van die schilders, geweldig. Je liet ze een poepie ruiken!

 19. Goede morgen Kakel, weer een heerlijk verhaal, je kunt zo beeldend schrijven, ik zie het gewoon voor me. Je hebt de dag van die ene meneer (met rollator) weer wat opgevrolijkt en die twee andere kereltjes even laten zien dat vrouwen ook gewone mensen zijn die veel meer kunnen dan dat zij denken. Fijne maandag gewenst.

 20. Fantastisch dat kado kakelino,
  echt geweldig joe en kamela gaan het doen let maar op,
  nou tr.ump. nog dumpen in het gevang dan gaan we de goeie kant op,
  jeetje, fiets jij zó ver…… bewondering alom,

  anarchie is goed, maar zag je eindhoven gisteren… nou die mogen van mij allemaal de stille zuidzee in, plastic rapen 🙁
  wat een hufters
  we gaan de week goed in scheet…. geef ‘m van jetje 🙂

  • Joe zei dat hij zichzelf als tussenpaus ziet en Kamala het na zijn termijn het van hem overneemt. Dát zou tof zijn maar voor nu zijn wij dik tevreden.
   Ja. oom Donald: lock him up!
   Dat vind ik een goeie straf: plastic rapen in de stille Zuidzee. Maar alleen op water en brood én op voorwaarde dat ze veel plastic hebben geraapt.
   We zullen ze een poepie laten ruiken ♥

 21. Er is niets mis met een goede portie anarchie, maar wat men gister in Nederland heeft uitgehaald heeft daar niets meer mee te maken.
  Alle kaalslag in Nederland gaat ook te ver. De smoesjes die gebruikt worden, worden ook steeds ongeloofwaardiger.
  Ik had je wel gefeliciteerd hè? Anders nu nog even snel een hieperdepiep hoera.
  Slimme schilders maar niet heus. Als ik zoiets zou zien dan ga ik ervan uit dat je je auto en je fiets wel kent en dat je weet dat het past, hoe dan ook.

  • Laten we het niet over de rellen hebben ; daarover zijn we het trouwens eens.
   De smoes hier was de Essentaksterfte. Merkwaardig genoeg zijn er ook eiken, platanen en berken geveld. Tijdens de storm omgevallen bomen weggehaald terwijl die kluiten aarden met wortels als nest dienen voor de ijsvogels. Ik kan er met m’n verstand niet bij.
   Jij hebt me ruimschoots gefeliciteerd: tweemaal op m’n blog en eenmaal op smoelenbank. Mijn dank is reuze!

 22. Hartelijk gefeliciteerd Mirjam, want ik had wel gelezen over een verlanglijstje vorige keer maar het niet in verband gebracht met je verjaardag. Ik kan het onthouden nu want mijn middelste is de dag erna jarig. Fijn dat je zo verwend bent, dat verdien je volgens mij.

  • Dank voor je felicitatie. Jij had vast een vermoeden anders had je niet zo’n mooie foto van je ammedinges gestuurd. Jij nog gefeliciteerd met je middelste!
   Je bent lief (-:

 23. Heerlijk wezen fietstochten gedaan. Knotwilgen ziet daar prachtig uit.. Sommige begint te groeien. Hazelaar groeit al. Het is ramp in nl. Ik ga niet de straat op. Bang…… Alleen binnenkort naar nieuwe tandarts toe. Ik moet wel. Want ik ben al anderhalve jaar niet meer geweest. Wat fijn dat je dochter bij komt. Lekker verwennen. Zo hoort het. Mooie foto’s. Fijne week. X

  • Knotwilgen worden om de paar jaar geknot. Een behoorlijk karwei. Als ik de takken zie, beginnen mijn handen te jeuken en wil ik er een krans van draaien.
   Sterkte voor bij de tandarts! Het valt vast mee. Ik heb al twintig jaar niets…
   Lieve groet.

 24. met een fie6ts en een hond kun je de hele wereld rond, schoot me nog net in de gedachte toen mijn hersen waren achtergebleven bij de beteuterde bouwvakkers. En Joris heeft in het weekend gelijk gekregen….

 25. Van harte nog met je verjaardag. Appeltaart is en blijft favoriet met klodder slagroom. Ook zo lekker onderweg tijdens een koffiepauze maar die hebben we al lang niet meer gehad.
  Je bent fijn verwend op je verjaardag. Op naar een nieuw jaar.

  • Schaam? Ben je mal! Het is maar een verjaardag (-: Liever vier ik iedere dag mijn ONverjaardag, net als uit het boek Alice in Wonderland.
   Dikke liefs ♥

 26. ha die Mirjam

  ja die flowerpower tijd VW busjes doen het nog steeds goed
  Jemen is een RAMP voor een ieder 🙁

  die bovenste foto van jou mijn droom
  weer kunnen wandelen waar ik wil
  maar op die paden gehoord geen rollator 🙂

  ja ja een leeg verlanglijst , ik denk dat er wekelijks nieuwe binnen en buitenbandjes opstaan

  hopelijk stopt staatsbosbeheer de kaalslag

  nee Jemen is nog steeds eeb ramp voor vrouwen 🙁
  wat daar nu gaande is , is niet te bevatten

  lieve groet , Karel

  • VW-busjes geven inderdaad een flowerpowergevoel.
   Loop jij zo moeilijk, Karel? Daar schrik ik van.
   SBB is bijna klaar met de kaalslag. Door het bos zie je de bomen niet meer…
   Ik denk maar aan Ramses: we zullen dóórgaan!
   Lieve groet.

 27. Vorige week bij mijn reactie vergeten te feliciteren. Alsnog van harte!
  Wat een onderneming met je rollator over dat pad. Werd er een beetje verdrietig van dat jouw groet voldoende was. Maar van de schilders werd ik dan weer vrolijk. Deed me zo denken aan de man die achter zijn krant op de camping naar ons zat te kijken toen we de luifel gingen opzetten. Er was geen lol aan voor hem. Meneer F. en ik zijn namelijk zeer ervaren. Meneer F. stak demonstratief zijn duim op en riep, hij staat hoor.
  Met de foto is niets mis. Juist mooi met die vage achtergrond.

  • Vond het vreemd dat de man daar liep. Misschien wilde hij even “het poldergevoel” opsnuiven.
   Oh, had ik maar naast jullie luifel gestaan (-: Om te gillen. Goed dat meneer F. z’n duimen opstak. Met recht twee opstekers.
   Dank voor je compliment. Een expert noemt het : niet je dat. Vind ik netjes.

 28. Dit beetje aandacht vind ik genoeg. Mooi dat je zo snel tevreden kunt zijn.

  Appeltaart, zie je nou wel, ik had langs willen komen, had het moeten doen.

  Laurel en Hardy, ik dacht dat ze niet meer bestonden, zo meteen maar een filmpje van ze opzoeken.

  Love as always
  Di mario

  • Ja, een snel tevreden mensch.
   Appeltaart is zo’n beetje het enige gebak dat ik eet (vanwege de suiker waar ik last van krijg.) Als Roos weer aan het bakken slaat, geef ik je een seintje.
   Dikke liefs ♥

 29. Merk ik hier in de wijk ook als je iemand groet,
  de meest reageren er heel positief op.
  Weer wat geleerd ‘klipscheet’.
  Achter de linten loop je wel corona veilig.
  Je had kijkgeld moeten vragen aan de schilders.
  De hazelaar, voel het snot alweer opkomen zetten.

  • In een dorp zijn mensen socialer. Na m’n verhuizing uit Rotterdam moest ik daar aan wennen, hoor. Ik heb klipscheet even gekoekeld. Het blijkt dialect te zijn van een omgeving waar ik nooit ben geweest (-:
   Had ik inderdaad maar kijkgeld gevraagd. Ik baalde al dat ik daar had geparkeerd.
   Sterkte met je allergie!

   • Die schilders kon je wel aan, maar begrijp dat je daar geen tweede keer parkeert.
    Het is zo triest wat er in de maatschappij gebeurd, vanavond weer.
    Waar zit hun verstand.

   • Ik kreeg ook op mijn log een reactie van ‘stelt niks voor, zijn toch geen doen gevallen’.
    Maar tijdens de protesten werd het weer pijnlijk duidelijk dat het antisemitisme nog leeft.

 30. Of… hoe je iemands middag goed maakt!
  Jij en Rosa niet welkom, Mirjam? Met nieuwe president op je verjaardag mag je best over dat lint stappen!
  ‘k Zie die schilders gluren, eerste rang! En dan afgaan…
  😉
  Lie(f)s.

 31. Deze feesthater houdt wel van klipscheetfeestjes

  Volgende fietstocht een paar km’s meer naar het noordoosten moet nu geen problemen opleveren….
  En met fietswinkel in de wijk (die open is) is eventueel herstel nood op op voorhand in de pocket

  Ps …. is er ook voor je gezongen???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *