Durban, bloesems en oordoppen.

Keek op de week (29)

Vroegah – toen wij nog portiekwoning in Rotterdam huurden – wilde mijn moeder het voorjaar in huis halen. Toog daartoe met keukenschaar naar gebloesemde bomen. Een hele tippel. Zette thuis afgeknipte roze takken tevreden in vaas.
Haar gelaat betrok: zij snufte iets. ‘Een pislucht,’  sprak ze rillend van afschuw. Haar neus volgend, kwam ze uit bij de lieflijke bloemen op tafel waaruit als toetje een oorwurm kroop.
Voorjaar verdween voorgoed in de vuilnisemmer.

Liep slaapkamer in en zag dat iemand mijn kussen opzij gesmeten had. Aan manier waarop kon dat door slechts één iemand gedaan zijn.
‘Wat heb jij gedaan?’ vroeg ik Rosa.
Hond keek me met omfloerste ogen onschuldig aan.
Ik trok mijn dekbed opzij op zoek naar m’n oordoppen. Nada.
Keek onder bed. Niente.
‘Waar zijn mijn oordoppen, nou?’ vroeg ik hardop aan mezelf.
Als antwoord roffelde Rosa’s staart zacht op de grond terwijl ze haar bek aflikte.
Gafferdamme, ze heeft ze opgevreten!
Eén troost: Oost-Indischer doof dan ze is, kan ze niet worden.

‘Mijn vriend heeft een Alfa Romeo, een sportuitvoering,’ vertelde kapster. ‘Daar rijd ik in als we ergens naartoe gaan. Ben voorzichtig met parkeren bij stoepranden maar raakte onlangs toch trottoir. Vriend boos, want kras op de velg. Hij heeft twee dagen tegen me gezwegen. Ik liet de velg repareren en vroeg daarna of-ie weer kon lachen.
Reed-ie afgelopen week voorkant van auto in puin. ‘Moet ik nou drie weken m’n mond tegen jou houden?’ vroeg ik. Hij gaf toe dat zijn reactie overdreven was geweest.’
‘Nou, zoiets zal mij niet gebeuren!’ riep ik stoer. Moest schreeuwen want was nogal herrie.
Had amper opmerking geroepen of alle droogblaasapparaten zwegen.
‘Oh nee?’ vroeg kapster.
Er viel lange, akelige stilte. Een ieder hield haar adem in.
‘Nee, ik mag niet rijden in auto van m’n man.’
Vreugde alom was groot.

Ontving via Postcrossing kaart uit Durban, South-Africa. Van ene Frank met absolutely terribel handwriting. Oplossing: typed message van liefst 22 regels. Over zijn outstanding life en magnificant house; his job at High Court met huge salary. Hij doet dagelijks workouts in zijn eigen gym at the George Club. Op www punt.nog.iets staan great pictures van hem. Hij sluit every day af met kijken naar sunset op zijn private beach, lurkend aan glas Cabernet whatever. Only: he is so very lonely.
Heb Frank bedankt voor wat mij meest imponeerde: de postzegel met olifant.
It’s true. 

112 gedachten over “Durban, bloesems en oordoppen.

  1. Foei, openbaar groen jatten*#* , gewoon je straf dat Rosa zich tebuiten ging aan je oordoppen. Je trekt nu natuurlijk gewoon Rosa over je hoofd heen in bed bij wijze van oordoppen .
    Moest door de foto wél denken aan deze periode maar dan 29 jaar geleden, had wel gezien dát er een boom stond in het huis in Rijswijk dat we gekocht hadden maar had zo weinig benul van “natuur” ( woonde vanaf m’n geboorte in groenloze wijk van Den Haag) dat ik op de dag van de verhuizing spontaan in janken uitbarstte toen ik zo’n roze pracht in “onze”tuin zag!

      • Riet, dit is voor mij het bewijs dat je weer helemaal de oude bent!
        Ik word er blij van ♥

      • anders ik wel, nog geen 100% en nog wat reserves op zien te zien maar ik ben heel tevreden.

  2. Goede morgen Kakeltje. De week is doormidden en ik hoop dat jij er weer veel in beleeft zodat we naar de volgende keek op de week kunnen uitkijken! Hopelijk kan je er ondanks je vele problemen, toch een beetje van genieten…

  3. Ha Mirjam,
    het voorjaar beginnen met een luchtje, maar een pisluchtje
    daar zit je echt niet op te wachten.
    Wie weet kom je oorbellen op een heel ander plaats tegen.
    Leuke post , blijft leuk om een kaartje te krijgen
    zeker uit het buitenland
    Liefs een groetje
    Christiene

    • Je kunt gratis lid worden bij postcrossing.com. Je schrijft je in, en een computer kiest aan welke mensen je een kaart kan sturen.
      Het is altijd weer een verrassing wat de post brengt.
      Lieve groet.

  4. Goede avond Kakeltje, tja die oordoppen komen er vanzelf wel weer uit aan de andere kant, maar ik neem aan dat je ze dan niet opvist om weer te gebruiken.
    En die Frank lijkt me een vreselijk triest type mens, gelukkig dat er een mooie olifanten postzegel op de kaart zat, dan kon je er nog een beetje van genieten.

    Morgen moet ik heen en weer van hieruit (gem Veere) naar Groningen om de uitvaart van mijn zwager bij te wonen. Dus nog geen vrolijk uitje ook. Nu was mijn man een nakomertje dus ik moet zeggen dat zijn broer een gezegende leeftijd heeft bereikt (86) en niet lang geleden heeft. Maar al met al is het toch een pokkenend. Mijn zoon gaat mee, dus ik hoef niet alleen te rijden gelukkig maar, want heen en weer had ik zelf niet gedaan. Zoveel contact had mijn man ook niet met zijn broer. Maar op de crematie van mijn man was zijn broer ook gekomen, (zijn zoon reed) dus nu ga ik dus ook naar zijn uitvaart.
    Morgen dus zo’n beetje de gehele dag op de weg en pas laat weer thuis vrees ik.
    Maar ik hoop dat jij inmiddels nieuwe oordoppen hebt en heerlijk kunt slapen vannacht.

    • Hoi Haba.
      Ik hoop dat de reis en de crematie is meegevallen voor je. Het blijven nare dingen om naartoe te gaan. Je wordt altijd aan je eigen verlies herinnerd. Als je er eenmaal bent, is het vaak ook een beetje “gezellig” om iedereen te zien. Het voelt altijd heel dubbel. Rustig aan weer in het gareel zien te komen.
      Oordoppen heb ik op voorraad, hoor.
      Lieve groet!

  5. Heerlijk postje weer kakeltje
    En de oordopjes al gevonden. Onze jongste heeft er juist nieuwe gekocht niet verloren maar wel stuk … en dan denk ik van oordopjes zijn geen oortjes om muziek te beluisteren dat heeft hij dus gekocht . Zou het kunnen uitvegen maar laat het toch maar staan

    En joepie een mooie postzegel van olifant

    Groetekes uit her verre België

    • Saar (ons konijn) heeft al menig oordop van Roos stuk gebeten. Dan hangt een dopje over de rand van de bank en tsjakka, konijn zet er meteen haar slagtanden in.
      Lieve groet.

  6. Ik leen mijn auto rustig uit hoor. En die vriend is een Zeurpiet…I am serious!
    Domme Rosa, straks hoor je nog een knal als ie eruit komt. Beestje zorgt voor kweek van de week.
    Blah , die man uit Afrika kan maar beter echt aan het werk gaan toch?
    Zal je ook een kaartje sturen, goed. Ligt naast mijn bed klaar anders vergeet ik het. Heb je alsjeblieft ouder wordt…..
    Groet, Wilma

    • Mijn auto leen ik ook regelmatig uit. Ik noem haar mijn slettebak, haha.
      Ja, stuur me een kaart! Ik ga jou plofpost sturen. Weet je niet wat dat is? Wacht maar af (-:
      Lieve groet.

  7. Kan mij herinneren dat ik als kind ook eens met bloesem ( welke geen idee) thuis kwam voor mijn moeder. Ze vertelde dat ze het lief vond maar of ik het toch maar liever niet meer mee wilde nemen ivm de lucht 🙂

  8. Bekend tafereel, bij mijn vorige woning stonden Forsythia struiken in de gemeente grond, ook die werden door vele buurtbewoners in het voorjaar bezocht.
    Ik zie de blik van Rosa zo voor me, lekker hoor oordopjes, die had men bij de kapper niet in.
    Laat Frank maar lekker genieten van zijn eigen rijk(dom). Hans

    • Roos heeft ook weleens narcissen voor me meegenomen uit het plantsoen. Is toch leuk?
      Ik knip elk jaar katjes af. Nooit stiekem maar volop in het zicht.
      Rijk(dom) dat heb je mooi gezegd!

  9. ha die Mirjam
    ik ken deze holle wegen ook op de veluwe en Drente hoor , maar in Limburg zijn ze het steilst 🙂
    ja het is daar prachtig om te fietsen hé , wij zagen buiten de koers die er was ook vele die aan het trainen en of gewoon aan het genieten waren , geen wonder dat jullie er nog veel aan terug denken
    onze volgende wandel etappe daar gaat van Slenaken naar Vaals

    fijne avond groet

      • ja daar gaan we zeker ff kijken , weet niet of de route er komt , maar zal niet ver zijn , en nee dan gaan we niet het bos in hihi , op naar de bushalte en terug op huis aan
        fijne avond groet

      • ja daar gaan we zeker ff kijken , weet niet of de route er komt , maar zal niet ver zijn , en nee dan gaan we niet het bos in hihi , op naar de bushalte en terug op huis aan
        fijne avond groet

  10. De velgen ach ja…manlief raakte van de week de stoeprand in een bocht…hierna de nodige vloeken en een grondige inspectie nadat de auto weer geparkeerd was. Was blij dat ik niet reed 😉

    Het postcrossring doet me denken aan vroeger. Manlief en ik hebben beiden een zendmachtiging waarmee we op zendapparatuur mogen uitzenden op bepaalde frequenties. Geen 27mc (bakkie) maar wel mee te vergelijken. Wanneer je met iemand in een ander land verbinding had gemaakt en gesproken kon je ter bevestiging een QSL kaart sturen.

    • Vroeger heb ik samen met mijn broer een 27mc bakkie gehad en verstuurden we inderdaad QSL kaarten. “Breker, ben jij staande bij?” Was een leuke tijd.
      Wij moesten altijd oppassen voor de RCD, daar heb je met een zendmachtiging geen last van. Leuk dat je me eraan herinnert!

  11. Ik jat wat af, bloemen en takken dan hè. Altijd al gedaan. Met de kerst stuurde ik zelfs mijn kinderen in het donker het dorp in om een paar takken te knippen van een struik die ik gezien had. Hier in ons Franse dorpje loop ik vaak de tuinen van mijn buren in om bijvoorbeeld een paar mooie rozen te knippen. Vinden ze niet erg hoor. Ik zag gisteren al ergens seringen in bloei staan, heb vandaag een snoeischaar in de auto gelegd.

    • Passen we goed bij elkaar, Marthy. Ik knip hulst, berkentakken, katjes, rozenbottels, en raap hazelnoten en blauwe steentjes van de grond (-: Zelfs Roos komt met steentjes voor me thuis. Laatst nog met een schildersmossel.
      Seringen, die zou ik ook in de vaas willen hebben! Heb alleen geen buren die ze in de tuin hebben staan. Dat struinen geeft me altijd een rijk gevoel.

  12. Ik vraag me af hoe de hond die oordoppen zal verteren.
    Er zijn zoveel krassen in mijn auto dat één meer of minder geen verschil meer uitmaakt.
    Leuk overzicht hoor.

  13. Afgesneden leven

    ze hield van allerlei bloemen, haar voorkeur ging naar rood
    haar huisje stond vol met vazen
    van gebakken klei en fijne glazen
    een mooi stuk van haar leven vullend tussen geurende dood

    Ons teckeltje heeft op een keer sandalen aan flarden gebeten
    die wel in de doos doch nooit aan mijn voeten hebben gezeten.
    Lenjef 🙂

    • Ja, dat is de keerzijde: je snijdt iets dood. Van klaprozen word ik altijd blij. Zo fragiel en tegelijkertijd zo sterk.
      Toen ik nog in de bloemenwinkel werkte, kwam ik altijd met bloemen thuis. Stonden al mijn moeders vazen gevuld.
      Miljaar, een teckel die een sandaal aan flarden bijt. Een heel bijzonder exemplaar (-:
      Lieve groet.

  14. Eigenlijk is het best triest gesteld… Ik lees It’s true en hoor Trump het zeggen..
    Frank is wel een beetje zielig hoor…
    Joris trouwens ook dat je niet in zijn auto mag rijden. Typisch een man..

    • Ik schreef “it’s true” ook i.v.m. die loser.
      Een lezer schreef over Frank: laat hem maar gelukkig zijn met zijn rijk(dom.) Vond ik een ijzersterke.
      Heel, héél kinderachtig van Joris.

  15. Haha onze poes speelt ook altijd met mijn oordopjes, gelukkig eet ze ze niet op, maar ik ben ze soms wel kwijt als ze ver onder de kast rollen 😉
    We krijgen steeds meer met elkaar gemeen, zijn we soms tweeling haha
    Ik wist niet dat kersebloesem stinkt, ik heb katjes in huis, die ruiken niet.

      • Hans schreef: laat die Frank maar gelukkig zijn met zijn rijk(dom.) Vond ik een hele goeie!

    • Ik koop mijn oordoppen altijd bij de hema. Die zitten het lekkerst en zijn het goedkoopst.
      De bloesem stonk niet, de kattenpies wel. Ik knip ook altijd katjes af, en rozenbottels, en vlierbloesem en en…
      Leuk, een tweeling! Ik heb altijd graag een zus willen hebben ♥

  16. Ach gut, die Frank. Lonely the lonely….. Je zou zeggen dat ie wel aantrekkelijk moet zijn met al die pracht en die wonderful sunset.. Maar toch geen tiepje om voor naar Durban af te reizen. Wel om smadelijk oh nee smakelijk om te lachen 😉 😉

    • Dit soort kaarten zijn wel de krenten in de pap van postcrossing. Zelf moest ik eens een kaart sturen naar een Fransman en die wilde alleen maar kaarten met blote vrouwen erop ontvangen. Ik heb er eentje met een koe gestuurd, ik vond de kerel namelijk nogal een rund (-:

  17. Niet alles is wat het lijkt… en die heerlijke platteland lucht hier ruikt soms naar …….. Shit.
    Ik miste wel het hoogtepunt van de week in deze keek op de week… 😉

    • Als er regen opgegeven wordt, kun je er donder op zeggen dat de boeren mest gaan uitrijden. Dan hoef je je slaapkamerraam niet open te zetten om te luchten (-:
      En wat was volgens jou het hoogtepunt van de afgelopen week? Roos’ verjaardag?

  18. Oh dat van dat voorjaar ja! Hilaaarisch! Zo ging dat bij ons vroeger ook. De oorwurmen werden belaagd door de kat 😉
    Een heerlijk kakellogje weer 😀 Ik zie vanuit mijn werkkamer een boom. Met bloesem. Voorjaar. Veilig aan boom 😉
    Liefs!

    • Onderweg naar de kleuterschool moest ik onder populieren doorlopen. Mijn moeder vertelde altijd dat daar ook oorwurmen in zaten en dat die beesten in m’n oor wilde gaan kruipen.
      Subtiliteit is niet een van mijn moeders karaktertrekken (-:
      Bloesems en magnolia’s zijn het mooist aan de boom!

      • Oh ja dat verhaal ken ik!!! En het was helemaal niet waar! 😀 Mooi he. Heerlijk naar kijken en snuffelen 🙂

  19. Op zijn Kakels weer, heerlijk logje! Die hond is en blijft een aparte hoor, wat moet zij met oordoppen in haar maag? En die kapster.. zielig hoor!
    Je postcrossingkaart roept herinneringen op.. Heb zo’n soort kaart van de kust bij Margate! Ben ook in Durban geweest. Maar die Frank is een blaaskaak die zielig doet. Hij kan daar zoveel goed werk doen als hij zou willen! Dat is echt een omhooggevallen figuur die alleen maar aan materiële zaken denkt.
    Toch lijkt het me leuk om contacten te hebben met mensen over de hele wereld! Want ja, die postzegels zijn prachtig, zeker die uit Zuid-Afrika 😉
    XXX

    • Via postcrossing kreeg ik een keer een uitnodiging van een vrouw die in Zuid-Africa woonden, om bij haar gratis een week in huis te komen. Om vakantie te houden. Ze was/is aan huis gebonden door een ziekte en zat/zit te springen om meer contact met mensen. Toen ik las dat mensen onder hypnose brengen haar hobby was, was ik er meteen klaar mee, haha.
      Het is zo leuk om kaarten overal vandaan te krijgen. Sommige mensen doen heel veel vrijwilligerswerk en zijn uiterst bescheiden; anderen geven een nauwkeurig weeroverzicht. En als ik een kaart uit Rusland krijg, kun je er donder op zeggen dat de afzender Olga heet (-:
      Lieve groet .

  20. Frank wil imponeren en hoopt dat je naar Durban komt.
    Ja, dat overkomt mij ook altijd, net als ik een enigszins onoirbare opmerking maak, valt iedereen stil. Stoppen met praten kan dan niet meer. Hoongelach is mijn deel.

  21. Heel verstandig, mijn vrouw mag ook niet rijden in onze auto… Doet me een beetje denken aan de reclame op TV, waarbij de vrouw tegen haar man zegt dat er water in de carburateur zit…

  22. Wat heb ik weer moeten gniffelen om die verhaaltjes van je … oké ze zijn soms wat sad maar het is de manier waarop je ze schrijft hé ☺ Take care!

  23. Goede morgen lieve Kakel. Weer een mooie én grappige keek op de week, iets waar jij een patent schijnt op te hebben!
    Tjiens, een rups stinkt toch niet naar kattenpis? En om daarvoor maar de hele tak in de vuilbak te kieperen is toch lichtjes overdreven, je kan die toch gewoon op het balkon of buiten op de vensterbank zetten?
    En dan die historie met de auto… jij kan ook altijd alles uit een ander mens tevoorschijn halen hé hihi.
    Geniet nog maar een beetje na van de olifant vandaag én van de lente!

      • Goede morgen Kakeltje en een heel fijn weekend gewenst.
        Blijf maar naar je kapster gaan want die zet je precies aan om leuke verhalen op je blog te schrijven hihi.

  24. Ik lag me slap, om alle drie de verhalen. Die Postcrosser… geweldig toch, Postcrossen! Wij hadden vroeger een volkstuin en dan dumpte mijn man de sla of wat dan ook zo in de koelkast. Zaten er slakken in de melk. Ik reageerde zoals je moeder

    • Ook écht weer een man om sla van het land zo – hoppa – in de koelkast te leggen.
      Mijn schoonvader had ook een moestuin. Als ik andijvie van ‘m kreeg, blééf ik wassen tot het schoon was…

  25. It’s true, It’s big… en dat was ook meteen het mooiste aan wat hij gestuurd heeft, jammer he. Misschien gaat hij het nog inzien. Wat doet Rosa op de slaapkamer? Jij gaat toch ook niet in haar mand liggen? Mij zou met die auto ook nooit overkomen… ik heb geen eens een rijbewijs.

    Love As Always
    Di Mario

    • Rosa mag op onze slaapkamer komen, omdat ze door de deur naar het Frans balkonnetje (klinkt fraaier dan het is) heel de straat kan overzien. Als ze een hond, kat of de postbode ziet, probeert ze die uit de straat te blaffen.
      Maar ze mag beslist niet op bed! Het loeder leidt gewoon haar eigen leven (-:

  26. Die Frank, eigenlijk zou je hem moeten doorsturen naar de lik, daar vinden ze vast wel iemand die bereid is om met hem te corresponderen;)
    Roteknor lijkt dan vast vaak heel ver weg, en komt dan ineens weer zo dichtbij hé?
    Tuig is het, dat schorriemorrie dat zich huisdier noemt!! Schandelijk!!!
    Liefs xxx

    • Dat is een goeie, Franks kaart doorsturen naar de lik. Ik kan ‘m zelfs persoonlijk afgeven, want de PI is hier dichtbij (-:
      In Rotterdam ben ik het gelukkigst geweest. Tot mijn elfde, toen zijn we verhuisd en begon alle ellende. Gek hè? Terwijl ik toch een goed leven heb.
      Dikke kus ♥

  27. ik heb ook ooit eens brem binnen gezet en had overal wormpjes, die was ook vlug buiten…
    en dat kaartje, is maar raar….
    tja, en ik heb mijn eigen auto, dus wat maakt het uit 😉
    Eén @->- voor jou

    • Ik heb ook mijn eigen auto (-: Maar als Joris plantjes wil gaan kopen of met de hond wel wil, pakt hij wel mijn auto. Da’s niet eerlijk (-:
      Voor jou een ♥

  28. ha die Ria
    valt dus al en al mee
    een rustig kijkje op de week
    die gozer in dar Durban is alleen met zich zelf bezig
    Roos is oostindisch doof , ja als het zo uit komt zijn wij dat allemaal 🙂
    ik heb voor die paar haren geen kapster nodig , met of zonder alfaromeo

    slaap wel groet

  29. Een kat zou zoiets nooit doen, oordopjes opeten. Slapen op je bed, dat doen ze wel. En verharen, overdreven veel in deze periode van het jaar.
    Schade rijden is zonde, maar mijn vrouw mag best in mijn auto rijden. Kan dat ook makkelijk roepen, want ze wil niet in mijn auto rijden. Ik mag trouwens niet in haar auto rijden. Ik heb namelijk een keer alle drop opgegeten die ze in de auto bewaard. Uiteraard heb ik ook de hond de schuld gegeven, maar dat hielp niet, we hebben geen hond. Hachelijk!

    • Rosa mag niet op bed! Het loeder. Ze stinkt naar de sloot. Na het uitlaten (en zwemmen) spoel ik haar schoon met de tuinslang (hoef je bij een kat ook nooit te doen.)
      Kijk, jou vind ik een vent: gewoon je vrouw in je auto laten rijden. Andersom is een hachelijke zaak (-:

  30. Moeder had voorjaar in de bol en ja die oorwurm ook. Dus werd oorwurm met voorjaar gedumpt. Mannen en heilige koeien pfff… vertel mij wat .
    Lonely Frank kan maar het best gaan appen dan blijf jij de enige met postzegelolifantje ( I believe you ) 🙂
    XXX

    • Ik wist dat jij me geloofde, Ria. Lonely Frank heeft me geen reactie gestuurd op mijn bedankje voor zijn kaart met prachtige postzegel (-:
      Lieve groet ♥

  31. Herkenbaar -> bloemen die je eigenlijk niet mag afknippen.
    Lekker maaltje ?
    Al-bij-al erg, de schade aan die auto.
    Durban -> hahahaaa…, typisch jij, Mirjam !
    Lie(f)s.

  32. Je weet het he…. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn…dan?

    Lieve Rosa is echt onschuldig aan dit kattenkwaad , ik weet t zeker, de kat vd buren tergde hem …wedden?

    Knuffelsxxx

  33. O toevallig heb ik vanmorgen een tak van mijn kersenboom afgeknipt (die er toch af moest) en in een vaas gezet. Niet opgelet maar geen ongedierte gezien en stinken doen ze gelukkig niet haha…. Auto’s ja heb er geen en vriend ook niet dus hoef me nergens druk om te maken wat dat betreft. Geniet van het mooie weer met Rosa……

    • Zo’n enkele oorwurm is toch zo erg niet. Vanochtend deed ik de kast open om een schone onderbroek te pakken, zat er een hooiwagen op. Dat vind ik nog eens een vreemde plek voor een beest.
      Katjes knip ik ook altijd af, en vlierbloesem, en rozenbottels…

      • Nee hoor weet nog dat mijn moeder vroeger altijd dahlia’s had die grossierden in oorwurmen. Ik heb eigenlijk nooit verse bloemen in mijn huis zie ze liever in de tuin maar deze bloesemtakken moesten er toch af. En dan is het wel mooi dat ze nog even doorleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *