BlonT

 

Het stoplicht springt op groen en meteen drukt Dirk op de claxon. Sinds hij in een sportauto rijdt, reageert en rijdt iedereen te langzaam.
De bestuurder in de auto voor hem kijkt hem via de achteruitkijkspiegel aan en wappert vrolijk met haar vingers.
Verrek…dat lijkt zijn ex Thea wel… Hoe komt zij aan zo’n dure auto? Hij heeft ervoor gezorgd dat haar na de scheiding niets restte dan een schamele fooi. Had ze maar niet zoveel stampei moeten maken toen ze erachter kwam dat hij diverse scharrels had. Ze was nog preuts geweest ook; hij had niet eens naaktfoto’s van haar mogen maken. Behalve dat was op haar niets aan te merken geweest en juist dat had hem zo geirriteerd.

Dirk zet de achtervolging in op de inmiddels rijdende auto voor hem en als deze halt houdt bij een tankstation, parkeert Dirk impulsief zijn auto erachter.
Bulkend van het zelfvertrouwen stapt hij uit en zijn merkzonnebril bovenop zijn hoofd.
Aan de passagierskant stapt de nieuwe vriend uit. Dirk ziet het meteen: een patser in een duur pak. En blond, net als Thea. Twee lichten die elkaar hebben gevonden! Hij ziet geen enkele reden de “goedenmiddag” te beantwoorden en hij focust zich op de bestuurderskant waar Thea uitstapt.

Eerst verschijnen twee pumps , dan een stel ranke, bruine benen, gevolgd door een elegante vrouw in een flatterend zomerjurkje. Wat ziet ze er goed uit! Koket, dát is het juiste woord.
Thea lacht uitdagend naar hem.
Dirk kan zijn ogen niet van haar afhouden. Met zijn aandacht op zijn ex, pakt hij een benzineslang uit de houder en hangt deze in zijn tank.
Terwijl Thea tankt, loopt de patser het tankstation binnen.

Thea zegt weinig. Niets eigenlijk. Ze glimlacht flauwtjes maar krijgt het gaandeweg steeds beter naar haar zin en lacht breeduit naar hem.
Té breeduit. Zou zijn haarlok verkeerd zitten? Dirk kan het zich nauwelijks voorstellen. Omdat hij in een cabrio rijdt, heeft hij er uit voorzorg een flinke berg haarlak opgespoten.

De patser komt alweer bij de auto met een kassabon in een hand. Thea maakt met haar hoofd een gebaar naar de pomp en geeft haar vriend een samenzweerderige knipoog. De patser werpt een snelle blik op de pomp en ook hij lacht.
Dan giert Thea het werkelijk uit.
Dirk realiseert zich dat zijn tank allang vol is, haalt de slang eruit en hangt ‘m terug aan de pomp.
Nog net niet hikkend van de lach wijst Thea er geamuseerd naar.
Dirk volgt haar handbeweging. De klap komt loeihard bij hem binnen. Hier kan zijn doortastende charme niets aan veranderen. Eén woord verandert alles.
Diesel.

Hij heeft het gevoel dat hij nooit meer zal kunnen bewegen. Hij begrijpt zelf niet waar hij zijn oplettendheid vandaan haalt, maar zijn oog valt op een regel tekst onder het nummerbord van de optrekkende auto: “Blond en intelligent. De schrik van elke vent.”

40 gedachten over “BlonT

  1. Liefde is toch altijd blind/opnieuw verblindend.
    Mss dat ze daarom hier de diesel of apart hebben of een dik geel handvat…
    Als ik weer eens ga tanken en zie ergens een starende man naar een vrouw kijken.
    Niet naar mij, want ik ben niet blond maar grijs en donker, net als mijn blik….

    • Mijn zwager heeft per ongeluk twee keer diesel getankt ipv benzine. Ik check altijd of ik dezelfde fout niet maak.
      Jij hoeft niet op een oosterse vechtsport te gaan. Je donkere blik zegt genoeg!
      Op mijn nieuwe blog “Postcrossing” staan twee foto’s met ansichtkaarten. Daar staat een Canadese man met een leuk kleedje op 🙂

  2. Zelf als ex-blondje, geniet is van je laatste alinea Kakeltje, hihi, hoe kom je toch altijd weer op al die heerlijke, mooi geschreven verhalen? Jij hebt beslist de gave van de pen, ik kom hier altijd graag voorbij om je schrijfsels te lezen, dankjewel!

  3. Mannen kúnnen nou eenmaal geen twee dingen tegelijk (goed) doen … maar verder is de man natuurlijk volkomen “kinds”, hebben kinderen toch ook dat een speeltje dat ze alláng afgedankt hadden ineens weer willen “hebben”!

    • En als ze hun speeltje niet terug (kunnen) krijgen, zijn de poppen aan het dansen. Ik heb nog nooit van een vrouw gehoord die haar ex stalkt en/of doodschiet.

  4. O, wat zal ze inderdaad een pret gehad hebben.
    Heerlijk verhaal weer Mirjam. Schiet je boek al een beertje op. Jij hebt al zoveel goede verhalen geschreven!
    Liefs, Narda

  5. Wat je ooit achter je liet is voorbij en dan ga je dat toch niet meer achterna?! Diesel in een benzine wagen…. Het overkwam een collega van me eens. Iedereen die met hem aan het carpoolen was kwam te laat op z’n werk. Including me.

  6. Goede morgen Mirjam, een heerlijk verhaal, je weet het weer beeldend op te schrijven, ik zie het voor mijn ogen gebeuren.
    Thea is maar mooi van Dirk afgekomen gelukkig, je zal aan zo’n vent blijven hangen zeg. . . .
    Fijne maandag gewenst.

  7. het kan inderdaad zo zijn, soort zoekt soort
    nu maar hopen dat ze het toch goed treft 😉
    en hij zal er toch een streep onder moeten zetten, het is voorbij

  8. Zeg lekker ding…. had je niet ff van te voren een waarschuwing kunnen appen???

    Hoe moet ik nou lachen als jij zo’n hilarisch verhaal neer pent waarbij mij de tranen in het ogen schieten…. ja van het lachen maar juist dat doet zo jeweetwel op dit moment.

    -x-♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *