Winterwarmte

Ondanks haar thermokleding en winddichte jas heeft ze het gevoel in haar nakie te staan. Haar handen zijn ijsklompen en ze overweegt serieus haar handschoenen uit te trekken om ze warm te plassen. Alleen de gedachte aan haar blote kont in de vrieskou weerhoudt haar daarvan.

Gek dat ze van buiten zo koud is want van binnen kookt ze. Niet alleen omdat ze verliefd is, maar vooral van nijd. Ze had wijzer moeten zijn. Ze is niet bepaald het mooiste meisje van de klas, maar dat gevoel had hij haar wel gegeven en vandaar dat ze vol overgave op zijn uitnodiging was ingegaan.
Thuis had ze van gekkigheid niet geweten wat ze eerst wilde doen: van blijdschap haar bed als trampoline gebruiken of haar vriendinnen bellen.

Voorlopig is hij ruim een half uur te laat. Tien minuten geleden heeft ze zichzelf al staan uitkafferen dat hij haar in de kou laat staan. Het wordt tijd naar huis te gaan, maar ze wil koppig zijn. Stel dat hij domme pech heeft: een lekke band, lege accu, file…
Ze zou het in een kroeg met de eerste de beste slampamper moeten aanpappen. Haar bloed kookt en ze moet zo ontzettend piesen. Toch maar over haar handen dan?

Van achteren hoort ze voetstappen dichterbij komen. Ze draait zich om. Het is nauwelijks vast te stellen welk mens er schuil gaat tussen de winterjas, sjaal en schaatsmuts.
Aarzelend zet ze een stap in zijn richting. Een stoeptegel heeft net een opstaand randje en om niet te vallen grijpt ze de onbekende pardoes bij de mouw van zijn jas. Het ergst denkbare gebeurt: de man kan zijn evenwicht niet bewaren, en samen vallen ze om. Ze kijkt in de ogen van haar medeglijder en gloeit van blijdschap: hij is toch op haar gevallen!

72 thoughts on “Winterwarmte

 1. WOW! Ik kan het maar niet genoeg herhalen: wat geniet ik toch altijd weer van je knap geschreven verhalen. Je zit tot het einde met rode oortjes te lezen… je kan er wat van Kakeltje!
  Fijn weekend meid…

 2. Heerlijk verhaal Kakel en als ik hun was…… elkaar voortaan niet in de kou laten staan……praat zo lastig met klapperende tanden o.a

 3. nog een beetje winterwarmte in de nieuwe aflevering. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina โ€œBankโ€™s Radioโ€

 4. Kan het letterlijker, als een baksteen op het blok vallen….. waar gebeurd verhaal.
  En ja als het nu poepiekoud is dan ….. ๐Ÿ˜€

 5. Jouw verhaal “valt” bij mij reuze in de smaak, nu maar hopen dat het stelletje รณรณk langdurig bij elkaar in de smaak blijft blijven, de smaak van de zoete liefde bij voorkeur natuurlijk!

 6. Heerlijk verhaal. Hoop dat het gaat lukken met die twee maar het begin is er. Ze heeft een beetje te snel geoordeeld, dat heeft waarschijnlijk met haar onzekerheid te maken als niet mooiste meisje van de klas.

 7. Wat een lief verhaal… de boosheid niet meegerekend.. ๐Ÿ˜‰
  Op iemand vallen, ja kan zomaar gebeuren hoor!
  Letterlijk of figuurlijk haha
  Lieve groetjesss

 8. Ik dacht even dat ze dacht.. ik heb hem echt laten vallen. Maar je hebt er een mooier eind van gemaakt. Wordt ze toch nog warm van binnen.

 9. hahaaha, van dit koude verhaal wordt ik zelfs warm
  je kan toch goed schrijven seg!

 10. Graag gezien worden

  een beetje aandacht
  betekent soms
  een wereld van verschil

  het heelt
  vaak het zelfbeeld

  vol scheuren
  langs waar
  de wind toeslaat, scherp en kil

  Volgens mij ligt de opwarming van de aarde ook een beetje aan jou, Mirjam. ๐Ÿ™‚
  Lenjef

 11. ha die Mirjam
  dus niet in de spam , maar wacht op moderatie hihi dat had ik niet gezien
  maar ben blij dat je hebt kunnen lachen want dat is zo goed ๐Ÿ™‚
  ja zo een rustdag las ik wel in hoor , en wie weet doe ik een rondje wandelen hier achter op de hei , maakt blij en doet ook goed
  in de plaatjes zit een link naar een powerpoint pressentatie , dus powerpoint viewer is minimaal verijsd
  lieve groet , karel

  • Vreemd dat ik jouw reacties steeds moet goedkeuren, want wanneer ik dat een keer gedaan hebt, hoef ik het geen tweede keer meer te doen.
   En je bent heus niet de enige die een gmail-adres invult. Sorry…
   Ik heb geen powerpoint viewer. Is dat iets wat ik moet installeren? Dan kan ik mijn dochter er eens naar vragen ๐Ÿ˜‰ Want nu ontging me de clu en dat is jammer.
   LIeve groet

 12. Er gaat toch niks boven een romantisch verhaal op 14 februari! Ehh, het is al de 18e, dan een verhaal met iets vertraging?

  • Gewoon lekker binnen in de kroeg achter een mok warme chocomel met een flinke klodder slagroom.
   En als haar afspraakje komt, mag hij afrekenen, haha. Grapje ๐Ÿ˜‰

 13. Wachten is ergerlijk en vooral voor een date. Gelukkig is hij toch komen opdagen. En ze zijn letterlijk voor elkaar gevallen hihi
  Prachtige foto ook.

 14. doet me denken aan die reclame met loes luca:-)
  hij is erop gevallen:-)

  grappig kakelino….
  ik hoop dat hij blijft…. voor haar ๐Ÿ™‚ en dat het รฉcht is…

  een dikke knuffel
  xxx

  • Ja, Loes Luca! In dat spotje waarin ze een zweep in haar hand heeft.
   Wat een moordwijf ๐Ÿ˜‰
   Dikke pakkerd โ™ฅ

 15. Dat is wat men noemt letterlijk en figuurlijk op elkaar vallen… eind goed, al goed โ˜บ Een hartverwarmend verhaal โ˜บ

Reacties zijn gesloten.