Zigzaggen als een dronken lor

 Keek op de week (125)

Ruimde trapkast op. Ding schreeuwde moord en brand. Kwam vervuild, wit, vierkant apparaat met snoer tegen. Een vervaagde afbeelding van Jip en Janneke op bovenkant.
Maakte foto en appte die naar Roos: “Herken je deze nog?”
“JA! Je gooit ‘m toch niet weg? Mag ik ‘m hebben?”
Ik wist het!
Met ijzer bakte ik honderden tosti’s. De kaas droop er altijd naast. Op tosti’s stond afdruk van bekendste kinderkopjes van Nederland. Elke week zaten Roosje en vriendin Suusje onder eettafel. Stoelen naar achteren, kleden over tafel en smikkelen in de tent. Bruine snor van de chocomel. En maar kletsen. Het gebod: niet praten met volle mond? Nooit van gehoord. 

Mans heilige hybride weigerde dienst. Gaf enkele digitale meldingen die langzaam doofden, inclusief gemoed van eigenaar. Joris kwam weer binnen. Zijn gezicht een open zenuw.
‘Accu leeg?’ vroeg ik.
‘Geen idee. Zou kunnen.’
‘Geen lampje?’
‘Nee.’
Geen lampje? Kun je net zo goed in een door paarden getrokken kar gaan rijden. Zei stellig: ‘Dan heb je je licht laten branden.’ Moest dat zeggen want dat is Mans mantra wanneer Roos of ik startproblemen hebben. In de psychologie noemen ze dat spiegelen.
Hoe ik het in mijn hoofd haalde dat te zeggen?
Wilde het best nog eens doen, maar vroeg: ‘Ga je de garage bellen?’
‘Als ik terug kom. Kan ik jouw auto lenen?’
Vanzelf! Als ik nee zei, kon ík wekelijkse boodschappen halen.
Kreeg te doen met brave borst. Hij ging toch maar weer en onlangs had ik nog flitsend fietspompje cadeau gekregen. Nam me voor komende week spruitjes voor hem te koken.
Auto werd opgehaald door garage. Accu bleek leeg; hoefde niet vervangen te worden. Onsamenhangend verhaal van garage over oorzaak en hoe te voorkomen.
Ik – met mijn technische dyslexie – wist het wel: ‘Zes kilometer rijden per week is gewoon te weinig.’
Vroemvroem.

Wilde weten hoe nauwkeurig GPS op fitbit is. Was alleen met hond en liep over polderweg zoals wielrenners in haarspeldbochten de Stelvio op fietsen. Ging helemaal op in experiment. Neuriënd en fanatiek zigzaggend bedwong ik modderige pad. Mijn blik neerwaarts gericht. Werd er draaierig van. Alsof ik liter jenever achterover had gekieperd. Werd nog erger toen ik roep van buizerd hoorde, omhoog keek en als naaimachine doorliep. Wankelend hield ik net op tijd halt. Zag buizerd, keek weer omlaag en onderweg naar beneden keek ik midden in gezicht van twee pubermeiden die naast elkaar op bankje zaten. In plaats dat ze op mobiel in hun handen staarden, keken ze naar mij. Hoe lang zaten ze daar al? Lang genoeg, wist ik.
Alsof het een slechte film was, liep Rosa eensklaps voor m’n voeten. Half voorover struikelend, hield ik mezelf met moeite op de been. Toen ik recht stond, liet ik ballenwerper vallen. Bukte, raapte ‘m op, waarna paraplu uit m’n handen viel.
Wenste voor het eerst dat ik mondkapje droeg. Liep zo waardig mogelijk – hetgeen miniem was – langs pubermeiden en vermeed oogcontact. Was ze amper gepasseerd toen ze uitbarstten in hard gelach. Ze proestten, nee, gílden.
Thuis zag ik bibberlijntje op gewandelde route op mobiel. Kan ook zenuwtrek van mijn oog zijn geweest.
Heb in elk geval twee mensen leuke dag bezorgd.

Kom dat zien, kom dat zien: handgemaakte aquarelkaarten van Dien! Reeds 101 verschillende uitvoeringen en voel aan m’n water dat er meer op komst zijn. Voor een zacht prijsje ook nog. Ik kan het weten want ik heb ze besteld en ontvangen. Nieuwsgierig? KLIK!

117 thoughts on “Zigzaggen als een dronken lor

 1. Tosti’s. Dat je uit je werk komt en denkt dat er nog brood genoeg was en zoonlief met zijn vrienden ‘even tosti’s hebben gemaakt’. Brood op, kaas op, ham idem dito, maar reuze gezellig altijd bij u mevrouw. Ze hebben het er nu nog over. Hoe deden we dat vroeger eigenlijk toen de supermarkt tot 18.00 uur open was. Op een gegeven moment stapten ze over op pitabroodjes. Soms met jam ipv ham.

  Die puberella’s hebben helemaal gelijk. Lachen is fijn. Ze lachten om de situatie, niet om je uit te lachen. Toch geen fimpje van gemaakt he?? Sta je op Instagram of Tiktok zonder dat je het weet.

  • Roos had er een handje van om onverwacht met vriendinnen de keuken te bezetten om iets te bakken. Dat ze vinden dat je in de weg loopt als je koffie wilt zetten in je eigen keuken.
   Ik had gevochten op leven en dood om hun mobiel af te pakken wanneer ze een filmpje hadden gemaakt.

  • De tosti sneed ik schuin doormidden. Dan at de een Jip en de ander Janneke op. Bij de volgende tosti moest andersom zijn. Nog eisen stellen ook!

  • Zondag heb ik gefietst maar ik was op tijd terug voor het WK.
   Dat parcours! Zonder aanloop die steile brug op. Met hoge snelheid belandden ze in het mulle zand. Gewoon 10 cm diep. De modder, het strand… Je zou me na één rondje kunnen afvoeren.

 2. Ik heb mijn gloednieuw gekochte tosti-ijzer ongebruikt weggegeven. Nu heb ik trek in tosti’s. Stom, he. Story of my life. Ik geef alles weg. (En krijg nooit wat. Dan klopt er iets niet, toch?)

 3. Hahaha…. herkenbaar! Stoelen naar achteren en kleden over de tafel. Een tent voor mijn kleinkinderen. Een zaklantaarn,, zachte kussens en ze zijn een tijdje zoet.
  Wij rijden ook te weinig. Ik dan. Lief rijdt altijd. Al vraagt hij wel elke keer of hij wel goed gaat. Volgt ook letterlijk de TomTom. Hier naar rechts (na achthonderd meter). Hij vergeet de achthonderd meter.
  Zelf heb ik vanaf afgelopen maart nauwelijks gereden.

  Ken je dat gevoel? Na maanden weer blij en zin om wat te doen. druk bezig, rekening houdend met en dan wordt alles in een minuutje de grond ingeboord.
  Bahhhh….

  Liefs Joanne

  • (Klein)Kinderen worden te snel groot. Ik herinner me ook dat – toen Roos nog peuter was – ik weleens verzuchtte: wanner mag ze naar school?
   Sinds m’n man thuiswerkt, staat de auto werkloos op de oprit.
   De taal van een Tom Tom is leuk: “indien mogelijk, maak een u-bocht.” Je kan ‘m voor de gein ook Surinaams laten praten (-:
   Hebben ze weer op je ziel getrapt? Te erg voor woorden…
   Sterkte en houd je taai!
   Dikke liefs ♥

 4. O hou op nou heb ik zin een tosti had een knalrode van m’n vader gekregen had ik mijn boterham klaar is dat kreng voor wafels. Uit ergernis boterhammen zo opgegeten morgen probeer ik een pan!
  Eerste keer dat ik van Fitbit hoorde zei ik dat als je je tanden moet beschermen voor een sport dan zou je het beter niet doen.

  • In plaats van een tosti-ijzer een wafelijzer. Het klinkt als een kleinigheid…
   Die boterhammen zou ik ook soldaat hebben gemaakt. We zullen ze krijgen!
   Ik vind het best wel een logische redenering: een fitbit voor je gebit.

 5. ha die Mirjam
  dank je voor de felicitatie
  ja ik hoop op wat wandel kilometers en dierentuinen bezoek 🙂
  nee ik was niet in oostende , ik zat thuis voor de buis , veldrijden en schaatsen kijkend
  ja ook in Z Holland was het goed raak in ’53 , ik moest er ff bij stil staan

  ja een mooie puzzel zeg maar van worm tot mens hihi
  mexico ken je dus van de verhalen , ja de natuur en de oudheden zouden mij ook bekoren
  lieve groet , Karel

  • Hej Karel,
   Ik hád kunnen weten dat je niet in Oostende was, want er was geen publiek welkom. Ik ben er met open ogen in gefietst (-:
   Oude plaatsen met geschiedenis kunnen me altijd boeien.
   Lieve groet.

 6. Mijn vriendin reed ook veel te weinig en ook steeds problemen met accu zelfde euvel. Een accu moet leven vandaar dat ik iedere dag fiets haha. Wat zullen die meiden een lol gehad hebben, dachten vast dat je dronken was. Denk aan je goede naam he…..

  • Van een fiets laad je de accu op. Bij een auto kan dat niet (-:
   Een goeie naam, hahaha. Die heb ik niet (-:

  • Croque monsieur is Frans voor tosti. Wie weet is croque machine dat ook.
   Het klinkt allelen voor geen meter.

 7. In de winter ziet een autobatterij erg af. Warm stallen of geregeld een ritje maken.

  Deze keer had ik graag naast die meiden op dat bankje gezeten om je capriolen gade te slaan en vervolgens eveneens luidop in de lach te schieten. Wees blij dat ze je niet gefilmd hebben. Grote mode vandaag. 😉

  • Wie zegt dat ze dat niet hebben gedaan? Zo te lezen heeft dat revieren best lang geduurd. Die meiden hadden alle tijd om eerst uitgebreid te filmen en dan alsnog door stijgende verbazing de mobiel te vergeten en met open mond verder te kijken.
   Maar de film is nooit zo goed als het boek. Ik heb een fantastische dagstart gehad, vooral om het slotstuk. Moest zo proesten van het lachen tijdens ontbijt, dat pup Cuby, inmiddels vierenhalve maand uit, mij zijn kauwstaafje aanbood, soort kalmerend signaal denk ik.

   • Zeg, ga je lekker?
    Ik zie het door de vingers omdat je boeken beter vindt dan films en je een fantastische dagstart had (-:
    Poot voor Cuby.

  • Warm stallen is een no-go. De garage staat vol met spullen…
   Op het bankje ben je in goed gezelschap met andere lezers van dit blog. Ik zie het door de vingers (-: Gefilmd? Ik had gevochten op leven en dood om hun mobiel te bemachtigen.

 8. Wat heb ik gelachen, net als de twee pubermeiden 😀
  Dat spiegelen, die term, die moet ik onthouden.
  Ik ben aan het opruimen, en als ik vraag of ze iets willen hebben, is het altijd: nop. Maar de vreemdste dingen mag ik dan toch weer opzij zetten. Inline skates. Driehoekige tafeltjes. Ben er zeker van dat mijn dochter zo’n tosti-machine met Jip & Janneke koppies schitterend gevonden had.

  • Jij hebt ook gelachen, welja!
   Spiegelen werkt goed. Je geeft mensen iets om over na te denken.
   Je wil niet weten wat hoeveel van Roos op zolder en vliering liggen. En niets mag weg. Typisch haar vader.

 9. Alsof ik bij de meisje op de bank zit…… ik zié het allemaal gebeuren.
  Voel het eigenlijk ook een beetje want ik had zéker al op m’n muil gelegen, kan écht niet tegen wat jij daar aan het doen was.

 10. Prachtig herinnering van oude tosti apparaat. Ding geeft dan technische dyslexie. We hebben net nieuwe gekocht. Goed ding. Ferry vind het lekker als avond laat thuiskomen van zijn werk. Natuur ga je zo ding niet weg gooien. Toch zonde Kakel. Vreselijk dat accu opgegeven in de kou. Dit kan ook wel eens gebeuren. Handgemaakte aquarelkaarten ziet prachtig uit. Leuk voor jou. Ik wens jou fijne week. XX

  • Inderdaad fijne herinneringen. Ergens hebben we nog foto’s van de vriendinnen tussen de tafelpoten…
   Vanwege de koolhydraten eet ik geen tosti’s maar ik lust ze wel!
   Groetjes

 11. Een alcoholprobleem verwacht ik niet bij jou.
  Maar een wetenschappelijk verantwoord onderzoek voor gps en gsm-apps ook niet. Mijn tosti’s maak ik in mijn koekenpan.
  Goed idee voor een verlate lunch.

  Je hebt mij weer een vrolijke maandag bezorgd.

  Vrolijke groet,

  • Toch fijn dat je geen alcoholprobleem bij me verwacht.
   Mijn technische dyslexie accepteer ik gewoon. Ik heb altijd iemand paraat achter een helpdesk (-:
   Lieve groet

 12. Tosties waren ook het favofood van mijn jongste dochter en haar vele dinnetjes als ze uit school kwamen.
  De lekkerste kwamen uit de koekenpan volgens hen. En zelf bakken die meiden.
  Zo leuk!

 13. Oh ja, zo’n apparaat staat hier ook in de kast. Ook heel lang niet gebruikt. Ik maak ze ook altijd in de koekenpan, heerlijk en geen geknoei met kaas dat overal uitdruipt. Ik zie die meisjes voor me onder die tafel, schattig!
  Dat je als een beschonken Diva over de straat zwalkt is nog tot daaraantoe, maar dan ook nog alles uit je handen laten vallen, maar alles komt in drieën zeggen ze toch? Lijkt mij ook helemaal niks eigenlijk zo’n elektrische of hybride auto. Heeft hij er geen benzinetank bij of was dat toen ze pas uitkwamen? Snap er sowieso niks van, maar dat geeft niet. Mooi die kaarten! Mijn zus heeft me ooit 6 ansichtkaartvorm-aquarellen gegeven. Ik vond ze te mooi om te versturen. In die 25 jaar dat ik ze heb, heb ik er maar 3 verstuurd, speciale gelegenheid, speciaal mens. En ik heb er nu nog eentje, die houd ik gewoon zelf. Ik heb me weer vermaakt met je schrijfsels! Knuffie

  • In het ijzer van Jip & Janneke passen alleen kleine boterhammen. Ik heb liever grote uit de koekenpan.
   Beschonken Diva hahaha! Je brengt het netjes, Trees (-:
   De auto heeft een benzinemotor die tijdens het rijden de accu oplaadt. Als je zuinig rijdt, verbruikt-ie bijna niets.
   Lijst je laatste kaart in!
   Lieve groet ♥

 14. Roos weer blij:)

  Soms heb je dat zo’n dag dat de dingen uit je handen vallen, dat jezelf bijna struikelt…

  Ja die Dien kan er wat van.
  Ik heb ook een paar leuke kaarten.

  Maak er een mooie week van Mirjam!

  Lieve groet,
  Hilly

 15. Goedemorgen Kakeltje,

  jajaja… die techniese dyslexie… die herken ik wel.
  Is niet te verhelpen… heb voortdurend een ridder nodig.
  Een techniese ridder, hahaha…

  Goed he van onze Dien. Ik heb ook kaarten bij haar besteld en na de lockdown ga ik ze ophalen…

  Dagdag!
  Dikke liefs, Marlou

  • Hej Loutje,
   Mijn dochter is er ook handig in. Ik kijk daar met verbazing naar…
   Die Dien, wát een kanjer! En ze blijft zo bescheiden, té bescheiden.
   Dag liefie *smak*

 16. Goede morgen Kakel, nou ze kunnen beter om je lachen dan om je huilen nietwaar? En ik kan het me wel voorstellen van die meiden 🙂
  De kaarten van Dien zijn geweldig mooi, ik bezit er ook een stel, en vind die veel te mooi om te versturen, Ik zet telkens een andere kaart vooraan, een steeds wisselende tentoonstelling dus 🙂

  • Hej Haba,
   Had de jeugd ook eens een verzetje (-:
   Laat ik nou precies hetzelfde doen met de kaarten van Dien als jij!
   Groetjes

 17. met de afbeelding van jip en janneke in je toast, nee dat gooi je niet weg hé, gelukkig een tweede leven bij Roos
  haha, ja, die meiden zullen hun plezier gehad hebben – je volgt beter geen gps als je wandelt, zie je zoveel meer, of je ziet niet waar je je voeten zet en glijdt uit, dat kan ook 😉

  • Dat zelfs begintwintigers nostalgische trekjes vertonen (-:
   Ach, af en toe probeer ik eens wat uit…
   Lieve groet

 18. Dat is nog eens een leuke vondst. Roos weer helemaal blij. Tosti’s maak ik altijd in de koekenpan. Nergens worden ze zo lekker gemaakt als in onze keuken 😛 Wel zonder afbeelding, dat dan weer wel.
  Ja, met een moderne auto zijn veel mensen afhankelijk van de signalen die het dashboard geeft. Brand er niets meer dan wordt het een hele puzzel. Er valt tegenwoordig voor de meeste mensen toch al bijna niet meer aan wagens te fiksen. Dat hebben de fabrikanten goed ingedekt 😛
  Mijn GPS is zeer nauwkeurig. Bijna eng.

  • Op internet stond dat een hybride per week minstens een halfuur achtereen moet rijden. Sinds het thuiswerkbeleid is daar niets van terechtgekomen.
   Je slaat de nagel op z’n kop: die GPS is eng nauwkeurig.

 19. Sportief dat je toch nog je best doet om de jeugd te vermaken! Oei, ik rij ook maar heel weinig en sinds Kylian het huis uit is en ik thuis werk komt m’n auto helemaal niet meer aan z’n kilometers. M’n achterklep kan al niet neef open, das al erg genoeg!!

  • Op internet staat dat je auto een halfuur per week moet rijden om de accu in leven te houden.
   Leen je auto een keer uit aan Kyl, kan hij meteen naar je achterklep kijken (-:
   Stil hè, zonder kind in huis?

 20. Blijkbaar heeft bijna ieder fijne herinneringen aan tosti’s. Hier idem dito. Het snoer hangt er uit en moet met beleid behnadeld worden maar een nieuwe komt er niet, te veel herinneringen.
  Och die mannen een koekje van eigen deeg geven, niet leuk, niet doen!!!
  Zigzaggend je weg gaan Is vragen om uitgelachen te worden.
  Meiden hadden tenminste een leuke middag.

  • Juist leuk dat we gehecht zijn aan bepaalde apparaten in onze wegwerpmaatschappij.
   Het leven is risico’s nemen, hè? Die ervaring pakt niemand me af (-:

 21. van jip en janneke, dan komt het zeker van de hema;-)
  .dat beeld van je moet echt wel grappig geweest zijn,
  maar goed dat je niet echt wat had
  -Een @->- voor jou.

  • Ja, van de Hema. Van rompertjes tot huishoudelijke artikelen.
   Had ik maar gedronken, dan had ik er ook lol van gehad (-:
   Een ♥ voor jou.

 22. Prachtige warme herinneringen aan Jip en Janneke en het tosti-ijzer.
  Auw, een spiegel voorhouden.
  Ook een heilige hybride laat je wel eens staan.
  Als twee pubermeiden geen oog voor hun mobiel hebben, maar wel voor jou dan was je lekker bezig.
  Heb in elk geval twee mensen leuke dag bezorgd.
  Nee hoor drie.
  Die is zo creatief. Hans

  • Hans, ik zie ze nog zitten onder tafel en nu zijn ze 24 en 25.
   De auto maakt te weinig kilometers. Ik mag er niet in rijden, dan ken ik ook geen medelijden.
   Lachen is het beste medicijn!
   Groetjes.

   • Herinneringen aan onze kinderen en dan merk je ook dat de tijd toch sneller gaat dan je soms beseft.
    Dat noemen ze toch een koekje van eigen deeg met de auto. 🙂

 23. Hip en Hanneke tosti.. Nog nooit van gehoord, maar onder een tafel met vriendin, dan moet het wel lekker geweest zijn.

  Misschien moet Joris toch elke week even wat boodschappen naar Roos brengen, dat is goed voor de kilometers en de accu.

  Love As Always
  Di Mario

  • Hip en Hanneke, echt weer op z’n Di Mario’s (-:
   Roos en vriendin waren niet kieskeurig. Pannenkoeken gingen er ook in.
   Ik denk dat jouw idee zowel Roos als Joris goed bevalt!
   Lieve groet ♥

 24. Dankjewel voor de link naar Kaart en co. Meteen een paar besteld want wat maakt Dien ze mooi. Ik had wel heel graag één van die tieners op de bank geweest om jou bezig te kunnen zien. 😉 Ik denk dat ik ook de slappe lach zou hebben met jou gek mens.

 25. Nu weet ik wat we morgen eten. Tosti! Was ik bijna vergeten dat het bestond. Het tostiapparaat staat hier te vergaan, maar het is niet zo’n leuk dingetje als dan van jou met Jip en Janneke erop.
  Als ik te snel mijn hoofd beweeg, of te plat met mijn hoofd in bed lig, krijg ik ook soms van die vreselijke draaiduizelingen waar ik van omkieper. Lig ik in bed dan kieper ik niet om, maar dan is het nog veel erger en zo beangstigend, net doodgaan, je kan je ogen niet meer richten en je zit in een wasmachine, zo hard gaat het tollen… Nu slaap ik op drie kussens en gaat het gelukkig – hout vasthouden – goed. Niet leuk voor jezelf, maar soms leuk voor wie je bezig ziet (zeker voor pubers!) en die denkt dat je dronken bent.

  • Hebben de tosti’s gesmaakt? In Jip en Janneke past alleen casinobrood.
   Vorig jaar heb ik twee keer zo’n draaiduizeling op bed gehad. Ik was als de dood dat ik het tijdens autorijden zou krijgen, maar de neuroloog zei dat dat onwaarschijnlijk was. Daarna nooit meer last van gehad – afkloppen op hout.
   Wat naar dat jij het regelmatig hebt. Het zal je onzeker maken… Ben jij naar een specialist geweest?

 26. Deze bejaarde moest fitbit opzoeken. Hilarische beschrijving van je experiment. Je hebt de verkommerende jeugd toch maar mooi vermaakt. Doe je goed.

 27. Geweldig dat tosti ijzer! Hier moet ik voorzichtig opruimen, oudste gebruikt troefkaart dat de baby (die eind februari komt) het vast heeel leuk gaat vinden. Middelste is slimmer, woont om de hoek en komt helpen opruimen.

 28. Ik zou in ieder geval een afscheidstostie bakken, en eens op zoek gaan waar die twee puberende meiden dat filmpje van jou hebben op gezet. De schaamte van Joris zal na de boodschappen wel gezakt zijn neem ik aan…

  • Een afscheidstosti (-: Ik kan wel merken dat jij opa bent.
   Ik draai die meiden hoogstpersoonlijk de nek om!
   Joris schaamt zich vooral als hij ergens met mij is en ik weer iets doms doe of zeg.

 29. Wat een leuk tosti ijzer, ik zie ze zo zitten Roosje en Suusje onder de tafeltent, héérlijk.
  Onze kleinkinderen hebben hier ook menig keer onder de tafel gezeten, niet met zo’n mooie tosti’s, maar wel met pannenkoeken.
  Hilarisch tafereel voor de pubermeiden, lekker toch om andere zo’n lachsalvo te bezorgen.

  • Twintig jaar geleden gekocht bij de Hema. Leve de nostalgie.
   Pannenkoeken onder de tafel zullen ook hebben gesmaakt. Een kinderhand is echt snel gevuld.
   Heeft de jeugd ook wat te lachen (-:

  • Hej Karel!
   Soms gebeurt er zo veel in een week dat een Keek te weinig is.
   Tot blogs en jij ook een fijne week.
   Mazzel ♥

 30. Ik wil niet lullig doen, maar weet zeker dat ik ook dubbel gelegen zou hebben. Niets zo erg als een niet startende auto, snap het helemaal. Maar,………………..6 km per week is inderdaad niet echt veel of liever gezegd echt niet veel 🙂

  • Je eerlijkheid siert je en het is dat jij het bent (-:
   Uiteindelijk heeft m’n man gekoekeld. Internet zegt dat hij minstens een halfuur per week moet rijden om z’n accu optimaal te houden. Sinds hij thuiswerkt, staat dat ding zowat werkeloos voor de deur.

 31. wahahha die meiden….
  ik zou het ook uitgillen kakelino zeg nou zelf…. wat zou jij doen * de broek nat dien*
  oh dat bedoel ik, daar is tegenwoordig maar weinig voor nodig

  heerlijk dat man ook eens niet weet wat er met de auto is,

  die tostie met jip en janneke….
  mag ik m zien….. lijkt me zo gaaf 🙂

  dank voor je lieve reclame kakeltje
  xxx

  • Een tosti sneed ik schuin doormidden. Dan had de een het hoofd van Jip en de andere van Janneke. Bij de volgende tosti wilden de dames dat precies andersom hebben. Ik trapte er nog in ook (-:
   Haha: je opmerking over man en z’n auto: goud!
   Joer welcom dier ♥

 32. Hier worden nog steeds veel tosti’s gegeten. Ook verantwoorde van volkoren brood. De meeste GPS apparaten zijn tamelijk nauwkeurig in de open lucht, maar met bomen en hoge gebouwen willen ze wel eens raar doen. Ik ben wel benieuwd wat je ermee van plan bent. Je kunt er hele leuke figuren mee maken. Google op figure running

  • Met bomen heb ik geen last met m’n GPS; met gebouwen nog geen ervaring. Leuk, om mijn fiets- en wandeltochten mee op te slaan.
   Ik heb gekoekeld: figure running is leuk! Maar ik heb geen ambitie.

 33. Zo’n soort tostiding heb ik ook, al jaren, ooit gekocht bij de Hema. Veel plezier van gehad toen de kinderen klein waren maar hij gaat nog niet weg. Wij doen nog regelmatig een pannetje soep met tosti ham kaas en ook de kleinkinderen kan ik er mee verrassen. Die twee meiden op dat bankje hadden de dag van hun leven, dachten dat dat mens echt aan de jenever had gezeten.

  • De Hema heeft dat handig gedaan, met de alleenverkoop van spullen van Jip en Janneke. Lekker, zo’n knapperige tosti, bij de soep.
   Eigenlijk had ik erbij moeten hikken *proest*

 34. Ach nee, dat gooi je natuurlijk niet weg, het is nostalgie, en buiten de kaasresten barst hij van de herinnerringen.
  Hahahaha, manlief in zijn eer aangetast, vrouwlief had gelijk. heeft zij dat weleens niet?
  Met die kou, is het zomaar gebeurd met de accu hoor.
  Potjandorie, rotmeiden!!!
  Het zou wel leuk geweest zijn voor een slapstick toch?
  Die aquarelkaarten van Dien zijn mooi hoor, ik bezoek die site ook.
  Lieve groetjes, Edje.

  • Nou…m’n man heeft ook weleens gelijk, maar zelden, uiteraard.
   Zie je, ik vond het ook rotmeiden. Ik waardeer dat jij het zegt.
   Haha, een slapstick. Met een ander in de hoofdrol (-:
   Weet ik toch, dat jij een fan van Dien bent!
   Dag Edje, lieve groet ♥

 35. ‘k Zie ze zitten, Mirjam, tussen die tafelpoten.
  Gevaarlijk, enkel gebruiken als ‘boodschappen’wagen…
  Kan, met je verhaal, zo mee op dat bankje zitten!
  Lie(f)s.

  • Leuk, hè, Lies? Ze zijn al bijna eenentwintig jaar elkaars beste vriendin.
   Door het thuiswerken maakt m’n man geen kilometers meer…
   Je had op het bankje mogen zitten. Als je maar geen foto’s had gemaakt (-:
   Lieve groet.

  • Dien heeft er niet om gevraagd, ik heb het aangeboden (-:
   Haar kaarten zijn zo mooi dat het bijna zonde is ze te versturen.

 36. En jij hebt niets tegen die meiden gezegd???? Nou ja zeg, jij én geen snedige repliek voor handen hebben?

  Goh……….

  (t is dat ik zit anders kukelde ik nou ondersteboven…)

  Zo’n tostiijzer lag hier ook in de kast, tot aan zomer 2019… opgeruimd staat netjes of neit dan ….

  <3

  • Nope, geen woord. Er kwam ook niets in me op.
   😀 Goed dat je zat!
   Ik geef ‘m aan m’n dochter mee, ben ik ‘m ook kwijt.

 37. Ik had graag naast die meiden op de bank gezeten om je bezig te zien. Die twee zullen nogal wat te vertellen gehad hebben achteraf. Weet je zeker dat ze geen filmpje gemaakt hebben met hun smartphone zodat je nu op sociale media circuleert ?
  Accu’s gaan niet vanzelf leeglopen. Er is altijd een reden.

  • Jij had het hardst gelachen van alle drie, Suske.
   Een filmpje! Dat zou wel heel triest zijn
   M’n man heeft op internet gekeken: hij moet eens per week een halfuur rijden om de accu goed op te laden.

Reacties zijn gesloten.