De kleren van de pennenlikker

Hij kijkt graag naar zichzelf in de spiegel. Zelfgenoegzaam constateert hij dat de nieuwe aankoop hem als gegoten zit. Zijn collega’s zouden eens moeten weten welke stoere kleding deze pennenlikker thuis draagt. Niet elke kerel is mans genoeg daarvoor!

Toen hij dit charmante jurkje in de etalage had zien hangen, was hij er meteen verrukt van geweest. Hij was naar binnengestapt, had een verkoopster aangesproken en gezegd wat hij wilde hebben. De verkoopster had zijn goede smaak geprezen,  en dat hij de kledingmaat van zijn vrouw weet! Lachend had hij haar opmerking weggewimpeld.

Thuis had hij de jurk van ellende aan zijn vrouw cadeau gegeven. Ze was er stil van geworden. Hij ook, toen ze een paar dagen later zíjn jurk op háár verjaardag droeg.
Eindelijk was hij moederziel alleen thuis zodat hij van de nieuwe aankoop kon genieten.

Jammer dat hij de schoenen van zijn vrouw niet past, want die zouden het geheel onder de vleeskleurige nylons áf maken. Hij ergert zich dat zijn stugge, zwarte haren door de panty heen steken. Misschien moet hij wielrenner worden, dan kan hij zonder achterdocht zijn benen scheren. Aan harsen moet ie niet dènken!

Hij denkt aan de keer dat hij euforisch was geworden na het lakken van zijn teennagels. Wat hij nu gaat doen is vergelijkbaar, al hoewel hij er wel een beetje tegenop ziet. Zou ‘t niet te dik worden rond zijn…eh…hamer- en klokkenspel? Tenslotte heeft hij die de rest van zijn leven nog nodig.

Hij laat zijn broek zakken en pakt het dunne plastic pakje. Zittend op de wc-bril maakt hij met rode oren de verpakking open, verwijdert de plastic stripjes, en legt het damesverbandje verwachtingsvol in zijn onderbroek. Helaas voor hem met de plakrandjes naar boven.

23 thoughts on “De kleren van de pennenlikker

 1. WHOEHAA, je laatste regel brengt me in een deuk van het lachen. Zooo herkenbaar , een moeder van een vriendin van me had hetzelfde euvel.

  Mirjam, de ene keer kan ik wel reageren en de andere keer weer niet, maar meis je schrijft zo leuk dat ik het blijf proberen!

 2. Hey Kakelbontje, ik ga zo je verhaal lezen maar eerst een reactie op jouw reactie. Dank je wel. pdd-nos is een aan autisme verwante stoornis. Volgens mij heeft heel veel mensen er last van. Ik zelf ook. Is heel lastig om een normaal leven te leiden. liefs van mij.

 3. AU! Heb ooit zelf een dergelijk verhaal geschreven, maar ik vraag me af of zo’n man inderdaad zo ver zou gaan dat hij met maandverband aan de slag gaat.

 4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  in een spiegel zien mensen vaak wat ze willen zien
  lijkt alles steeds perfect te zijn
  niets te groot en niets te klein
  de meesten echter geven zichzelf altijd nul op tien

  Graag gelezen, Mirjam.
  Lenjef

 5. Getverderrie…. dit gaat wel erg ver. Goed geschreven natuurlijk (dat wist je al) maar ik zag in gedachten die kop van Maarten ‘t Hart in een witte trouwjurk. Eigenlijk is het ook wel zielig en schiet ik hier te kort in empathie, maar ik kan er niks aan doen… het stoot me vreselijk af.

  Kijk even naar regel 2 (…weten…. zien).

  • @ Plato: Maarten ‘t hart in een witte trouwjurk?? Jij hebt pas fantasie? Ik kan ik geen cursus bij je komen volgen?
   Bedankt voor je tip: ik heb ‘t meteen veranderd. Ik geef toe dat het wel iets teveel van het goed is, ja.

 6. Zielig verhaaltje Mirjam. Maar zoals jij het schrijft met dat ondertoontje.
  knap zeg.!
  Nu weet dat mannetje ook wat harsen is. ha, ha. Niet dat ik het weet ,maar ik kan het me voorstellen.
  En heeft dat mannetje nog nooit van die mannendriehoekjes gehoord die men
  bezwaarlijk onderbroeken kan noemen ? . ‘t sukkelke–

 7. Ben het met Ivanka heen, leuk verhaal met toch wel een verdrietige ondertoon er in voor die man. pff had hij dan dezelfde maat als zijn vrouw als die het op haar verjaardag droeg trouwens??? Of is dat te ver doorgedacht.

 8. Dat je dit durft te schrijven!

  Je hebt je goed ingeleefd vind ik.
  En het verhaal geeft een beetje een dubbel gevoel.
  Het einde heeft iets grappigs, maar anderzijds is het vooral sneu voor zulke mannen…

 9. hahahah, leuke laatste twist nog!

  Wel praktisch, zo’n zelfde maat. Was pas niet op de N’landse tv dat een manspersoon geweigerd was om kleding in een vrouwenzaak te passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *