Kreunen

Het valt me op dat ik de laatste tijd zoveel kreun. Niet omdat ik piano’s verhuis, maar gewoon bij de dagelijkse dingen. Het begint al bij het opstaan. Stijf! Planking types doen daar vast een moord voor, maar voor mij is het reden mijn gevoel voor humor in het nachtkastje te leggen.

Kon ik voorheen mákkelijk mijn voet in mijn nek leggen, tegenwoordig kraak ik al als ik m’n knie naar m’n neus breng. Wrong ik me voorheen nog in bochten als ik jeuk op mijn rug had, nu kwel ik mezelf niet langer en pak ik de houten lepel van het slacouvert. Ik krab er schaamteloos de vellen mee van mijn rug. Even blazen. Klaar.

Maar ineens pikte ik die stijfheid van mezelf niet langer, en kwam kreunend in actie. Geen sportschool, ik ben mijn eigen motivator, en stelde een dagprogramma op. Vorige week ben ik ermee begonnen.
Ik begon met iets makkelijks: ogen dicht, ogen open, ogen dicht…
Ik voerde de moeilijkheidsgraad iets op: tenen omhoog, naar beneden…
Daarna was het tijd voor het grovere werk. Voor de training van de buikspieren, ging ik plat op de grond liggen, haakte mijn voeten onder de bedrand, en werkte mezelf krakend overeind. Van inspanning maakte ik een blazend geluid. De lucht was niet te harden en ik viel flauw. Toen ik bijkwam  besefte ik dat als ik in dit tempo mijn dagprogramma wil blijven volgen, ik een uur eerder  uit bed moet.

Wat ik gisteren nou weer had! Ik pakte een pakje boter uit de koelkast en toen schoot het in mijn rug. Zó erg, ik kon niet eens mijn schoenveters meer strikken. Van ellende ben ik maar op teenslippers de boodschappen wezen doen. Weet je nog wat voor weer het gisteren was? Het regende bakstenen. Mensen met hun voeten veilig in regenlaarzen, schudde hun hoofd toen ze mij op flip flops zagen lopen, maar dat liet me koud. Ik heb alles over voor gezond eten voor mijn huisgenoten.

Ik red me wel, hoor. Ik zoek alleen iemand die mijn teennagels wil knippen.

 

37 thoughts on “Kreunen

 1. Hm, ik heb me afgelopen weekend ingeschreven bij de sportschool. Om soortgelijke redenen. Maar dit lezende… vraag ik me nog meer af of dat goed gaat komen 🙁
  Voor jou: sterkte met je rug, en succes met je opbouwprogamma!

 2. Meester en slaaf

  na jaren de slaaf te zijn geweest van haar geest
  een harteloze bruut
  kiest ze nu resoluut
  de kant van het lichaam, ’t is welletjes geweest

  Wat kraakt daar in het struikgewas♪♫♪♫♪?

  Lenjef 🙂

 3. Wat herken ik veel in je verhaal. De stijfheid speelt mij ook parten en daar ik geen sportschool liefhebber ben en mezelf niet wil pijnigen met rek en strek oefeningen in huis wacht ik toch maar op het mooiere weer. Meer fietsen, meer wandelen. Ik weet dat kun je ook in de regen doen, maar de regen geeft me toch de motivatie om er even mee te wachten. Hihi

 4. Pas op, Ik lig hier helemaal dubbel van het lachen van je blog. Dadelijk kom ik ook niet meer overeind 🙂

 5. Als dat maar goed blijft gaan daar in Villa Kakelbont.Lange nagels kunnen makkelijk uitgroeien tot lange tenen. En dan ben je snel op je teentjes getrapt en dan ben je verder van huis op je teenslippers.

 6. Lees nou je eigen logje nog eens over …. ik kreeg ter plekke de “slappe” lach… dat moet jou toch óók lukken 😉
  Bij zin 1 dacht ik trouwens dat je ging vertellen dat met begonnen was met tennis spelen, daar schijnt kreunen een pré te zijn , misschie tóch iets voor jou?;-)

 7. Hahaha je humor is in elk geval niet stijf geworden 🙂

  Maareh, ja het is wel herkenbaar. (voorzichtig) blijven bewegen hoor, want vanzelf beter wordt het niet, erger wil, snik.

 8. Ik heb genoten van je logje 😀

  Maar wil je wel zuinig zijn met je rug? Zoals je al aangaf is schoenen binden een ellende dus volgende keer maar oefeningen die minder risico’s opleveren voor je rug en ja je teennagels moeten maar wachten.

  Beterschap Kakel xxx

 9. Er staat ‘Uit de oude doos’. Dan is het nu vast nog erger met je gesteld. ;-(
  Maar ik heb genoten van de humorvolle manier waarop je je ellende beschreven hebt. 🙂
  En ik prijs me gelukkig dat ik met mijn werk en hobby’s flink moet bewegen. Op een rustige manier, wel zo veilig. 😉

 10. “..haakte mijn voeten onder de bedrand, en werkte mezelf krakend overeind…” Als ik dat hier zou doen kraakt er vanalles en vooral het bed (oud) hahaha ;-).

 11. Zeg mutske…. je had het woensdag ook kunnen zeggen, ik had je met alle liefde je teennagels geknipt en mooi(er) gemaakt 😉 Jammer toch dat je niet wist dat ik ‘gouden’ handen heb en hele goede voetmassages etc kan geven 😉

  Heb er niets van gezien noch gehoord, de humor houdt je staande *grinnik*

 12. Dat uit ‘de oude doos’ moet hier wel letterlijk worden genomen hahaha! Tja, ouwe dozen kreunen nu eenmaal. Ik heb het als ik ‘s morgens mijn bed uitkom en de trap naar beneden neem. ‘k Moet me dan aan beide trapleuningen vasthouden en tegen de tijd dat ik beneden ben is de hele familie wakker door mijn gekreun. Gelukkig is dat alleen ‘s morgens 🙂
  Kan Bella je teennageltjes niet afknagen? 😉

 13. Als je maar een beetje beweegt heb je zelf het gevoel dat je lekker bezig bent. Je heb het weer op een hilarische manier op papier gezet Kakeltje, ik heb genoten in ieder geval ;-).

 14. Ik dacht al wat loopt daar nou voor iemand bij C1000 😉 Maar ja dat krijg je van die buikspieroefeningen he, schiet meteen je rug in. Maar wel goed hoor om te gaan bewegen. Moet ik ook eigenlijk weer wat meer gaan doen.

 15. Een mens wordt onzichtbaar met een dag een beetje ouder.
  En plots ontdek je het, stijf! Allee hoe kan dat nu ?—-En dan weet je niet hoe dat komt !
  Maar als je er nog zo leuk kan over is het nog niet zo erg
  met je gesteld !

 16. Die teennagels wacht je maar even mee. Ik wil wel boodschappen voor je halen.

  Love As always
  Di Mario

 17. Oeiii, náár! Die ellendige leeftijd met die bekende gebreken ook! Houd je rustig daar. Die teennagels kunnen wel een weekje wachten.

 18. ohhh jeetje kakkeltje, dat klinkt daor heillgaor niet goed bij jou, je nagels wil ik wel komen knippen, en kunnen we dan samen kreunen…
  ik bedoel..
  ik ben ook erg stijf:-)

 19. hihihi ik kon niet je nagels knippen hoor.Maar hoe komt dat nou zo ineens dat je zo stijf wordt Kakel?

Reacties zijn gesloten.