Niet aanbellen!

Haar portemonnee is er een van uienleer: als ze ‘m opentrekt, springen de tranen in haar ogen. Voor een drie cent goedkoper brood fietst ze om, en bij het snijden ervan eist ze de kontjes. Bij de slager vraagt ze altijd om ietsje minder, en op het toilet gebruikt ze nooit meer dan twee velletjes wc-papier.

Ze ergert zich misselijk aan de spilzucht van anderen. Neem nou haar vriendin: die wil bij ieder kopje thee een nieuw zakje terwijl je er makkelijk een hele dag mee kan doen; en dan rijdt ze ook nog op een elektrische fiets  die geregeld moet worden opgeladen. Zij gaat gillen bij het idee.

Pasgeleden sprak ze een uiterst charmante man; een weduwnaar. Weliswaar eentje met dreigend overgewicht en doorschijnend haar, maar tijdens een praatje dat ze maakten, had zij meteen genegenheid voor hem gevoeld. Ze hadden hun beklag gedaan over mensen die die de ganse dag maar bij je aanbellen, meestal met de vraag of je geld wilt geven voor een goed doel. Het wekte bij hem dezelfde irritatie op als bij haar. Ze hebben dus iets gemeen! Werkelijk een uitstekende basis voor een relatie. Dat kale nonnenbestaan zonder ook maar enig tintje grijs is ze goed zat. Oh, wat zou ze graag een avondje met de charmeur willen doorbrengen. Op zijn kosten.

Op een miezerige avond trekt ze de stoute schoenen aan. Haar hart gaat tekeer alsof ze naar de tandarts gaat, maar dan honderd keer erger.
Bij zijn huis aangekomen, gaat haar hand richting zijn deurbel, als haar oog op een briefje op de deur valt. Bij het lezen van de tekst is het alsof ze een stomp in haar gezicht krijgt, en ze houdt zich ternauwernood staande tegen de muur. De tekst liegt er dan ook niet om:

“Niet aanbellen! Wilt u toch dat ik naar de deur kom?
Bel me dan op mijn mobiel: 06 – 98765432
1.95 euro per minuut.”

66 thoughts on “Niet aanbellen!

 1. Voor een goed doel…

  al de schooiers geld geven was niet betaalbaar
  daarvoor verdiende hij niet genoeg
  dus gooide hij het over een andere boeg
  en vroeg zelf een kleine bijdrage aan elke bedelaar

  Lenjef 🙂

 2. Maar ik denk dat die man geen zin meer in haar had En dacht dat het briefje het haar duidelijk zou maken. (laf natuurlijk)

  Ooit ook zo eens een tante gehad, Ook vrijgezellin .Heb haar bij
  ons thuis 3 kwartier op haar knieen naar een haarspeld uit haar haarknoet zien zoeken .Ik klein meisje toen nog; moest meezoeken. dufde niet naar moeder kijken die bijna ontplofte van ingehouden lachen.—Zij vond hem tenslotte. ( klein detaii ) Het mens bezat maar eventjes 2 huizen—–

  • Wat een vrek: twee huizen bezitten en dan aanstellerig een haarspeldje zoeken. Ik begrijp je irritatie.
   Ik heb een schurfthekel aan mensen die (bijna) alles hebben, en altijd maar lopen te klagen en mopperen. De laatste tijd ga ik ze uit de weg. Ik kan het je van harte aanraden 😀 Liefs Kakel

 3. Zegt de ene Krent tegen de andere Krent wat bellen,voor 195 cent ach vooruit voor 1 keer alles went 😉

  Hahaha met genot gelezen Kakel,

  liefs Laura

 4. Goedemorgen Kakeltje…

  nou… geef haar maar een blocnootje.
  En een pen.
  Dan kan ze een mooi briefje schtijven en de man inpakken met mooie woorden.
  Ze moet er voor gaan, zeg dat haar maar!
  Er voor gaan en niet knierten…

  Yes! Ik ga voor een heerlijk weekeinde met mijn verloofde.
  Dagdag!
  Liefs van Marlou

  .

 5. je portemonee in uienleer, hoe kom je erop, eigenlijk is je hele tekst zo :o), maar ik denk dat ze hem niet op de gsm kon bellen, want een zuinig vrouwtje heeft dat niet?

 6. 😉 Uienleer…… een gevleugelde uitspraak hier in t noorden….ik ken m al zo lang als ik me kan heugen… in t Gronings dan wel te verstaan…. siepelleer dus.

  En ja met zuinigheid en vlijt bouw je huizen als kastelen…
  en hij die zich niet verschoont krijgt luizen als kamelen…
  (ook zonder thee!)

 7. Een kostelijk verhaal! Die man is nog vele malen erger dan zij… Kan ze daar mee omgaan? Ach een beetje opletten doen we wel hoor, maar “overdrijven is ook een vak” zei mijn vader vroeger altijd 😉

  • Ik denk dat ik het heel goed met jouw vader had kunnen vinden, Trees.
   Volgens mij kan ze niet zo met mannen overweg. Ze is haar hele leven vrijgezel geweest, dus die klappert behoorlijk met haar oren alleen al bij het idee van een afspraakje…

 8. Ik zal me eens verplaatsen in die vrouw. Ik ben zo zuinig als wat en ik sta bij die man zijn voordeur. Natuurlijk moet ik even slikken ik bedoel 1.95 dat is toch wel wat maar als ik nu snel praat en ik vind hem al zo leuk dan doe ik het ervoor. Ja voor de liefde heb ik dan wel wat over.

  Wat een heerlijk verhaal.

 9. Dat is wel erg grof. Ik zou meteen door de brievenbus pissen. Maar dat kan zij natuurlijk niet.
  Hopelijk is die man fictief. Ja dat moet, zulke mensen mogen er niet zijn.

 10. whaaaa, kakeltje, een heerlijk verhaal,
  en ik wed dat ik zou aanbellen, als het een dames was die daar woonde en de rollen ietsje anders lagen gij wit wel 🙂

  heerlijk om te lezen fijn dat je er weer bent:-) Yeahhhhh.

  xxx

 11. Goedemrogen Kakeltje!!

  Whahaaaaaa….. wat een geweldig verhaal!
  Schitterend geschreven en geen woord teveel…
  En komisch ook nog.

  Maar… ook een beetje droevig…
  Wat een eenzaamheid…

  Toch maar aanbellen! Dit is een kans van 1 op een miljoen!

  dagdag…
  Liefs, Marlou

  .

  • Dankje Hanny.
   Nu ik je toch spreek: ik kan geen reactie achterlaten op je blog. Lezen gaat prima, maar reageren ho maar!
   Enig idee wat ik daaraan kan doen??

 12. Hahahaha iemand bij zijn voordeur bellen voor 1,95? WUT? Dacht ik gelijk. Maar ik kan ook niet goed tegen die verspilling hoor. Moet je eens kijken wat mensen er zo eens doorheen jagen. En een theezakje (nu drink ik nooit thee. Thee is voor vrouwen en zwakke mannen vind ik) gaat toch ook langer mee als 1 kopje? En voor die korstjes betaal je ook. 100 korstjes en je hebt een heel brood 🙂

 13. Haha wat een mooi verhaal. Tja mij wordt ook wel eens verweten dat ik zo tegen verspilling ben maar zo erg heb ik het nog niet gemaakt. Wel een goed idee, hoewel mijn elektrische fiets doe ik niet weg hoor maar dat is geen verspilling, ik bespaar een auto er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *