Zorgen om Bella II

Bella “doet” het nog.

Ze heeft problemen met haar darmstelsel, en moet daarom iedere twee uur – ook ’s nachts – dwangmatig gevoerd worden. Ooit al eens geprobeerd bij een konijn iets naar binnen te proppen? Ik kan het je aanraden; het is een ervaring voor het leven.
Men neme een dwars konijn en zet dat op een stoel. Men lenge het zakje droogvoer van de dierenarts aan met water, vult er een spuit mee en leegt dit in het konijnenmondje.
Bella echter klemt haar tanden strak op elkaar. Zo’n hongerig loedertje toch!

“Ze vinden het lekker,” zei de dierenarts nog. Geen idee wie “ze” zijn, maar Bella hoort niet tot die fanclub. Valse informatie; ook op de bijgeleverde folder waar louter foto’s van blije huisdieren op staan. Kind en ik speelden vals door een likje appelmoes door de smurrie te mengen in de hoop dat dat Bella’s lekker trek zou aanwakkeren, maar we hadden ons de moeite kunnen besparen. Voorlopig hoef ik mijn vingernagels niet te knippen want mevrouw Konijn verdedigt zich met hand en tand. Je zou bijna denken dat ze een doodswens heeft.

De bruine klodders zitten overal: op haar kop, haar bef, haar voorpoten, de stoel, de vloer… en de assistente. Het zit overal, behalve in haar mondje. De dierenarts –  een stevige kerel met popey-armen –  kon Bella in z’n eentje niet de baas, en prees bij voorbaat onze inzet.
We gaan door met dwangmatig voeren tot Bella uit zichzelf begint te eten. De lekkerste dingen bieden we haar aan, maar niets, niente, nada.

We kijken het aan tot en met zondag. Kind heeft reeds spleetogen en mijn wallen hangen ter hoogte van mijn knieschijven. We hopen dat Bella snel zelf gaat eten. Dat is gezond voor haar én ons…

 

47 gedachten over “Zorgen om Bella II

 1. Dat moet me een feest geweest zijn daar. Hopelijk kun je na deze escapades de wallen nog terugplaatsen. Bella moet eten. Dat is duidelijk. Maar jullie moeten ook in leven blijven. Een wankel bestaan.

 2. Ach..jij ook al problemen met Konijn. Helaas bij ons ging het heel snel. De DA dacht dat het abces nog wel een dagje later behandeld kon, dat kon dus niet. Ik verwijt me zelf ook dat ik niet heb doorgedramd maar ja. Zieke konijntjes en narcose gaan ook niet goed samen he 🙁

  • Dat is het rare van Bella: een ziek konijn is meestal binnen een dag “weg,” en zij doet het nog steeds. Dan zeg je ook niet als baasje: geef haar maar een spuitje. Ze woont al zes jaar bij ons in huis, en lijkt wel een hondje. Jammer van je konijn.

 3. Onderhand moet ze die vingernagels nu toch wel beu zijn, hopelijk gaat ze snel weer over op worteltjes en ander lekker fruit en groen.

 4. Het mensdom

  pijn kent geen verschil tussen mensen en een dier
  beiden
  kunnen lijden
  alleen de mens verminkt en doodt voor het plezier

  Gelukkig zijn er ook mensen zoals jij, Mirjam!
  Ik duim mijn duimen blauw voor Bella! 🙂
  Lenjef

 5. Agossie, wat een stuk eigenwijs. En dan bedoel ik Bella. Dat zo’n beest niet snapt dat ze door het ‘aangeboden’ eten weer kan opknappen. Maar ja, het is een konijn hè? 😉
  Ik hoop inmiddels dat jullie pogingen aangeslagen zijn en mevrouw Konijn weer een beetje eten tot zich neemt?

  • Mwah. We hadden eerlijk gezegd verwacht dat er na ruim drie dagen wel verbetering in zou zitten…
   Morgen maar weer naar de dierenarts.

 6. Ja, ik weet wat het is, dat voeren van een konijntje. Wij moesten er annanas in gooien, zou goed zijn voor de darmen, zo bleven ze op gang. Eerst pureren, en dan in de spuit. Maar het desbetreffende konijntje leeft nog wel, dus het had zeker zin! Ik wens jullie heel veel succes met “de operatie!”

 7. Inderdaad zit er nog veel pit in Bella dat is al iets wat opvalt. Jij doet in ieder geval je best samen met je dochter, wat meer kun je doen? Ik hoop echt dat Bella snel opknapt.

 8. Ja het is altijd moeilijk om dieren iets te eten te geven wat ze niet willen. Heb dat regelmatig gedaan maar het valt niet mee. Hoop dat jullie het redden met Bella. Als ze nog zo reageert dan zit er nog pit genoeg in. Duimen maar………..

 9. IK zeg niet dat je eigenwijzer bent dan Bella, maar je laat het je toch niet op je kop zitten 😉 Goed dat je volhoudt. En smaken verschillen duidelijk.

  Love As Always
  Di Mario

 10. ’t Is wat als zo’n beestje niet wil. Ik ken dat van wijlen onze kat. Sterke wil. Zie die maar eens te doorbreken.
  Ik wens jullie veel sterkte. Ik hoop dat de ogen van kind toch openblijven en dat jouw wallen niet tot aan je enkels gaan reiken.

 11. Wowie…jullie hebben een groot doorzettingsvermogen. Hopelijk heeft bella dat ook.

  P.s.geen probleem hoor mijn blog in je blogroll! Leuk zelfs.

 12. O jee, ik vroeg me al af hoe het met haar ging. Zoals eerder gezegd met het onder dwang voeren van konijnen heb ik geen ervaringen. Met het onder dwang voeren van katten helaas wel, het lijkt verdacht veel op jullie praktijken. Sterkte!

  • Ik heb ooit in een dierenasiel gewerkt en heb daar straatkatten vieze ontwormpillen laten doorslikken. Dat komt nu heel goed van pas 😉

 13. Dat eigenwijze beest toch…en ik had haar nog wel zó streng toegesproken!
  Ik ga duimen dat Bella alle goede zorgen nu éindelijk gaat waarderen en aan het eten slaat!

 14. pas als ze aan die wallen begint te knagen is ze er weer helemaal bovenop.Laat die wallen dus nog even hangen.
  zonder gein,ik hoop dat Bella er nog lang mag zijn.
  groetjes, Ria

 15. och jeetje toch kakeltje,
  dat is wel vreselijk hé,
  heeft de dierenarts niks van een spuitje meegegeven zodat je het haar in haar mondje kunt spuiten?
  lijkt me handiger dan wat ook,
  héél veel sterkte met belle donna,

  dikke knuffel,
  xxx

  • We voeren haar ook met een spuit. Soms trekt ze net als een hond haar bovenlip op, en kunnen we er snel het spuitje instoppen 😉
   Mevrouw heeft nog steeds kuren. Vandaag gaf ik haar een beetje water in een kopje. Ze dronk drie slokjes, pakte met haar tanden het kopje beet en gooide het om. Er zit dus nog leven genoeg in Bella!

 16. Dat een konijn zo koppig kan zijn wist ik niet.Ik dacht of heb ik het eens gehoord dat een konijn soms ook een beetje moet drinken. Als dit waar is, misschien een klein beetje voedzaam vocht inspuiten tussen haar tandjes. Ik weet het natuurlijk niet , is misschien geen goede raad, eens vragen aan die dierenarts. Zo’n zorg voor dat diertje mag wel eens beloond worden met goed resultaat. Het beste voor Bellake.

 17. Oh jee, nu zie ik je gewoon op je knieën zitten waarbij je je wallen als kussentjes gebruikt. Ziet Bella dan niet dat dat een pijnlijke zaak voor jou kan zijn? Ik dacht nog wel dat ze zo slim was.:-)
  Ik hoop dat je toch een beetje voer bij haar naar binnen krijgt.

 18. O gossie wat een narigheid. Snapt ze dan niet dat het de verkeerde kant op gaat als ze niet eet? Ze is toch hartstikke slim? Erg beeldend geschreven Kakeltje, moest er ondanks de serieusheid wel een beetje om lachen! Ik wens jullie heel veel succes en sterkte, echt ik hoop zo dat ze opeens honger krijgt!

 19. Ja ik weet wat het is en dan was ons konijn nog “meegaand”.
  Ik duim voor je dat ze snel zelf gaat eten want dit hou je niet lang vol.
  (om je nog even op te beuren: tanden en kiezen groeien door bij een konijn dus het kan zijn dat je over een paar maanden ditzelfde weer mee maakt, maar is niet in alle gevallen zo)
  Zet hem op!
  Liefs Petr@

 20. Misschien bij sommige ernstige zaken toch proberen om anders te gaan schrijven.
  Want ik vind het vreselijk dat er zo een worsteling moet plaats vinden om haar in leven te houden. Dat jullie onderhand helemaal opgebrand zijn. Wel fijn om te lezen dat Bella er gewoon nog is.

  En wat ik ermee bedoel met anders schrijven is dat ik bij dit wat niet leuk is toch een ( wel onderdrukt) lach komt op mijn mond.

  Heel veel sterkte en fijn dat je toch met die dikke wallen tot op je knieën ons op de hoogte wilde brengen.

  Sterkte!
  Liefs Debby

  • Maar we zijn ook opgewekt. Ik ging met lood in mijn schoenen naar de dierenarts terug omdat Bella niet opknapte,
   vertelde een andere dokter (het is een maatschap) dat euthanasie veeeel te voorbarig is, als we maar zorgen dat ze eten
   binnenkrijgt. Na twintig keer dwangvoederen krijgen we de slag al aardig te pakken. Het is niet zo dat we haar pijn doen!
   Tussendoor moeten we zorgen dat Bella stressvrij is, dus veel aandacht, aanhalen, praatjes maken…
   Volgens mij maakt ze er misbruik van 😉 Nee hoor, maar we hopen gewoon dat ze het redt,
   al moeten we ook realistisch blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *