Kakmadam

imageedit_1_7399429865

De herfstbladeren dansen door de straat van de nieuwe wijk. Rosa hurkt in het gras en doet een plas. Ik kijk naar spreeuwen die zich verzameld hebben in de bomen wanneer ik een gebiedende stem hoor vragen: ‘Dat ruimt u toch wel op, hè?’
Ik draai me om. Joh toch! Een een auto van de gemeentehandhaving.

Ik kijk in het gezicht van een kleurloze vrouw met praktisch haar en een beginnende maagzweer.
Zou ze mij niet eerst fatsoenlijk kunnen aanspreken? Ik zou beginnen met goedemorgen.
‘Mevrouw, een plas opruimen lijkt me nogal lastig.’
‘Dat is geen plas, uw hond zit te poepen!’
‘Nee. Mijn hond is een vrouwtje en plast gehurkt.’ Voor mijn doen en op dit vroege tijdstip klink ik best vriendelijk
De vrouw houdt vol dat het om een grote boodschap gaat.

‘Kom maar kijken!’ nodig ik haar uit. Mijn wijsvinger gebaart spontaan mee.
Huh, moet zij zich laten commanderen door een burger? Haar bril beslaat ervan.
Zwijgend stapt ze uit, zet haar bril recht en gaat gebogen boven het gras staan.
O, o, o, de teleurstelling. Het is alsof alle natuurkrachten uit het universum tegen haar samenspannen.

‘Wat is dat daar?’ wijst ze een halve meter verder.
Ik bekijk de drol die al een tijd ligt te vergaan en naar alle waarschijnlijkheid afkomstig is van een juffershondje.
‘Die drol is niet van mijn hond. Als Rosa heeft zitten kleien, hoeft niemand z’n bril recht te zetten om het eindresultaat te bewonderen. Die van haar zijn zo,’ zeg ik trots. Mijn handen geven het formaat van een frikandel aan.

De vrouw staat mijn argument zichtbaar te overdenken. Met gestaag afnemend enthousiasme over de hoop, hunkert ze naar haar warme stoel in de auto.
Ze wilde wilde vast bij de Koninklijke landmacht maar werd afgekeurd. Zal ik roepen: Voorrrrwaarts mars?

‘Wat doet u als uw hond heeft zitten kakken?’ vraagt ze streng.
Gedienstig antwoord ik: ‘Dan raap ik het op met een plastic zakje,’ en denk erachteraan: en smeer de brownie uit over je ganse voorruit.
‘Zo niet, dan krijgt u een boete!’ doceert ze streng. ‘Oók wanneer u niet in het bezit bent van een poepzakje.’
‘Wat koste het beledigen van een ambtenaar in functie?’ informeer ik.
‘130 euro. Hoezo? Gaat u schelden?’
Nee…ik was met mijn gedachten nog bij de brownie.
‘Ik ga weer verder,’ zeg ik. ‘Kijken of ze nog meer moet doen.’ Ik hoop dat de twinkeling in mijn ogen de vrouw niet ontgaat.

De volgende dag.
Joris komt terug van een rondje met Rosa. ‘Die vrouw van de overkant…met die twee hondjes…?’
‘Ja…’
‘Die zegt dat ze in de wijk vijf bekeuringen hebben uitgedeeld. Drie aan mensen die met hun hond liepen te ballen; de andere twee omdat de eigenaren de drol van hun hond niet wilden opruimen omdat ze alleen hadden zitten plassen. Jij hebt geluk gehad!’
‘Geluk?’ snuif ik. ‘Ik had een dna-test geëist. Wat denk je?’ vraag ik aan Joris, ‘die functie van die kakmadam…zou dat een baan zijn of een taakstraf ?’

112 thoughts on “Kakmadam

 1. Geweldig verhaal hahaha. Ik zag het helemaal voor me. Toch blij dat ze nog niet zo streng waren toen ik nog honden had. In die tijd hoefde je ook nog geen zakjes mee te nemen. Vraag me wel af waar je zo’n bijzonder zakje frikandel daarna moet laten. Hier in de buurt staan bijvoorbeeld nergens bakken om ze in weg te gooien, of moet je het dan maar in je binnenzak steken? 😉

  • Welkom Marika ben bedankt voor je reactie.
   Ik zoek de eerste de beste openbare vuilnisbak op. Moet je eens opletten hoeveel commentaar je daar nog op krijgt.
   Dat het vies is (Joh!) en dat het stinkt (kijk ik van op)(-:
   Groetjes Kakel.

   • Ik heb er van de week nog extra op gelet, niet eens een vuilnisbak te vinden hier in de straat. Wel een hondenuitlaatroute (maar zonder vuilnisbakken), misschien hoeven wij het nog niet op te rapen? haha

   • Petr@ zei in haar reactie dat zij zelfs thuis het plastic zakje met hondendrollen moesten scheiden.
    Dus het plastic bij het plastic en…nou ja, je ziet het voor je (-:

 2. ha die Mirjam
  ja alles veranderd rond om ons , ik kwam deze link tegen naar waar ik leerde skien , en was verbaasd dat het zo vervallen is 🙁
  dahlia’s zijn heel mooie bloemen , ik zie ze gelukkig weer veel in de tuintjes
  fijne avond groet

 3. ha die Mirjam
  ja alles veranderd rond om ons , ik kwam deze link tegen naar waar ik leerde skien , en was verbaasd dat het zo vervallen is 🙁
  dahlia’s zijn heel mooie bloemen , ik zie ze gelukkig weer veel in de tuintjes
  fijne avond groet

 4. De BOA’s bekend en berucht in onze dorpen. Denk dat ze afgekeurd zijn voor de politie en dit werk maar zijn gaan doen. Het lijkt er een beetje op. Ik chargeer maar heb wel verhalen gehoord over ze. Zou er nu niets nuttigers te doen zijn. Ik ben er niet voor dat mensen hun hond overal laten kakken hoor maar dat verteert nog wel. Dat plastic mogen ze voor mij hogere boetes voor geven dat is echt pas een ramp.

  • Vanmiddag hoorde ik een meneer weer over ze klagen. Dat de BOA’s wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken. Ze zijn hier pas begonnen met controleren na de samenvoeging van de gemeenten.
   Het belangrijkste is dat mensen hun hondenpoep op de stoep en kinderspeelplaatsen opruimen. Volgens mij deden de meesten dat al. Maar misschien ben ik bevooroordeeld…

 5. Goede morgen Kakeltje. Wat een ongelooflijk verhaal, maar jou kennende zal het wel weer waar zijn… Men zou het geld en de krachten beter gebruiken om criminelen te klissen, niet om hondjes op een plas te betrappen…
  Gelukkig ben jij niet op je mondje gevallen en bood wederwoord want zo te lezen zijn minder assertieve mensen wel op de bon geslingerd…

 6. Vreselijk!
  Een hond die op straat piest, waar een Hulk een dikke prent voor zou krijgen.
  Maar mocht hij nu kakken, dan was dit soort ‘kakmadam’ genegen er wel een bekeuring voor uit te schrijven.

  Mijn zoon zei ooit tegen de agent waarvan hij net een bekeuring kreeg vanwege wildplassen. “Bedankt voor het papiertje, want ik moet zo nog poepen ook!”

 7. Ik heb nog een tip: mocht je een zakje zijn vergeten dan raap je de drol gewoon met je handen op en stopt ‘m in je broek- of jaszak. Een nieuwe jas of broek is vaak goedkoper dan de bekeuring.

 8. Lieve Mirjam, maak jij nou echt zo veel mee of zuig je dit uit je creatieve duim? Nou ja, hoe dan ook, je verteltrant is nog steeds heerlijk leesvoer… Ik zag het allemaal weer voor me. Stom wijf met geldingsdrang 🙁

 9. Hey môgge Kakeltje,

  Niet groeten: zonde nummer 1
  Lelijk tegen Kakeltje doen: zonde nummer 2
  Lelijk tegen Rosa doen: zonde nummer 3.

  Drie zondes binnen een halve minuut!
  Die vrouw moet haast wel enorm gefrustreerd zijn.
  Er is beslist iets ernstig mis met haar…

  En ik vind het reuze knap dat jij zo vriendelijk bleef…
  Houwen zo! Ik ben trots op je… TOK (=Trots Op Kakel!)

  Dikke pakkerd van Marlou

  .

  • Haha: lelijk doen tegen Kakeltje, zonde 2.
   En dan die regel: TOP: Trots Op Kakel. Klinkt als een nieuwe politieke partij (-:
   Ben ook enorm trots op mezelf. Ik zie steeds meer grijs tussen het zwart en wit…
   Dikke knuffel ♥

 10. Betaal een fortuin aan hondenbelasting, een fortuin aan poepzakjes en nog lopen ze te zeuren. De kat van de overburen mag mijn tuin besproeien, de duiven van de achterburen mogen mijn was kleuren… dat wel… maar o wee als iets van de hond blijft liggen.

  Rare mensen!
  Liefs!

  • Dat ik de poep van Rosa moet opruimen: prima. Maar als iemand van toezicht je dan aanspreekt, mag het dan op een vriendelijke toon?
   Op deze manier jagen ze iedere hondenbezitter tegen zich in het harnas. Hier op dorp lopen nog veel mensen met paarden. Weet je
   hoe groot hun hopen zijn? Daar hoor en lees je niets over. En dan moet ik ook nog oppassen dat Rosa die vijgen niet opvreet (-:
   Lieve groet.

 11. Goede morgen Kakel. Wat een prachtig verhaal weer. Ik heb er van genoten. Maar voor plassende honden een boete geven is helemaal het toppunt. Ik heb geen hond, dus ik maak elke dag keurig de kattenbak weer schoon , soms even een extra schepwerkje omdat Molly geen automaat is wat betreft poepen , dus soms ligt er tien minuten na het schoonmaken weer een brownie in de bak.
  En ik kan er ook niet op zweren dat ze nooit eens ergens een tuin als bak gebruikt. Ik heb de buren dan ook gezegd , dat wanneer dat gebeurt, ze me even waarschuwen en dan kom ik het opruimen. Tja meer kan ik ook niet doen natuurlijk.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

  • Er is toch duidelijk verschil in het silhouet van een poepende of een plassende hond. Het lijkt wel burgertje pesten. Daar word ik dan zo dwars van maar ik vertik het!
   Katten poepen meestal in andermans tuin (-: Sinds we Rosa hebben, slaan ze onze tuin over.
   Mijn vriendin heeft twee katten gehad, die zaten ook meestal in onze tuin te kleien, maar dat vond ik dan weer niet erg. Zie je dat ik ook discrimineer?

 12. Melkertbanen zijn dat, voor mensen met een (ernstige) beperking, die geen normale baan kunnen vinden. Hoewel ik wel een voorstander ben van het handhaven van regels, als je die verzonnen hebt. Niets irritanter dan regels die iedereen aan zijn laars lapt. Denk aan het rookverbod op het station, waar niemand zich aan houdt. Sta ik alsnog voortdurend in de rook van verslaafden. Hondenpoep op een plek waar de gewone wandelaar er geen last van heb vind ik ook geen slecht idee. Maar hier heb ik nog nooit handhavers gezien, wel hondenpoep op de stoep. Zouden we hier soms minder of geen mensen met een beperking hebben?

  • Voor mensen met een (ernstige) beperking. Ik lach me naar!
   Ik houd ook van regels. Als ik me er maar niet aan hoef te houden. Postzegels plak ik altijd ondersteboven. Of rechtop maar dan links bovenaan op de envelop.
   Weet je waar ik me aan erger? Zit je in een stiltecoupé zit iedereen te bellen. Ga ik daar juist voor m’n broodnodige rust zitten.
   Bij de lagere school hier parkeren ouders hun auto’s op de zebra. ‘Het is toch maar voor vijf minuten’zeggen ze dan. Ik denk dat de verhuftering toeslaat.

   • De stiltecoupe is waar ik burgerlijk ongehoorzaam ben. Ben ik al blij een plek in de overvolle trein te vinden, blijkt dat een stiltecoupe te zijn. Als ik kon kiezen waar ik kon gaan zitten, dan was ik wel ergens anders gaan zitten, maar nee hoor, zit ik in die uitermate irritante stiltecoupe. Ik houd het dan niet stil, dan moet ik mijn ergens uiten. Gelukkig durft meestal niemand iets terug te zeggen……

   • Nou, jij wordt dit jaar vast overgeslagen door Sinterklaas (-:
    Als ik weer in die coupe zit en ik zie een persoon die zijn ergernis uit, zal ik vragen of hij Frank-103 is!

 13. Ha Mirjam,
  wat kunnen mensen tocht stront vervelend zijn
  en proberen ze je op je nummer te zetten.
  Wat een eng mens,een baan met een luchtje,
  ze heeft heel wat te vertellen ,als ze op een feestje zit
  och zo iemand word natuurlijk nooit gevraagd…….
  Lieve groet
  Christiene.

 14. Mensen die zonder groeten er bij voorbaat vanuit gaan dat je een fout maakt zijn zelf natuurlijk zo fout dat ze gerust bij de gemeentehandhaving kunnen gaan werken. Owh wacht, dan zit ze op de goede plek.

  Love As Always
  Di Mario

 15. ha die Mirjam
  ik heb met een grote grijnzzz op m’n smoeltje je heerlijke verhaal over deze kakmadam gelezen , of ik me in had kunnen houden zo als jij dat deed , weet het niet 🙂
  ik vermoed als deze madam zo door blijft gaan , zij nog wel eens van een koude kermis thuis komt , en dan druk ik mij netjes uit hihi

  fijne avond groet

 16. Ik zal t je maar eerlijk zeggen maar ik heb zo de pest aan verhalen over stront, pies en kots. Daarom ga ik nooit naar cabaret toe want bijna allemaal beginnen ze erover en omdat ik dat nooit van te voren kan checken kijk ik naar ze op Tv zodat ik weg kan zappen als ze beginnen maar…….
  bij jou zou ik blijven kijken/luisteren hoor. Wat ben je weer ongelofelijk grappig, hoe kom je er toch op. Haha. liefs van mij.

 17. Je betaalt gigantisch veel hondenbelasting en dan moet je het zelf opruimen ook nog, je zou denken dat dat inclusief was.
  Moet ik zeggen met die twee meiden van ons valt het wel mee met de drolletjes.
  Maar ik denk dat Rosa ze inderdaad wel als een frikandel zal kleien. -)
  Heb je wel meteen je zakje vol 😉

  • Ik zal het je nog gekker vertellen: wij hoefden geen hondenbelasting te betalen, totdat onze gemeente met vier andere werd samengevoegd. Omdat de grootste gemeente wel deze belasting int, moeten de andere vier het ook gaan doen. Professionele gedachtegang, niet? Rosa kan er wat van (-:

 18. whahahahaha vást taakstraf, hoe azijnpisserig kun j e zijn??
  heeft thuis vást niks te zeggen kakel,

  luister… ik heb weinig te makken dat weet je maar voor een goed blog heb ik alles over…
  de helft van die bekeuring is voor mij als jij die brownie bij haar een plekje geeft:-)

  heerlijk…..

  ik zie hier nooit iemand checken, mja, ik heb het dan weer aan de stok met boswachters 🙂

  dikke kus tokkeltje, jullie doen het mieters leuk samen
  xxx

  • Aan de stok met boswachters met zulke getrainde honden. Er schuilt in een hoop mensen toch een veldwachter (-
   Die vrouw heeft zelfs bij Roos het bloed onder haar nagels vandaag gehaald en dat zegt een eh…hoop!
   Baai baai Dienelidino ♥

 19. Een plasje opruimen, dat is lastig.
  Is ook wel een slechte baan hoor werken bij de gemeentehandhaving, en niet een teef en een reu uitelkaar kunnen houden.
  U moet voelen of de drol nog warm is.
  Van zo’n baan wordt je ook wel ongelukkig. Hans

  • Dit mevrouwTJE weet precies hoe ze ermee om moet gaan, Joris. Ze staat op de site van de Koninklijke landmacht (-:
   Dat is ook frappant: ik heb jouw naam nooit gecombineerd met die van mijn man. Maar dat is mss omdat-ie “in het echt” anders heet.
   Groetjes.

 20. Haha Mirjam, wat een mens joh!
  Ik heb ook wel eens te horen gekregen (maar dan niet van een ambtenaar) als Tess zit te plassen : wel opruimen he? Ik riep ze toen na: heb je een even een rietje 🙂
  Wat ook zo lastig is, hier in ons dorp moeten we ons afval sinds kort heel goed scheiden,
  Kom je thuis met soms meerdere (want 2 honden) zakjes poep, moet je de drol weer uit het zakje zien te krijgen in de gft-bak en het plastic zakje dan weer bij het plastic afval. Als het dan soms een beetje dunnig is (zie je het al voor je?)
  is dat niet bepaald een fijn karweitje.
  He bah wat een vieze reactie haha.

  • Heb je een rietje, haha. Ik kwam niet meer bij. Over ad rem gesproken (-:
   Het is toch niet wáár zeker dat je het afval zelfs zo moet scheiden? Ik vind het van de zotte. Ik kwak het in de eerste de beste afvalbak die ik zie. Van de gemeente dan, hè?
   Ik zou er mooi schijt aan hebben en het niet doen…Jasses!
   Poep en drol is altijd lol(-:

 21. mss is ze wel jaloers dat je een mooie hond hebt en wreekt zich op hondenbezitters.
  Je zou een zak mee moeten nemen met klei drollen en als ze langs komt zwaai je ermee. Als de anderen dat ook doen is ze zo weg denk ik. Of een bordje neerzetten: Politie controle!
  Jullie dorp is niet saai zeg!
  Groet, Wilma

  • Ik heb me rot gelachen om je reactie. Heerlijk (-: Ons dorp is niet saai, haha…
   Roos heeft mijn moeder een keer gefopt met een kleidrol. Daar moest ik meteen weer aan denken.
   Je hebt echt mijn avond gered ♥

 22. Wat een geëmmer en gezeik. Hier ook zo hoor. Als hier de staffords en pittbulls worden uitgelaten zie je geen enkele hondenwacht, noch politie. Ze komen als de grote honden weg zijn .
  Leuke kakschrijfsel
  Lieve groetjes

 23. Je hebt de perfecte naam voor de dame gevonden, wat een sukkel, je kunt toch wel zien of een hondendrol vest is of er er al langer ligt.
  Evengoed is het helaas vaak nodig om mensen op dat punt op hun falen te wijzen maar dat gaat haar op deze manier natuurlijk nooit lukken.
  Zo’n “ondervraging”slaat natuurlijk nérgens op want niémand gaat zeggen”ik laat die drol lekker liggen” ook al doen ze ze dat als geen controle is wél.

 24. Een komedie in open lucht

  velen in uniform spelen in een klucht
  over een hondendrol
  de begeerde hoofdrol
  de titel ‘orde en tucht zonder kaklucht’

  Dit schrijfsel verdient een staande ovatie, Mirjam! 🙂
  Lenjef

 25. Hahahahah…een bloedstollend verhaal, waar je nekharen van overeind gaan staan. Er moet aan de meeste gemeentes, nog steeds hondenbelasting worden betaald, en dan ook nog zelf het drolletje opruimen?
  Lieve groetjes van Edje.

  • Wij gaan pas miv 1 januari 2017 hondenbelasting betalen. Dat komt omdat we dit jaar (verplicht) zijn samengevoegd met 4 andere gemeenten en de grootste daarvan wel aan hondenbelasting doet. Echt een uitmuntende redenatie.
   Dus én de drollen opruimen én betalen!
   Dag, dag Edje (-:

 26. Baasjes van poepende honden beboeten, is in Vlaanderen een taak van de politie. (Waar overigens veel kakmadammen werken, doch dit geheel terzijde.)

  Je hebt die kakmadam wel even lekker te kakken gezet. Fijn zo!

 27. ohhhh grinnik…ik zie het helemaal voor me….. zo jammer dat weer bevestigd wordt wat ik gisteren al schreef …. ze zou moeite krijgen met ons 3 tal dat weet ik zeker 😉

  enne taakstraf natuurlijk….. zelf waarschijnlijk nooit een drol opgeraapt en geen geld om al die bekeuringen te betalen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *