Droomauto

imageedit_2_7048421978

Keek op de week (20)

Zijn er werkelijk nog mensen die denken dat chocoladeletter M van 200 gram meer chocola bevat dan J van 200 gram? Is een gemiste kans van overheid. Had ze postbus-51-spotje van kunnen maken.

Hoorde bij drogist gesprek tussen twee dames. Eentje met peroxide-blond haar had tandenborstel en pasta in hand. Andere dame was een kop kleiner. Ze stonden te bakkeleien maar ik kon helaas niet horen waarover.
Uiteindelijk riep korte vrouw: ‘Jij kan beter je tanden gaan poetsen. Houd je tenminste je mond!’
Blonde vrouw keek haar met mond vol tanden na. Had anders natuurlijk geen pasta en borstel hoeven kopen. 

Heb acupunctuurbehandeling gehad en mag gedurende 24 uur geen metaal aanraken. Niet: de knoop en rits van spijkerbroek – haarspeldjes – autosleutel-  handvatten van deuren, ramen en kasten –doorspoelknop van wc – hondenriem… Moet eten met plastic bestek en dat alles om balans in lichaam te herstellen. Typ dit met latex handschoenen.

Straat opgebroken! Hadden ze geen bord kunnen plaatsen?
Wilde keren, stond ineens vrachtwagen oud papier van ijsclub achter me. We konden elkaar niet passeren.
Zag gaatje naast auto op woonerf. Moest daarvoor wel achteruit inparkeren; mijn favoriete manier. NOT.
Eigenaar van auto kwam uit huis om te kijken of alles goed ging. Vuilnismannen keken toe. Hartslag schoot als bliksemschicht omhoog.
Riep mezelf tot orde. Ik kan dit! Ik ga dit doen! En in één keer!
Gas geven…Meneer, houd uw bierbuik in want ik rijd ‘m er zó af…(Kerel hield vooral zijn adem in)…sturen…
Gelukt.
Heren keken ietwat teleurgesteld.

Reed op rotonde. Auto van rechts minderde vaart om vervolgens turbo aan te zetten. Moest vol in remmen, voelde achterkant van auto slippen maar liep goed af.
Hoorde achter me hevig getoeter. Automobilist maakte wilde armgebaren en besloot  zwaaisessie met getik op voorhoofd.
Alsof ik iets aan bijna-botsing kon doen! Zag tot verbijstering dat kerel uitstapte ondanks dat z’n vrouw ‘m probeerde tegen te houden.
Deed snel autoportier op slot, wachtte tot-ie vlakbij was, en gaf gas. Toeterde iedereen naar hem!

Zaterdag kwam in Finland bij Kind de Kerstman aan. Op slee getrokken door rendier.
‘Vieren jullie nog Sinterklaas?’ vroeg Roos door telefoon.
Riep: ‘Tuurlijk! Hoef cadeaus nu niet met jou te delen, krijg dus véél meer.’
Het zal kind jeuken. Zij bivakkeert dan fijn een week in Lapland.
‘Mam, heb de stroopwafels uit pakket gedeeld met vriendinnen. Vind je dat niet erg?
‘Is juist lief! Alles wat je deelt smaakt beter.’
‘Ze konden “stroopwafel” niet uitspreken. Maakten er “stroepwefel” van.’

Nog 36 dagen. Vraag van Roos: Wat is je droomauto?
Speel ik door naar jullie. Roept u maar!

imageedit_9_9067068170

136 thoughts on “Droomauto

 1. Achteruit inparkeren is ook niet mijn favoriete bezigheid, soms lukt het soms niet. Maar knap van jou dat het je met toeschouwers wel lukte!
  Haha die man achter op je de rotonde kreeg een koekje van eigen deeg, sukkel.
  Ik heb een Opel Corsa automaat, een heerlijke auto, ik zou geen andere willen.
  Ik noem hem de Gouden Koets, vanwege de kleur. Ik val wel op want van deze kleur zijn er niet veel.
  Ik hoor (te) heel vaak: Ik zag je nog rijden. Dus incognito ergens naar toe gaan is er voor mij niet bij haha.
  Fijne zondag!

  • Je kan niet meer incognito rijden, haha! Zolang we maar kunnen rijden!
   Bij het achteruit inparkeren bij de vuilniswagen was meer een toevalstreffer. Meestal zet ik in dergelijke situaties per ongeluk mijn ruitenwissers in de hoogste stand aan (-:
   Lieve groet ♥

 2. Ford Mustang of Jaguar, gaan misschien nog net in mijn garage, maar dan kan ik niet meer uitstappen. Dus rij ik maar verder met mijn blauwe Nissan Note Tekna. Mijn kinderen, en nu ook mijn kleinkinderen, noemen hem ‘de smurfmobiel’.

 3. Ik weet nog wel dat er kinderen waren vroeger die idd dachten dat je met bijvoorbeeld de letter I minder choco kreeg. Die was dan zo dik dat je er onderhand niet doorheen kon knagen. Maar ja ik zat gelukkig goed met mijn M. 😉
  Mijn droomauto: tja als het slecht weer is eentje die waterdicht is en kan rijden, dan ben ik daar al heel blij mee. Maar aangezien ik geen rijbewijs heb, hoef ik daar ook niet over te gaan dromen. Als ik die toenemende agressie zie op de weg, dan vind ik dat misschien ook niet zo heel erg.

  • In de M kan je tenminste je tanden zetten (-:
   Ik heb ook nog niet zo gek lang mijn rijbewijs. Het klinkt wel lang: 16 jaar maar ik heb het op “late leeftijd” gehaald.
   En ik heb er zo’n gemak van! Maar wat je niet gewend bent, dat mis je niet.
   Lieve groet.

 4. Hum, wees een Heer in het verkeer … daar hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord. Gelukkig liep alles goed af.
  Mijn lievelingsauto … die waar geen rolstoellift in hoeft…lol

   • Wat een naar bericht…Iedere ouder wil het beste voor haar/zijn kind. En voorop staat hun gezondheid en een zo normaal mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij.
    Ik heb eigenlijk spijt dat ik de vraag gesteld heb. Vind het zo vervelend voor jou en je jongste. Ik hoop dat hij/zij ondanks of juist dankzij de beperking een eigen welverdiende plek veroverd heeft!
    Lieve groet

   • Goh zeg, zonder spijt Kakel ☺ We zijn het inmiddels zo gewend, en zij ook. Komen we een ander kind in een rolstoel tegen is zij daar steevast verbaasd over tot we haar erop wijzen dat ze zelf in een rolstoel zit…lol…

   • Ze heeft zichzelf helemaal geaccepteerd! Dat is het belangrijkste. Ze is ook mooi zoals ze is, maar de wereld om ons heen is zo hard.
    Dankjewel voor je reactie. Je bent een lieverd.

 5. Inderdaad zijn er mensen die voor Ineke een E chocoladeletter kopen terwijl die hetzelfde wegen. Als er verschil in gewicht zou zijn is dit niet eerlijk zijn voor de Ineke’s in dit land die sinterklaas vieren

 6. Een auto die kan vliegen als ik haast heb, eentje die ingeparkeerd kan worden op de neus of achterwielen als er weing parkeerplaats is,
  Graag met charmante chauffeur, vooraf ontdooide ruiten en deuren als het vriest. Eentje die op stroom rijdt( te duur voor mij) .eentje waar spijkertjes uitkomen als dat nodig is.
  Die jeep van de foto is ook welkom, dan krijg ik vast spontaan voorrang en een parkeerplaats.

  • Jij verdient met je reactie een tien met een griffel. Ik zou al tevreden zijn als ik een auto had waarvan ik de ramen aan de binnenkant niet droog hoefde te maken of het ijs er afkrabben. Dat vind ik armoe (-:
   Mijn vriendin heeft een (nieuwe) Volvo met stóelverwarming. Mijn dochter heeft een proefrit gemaakt in de Toyota “jeep.” Sindsdien is ze verkocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *