Niet zo mooi!

Keek op de week (55)

Droomde dat ik zat opgesloten op politiebureau.
‘Weet u waarom u hier bent?’ vroeg agent. Hij ging zitten op enige stoel in vertrek.
Ik zei: ‘Zal weer te hard over de dijk gereden hebben.’
Er klonk een irritante zoemer. ‘Dat is fóut geantwoord,’ sprak agent.
‘Is het een quiz?’ hoonde ik. Stem in hoofd zei: Kakel, houd je waffel, zo kom je nooit op straat.
Agent zei: ‘Als u volgende vraag goed beantwoordt, mag u naar huis. Komt-ie: Noem iets waar u heel goed in bent’
Politieman sloeg mij met stomheid. Had er zichtbaar plezier in.
Begon lukraak dingen te roepen die niet waar waren: ‘Koken. Wielrennen. Hardlopen. Zingen. Voorlezen.’ Na elk antwoord klonk de zoemer. Steeds weer die zoemer.
‘Telefoneren!’ riep ik.
Zoemer. ‘Leugenaar!’ riep agent.
Liep naar het raam en zette tanden in tralies. Ze waren niet van chocola. Wilde mijn cowboylaarsje uittrekken om ermee te slaan maar liep ineens blootsvoets.
‘Eh…doorzetter? Kordaat? Aansteller?’ Telkens die zoemer. Wist opeens m’n eigen naam niet meer. Was malende. Begon door te draaien.
‘Word wakker’ schudde Man. ‘Je droomt.’
‘Ik mag niet naar huis want ik kan de vraag niet beantwoorden,’ snikte ik.
‘Wat voor vraag?’ vroeg Man verveeld.
‘Waar ik goed in ben.’
‘Je man uit z’n slaap houden,’ bromde hij.
Draaide me om en wist plots het antwoord: blind typen met tien vingers.

‘Heeft u voor mij navulling voor mijn vulpen rollerpen? Een blauwe, graag,’
‘Blauw is slecht leverbaar, mevrouw. We hebben alleen zwart.’
‘Ik houd niet van zwart,’ sprak ik stellig doch herstelde snel. ‘Niet van zwart schrijvende pénnen bedoel ik.’
Verkoopster sprak begripvol: ‘Tegenwoordig mag je ook niets meer zeggen, hè?’
Ga dat toch doen: negerzoenen, jodekoeken, Haarlemse meisjes, Moriaantje zo zwart als roet, blanke vla, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

Roos ging naar bijleskind. Stuurde snapchat van nieuw aangeschafte pontkaart: “Ticket to hell. Oh nee, naar bijles.”
Thuis vertelde ze: ‘Halverwege overtocht viel enorme hagelbui. Chinese toeristen vingen korrels op in handen. Riepen: What is this? Raining ice!
Oude man riep: Hagel!
‘What?
HA-GOL!
Nimmer van gehoord of gezien. Stakkers in China missen daar echt wat.’

Was waaibomendag.
Tweede westerstorm van het jaar. Vogels deinden zeeziek in de bomen. Vrachtwagens kantelden. Huizen raakten dak kwijt. Treinen vielen stil maar pont voer gewoon door. Water in Lek stond hoog! Auto’s hoefden vanaf dijk niet kade naar beneden af te rijden maar konden rechtstreeks pont op.

Niet zo mooi was dat boom op m’n favoriete kledingwinkel “O zo mooi” waaide. Haalde zelfs voorpagina van AD.
Vervelend: moet ik ze binnenkort bezoekje brengen ter financiële ondersteuning.

De dag die ik wist dat zou komen.”
Ben weer jaar wijzer.
Zou gaan lunchen met Roos maar had energie-dip. Maakte Kind onze favoriete clubsandwich gewoon thuis: geroosterd boerenbruinbrood, reepjes gebakken kipfilet en ontbijtspek, gekookt ei en sla. Daarna samen wel buitenshuis cappuccino gedronken.
Bedankt voor alle lieve kaarten, WhatsAppsberichten, cadeautjes via Tante Post en felicitaties op fb ♥

124 thoughts on “Niet zo mooi!

 1. Ik werkte ooit met Koreaantjes. Die waren verbijsterd over ons weer. ‘All seesons junaited in wan day!!’ kraaiden ze. Dat vonden ze een hele prestatie van onze weergoden. Hadden ook nog nooit hagel gezien.
  Nu weten we waarom alleen in Nederland hagelslag bestaat 😉

  Zonde van huis en boom en kledingzaak zeg.

  Lieve groet x

 2. Leuk dat je kwam buurten. Altijd welkom. Jarig geweest zie ik, van harte.
  Goed initiatief om de kledingwinkel te helpen met het verwerken van de schade. Hopelijk valt het mee, zo te zien een leuk pandje.

 3. Nog even voor wat betreft het al dan niet kiezen voor Facebook: mijn weigergedrag kreeg een flinke schouderklop na het lezen (deze week in de Volkskrant) van dit artikel: https://www.volkskrant.nl/buitenland/silicon-valley-creeerde-de-eerste-twitter-president-nu-kijkt-het-de-andere-kant-op~a4560688/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free
  Werkelijk om bang van te worden – en ik ben niet zo heel gauw bang… 🙂

  • Ik deel je angst niet. Ook al hebben volgens het artikel social media “Trump gemaakt” daar hebben jij en ik ons niets van aangetrokken. Wij kunnen bijzonder goed voor onszelf denken. Trump vond ik drie jaar geleden al een sukkel, al prijst heel de wereld de man de hemel in. Juist dán 🙂 Ik geloof trouwens ook niet alles wat ze in de krant schrijven…

   • Wat het eerste betreft: zonder angst delen we al genoeg met elkaar 🙂 en wat het laatste betreft: het ongeloof in wat geschreven wordt delen we weer volledig.
    En verder zal de tijd ons leren in welke aap we gelogeerd zijn met de social media – of juist niet. Intussen bloggen jij en ik lekker verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *