3 x daags dwangmatig voederen

‘Bobo heeft zijn boterham niet op,’ zegt Kind.
‘En gisteren niet al zijn brokjes,’ voegt Lief eraan toe. Onze wenkbrauwen schieten omhoog. Bobo ons altijd hongerig konijn niet eten? Food voor thougt!

We gooien de tuindeur open en hollen naar het lijdend voorwerp. Onze vertrouwde zwart-witte theemuts ziet er niet miserabel of ongelukkig uit en lijnen kan beslist geen kwaad voor ‘m, maar toch…

In de dierenkliniek hebben we elf wachtenden voor ons en anderhalf uur lang beeft Bobo als een rietje. Als de dierenarts straks de ziekte van Parkinson constateert, zal me dat niet verbazen. Maar nee, Bobo’s kiezen blijken scheef te zijn gegroeid en prikken gemeen in zijn tandvlees. Logisch dat hem de lust tot eten vergaat. Tot vrijdag moet meneer dwangmatig gevoerd worden.

Ooit al eens geprobeerd bij een konijn iets naar binnen te proppen? Ik kan het je aanraden; het is een ervaring voor het leven. Men neme een dwars konijn en zet dat op een stoel. Men lengt het zakje droogvoer van de dierenarts aan met water, vult er een spuit mee en leegt dit in in het konijnenmondje.

Al die jaren blijkt dat ik ons clever Dickie veel te laag heb ingeschat. Hij klemt zijn tanden strak op elkaar en verstopt zijn kop tussen zijn poten. Zo’n hongerig loedertje toch! Ook een potje Olvarit babyvoeding in de heerlijke smaak worteltjes blieft ie niet. De oranje klodders zitten op zijn kop, zijn bef, zijn voorpoten, de stoel, de vloer…en de assistente. Het zit óveral, behalve in zijn mondje. Zelfs Bella’s bevallige achterwerk kan Bobo niet op andere gedachten brengen.

Vrijdagochtend half 9 worden zijn kiezen afgezaagd. Hopen dat onze dikke vriend de narcose overleeft…Zet ‘m op, Bob!

14 thoughts on “3 x daags dwangmatig voederen

 1. He getsie, dit vind ik wel erg sneu veurt knientje.
  (m,n teen doet niet meer zeer, dus ik (vreselijk bang konijn) heb de afspraak eerst maar weer afgezegd. Ik smeer er wel een gaaf kleurtje nagellak op deze zomer.

 2. Ach ik vind t altijd zooo zielig als een dier ziek is.
  Geef m een dikke knuffel van mij.
  Gelukkig is ie lekker dik.
  Ik heb een dik en een mager konijn.
  Nooit begrepen waarom ze zo mager is want ze is hartstikke gezond.
  Fijn weekend en liefs van mij.
  Hou ons op de hoogte.

 3. Hè?! Hebben jullie Bella bedolven onder de oranje babyvoeding om Bobo te lokken met eten … of hebben we hier te maken met een ijskonijn zonder gezonde driften? 😉
  Succes gewenst vrijdag voor Bobo!

 4. Wat een konijn lijden kan ! ! !
  Een beugeltje aanpassen– Nee dat kan niet !
  Een kunstgebitje laten dragen– Nee dat kan ook al niet !
  Blijven met een lepeltje voederen— Nee er zijn geen liefhebbers voor om te doen
  Tja dan blijft alleen die tandjes afzagen hé.
  Och , dan zal hij wel kunnen eten zeker ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *