Vallen en opstaan

regen...

Regendruppels roffelen tegen het keukenraam. Buiten ziet het er mistroostig uit. Al weken ligt de straat open, en is de buurt veranderd in een bouwplaats met bergen zand, puin, bielzen, stoeptegels, pallets, borden, hekwerk, dixies en vorkheftrucks. Het beetje verkeer slalomt stapvoets tussen het laatste stukje overgebleven ruimte door.

In huis hangt ook een lagedrukgebied. De drukte buiten zit ook in mijn hoofd dat aanvoelt als een draaikolk. Ik kan best lekker zwemmen, maar hoe hard ik ook zwem: ik kom geen meter voor- of achteruit, en heb het gevoel alsof ik ieder moment kopje onder kan gaan.

Gelukkig heb ik Bella. Als ik wenend in de keuken theedrink, ontpopt mevrouw Konijn zich als de A-team in haar eentje. Met haar ouwe lijf komt ze in een bewonderenswaardig tempo vanuit de woonkamer de keuken in gegaloppeerd en trekt daar in een vloeiende beweging eerst de theedoek en daarna de handdoek van het handdoekenrekje. Vervolgens holt ze brommend een rondje om mijn voeten, hapt in mijn broekspijpen, en als dat niet het gewenste resultaat oplevert, bijt ze in m’n sok om even later zachtjes in een teen te knabbelen. Uiteindelijk schiet ik altijd weer in de lach. Dat komt goed uit, want van meneer Gupta moet ik veel lachen.

Zijn programma zit goed in elkaar. De berg dvd’s staat vol uitleg en technieken om van mijn vermoeidheid af te komen, en ik ben nog niets tegengekomen waar ik niet achtersta of me niet in kan vinden, maar resultaat laat helaas nog op zich wachten. Soms lijkt het even te gloren in de verte, of om vast in de kerststemming te komen: dan “daget het in het Oosten,” maar het licht schijnt duidelijk nog niet overal. Maar ik houd vol, want ik heb veel te winnen.

Ik begin weer met bloggen, want daar heb ik zin in. Verhalen kruipen waar ze niet gaan kunnen, en ik wil ze gewoon kwijt. Laat ik nou van meneer Gupta vooral veel léuke dingen “moeten! Dus maak je veiligheidsriem maar vast, want ik steek weer van wal.

Bedankt voor jullie lieve reacties, sms’jes, en kaarten. Ik koester ze stuk voor stuk!

Liefs Kakel

62 thoughts on “Vallen en opstaan

 1. Jeetje, kom ik even langs om je goede wensen voor het nieuwe jaar te wensen ben je weer begonnen. Ik had even een kerstpauze vanwege de Canarische invasie, dus heb mijn Feedly niet open gehad en dus deze melding gemist.
  Wel de zwijmeldagen bijgehouden en gisteren alle WE’s van december gelezen.
  Maar wat heerlijk dat je weer bent gaan bloggen, we zullen met zijn allen weer kunnen genieten van je brouwsels, heerlijk!
  Verder wens ik jou, Man en Kind voor 2014 veel liefde, geluk en voorspoed. En het allerbelangrijkste gezondheid. Ik hoop dat je inspanningen samen met meneer Gupta aanslaan al gaat het jou natuurlijk niet snel genoeg.
  Veel liefs, Trees

 2. Dat komt er dus van als ik niet blog: dan ga ik ook niet elders lezen. Fijn je terug te hebben, Kakel, hopelijk word je ook langzaam maar zeker weer helemaal beter!

 3. Lieve Mirjam (en dat meen ik)
  Ik miste je zo erg (en dat meen ik)
  Je bent zo een mooi mens (en dat meen ik)
  Dat wanneer jij weer stopt met loggen (en dat meen ik)
  Heel goed zelf je grenzen aan kan geven wat goed voor jou is (en dat meen ik) Hoe mooi te zien hoeveel mensen er van je houden? Niet alleen met de Kerst, nee OPRECHTE LIEFDE, door alle tijden heen.
  Zo mooi om mee te maken. Daar word ik oprecht blij van!
  Neem jou tijd meisje, de allerbeste wensen voor jou en je geliefden.

 4. Fijn dat je weer aan het bloggen geslagen bent. Minder dat het nog steeds niet beter gaat, maar als rasoptimist (soms) zeg ik ook met mm vooruit kom je er wel. Ik hoop het echt voor je. Je humor is in ieder geval gebleven haha….

 5. Wat een scheettebeet toch die Bella, dieren voelen je humeur altijd aan. Wel zo makkelijk,zo kunnen ze ook je weer aan het lachen maken.
  Makkelijk is je weg niet, maar ik vind het zo dapper dat je er altijd weer iets positiefs over kan schrijven. Fijn dat meneer Gusta je weer aan het bloggen zet! Ik zal ze zeker weer gaan lezen! xxx
  Fijne kerstdagen en een heel goed en hopelijk helpt meneer Gusta in 2014 je weer verder op de been! xxx

 6. Joepieeee!!! Je bent er weer 🙂
  Wat een koddig konijn hebben jullie, eentje om (figuurlijk) op te eten. Spijtig dat uw herstel niet verloopt zoals verwacht maar geef niet op, soms gaan dingen gewoon wat trager. En humor is een goed middel om je er door te slaan, zolang je dat hebt en blijft houden ben je niet verloren 😉

 7. Tjongejonge….nu moet ik hier óók weer gaan lezen en reageren….nou nou, was nét zo lekker rustig hier …….
  Whahahahaha, ik wou gewoon even een ander geluid laten horen dan iedereen die zo blij is dat je weer terug bent maar natúúrlijk lig ik hier op de blote Knietjes Bella en meneer Gupta knietjes te bedanken voor je terugkeer!

 8. Ha, je bent er weer. Leg meneer Gupta aan de kant en gebruik alleen de leuke dingen die hij aanraadt, zoals lachen en dat doen waar je plezier aan beleeft. Extra spelletjes met Bella doen ook wonderen begrijp ik. Mooi, dat redt haar weer een jaar van het kerstdiner.

 9. Heerlijk Mirjam dat je weer terug bent, ook dat je ondanks je schrijven een bepaald resultaat nog niet ziet, komt het hier toch wel een beetje naar voren door Gupta en Bella, je hebt” er zin in”, dat is toch positief en de rest komt ook op zijn tijd, het tijd van het jaar heb ik het gevoel speelt ook….Ook gelezen dat door vele veranderingen in het universum mensen uit balans brengen dus wie weet is het daarom dat het voor jouw gewenste resultaat nog even opzich laat wachten…Maar welkom terug 😀

 10. Dag lieve vrouw,
  wij houden wacht voor elkaar:-)
  einde jaar en nieuwe jaar in, goed idee van meneer guppesteijn,
  feit is lieve schat, dat we het “allemaal” zelluf moeten doen, en ja bella helpt wel errrrg goed:-)

  wil je ace ook nog even lenen:-)
  vanuit mijn schuilkelder zeg ik adieu, en bis bald,

  fijne kerstdagen en een ZALIG nieuwjaar,

  xxx

 11. Kakel, wat gezellig dat je er weer bent! Ik kwam vaak even ‘om het hoekje kijken’ en steeds dacht ik: ze kan nu elk moment weer beginnen! (daarvoor vind je schrijven volgens mij gewoon veel te leuk!).
  Hopelijk gaat het een stuk beter met je en heeft meneer Gupta geholpen. Liefs,

 12. Fijn dat je zo kunt lachen om Bella, En ik hoop voor je dat de zon weer snel gaat schijnen in je leven. Schrijven is een goeie stap in de goeie richting! En te lezen aan de vele reacties hierboven zijn er ook nog genoeg mensen die het graag komen lezen en dat is dan weer mooi meegenomen! Veel succes en wij zien de verhalen wel weer verschijnen!
  groetjes Mickey

 13. Wat ontzettend jammer dat Gupta voor jou nog niet werkt. Ik vind het wel fijn dat ik je weer met enige regelmaat kan gaan lezen. Je behoort tot mijn lichtpuntjes.

 14. Natuurlijk is het hartstikke leuk dat je weer gaat bloggen, maar het belangrijkste vind ik, dat je, ondanks alles je ijzersterke gevoel voor humor niet bent kwijtgeraakt. Dat is misschien nog een beter hulpmiddel dan wat die meneer Gupta allemaal aandraagt.

 15. Hoi naamgenoot 🙂 Ik reageer eigenlijk nooit maar nu dan even wel. Welkom terug, je ziet iedereen heeft je gemist!
  Ik wens je heel veel sterkte toe, kop oo je kunt het!!!

 16. Meen dat is juist Mirjam in een draaikolk kun je niet zwemmen. Wel zorgen dat je er niet in komt.
  Ik geloof dat Bella echt van je houdt en geen traantjes wil zien. Daarom die zotte kuren.. Slim beestje !
  En die verhalen, laat ze maar komen hoe meer hoe liever…
  Prettige feestdagen wens ik je. Zonder traantjes hoor. !.

 17. Hoi Mirjam, wat fijn om je hier weer terug te zien. Met vallen en opstaan zeg je …. dat je terug kunt opstaan is toch al positief … met kleine beetjes vooruit ga je er wel komen … ik duim voor jou.

 18. Ook al heb ik pauze en reageer bij niemand, voor jou maak ik een uitzondering. Fijn dat je weer je verhalen gaat plaatsen. Ik kijk al naar het volgende uit.
  Hou vol met meneer Gupta, maar wees niet te ongeduldig. Het heeft tijd nodig.
  Ik wens je heel goede dagen. Lezen doe ik wel (zo af en toe), maar reageren pas in het nieuwe jaar.

 19. Een goed idee, om weer te gaan bloggen. Zeker als je er plezier in hebt. Lachen lijkt me goed. Lachen, vooral om jezelf. Het is goed af en toe jezelf te relativeren en gebruik te maken van de helicopterview (je hangt boven je eigen bestaan als toeschouwer en ziet daardoor hoe betrekkelijk alles is; resultaat is dat je je dan van heel veel dingen plotseling een stuk minder aantrekt; ik kreeg dit advies in een managementcursus om de stress op de werkplek te verlichten. Verdorie, het werkt ook nog).

  Fijne kerstdagen, en een gezond en gelukkig 2014, waag ik je te wensen. Hoe meer wensen hoe beter. Dan werkt ook dat 🙂

  Groetjes

  Willem

  • Ik wist wel dat jij achter mijn blogplan stond. Ik heb zelfs een kip/ei verhaal geschreven. En de winnaar is…het EI!
   Die helicopterview spreekt me wel aan, die ga ik zeker proberen.
   Jij ook fijne kerstdagen, maar de beste wensen voor 2014 geef ik je nog niet. Voor die tijd “spreek” ik je wel weer 😉
   Tot dan Willem.

 20. Hey die Mirjam
  Fijn dat je er weer bent!
  Jammer dat je nog niet veel resultaat merkt, maar de aanhouder wint!
  In het nieuwe jaar liggen nieuwe kansen.
  Liefs Petr@

 21. oh wat ben ik blij dat je er weer bent want ik heb je zo gemist. En wat beschrijf je dat weer mooi. Ik hoop dat t heel snel voor jou beter zal gaan en dat t weer lente word in je hoofd. Verder zou iedereen een Bella moeten hebben om af en toe te lachen en weg te smelten. dikke, dikke knuffel.

 22. Haaaa…

  wat fijn, dat je weer terug bent, en wat een goeie raad van meneer Gupta: veel lachen.
  Ik ben blij met die goeie raad, want die geldt voor mij namelijk ook!!
  We lachen gewoon te weinig!
  Kijk maar eens naar kinderen, die lachen wel zo’n 60 keer per dag…

  En wij???
  Wij grommen en kukelen maar wat.

  Dus.. Whahahahaaaaa….. joehoe!!

  Ik houd nu even blogpauze.
  Dus… tot in het nieuwe jaar met heel veel liefs en WELKOM back in the family!

  XX, Marlou

  .

 23. Dat komt goed uit dat je er weer bent. Ik heb altijd je verhalen met heel veel plezier gelezen. Ook al deed ik pas op het laatste moment, een blog voor de stop blog, een reactie geven.

  Fijn dat Bella je aan het lachen kan brengen. Het is flink balen dat er in je hoofd ook een lagedrukgebied is. Hoop voor je dat Gupta op een gegeven moment wel het resultaat geef. Het is al een start dat jij je erin kan vinden wat hij schrijft en zegt.

  Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *