Inslaan

Dat eeuwige geratel van die zeur. Soms is hij haar ge-oha zo zat dat hij haar het liefst van de trap zou willen smijten. ’s Nachts denkt hij er graag over na wat hij gaat doen als hij van haar verlost is. Wat zou hij dan veel gaan vissen! Niet een paar uurtjes maar de hele dag. Desnoods ook ’s nachts, alleen maar omdat het kan.

 

Ze pakt een harttablet uit het doosje en slikt ‘m weg met wat water. Ze twijfelt of ze er een tweede achteraan zal nemen; het lijkt wel of die pillen niet meer werken. Haar hartklachten zijn zondermeer de schuld van haar man. Dat gezanik over vissen. Vissen is gewoon een excuus van luie mensen om op hun kont te zitten.

 

Vanavond toen ze terug was gekomen van haar kerkbijeenkomst had ze hem hard horen lachen. Binnen had ze direct de tv uitgezet. Weg met die ordinaire speelfilms over seks en de duivel. Zijn glaasje jenever had ze door de gootsteen gespoeld en dát was zijn laatste sigaret voor vandaag! Besefte hij maar dat ze alles voor de redding van zijn ziel deed. Maar nee, in plaats van een bedankje was hij woest geworden, en zonder welterusten te zeggen, langs haar heen gelopen en naar bed gegaan.

 

Hij heeft alle tijd, bedenkt hij tevreden in bed. Stiekem verwisselde hij sinds een week haar harttabletjes met maagzuurremmers. Het kan nooit lang meer duren voor ze erin blijft. Dan kan hij eindelijk een nieuwe levensweg inslaan.   

 

Schrijfuitdaging van Aline: 250 Woorden op Woensdag, met als thema: inslaanOok meedoen? Klik hier

18 gedachten over “Inslaan

 1. Tjonge zeg …. wat maakt dit stel elkaar het leven zuur, zij met haar goede bedoelingen, hij met zijn plannen …….. Ik zou ze allebei door elkaar willen schudden ……..
  Goed geschreven, laat wel erg goed zien hoe je je relatie NIET in stand moet houden.

 2. Er is m.i één wat ongeloofwaardig zinnetje bij. Hartklachten krijg je echt niet van het vissen van je man. Maar verder… een fenomenaal verhaal waarbij het meteen al duidelijk is dat die kerel snode plannen heeft. Hij is haar gezever zat, dat is duidelijk. Wat een mens toch in 250 woorden kan meemaken he, tjonge.

  Prima WOW

  • Ha Plato: je hebt gelijk, die zin loopt niet helemaal lekker. In dit geval zou je zelfs zeggen: als je man gaat vissen, des te beter voor de sfeer in huis, haha. Eens kijken hoe ik dat ga oplossen.
   Ik heb hardop zitten lachen over “wat een mens toch in 250 woorden kan meemaken”!

 3. Zo hee, dat is een verhaal die inslaat als een bom. Ik heb medelijden met die man, geen wonder dat hij zo,n oplossing bedenkt.
  En ja, een eng uitziende Mirjam wil ik ook wel zien 🙂

 4. pst: “Het kan nooit lang meer duren voor haar ze erin blijft.”
  Daar zou ik het woordje ‘haar’ even weg halen…

  Verder een geweldig verhaal, van twee kanten vertelt, en je leeft eigenlijk met beide mee… alhoewel de man iets meer voorkeur geniet, want die lijkt niets te mogen… en dat mens wordt wel echt als een mens neergezet… mooie WOW…

  • @ Bedankt, bedankt, Aline, ik heb ’t meteen veranderd.
   @ Marja: wat ben je snel! Drie tellen geleden had ik ‘m geplaatst.
   Ik ben volkomen ongevaarlijk hoor. Ik ZIE er alleen maar gevaarlijk uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *