Misselijk

Hij zou de broer van Ba.lkenende kunnen zijn: het gebrek aan uitstraling, het allesbehalve flamboyante kapsel, en de bekende Harry Potterbril. Als ik de man zie, zakt mijn broek al richting mijn hielen, en dan hebben hij en ik nog geen woord gewisseld. Volgens mij is onze mate van belangstelling wederzijds. Onbegrijpelijk; ik kan zo vriendelijk lachen en beleefd spreken.

Leve de vooruitgang!
Herhaalmedicijnen vul ik in op de website van de HuisArtsenPost en verzend ik met een muisklik. Een dag later krijg ik een mailtje terug met de mededeling dat het door mij bestelde medicijn niet verstrekt wordt vanwege de bijwerkingen.

De irritatie klotst door mijn aderen. Wat nou als de kwaal erger is dan het middel?
Domperidom eet ik tegen de misselijkheid, die een bijwerking is van mijn anti-trilpil. Als ik die trilpil niet eet, krijg ik in bed – net wanneer ik op het punt lig in slaap te vallen – elektrische schokken door mijn lijf. Zo erg, dat ik nooit meer naar bed wil.
De Dom-pil krijg ik ook nog eens op recept van de specialist, dus waar bemoeit de huisarts zich mee? Ik schrijf een beleefd mailtje met uitleg, en vraag om een mogelijkheid het gebruik mondeling toe te lichten. Geen reactie.

Gedreven door nood, bel ik na twee dagen de apotheek. De assistente – een wonder van zegenrijke hulpvaardigheid – zegt dat de Dom-pil niet meer verstrekt wordt, dat daar geen discussie met de huisarts over mogelijk is, en dat ik ook geen vervangend medicijn krijg. Ik hang op en bel de neuroloog. Nog dezelfde dag ratelt haar recept via de fax bij onze HAP binnen. Plus twee herhaalrecepten!

Verblijd fiets ik naar de HAP om de misselijke pillen op te halen. Aldaar noem ik mijn naam en vraag om de Domperidom, zonder er triomfantelijk bij te kijken. Balkje zit in het hok naast de apotheek en draait zich bij het horen van de naam van het medicijn om. Even maar. Ik knik beleefd. Hij beantwoordt mijn groet niet, maar geeft de deur een zetje, zodat ik uit zijn gezichtsveld verdwijn.
Deze uit graniet gehouwen huisarts is toch een gevaar voor de volksgezondheid? Ik heb ineens een tweede reden om de pil tegen braakneigingen te eten.

54 thoughts on “Misselijk

 1. Ja, ik kan me indenken dat je kookte van narigheid op dat moment. Wat een vreemde toestand. Sommige huisartsen kunnen inderdaad enorm eigengereid zijn, het is altijd boffen als je eentje hebt waar je wel mee uit de voeten kunt.

 2. Ik had die ook als zetpil voor de misselijkheid bij migraine aanvallen en krijg ze ook niet meer. Er waren een paar gevallen in Amerika die een accute hartstilstand kregen. Ook waren er blijkbaar een paar sterfgevallen dus vandaar dat ze het niet meer willen verstrekken. Ik zoek ook nog een vervanger :-(….

  • Misschien kun je een afspraak met je huisarts maken en overleggen welk medicijn
   je in plaats van de Domperidom kan gebruiken? Op internet wordt Iberogast genoemd. Google maar even.
   Ik ben door mijn chronische vermoeidheid ook vaak misselijk van moeheid en zonder die pil
   zou ik dan niet eens kunnen eten. En ik ben al niet de vetste.

 3. Voor zover ik de gezondheidszorg in dit land van dit moment kan beoordelen, zou een goedkoper alternatief waarschijnlijk géén bijwerkingen hebben gehad. Jij ook met je vasthoudendheid.

  • Haha! Maar heb jij weleens in het schip van de Efteling gezeten.
   Die boot die zo heerlijk deint? Nou, en dan 100x keer achter elkaar?
   Zo voel ik me namelijk zonder Dom-pillen 😉

 4. Een dochter van mij is apothekersassistente…..glimlach. Verhalen over eigenwijze huisartsen te over Kakeltje ik ben blij dat jij je spullen toch kreeg want uitzonderingen bevestigen toch de regel inderdaad.Sterkte

 5. Weet je wat jij moet doen?
  Je laten uitschrijven uit het bevolkingsregister….
  Je opnieuw laten registreren als illegaal…
  Dan alle verzoeken opnieuw indienen…dan krijg je het zonder enige vorm van commentaar uitgereikt…en nog gratis ook!

  Tja over hoe onze regering aan alle kanten slachtoffers maakt kunnen complete bibliotheken volgeschreven worden. Men promoot assertiviteit van de patiënt om voor zijn eigen rechten op te komen maar dat moet dan vooral met ‘mondje dicht…en slikken wat de zogenaamde hooggeleerden beter weten’.

  *opent nu de armen, omsluit het trillend lijfje van Kakeltje zo stevig dat het geen mogelijkheid tot trillen meer heeft, behalve dan de longblaasjes die hun werk moeten blijven doen 😉 *

  -x-♥

 6. Weer een voorbeeld van een falende gezondheidszorg!
  De gezondheidszorg zou dus inderdaad een stuk efficienter kunnen, als iedereen gewoon doet wat hij doen moet en zich niet met zijn collega’s bemoeid!!
  Dat je zoveel moeite moet doen voor iets wat gewoon is voorgeschreven zeg, maar gelukkig ben jij dus een putbull als het om je eigen gezondheid gaat.

  • Ik ziet niet snel om een woordje verlegen, maar om het iedere keer weer voor mezelf op te moeten nemen, gaat me zo de keel uithangen 🙁

 7. Lijkt me ook wel wat hierboven al staat: een andere huisarts zoeken? Bij iemand als je huisarts moet je toch op je gemak zijn? Het is een belangrijke vertrouwenspersoon.

  • Tja, als je huisarts al niet achter je staat, wat moet er dan van je terechtkomen in het medisch circuit?
   Ik ben heel blij met mijn neuroloog, die maakt nergens een probleem van.

 8. Mirjam ik zou acuut een andere huisarts zoeken!
  Wat een naar mannetje, en ook nog de deur een zet geven zodat je uit beeld bent.
  Gelukkig heb je de neuroloog achter je staan. Misschien had hij van haar wel een bestraffend telefoontje gekregen, of dat zou in ieder geval wel moeten!

  • Roos was er ook bij. We waren eerst samen naar de bieb geweest en voor de gezelligheid fietste ze mee naar de huisartsenpraktijk.
   Ze wist niet wat ze meemaakte toen die huisarts de dicht voor mijn neus dichtgooide.
   “Dat moet je niet pikken, mam,” zei ze, en: “En dan zeggen ze dat de jeugd geen opvoeding heeft gehad…”

 9. Gelukkig heb je een begripvolle neuroloog. Wat een oelewapper, die ‘broer’ van Ba.lkenende. En van Harry Potter-brilletjes word ik sowieso misselijk.

 10. Arggghhh wat een ettertje die arts, je slikt dat medicijn toch niet voor de lol!!Ik heb ze ook gebruikt een tijd lang en het werkt erg goed .Waarom toch deze dwarsheid van artsen ,ik begrijp er soms niets van .Wel ff zeggen dat ik zelf een heel fijne huisarts heb .
  Liefs elisabeth

 11. In de zorg werkt men blijkbaar hard aan Klantenwerving, hier worden mensen ziék van ….en hebben dan een arts nodig…toch?
  Domme huisarts, hij had natuurlijk zélf contact op moeten nemen met jouw neuroloog als hij deze middelen “niet nodig/niet geschikt” vindt.

 12. Knappe foto. Als je zo uitgeteld bent als die beer dan heb je inderdaad die pillen nodig. Huisartsen zijn niet meer zoals vroeger.
  En zullen het nooit meer worden ook.

 13. Gelukkig ken ik die medicijnen niet, maar als de neuroloog ze jou voorschrijft, wie denkt die huisarts dan wel niet wie hij is? Wat een arrogantie!

 14. tja, tegenwoordig gaat het er niet op vooruit, alleen hun loon dat willen ze vermeerderen….als je vroeger je dokter belde kwam die, nu zijn ze allemaal van wacht…

 15. Ik dacht even – heel even maar – dat je het echt over politiekers ging hebben. Daar krijg ik namelijk ook een misselijkmakend gevoel bij.

  😉

 16. Het wordt gekker hoe gekker met onze zorg. Deze huisarts die jij hebt komt zo onsympathiek over dat ik zelf overgestapt was naar een andere. Bah wat een mentaliteit.
  grts

  • Als ik een afspraak met een huisarts maak, vraag ik altijd naar een en dezelfde huisarts.
   Dat is een beste kerel. Om de een of andere reden krijg ik steeds die eikel, als ik om herhaalmedicijnen vraag.
   De eerstvolgende keer dien ik een officiele klacht in!

 17. Misschien niet de zelfde uitstraling en look maar ze zijn allemaal het zelfde. Bah ook ik krijg er braakneigingen van bleh.
  Gelukkig heb je de neuroloog achter je staan, je zou er niet om moeten denken dat je helemaal niet meer kan slapen/liggen om die achterlijke acties.

 18. Jeetje wat zal je daar moe van worden. Ik kreeg onlangs een discussie met iemand die klaagde over het feit dat chronisch zieke meestal zo bijdehand zijn. Ik heb maar meteen even uitgelegd dat je als chronische zieke vanzelf zo wordt omdat je vaak moet vechten voor je rechten.

  • Als je als chronisch zieke ergens bijdehand van wordt, is het wel van de kwaliteit van de gezondheidszorg 🙁
   En vaak zit je zo in de put dat je het amper voor jezelf kunt opnemen…
   Liefs Kakel

 19. Komaan zeg! Sommige huisartsen wagen zich verheven boven een specialist en dat ten koste van de patient, misselijkmakend (goed dat daar pilletjes tegen zijn)!

 20. Niet te geloven.
  Sommige dinosauriers zitten zo in hun eigen (ego) wereldje dat ze het niet kunnen hebben als je niet luistert en ze overruled.

  Ik denk altijd maar zo “uiteindelijk sterven ze uit” 🙂

  Gelukkig reageerde je neuroloog meteen snel.

 21. Tja, hoe kunnen ze nou zonder overleg opeens medicijnen stoppen dat snap ik dan ook niet hoor. Die dingen zijn soms zo raar geregeld. Maar goed dat je neuroloog meteen reageerde want anders zit je er maar mooi mee. Hoop niet dat het je nieuwe huisarts is. 😉

  • Volgens mij zitten er vijf huisartsen in onze praktijk. Ik vul altijd op het bestelformulier van de medicijnen de aardigste van allemaal in, maar om de een of andere treurige reden, krijg ik altijd Balkje die naar mijn medicijnen kijkt.

 22. whaaaaa, zulke mensen kan ik wel vreten weet je, alsof ze ze zelf moeten betalen 🙁
  jugh, daar word ik ook spontaan misselijk van,
  doe mij ook een dom perignon astublaft:-)))
  * hik*

  dag kakelino, laat je niet gek maken door die brillen boer hé:-)

  xxx

  • Dom Perignon 🙂 Daar ben je wel aan toe, als je bij onze huisartsenpraktijk geweest bent 🙂
   Aai laaik toe sjer u bottul wis joe, Dien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *