Herfstlichtjes

‘Kijk,’ wijs ik, ‘die daar hangen, die wil ik hebben.’ Roos volgt mijn voorbeeld en dan staan we allebei met ons hoofd in onze nek naar boven te kijken. Wat ik hebben wil, hangt ver buiten ons bereik.
‘Wat zijn ze mooi, hè?’ zeg ik zuchtend van begeerte.
We hebben al een rondje dorp gefietst, en mooier dan ze hier hangen, vind je ze nergens. Warm oranje rood…
Met afgevallen, lange takken proberen we de blaadjes binnen schaarbereik te brengen, maar dat mislukt jammerlijk.
‘Je kunt de brandweer bellen,’ zegt Roos. Ik zie mezelf wel staan in het ijzeren bakje aan het eind van een ladder.

Weer thuis doe ik via whatsapp mijn beklag tegen een blogvriendin. Oh…maar daar weet zij wel iets op: morgen gaat zij de mooist gekleurde voor me rapen en naar me opsturen. Hoezo, beter een goede buur dan een verre vriendin?

Wachten duurt altijd lang, zeker als tante Post vijf dagen over de bezorging uittrekt. Maar dan: plof!

De blaadjes leg ik te slapen in het telefoonboek. Ze zijn moe geworden van de lange reis 🙂 Saartje springt gezellig op het telefoonboek, trekt een steeltje uit de zijkant, knabbelt het blaadje op en proeft dat het goed is.

Als de blaadjes droog genoeg zijn, gaan Roos en ik aan de slag. Wanneer onze decoraties af zijn, glundert Roos nog harder dan de lichtjes!

Ook herfstlichtjes maken? Klik hier voor de beschrijving.

53 thoughts on “Herfstlichtjes

 1. Wat een knap idee en wat een leuke verrassing kreeg jij zodat je dat idee inderdaad uitwerken kon Kakeltje!
  En om even op je reactie gisteren terug te komen: wat moet het vreselijk zijn om familieleden in dat vreselijk bombardement van Rotterdam verloren te hebben, ook al was je nog niet eens geboren, de herinnering blijft in het collectief geheugen van je familie knagen hé…

 2. Heerlijk al die herfstdingetjes. Vorig jaar heb ik bladeren geplukt en ze laten drogen… Heeeeeel lang, want ze liggen nu nog onder het computerblad.

  Leuk, weer eens andere blaadjes door de brievenbus 🙂

 3. hai Kakelino!

  Wat een lief idee van jouw vriendinneke…
  En die herfstlichtjes… enig!!
  Ik ga maar eens bladeren verzamelen op mijn wandeling van vandaag…

  Autumn-leaves…
  So nice!

  dagdag…
  Dank je wel voor de tip….

  X, Marlou!

  .

   • Ik dacht al dat ik haar handschrift herkende…
    Was van plan om morgen iets in de reactie te zeggen.
    Maar nu dus vanavond nog op de valreep.
    Ze is een schat!!
    En jij ook!
    Xxx Marlou

 4. ohhhh ze zijn nog mooier dan op internet:-)
  wat zeg ik,
  véél mooierdersterderre,

  ‘t is jammer dat de link niet werkt:-)
  want ja k geloof dat ik ze ook wel wil maken:-)
  motdomme wat gaaf om te zien,
  vewwie roomie de poomie ook nog eens 🙂

  top moppie:-)

  xxx

  • De link doet het, Dienlala!
   Het moeilijkst was het om drie geschikte potten voor een zacht prijsje te vinden.
   Uiteindelijk hebben we weckpotten gekocht en daar het ijzer vanaf gesloopt.
   Kan ik je van harte aanbevelen 🙂
   Dee sjaain verrie naais in du dark!

 5. Schattig, absoluut! Ik ben niet zo knutselerig, maar ik zie soms dingen waarvan ik denk: ik wou dat ik het gemaakt had. Ik probeer het, however, niet meer. Die teleurstelling bespaar ik mezelf liever…:-D

  • Deze decoratie kan echt niet mislukken!
   Het moeilijkst was het nog om geschikte potten te vinden.
   Bij de Big Bazaar hebben we drie weckpotten gekocht en het ijzer eraf gesloopt.
   Liefs xxx

 6. Dit weekend tijdens het wandelen heb ik me opnieuw vergaapt aan de mooie kleuren van de eikenbladeren. Niet meegenomen want wat moet ik er thuis eigenlijk mee doen. Dus bedankt voor deze leuke tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *