Sunshine Award

Máánden geleden stuiterde ik van verbazing van mijn stoel: Narda had me genomineerd voor de Sunshine Award. Een hele eer, maar ik kreeg er ook de zenuwen van. En ik vind het uitsloverig staan om het op m’n blog te zetten. Ooit zou ik er iets mee doen, maar voorlopig besloot ik: zo snel mogelijk vergeten.
Nee zeg, kreeg ik dezelfde nominatie een paar maanden later van Rianne. Meid, dat had je niet moeten doen!
Maar bovenal vind ik het heel lief dat jullie aan me gedacht hebben <3

Narda schrijft blogs die uit het leven gegrepen zijn. Ze geeft de lezer een inkijkje in haar soms treurig bestaan, maar altijd met een traan én een lach. In korte tijd heeft ze een flinke schare volgers opgebouwd.

Rianne schrijft dagelijks over alles wat haar bezighoudt: haar werk, shoppen, afvallen (ze is al twintig kilo kwijt!) en het starten van een sportief leven.

Eén minpunt van deze Award: er zitten regels aan vast. Die zijn als volgt:
1. Show het logo van de Award.
2. Uit je waardering naar de blogger die jou genomineerd heeft.
3. Deel 7 feitjes over jezelf.
4 Nomineer 15 bloggers en een link naar hun site.
5. Contacteer deze bloggers en laat ze weten dat ze zijn genomineerd.

Dan nu geen 7 feiten, nee, ik ga jullie verwennen, het worden er 8:
1. Jullie mogen alles van me weten, behalve mijn postcode.
Wel mijn pincode. Die is: 8956. Graag gedaan!

2. Op de middelbare school (havo-4) heb ik een talentenjacht gewonnen. Ik zong en begeleidde mezelf op de gitaar. Ik won niet omdat ik zo goed was, de rest zong gewoon nóg slechter dan ik. Het winnen heb ik niet aan mijn vader te danken die in de jury zat, want ik kreeg twee negens, twee achten en…van mijn vader een zeven. Bloed kruipt daadwerkelijk waar het niet gaan kan.
Mijn huisgenoten ontraden me overigens met klem thuis te zingen. Zelfs niet onder de douche. Zodoende beperk ik het zingen tot solo-expedities in de auto.

3. Wat deze boerin niet kent eet ze niet. Wat deze boerin wel kent, eet ze óók niet: spruitjes, asperges, kerrie, slakken, mosselen, oesters…

4. Sinds een paar maanden heb ik er een heel trouwe volgster bij. Niet omdat ik zo’n prettig mens ben, maar omdat ik de mevrouw van de catering ben. Ook bij konijnen gaat de liefde door de maag. Als ik de koelkast opendoe, gaat Saartje op haar achterpoten staan en probeert ze in de groentelade te springen. Een hele prestatie als je bedenkt dat onder de koelkast nog een vriezer met drie laden staat.

5. Mijn oma vond vroeger dat ik met een boer moest trouwen, gezien mijn voorliefde voor koeien, paarden, schapen, kippen en honden. Lief is niet bepaald een boer, maar gelukkig houdt-ie wel van dieren. Op zijn bord of bij een ander in huis.

6. Het afgelopen jaar heb ik maar drie keer een gebakje en een paar brokken speculaas op. Lekkers met suiker kan me gestolen worden. Lief en Roos hebben één verbod van mij gehad: géén bitterkoekjes aanschaffen, anders vrees ik dat ik voor de bijl ga.

7. Op de lagere school moest ik eens in de hoek staan, omdat ik zat te kletsen. Die ene keer zat ik net niet te kletsen, wat ik tegen de juf zei. Als straf voor mijn grote mond kreeg ik een klap in mijn gezicht en moest ik op de gang gaan staan. Ik was zwaar beledigd – mijn ouders hadden me nog nooit zo geslagen – en heb m’n jas aangetrokken en ben weggelopen.

8. Toen ik zes was – koolstofdatering – ging ik naar de biebbus die voor school stond. Ik zag een boek waar ik meteen verrukt van was. Het heette: “Het eerste boek van je zus.” En ik wilde altijd al zo graag een zus! Thuis wachtte een teleurstelling. Het boek ging helemaal niet over m’n zus. Ik had de titel verkeerd gelezen, er stond: “Het eerste boek van Jezus.”

En dan de nominatie van 15 bloggers. Dat vind ik er 10 teveel dus geef ik er 5. Houdt je vast en zet er even een gezellig muziekje bij op:

1. Dien schrijft over zowel filosofische als grappige onderwerpen die immer gepaard gaan met de mooiste fotoreportages. Met een duidelijke voorkeur voor twee harige mannen. Gaat dat zien, gaat dat zien! http://klaproosweblog.blogspot.nl/

2. John schrijft dagelijks een afwisselend blog. Hij heeft een duidelijke eigen mening en plaatst bijzondere foto’s. http://red-star.nl/blog/nl

3. Melody houdt van uitdagingen in woord en beeld. Met Plato’s schrijfopdracht WE-300 is ze standaard de eerste die haar bijdrage plaatst. Ze is verslingerd aan muziek en hartstochtelijk fan van Jeans. http://melodymusic.nl/

4. Van Rebelse Huisvrouw ben ik een groot fan. Om haar weekoverzichten lig ik altijd dubbel en voor haar verhalen schuif ik naar het puntje van mijn stoel. Eén nadeel: ze schrijft “maar” 2 x per week. http://www.rebelsehuisvrouw.nl/

5. De volgende nominatie is voor al mijn medebloggers. Prijs jezelf en pak het stokje aan. En houd je niet van stokjes zoals ik dan laat je ‘t liggen 😉

62 thoughts on “Sunshine Award

 1. Die award verdien je wel want je hebt een blogje waren velen van ons heel graag naartoe komen
  En ik zie dat je jarig was dus nog wat late lieve verjaardags wensjes

 2. je hebt er iets leuks van gemaakt… en je bent er van bewust dat ik al vijf jaar lang elk jaar dezelfde kilo’s kwijtraak.., Bij elkaar opgeteld vast wel 20… Zucht…

 3. Off topic.
  Dick Bär schrijft bij mij onder zijn eigen naam, Mirjam. Dus geen pseudoniem.
  Hij noemt zich in Argentinië Federico omdat dat daar beter in het gehoor ligt.

 4. Ik heb stokjes, takken en twijgen altijd proberen te ontwijken. Ik dacht inderdaad ook dat het fenomeen niet meer bestond.

  Ik heb wel je weetjes gelezen, maar laat het stokje voor de liefhebbers.

  😉

  • Ik was ook wel verblijd, maar alles wat er bij zo’n Award komt kijken, is weer ietsje minder.
   Hij heeft niet voor niets vanaf september in de kast gelegen 😉

 5. Helemaal terecht natuurlijk zonnetje! Zoals je misschien nog weet had ik ‘m destijds óók van Narda gekregen en téveel zon is niet goed voor de huid;-) ik laat ‘m nu dus liggen.
  We móeten ergens gezamenlijke voorouders hebben gezien onze keuzes bij voedingsmiddelen!

  P.S. Kun je óók even vertellen waar de bijbehorende bankpas ligt?

 6. In het zonnetje staan

  er zijn nacht- en dagmensen en daarmee is echt niets mis
  sommigen tieren
  zoals vele dieren
  het best in de zon, anderen gedijen beter in de duisternis

  Jij verdient de Sunshine Award, Mirjam! 🙂
  Lenjef

 7. Gelukkig hoef ik hem niet op te pakken want niet genomineerd. God zij dank.

  Dat van die koolstofdatering vond ik een enorm leuke vondst.
  Kakel als fossiel is dan ook een heel grappig (maar onwaar) idee.

 8. Sommige mensen horen elke dag in het zonnetje te staan. Je hebt de Award dubbel en dwars verdiend. Leuk hoe je de vragen hebt beantwoord… en ja.. ik laat het stokje liggen 🙂

 9. ha die Kakeltje!

  Wat lief van je, dat ejewéér een deurtje open hebt gedaan op je persoontje…
  En wat lief van je dat ons Dientje de sunshin award heeft gekregen.

  Jaaa… zij verdient ‘m…

  Jullie zijn allebei dikke schatten!!

  Knuffel van Marlou

 10. Oei oei oei heb je me nu echt genomineerd? Myriam toch. Ik, John, een blogger met een aandoening van jeuk tegen stokjes 😛
  Ik vind die van jou overigens heel erg leuk geschreven.
  Zullen we een keer uit eten gaan? Neem jij je bankpas mee dan betaal ik 😀
  Ik zal er mee aan de slag gaan maar niet gelijk. Even wennen aan het idee 😀

 11. Jij kakelt er ook gewoon overal op los he. Het maakt je ook niet uit wat voor onderwerp. Je bent ook echt een zonneschijn in logland, dus de award is goed aan je uitgekeerd.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Goh Kakeltje,
  ik ben er helemaal ondersteboven van 🙂

  wat ben je toch een heerlijk mens,
  gewon het feit dat je zo lief over me denkt,
  is al een groot genoeg kado:-)
  en wat de 7 blijheden aangaat…
  je weet ik ben eigenlijk al een open boek, soms zelfs te open, dan vallen de bladzijden eruit:-)

  ik vind je een heerlijke webbie, en ben écht héél blij met de nominatie, een bjoetiefoel kado as we spiek…
  maar eh ik laat ‘m hier staan pronken bij jou”=_

  kleurt zo mooi op je blog 🙂

  een allerliefste dikke knuffel en een zoen..
  en een dikke dank je wel 🙂

  joe meek mie prout.

  xxx

  • Je bladzijden vallen eruit 😉 Alleen jij weet zo’n uitdrukking te verzinnen.
   Geeft niks, Dien, dat je het stokje niet opneemt. Ik heb ‘m toch lekker gegeven!

 13. Zoals je bij míjn blog al aan gaf is het wel heel toevallig dat we allebei de award in September hebben ontvangen en op dezelfde dag , maanden later, het blogje plaatsen. Het is met dit soort awards altijd weer leuk om te zien hoe iedereen hem weer op een andere manier invult. Ik vond het leuk om te lezen.

 14. Fantastisch lieve Kakel, niet alleen van die award maar vooral omdat jij er op je gebruikelijke heerlijk-grappige manier op reageerde, ik heb dit log met stijgend plezier gelezen! Bedankt voor mijn eerste lach van de dag. En ook al schrijf je soms achteloos over dingen die iets minder prettig zijn, je weet er steeds weer zo’n heerlijke draai aan te geven!
  En als ik heel eerlijk mag zijn neem ik dat stokje beslist niet op. Niet omdat niemand zou mogen weten wat er bij mij speelt, ik vind het gewoon niet prettig om over mezelf na te denken want dat ziet er niet goed uit! *wink, big smile*

 15. Ik wist niet dat het fenomeen ‘blogaward’ nog steeds bestaat. In de tijd dat velen nog via web-log blogden, was er altijd wel iemand die hem ‘verdiende’ en uitdeelde. Gelukkig ben ik nooit genomineerd en dat wil ik toch wel graag zo houden.
  Maar zoals jij hem in ontvangst genomen hebt, geweldig. Petje af daarvoor.

 16. Goed getokkeld! Het doet me ook een beetje denken aan kettingbrieven waar nooit een einde aan komt. Hoe dan ook, van wie je de ‘award’ ook krijgt, je verdient er iedere dag een.
  Vrolijke groetjes,
  Joris

 17. Heb er nooit een geheim van gemaakt dat dit soort dingen me totaal niet liggen, doet me teveel denken aan een kettingbrief en die haat ik. Maar kan me voorstellen dat ze jou genomineerd hebben met je mooie verhalen. ;).

  • Dat is ook het dilemma: ik heb een hekel aan stokjes maar vind de toekenning ervan toch wel weer lief.
   Voorlopig kan ik er weer voor een paar jaar tegen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *