Bandjes

Op zolder ligt een doos met oude cassettebandjes.
Man vindt ze waardeloos.
Ik vind ze waardevol, want muziek luistert als een dagboek…

Op mijn 16e verjaardag “lag” ik in het Sophia. Mijn vader had mijn cadeau afgegeven bij de portier. Ik had geen idee wat er in het pak zat. Het bleek mijn eerste cassetterecorder te zijn!
Mijn moeder had er een briefje met instructies opgeplakt: “Hier drukken om het bandje af te luisteren!”
Eén voor één feliciteerden mijn ouders en mijn Broer me.
Broer – nog zonder baard in zijn keel – zei: ‘Had je niet gedacht, hè? Ulla, lekker puh!’
Mijn hond staat er ook op. Geen persoonlijke bericht maar geblaf omdat de postbode langsliep.

Weet de club van 100-jarigen het nog?
Dankzij de radio kon je je favoriete nummers van de top 40 opnemen.
Sommige bandjes draaide je letterlijk stuk: de tape werd dan zo dun dat-ie vastliep. Dan knipte je de verkreukelde tape ertussenuit en plakte de goede eindjes met plakband aan elkaar. Daarna draaide je de tape terug in de cassette.  Dat deed je met een: 

Racefietsen en naar muziek luisteren, werden mijn grootste hobby’s.

Ik fietste eens op de dijk en luisterde naar Terence Trend Darby op mijn walkman. Er reed een vrachtwagen achter me. Ik begreep niet waarom de chauffeur me niet inhaalde. Ik durfde niet achterom te kijken omdat ik bang was dat ik bij een windvlaag de Lek in zou worden geblazen. Ik kreeg de zenuwen van die vrachtwagen. Bleek dat het geluid bij de muziek hoorde…

Als ik Marillion hoor, denk ik aan mijn fietsvakantie in de Loire.
Tijdens trainingen voor de Amstel Gold Race luisterde ik naar de Simple Minds.
Luik-Bastenaken-Luik fietste ik met de Doors of Duran Duran in mijn oren. Sommige nummers vond ik zo goed dat ik ze drie keer na elkaar had opgenomen.
Hoor ik Talk-Talk dan denk ik aan fietsen op Corsica…
En overal en altijd naar David Bowie, want hij mijn muzikale liefde.
Het cassettebandje van de band waar mijn broer in drumde, heb ik ook bewaard.

Herinner je je het “Live Aid concert” nog in het Wembley Stadium van juli 1985? Het optreden van U2 had ik opgenomen via de radio. Er stond een uitvoering van “Bad” op gevolgd door een medley van The Beatles. Onnavolgbaar. Het bandje ging stuk; het optreden werd niet op cd uitgebracht, en ik was jaren ontroostbaar.
Lang leven Youtube!

Vind jij muziek belangrijk? En waar luister je graag naar?  

78 gedachten over “Bandjes

 1. Ooit mijn dochter besodemietert met een sinterklaas surprise.
  Zij vroeg lege bandjes
  Daar had ik er genoeg van in de schuur liggen met zo’n groot gezin.
  Allemaal lek maar dat gaf in dit geval niets.
  Verstopt in de LOVE BOAT omdat ze haar eerste vriendje net had ontmoet.

  • Een heel leuk idee om een Love Boat voor haar te maken.
   De lege bandjes zullen iets minder goed bevallen zijn.
   Die humor van jou 🙂
   Liefs Kakel

 2. Dit is een trip down MIJN memory lane! Ik mis alleen in je fietsrijtje nog de Talking Heads; die hebben ook zo’n heerlijk ritme. Daarop fietste ik op mijn stalen racefietsje van Peugeot altijd naar het werk. De bouwvakkers waar ik langs fietste klaagden altijd dat ik nooit reageerde op hun groet, maar ja, dat volume van die walkman he… 😉

  En Live Aid… de hèle dag hingen we voor de buis, want dat was wat! Gelukkig logeerde ik toen bij een tante die dat wel prima vond, ondanks dat het een prachtige zomerse dag was.

  Voor mij hangt muziek ook onomstotelijk samen met tijdsbeelden en belevenissen, heerlijk! Ik denk dat dat mijn hele leven wel zo blijft. Onmisbaar.

  • Weet je dat “Psycho killer” het allereerste nummer was wat ik op mijn nieuwe cassetterecorder opnam?
   Maar ik wed dat dat voor jouw tijd is 😉

   • Ik was 7 ofzo toen dat album uitkwam, en leerde het kennen toen ik een jaar of 14 was. De jaren daarna hebben we veel gedanst op Psycho Killer, en ook op Slippery People. Als we de OKA18 binnen kwamen, dan wist Johnny wel wat we wilden horen…. Jeugdsentiment hoor!

 3. Waar is de tijd? Met de cassetterecorder naast de radio, en dan maar hopen dat er niet tussendoor zou gepraat worden. Ik luister een beetje naar van alles. Van vroeger liefst the Rolling Stones, Lou Reed, van later Robbie Williams, James Blunt, maar een beetje van alles eigenlijk

  • Mijn “oude muziekliefdes” spelen niet eens meer. Alhoewel Bowie een jaar geleden nog een cd heeft uitgebracht.
   Maar James Blunt vind ik ook goed, en Imagine Dragons, en OneRepublic…

 4. Na die 70 (!) reacties zal de mijne wel als vijgen na Pasen komen hihi, maar ik wou je toch nog even bedanken voor de mooie herinneringen die dit log over muziek en de cassettebanden bij mij opriep!

 5. Wat een ontzettend leuk en herkenbaar schrijfsel. Zelf heb ik twee kleine koffertjes vol met cassettebandjes en ik vind ze net als jij een soort dagboek. Het is zo ontzettend leuk om ze terug te luisteren met alle herinneringen die erbij horen.

  • Ik heb de bandjes al in geen decennia afgespeeld. Puur het hebben is genoeg.
   Leuk te lezen dat ik niet de enige ben!
   Heb je het gezien: jouw blog staat nog steeds tussen mijn linken?

 6. goh wat een heerlijke nostalgie die cassettebandjes
  hoeveel uren hebben we niet naast de radio gezeten wachtend op het gewenste liedje om die dan liefst zonder commentaar van de presentator op te nemen
  de groepen die je opnoemde, heerlijk, helemaal mijn soort
  en daar hoorde nog zo veel meer bij zoals o.a. een Kate Bush, Roxy Music, …

  hilarisch je verhaal van de vrachtwagen

  nu is muziek sinds enkele jaren minder belangrijk omdat ik door omstandigheden het graag stil heb in huis maar wat ik toen graag hoorde is gebleven
  ook nieuwere dingen kan ik graag horen maar daar het minder belangrijk is weet ik zo de groepsnamen niet

 7. Owww wat baal ik soms .Alle cassettebandjes weg gegooid toen we verhuisden ,lp’s weggegeven aan zg vrienden .Maar ach gedane zaken nemen geen keer is het spreekwoord toch .Wel hadden we prachtige muziek uit allerlei landen op de bandjes staan .Ik heb 1 cd gemaakt ooit van deze muziek en daar ben ik heel zuinig op .en ja You Tube is ook echt geweldig
  Liefs Elisabeth

 8. Jeroen heeft ook nog een doos bandjes boven. En ik weet dat wij vroeger eindeloos omzeild opnamen. En dan gieten vh lachen. Zoals olivia nu doet met onze telefoons . Maakt ze “vlogs”. Youtube is leuk! Regelmatig zoeken weer oude muziek op. Xx

   • Arme, oude ogen 😀 Ze kunnen nooit ouder zijn dan de mijne…
    Ik beloof dat ik over al jouw typefouten heen lees.

 9. Ik heb denk ik nog 200 bandjes liggen. En op zolder, en hier in mijn muziekkast. Ik kan ze ook nog steeds draaien, en zolang dat nog kan zal ik de bandjes nooit weg doen.

  • 200?? Dat zijn er veel! Voorheen kon ik nog cassettes afspelen in mijn auto.
   Nu heb ik alleen nog een oude walkman. Wie weet koop ik nog eens ergens in een Kringloopwinkel een cassetterecorder.

 10. Ik herinner me ze ook nog.Vroeger was dat meestal André Hazes en de afgelopen jaren was dat Kane.Maar die zijn gestopt…..

 11. Ook ik kreeg van mijn vader een cassetterecordertje toen ik ziek was. Heerlijk die jeugdherinneringen. Staat dat Live Aid concert niet op You Tube? Daar heb ik al zoveel teruggevonden!

  Tijdens concert was het zooooooo heet, was ik in Antwerpen voor weekendje weg en om 2 uur ‘s-nachts was het nog 25 gr. op de Keizerlei.

  • Alles van Live Aid staat op You Yube, dus ook “mijn” nummer van U2. Echt een goudmijn, dat kanaal.
   Het optreden van Queen in het Wembley is uitgeroepen tot beste popconcert ooit.
   Gek, dat het zo warm was kan ik me niet meer herinneren…
   Wat waren we nog jong, hè? Bedankt voor je leuke reactie!

 12. Bandjes, LP’s, ik kan er geen afscheid van nemen.
  En hele cassette’s opgenomen van de radio, afdrukken op het juiste moment enz.
  Uren daarmee bezig geweest. Wat dat betreft is een MP3 speler nu wel een gemak.
  En muziek is nog steeds belangrijk, alhoewel mijn smaak iets is veranderd richting luistermuziek.

  • Wij hebben ook onze LP’s en platenspelers nog. Op zolder uiteraard 😉
   MP3 is stukken gebruiksvriendelijker. Top 40 luister ik niet meer: veel teveel herrie!

 13. Ohh wat herkenbaar het verhaal van de cassettebandjes. Wat is het eigenlijk allemaal snel gegaan he. Weet nog dat ik een bandrecorder had en later de cassette recorder. Behalve bv Pink Floyd en Bruce Springsteen zijn concertregistraties mijn favorieten.

 14. oh ja geweldig 🙂
  ik heb pas de stereo waar ik ze op kon beluisteren weggedaan, gewoon omdat ik dicht aan het slibben ben 🙂
  maar ehhhh.. ik vind wel een manier om de bandjes die ik nog heb te kunnen horen:-)

  ik luister graag naar alle muziek behalvesnoeiharde roch en heffie mettel .. dara wordt ik zenuwachtig van,
  en van die jengelige djezz ook, maar verder… tout de la musica pour moi sil vous plies:-)

  aai luf it, maar nooit de hele dag …. alleen maar als ik bloggen aan het maken ben 🙂

  koot naait kakeltje, sweet driems,
  xxx

 15. Ik heb die bandjes van vroeger ook nog, maar ik speel ze niet. Ik dacht dat dat niet meer ging. Misschien toch nog eens proberen.

  Welke muziek? Sommige dagen klassiek, op andere momenten kan het niet hard genoeg rocken;

  Om één of andere rede heb ik nu liever geen muziek meer in huis terwijl er vroeger altijd opstond.

  • Waarom zou je die bandjes niet meer af kunnen spelen?
   Ik heb alleen geen recorder meer aangesloten beneden. Die staat op zolder. Te verstoffen naast de platenspeler.
   Eigenlijk draai ik alleen in de auto nog muziek en dan zelf gebrande CD’s. Nou ja, ik héb ze laten branden 😉

 16. Wat leuk om te lezen wat muziek met je doet en hoe belangrijk het is. Sowieso gaaf om te zien dat verschillende muziekstromingen toch bij vele hun hart wel raken. Gelukkig is er voor iedereen wel iets wat we mooi vinden.
  De bandjes heb ik gedeeltelijk meegekregen, maar dan vooral omdat ik moeders oude bandjes vond en benieuwd was wat er opstond. Mijn muzieksmaak is vrij breed, maar alles met een harde gitaar en flink wat geschreeuw vind ik fijn. Een metalmeisje, maar.. Talk Talk ken ik! (En zing ik zonder schaamte mee 😀 )

 17. Ik heb nog een paar bandjes met daarop mijn zoon die zong en praatte toen hij klein was. Had ik een cassette recorder in zijn bedje gezet om het op te nemen. Hij kon hele verhalen vertellen haha. zo grappig. Geen muziek verder bewaard. De meeste installaties hebben ook geen cassette recorder meer.

  • O en ik vergeet nog het bandje van Herman van Veen over Alfred Jodokus Kwak waar mijn zoon zo vaak naar geluisterd heeft en toen ik hem vroeg wat er nog bewaard moest worden zei hij dat bandje haha…

   • Ik kan merken dat jouw zoon ouder is dan Roos. Zij luisterde vooral naar K3 en naar muziek van musicals.
    En ze heeft een bandje met een verhaal van Jip en Janneke grijs gedraaid. Ik weet nog precies hoe het verhaal begint. Mooi he? Dat heb jij natuurlijk met Alfred Jodokus.

  • Onze recorder staat ook op zolder. En ik heb nog een oude walkman. Ik hoef de bandjes niet af te spelen. Dat ik ze heb, vind ik genoeg.

 18. Wat is zo wie zo elk jaar opnam was de Grandmix van ehhh, damn, hoe heet die ook weer, ff googlen. Ja… van Ben Liebrand. Die kon ik helemaal grijs draaien. Ik denk dat we hier nog wel een stuk of vijftig bandjes in huis hebben. iK bewaar ze zo wie zo voor als Shirel en Yaron ouder zijn. Ze moeten het toch zien, anders geloven ze het nooit.

  Love As Always
  Di Mario

  • Klaproos plaatste een link van Ben Liebrand in haar reactie. Heb je die gezien? Wat een goudmijn, You Tube!
   Groot gelijk dat je Shirel en Yaron een muzikale opvoeding geeft 😉 Roos kon ook al heel vroeg fonetisch met David Bowie en de Beatles meezingen.
   Liefs Kakel

   • Hier doen voornamelijk liedjes die Ima heeft ingezongen. Wat mama zingt is goed.. 😉 (En natuurlijk Rotterdamse liedjes die Aba regelmatig zingt… )

    Love As always
    Di Mario

 19. die bandjes heb ik al lang niet meer..

  ik sta voor heel wat muziekgenres open en de radio staat hier de ganse dag aan..

  maar bij bv hard rock of jazz verander ik van post

  fijne avond

  • Het is ook niet erg als je de bandjes niet meer hebt. Op You Tube kun je alles terugvinden.
   Hard rock en jazz verafschuw ik ook. We zitten aardig op een lijn 🙂
   Groetjes Kakel

 20. muziek als soundtrack van je leven. Gek genoeg geldt dat vooral voor muziek uit je jeugd. Edn nummer horen en dan nog weten wat je toen deed, je beschrijft het mooi.
  Mijn muziek was vooral U2, simple Minds en Peter Gabriel. Oh en echt nog een heleboel anderen, ik had altijd muziek opstaan!

  We hebben sinds kort de pickup weer naar beneden en draaien weer plaatjes. Samen met m’n jongste zoon….

  • Wat een mooie omschrijving: muziek als soundtrack van je leven…
   Ik ben naar drie of vier concerten van de Simple Minds geweest. Echt geweldig!
   Grappig dat bij jou de pick-up weer beneden staat. Wij hebben de oude installatie en LP’s/single’s op zolder staan.
   Groetjes Kakel

 21. Oh Live Aid. Mijn vader was jarig en ik wilde niets anders dan kijken, kijken, kijken en dat werd helaas niet zo op prijs gesteld.
  En ja, cassettebandjes. Er liggen er hier ook nog op zolder.

  • Ik heb die dag gewerkt in de bloemenzaak en daar naar de radio geluisterd. Maar wel een hoop gemist.
   Voor toentertijd was dat een heel bijzonder concert. Ouders… 😉

 22. Ik vind muziek heel belangrijk. We gaan ook vaak naar optredens. We hebben heel veel goeie Belgische muzikanten maar ik ben ook weg van de Nederlandse groep blaudzun die ik onlangs aan het werk zag. Raar ventje maar heel goeie muziek.
  Ik hou van heel veel genres zolang het maar goed is in zijn soort.
  En mijn topfavoriete belg is “Sioen “

  • Ik heb even op You Tube Sieon opgezocht. Apart: ik ken het nummer: too good to be true. Geen idee waarvan, want ik luister weinig naar de radio. Zijn ze eens in DWDD geweest? Blaudzun moet je ook niet zien 😉

 23. Ach ja cassettebandjes.. ik heb er nog een paar. Als ik nu een bepaald nummer hoor, weet ik precies welke erachter kwam op het bandje dat we tijden in de auto afdraaiden.
  Muziek is voor mij heel belangrijk, altijd al geweest, maar sinds oktober vorig jaar ben ik er heel veel mee bezig. Het leidt me af, troost me, maakt me aan het huilen, alles is goed. Ik kijk bijna geen TV meer, muziek is wat de klok slaat. Allerlei soorten ook, oude muziek vanwege de nostalgie denk ik, klassieke muziek, nog maar en half jaar geleden echt mee in aanraking gekomen. Verder heel veel stijlen.. Kan echt niet zonder!

 24. Ik heb, raar maar waar, niet heel veel met muziek alhoewel het me enorm kan raken. Ik zing ook altijd mee als ik een liedje hoor dat ik ken. Maar het liefste hoor ik stilte. Ik zal zelden uit mezelf een radio of wat dan ook aanzetten.

  • De enige plek waar ik naar muziek luister is in de auto en op m’n tablet als ik op de crosstrainer sta. De rest van de dag hoor ik liever ook niets!

 25. Ik luister heel breed, wat ik niet mooi vind is country western muziek, allergie voor Hazes en aanverwanten en accordeon.
  Bij troosteloosheid blere ik in de auto met Tom Jones mee. Bij verdriet val ik in slaap met gouwe ouwe Roger Withaker, was verliefd op Barry Gibb, Mick Jagger, David Bowie.
  Om rustig te worden luister ik naar Didgeree Doo , alle tribal muziek, ben fan van Xavier Rudd en Nigel Kennedy. Ben klassiek opgevoed met de nadruk op Gregoriaanse gezangen en Beethoven en Bach. Mijn eerste lp was Ike and Tina Turner, geweldig, nu nog. Fan van Barbara Streisand en Ella Fitzgerald. James Brown en MJ .
  Ik heb niets met Techno,House,hard Rock , helaas mijn kinderen wel.
  Muziek van de jaren 60 en 70 . Alles bij elkaar heel divers, voor iedere stemming is er wel iets.

  • Wat leuk, je uitgebreide reactie! We hebben dezelfde allergie 😉 En jazz. Van die muziek krijg ik de zenuwen.
   Roger Withaker, god, die was ik bijna vergeten. Een collega van me was verkikkerd op hem. En een vriendin op Gibb.
   Ik ben vanaf mijn 16e fan van Bowie maar verliefd ben ik nooit op ‘m geweest.
   Haha, jij hebt niets met Techno/House/Hard Rock maar je kinderen wel. LOL.
   Ik houd vooral van muziek van de jaren 80. Naar de radio luister ik niet meer. Ik luister wel naar muziek op You Tube als ik ’s ochtends op de crosstrainer sta. Muziek kan je dag kleuren!
   Groetjes Kakel

 26. erg veel cassettebandjes had ik niet. Ik vond het maar ondingen, die steeds kapot gingen na een tijd.
  Mijn muzieksmaak is héél breed, maar het liefst hoor ik pop en rock.

 27. O jah ik herinner het me allemaal nog hoor….we zaten gekluisterd aan de radio toen, wat de jeugd van tegenwoordig met de mobiel heeft dat hadden wij met de radio en casette……
  ik heb ze ook nog, die bandjes…zelfs met het concert van U2 in de kuip dacht ik of de arena(wil ik even vanaf wezen haha) waar toen een vriend heen was geweest en die had het opgenomen. Daar wordt een lied gezongen op een manier waarop later van Dik hout zo stiiiilllll in mijhij zingt….die zijn daar toen vast heen geweest. (volgens mij was dat Red Hill Mining town, dan zingt hij samen met het publiek)
  Vraag me af of het bandje het nog doet, het ligt al eeuwen op zolder.

  • Wat heb je een gezellige reactie achtergelaten! Ik ben naar veel concerten in de Kuip geweest: David Bowie, Simple Minds, Madonna, Dire Straits…
   Dat nummer Red Hill Mining Town ga ik eens op You Tube opzoeken. Mijn man zit nu tegenover me op zijn laptop naar voetbal te kijken/luisteren. Mijn oordopjes liggen boven en ik ben te lui om ze te gaan halen 😉
   Die bandjes doen het nog wel, hoor!
   Groetjes Kakel

 28. Ohh jaaa heel herkenbaar, wat is tegenwoordig alles makkelijker geworden. Ik zat op “mijn nummer” te wachten en dan maar hopen dat de dj er niet al teveel doorheen zat te praten, 2 vingers op de knoppen……en dat live aid concert herinner ik me ook nog wel 🙂

  • Met de top 40 op schoot wachten tot je favoriete nummer kwam. Ik weet het nog 😉 Ik heb ook nog een tijd een “dubbeldeck” willen hebben, om muziek van het ene bandje over te kunnen zetten op het andere. Maar het is er nooit van gekomen. Life aid was toentertijd écht iets bijzonders.
   Groetjes Kakel

 29. Een mooi en herkenbaar verhaal hoor, muziek is ook een bron voor herinneringen, en heel soms wordt er dan traantje weggepinkt.

 30. ja muziek is wel belangrijk maar het hoeft niet altijd ! Vroeger inderdaad altijd en overal muziek, al ben ik van vóór de walkman, maar thuis dus meestal de piratenzender op op óf een LP.
  Tegenwoordig kan ik ook heel goed zónder muziek, liever dan al dat gerampestamp op de meeste zenders.
  Zelf draai ik naar gelang m’n humeur jaren 60/70 muziek, en dat kan van álles zijn of populair klassiek, óók heerlijk !

  • Muziek van de jaren 60/70 is ook fijne muziek. Als ik aan mijn jeugd denk, hoort daar ook muziek van “Love Story” van Ray Conniff bij. Daar was mijn vader gek op!

 31. De absolute nummer 1 dubbel LP was het opgenomen concert van Woodstock, al mijn favorieten op die twee LP’s. Schitterend gewoon…

 32. Bij ons in huis werd bijna geen of weinig muziek gedraaid, mijn pa was daar tegen, maar ik weet nog toen ik een jaar of 15 was, mijn broer reed met het werkbusje naar Helmond, en als ik op zaterdag dat busje poetste kreeg ik toen al 50 frank. Hij had daar allemaal cassetjes inliggen met hard rock enz, ik zat zo lang in dat busje alleen al voor de muziek, en ik nam altijd het cassetje van Jonathan Richman met roadrunner, dat heb ik ook kapot gedraaid.
  Als we thuis later, met een cassetje voor de radio zaten , want toen bestonden die kabels allemaal nog niet, dan hoorde je daarna op de muziek wie er binnen was gekomen, dat de stoelen verschoven enz….waar is de cassettentijd.
  Nu luister ik altijd naar studio Brussel, en mijn favorieten groep is The Cure, maar dat is weer een ander verhaal 😉

  • Ik kan me herinneren dat jij weleens eerder schreef dat er weinig muziek bij jullie thuis werd gedraaid. Daardoor waren die bandjes voor jou extra belangrijk.
   The Cure met Robert Smith! Op zolder ligt nog een LP van hen met oa. Lullaby. Met dat “slurpgeluid” als-ie zingt: the spiderman is having me for dinner tonight. His arms are around me and his tongue in my eyessssss. Hoe kon ik dat nou vergeten 😀

 33. Heerlijke nostalgie. Ik heb nog heel veel bandjes in de boekenkast. Geen idee of ze nog goed klinken. De laatste cassettespeler is namelijk ter ziele.
  We hebben wat gestoeid met kluwen spaghetti en een bic pen. Ik had daar wel geduld voor, manlief wat minder. We hebben ook stukjes opgenomen van de babbelgeluidjes van ons kroost. Onvervangbaar.
  Muziek is belangrijk, zeker op zaterdag. Ik houd van heel veel soorten muziek, maar niet van herrie. 😉

  • Ja, jij hebt natuurlijk op zaterdag Zwijmelen! Van cassettes afluisteren komt hier ook niet. De installatie staat op zolder 😉 Maar het gaat om de heb!

 34. Een bandje dat blijft hangen en de truc met de potlood ja hoor heb ik ook dikwijls gedaan
  We hebben hier nog altijd een cassette bandje van onze oudste ern tijd ziek was en dat bandje met de post werd opgestuurd met al zijn klasgenootjes die iets zeiden mooie herinnering

  • Op You Tube kan je hartstikke veel vinden, Suske! En cassettes afspelen doe ik ook niet. De installatie ligt ook op zolder. Maar het is het idee van de heb 😉

 35. Mooie herinneringen meis…..

  Zodra ik Pussycat hoor ben ik terug in de eerste paar weken van de verkeringstijd …

  En ja muziek was en is heel belangrijk voor mij. Het zelf niet meer kunnen maken heeft me veel strijd ter acceptatie gekost en soms nog wel. Niet meer kunnen musiceren, niet meer kunnen zingen, niet meer kunnen dansen… Nu alleen nog luisteren, betekent dus heel veel voor mij.

  Elke muziek is goed, op dat techno-spul en hardrock na dan. Afhankelijk van mijn bui luister ik al het overige graag.

  Xxx

 36. Herinner ik me Live aid nog?… Het antwoord is ja en ik schiet meteen in midlife crisis. 😉 😛
  Muziek is mijn tweede adem. Versleten bandjes, dun gedraaide cd’s ik heb het allemaal meegemaakt.
  Ik had het afscheidsconcert voor Freddie Mercury complete op tapes bijv.
  Zonder muziek geen Michiel… zoiets.
  Ik luister naar van alles en nog wat. Van Beatles tot System of a down en van Klassiek tot Grunge.
  Queen is bij mij de onbetwiste nummer 1. Daaronder een skala aan artiesten. Op dit moment Arcade Fire en Weezer op gedeeld nummer 2. Maar ik ben ook een kind van de grunge. Naar dit type muziek neig ik het meest. Maar ik headbang net zo gezellig mee op Ghost BC of zweef en droom weg op Maaike Oubouter of Wende Snijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *