Herrie

Als ik ergens een schurfthekel aan heb, is het aan herrie. Aanhoudende herrie.
Onze wasemkap bijvoorbeeld. Dat ding ronkt en trilt alsof-ie elk moment kan opstijgen. Deed-ie het maar! Het enige wat helpt, is de motor vasthouden met je hand. Daardoor houdt het trillen op, maar het roert zo onhandig in de pannen.
Lief heeft er naar gekeken: niets aan te doen.

Dan de crosstrainer. Dagelijks maak ik op zolder een denkbeeldig rondje door de Krimpenerwaard. Daarbij bijgestaan door mijn tablet waarop ik filmpjes en muziek kijk en luister op Youtube. Met oordopjes, want dat luistert het fijns. Heeft dat apparaat sinds kort een irritant geluid. En zo hard, dat horen, zien en filmpjes kijken je vergaan.
Je hoort twee keer een tik en daarna een luide bonk.
Ik heb me boos gemaakt en dat apparaat een rot-schop verkocht. Bij flipperkasten werkt dat immers ook altijd?
De bonk is gestopt, maar de tikken zijn er nog.
Je raadt het al: niets aan te doen.

Herinner je je de vuvuzela’s nog van het WK? Zo’n geluid komt er nou ook uit onze stofzuiger. In de slang valt geen obstakel te bekennen, en een nieuwe zak en filter bieden ook geen soelaas. Toch loeit niets harder dan onze stofzuiger.

Dan hebben wij nog het hondje van de overburen. Het arme dier schijnt verlatingsangst te hebben en keft daardoor de ganse dag. Fijn, is het eindelijk lekker weer om in de tuin te zitten, is het nog gedaan met m’n rust.

Alsof dat nog niet genoeg is, word ik elke ochtend wakker met een wijsje in mijn hoofd. Eentje die er de rest van de dag blijft hangen. Dáár is geen oordop tegen bestand…
Ik denk dat ik maar een tijdje onder een steen ga liggen.

72 thoughts on “Herrie

 1. Irritant… dus nu fiets, stofzuig en zet de afzuigkap niet meer aan?
  In onze stofzuiger zit een heel hoge piep, alsof er een braampje in zit… Dat zuigt lastig met twee handen op de oren. Ik pak de bezem tegenwoordig.

  Zo’n oorwurm is vervelend.. heb er lang last van gehad. Een ander liedje verzinnen, hard mee zingen werkt niet. Het was een mooi liedje, maar hoef het voorlopig niet meer te horen.

  En dat hondje? Hopen dat die niet zo heel oud wordt…????

 2. Dat van dat hondje herken ik helemaal!
  Mijn buren hebben 2 keffertjes, en dat doen ze dan ook de hele dag. Om 07u keffen ze me wakker en als ik om 23u ga slapen zijn ze nog bezig. Het frustreert enorm omdat je er zelf niks aan kunt doen, dus doe ik mijn best om het te negeren en niet uit het raam te gaan schreeuwen.

  • Welkom Renee, leuk dat je een reactie achterlaat!
   Mijn broer heeft precies hetzelfde: naast hem woont een zeer luidruchtig gezin en de twee hondjes die ze hebben, maken dag en nacht kabaal.
   Hij heeft al verschillende keren de politie gebeld, maar die doen er niks aan. Je bent bijna in staat een geweer te kopen…
   Groetjes Kakel

 3. Soms zijn er van die geluiden die enerverend op je werken. Gelukkig heb ik er niet vlug last van maar als ik een van mijn mindere dagen heb dan heb ik op het werk enorm veel last van het geluid van de printer waar ik dat op andere dagen bij wijze van spreken dan weer niet hoor

  • Sinds ik cvs/me heb, heb ik overlast van geluid. Vaak kan ik het wel buitensluiten maar hetzelfde wat jij schrijft: op mindere dagen komt alles extra hard binnen.

 4. Neem toch maar best geen lugubere grafsteen hoor. Ik zou er eentje aan Lies vragen, met een plezante tekst in gekapt. bvb: Voor gekakel, licht de steen op.
  Ai, mijn fantasie slaat weer op hol.

 5. Herrie, wie is er niet groot mee geworden, en alles waar een stekker aan zit komt herrie uit, erger nog ook waar geen stekker aan zit.
  Dus een hutje op de hei helpt ook al niet, nee je moet er mee leren leven, al bij het opstaan. Hans

 6. Ik kan niet (goed) tegen repeterende geluiden: druppende kraan, tikkende vinger op tafel etc. Gek genoeg val ik in slaap als de tv op de slaapkamer aanstaat en ik in bed lig, maar kan ik absoluut niet tegen snurkgeluidjes of -geluiden van mijn man.

 7. Wijsjes in je hoofd zijn geen pretje inderdaad. Ik heb een jaar lang het deuntje van Carnaval Festival uit de Efteling gefloten (geschreven door Toon Hermans, dus iedereen beweerd dat die man prachtige liedjes maakte, krijgt van mij een rotschop).

 8. Weet je wat ook een knettergek makend geluid kan zijn? Een stopcontact, ik hoor vaak de stroom zoemen of weet ik veel wat het is, de oplader van een ipad om gek van te worden.
  Gewoon geluids gestoord, ach zo lang ik nog geen gepraat in mijn hoofd hoor is het nog te doen

  • Een stopcontact heb ik weleens gehoord, maar een oplader nog nooit.
   Ik neem aan dat er een wekker naast je bed staat. Zit die in een stopcontact met twee contacten of met één? Heb je daar ‘s nachts last van?
   Ik slaap sowieso met oordoppen in. Ik word van het minste wakker.
   Je bent niet geluid gestoord, suffie! Je zal er maar last van hebben.
   Liefs Kakel

 9. Nou, ik moet bekennen, ik ben ook redelijk allergisch voor dat soort geluiden.
  Ik ben met oordoppen in gaan slapen, omdat ik ‘s morgens wakker werd van de vogels en vervolgens mijn focus niet meer van dat geluid af kreeg en daardoor niet meer kon slapen.
  Af en toe kun je toch zo naar stilte verlangen!!!

  • Ik slaap al heel lang met oordoppen in. Ik word bij wijze van spreken van een zucht wakker.
   Vogels kunnen idd een kabaal maken, vooral die tortels. Zitten die ‘s ochtends naast je bed te koeren. Zelfs Roos heeft er last van. Die slaapt ook al met oordoppen 😉

 10. Wat een ellende zeg.. vervelend als er echt niks aan gedaan kan worden. Kun je er niet een vaatdoek of tussen stoppen, zodat die motor niet meer trillen kan van die afzuigkap? En hondje KefKef ook al bij jou in de buurt? Verhuizen dus..
  Ik kan ook niet tegen dat soort irritante dingen hoor, die stofzuiger had ik al lang in een hoek geschopt… Ik heb er wel een voor je, bevalt me niet.. een zakloze stofzuiger, nog maar een half jaar oud. 1x per week gebruikt, dus nog echt zo goed als nieuw… Kooppie hoor!
  Werkt niet echt op mijn vloer..

  • Hondje KefKef hoor ik niet in het weekend, dat scheelt alweer.
   De stofzuiger gebruik ik praktisch elke dag. Saartje verhaart op dit moment als een tierelier. Op het parket dansen overal lichte dotten.
   Wat een lief aanbod van je zakloze stofzuiger! Wat heb jij voor vloer dat-ie daar niet op werkt?
   Liefs Kakel

 11. Rot herrie, ik voel met je mee 🙁 Alleen zo’n vreselijke Kef Kef is voor mij al genoeg geweest om te verhuizen. Mocht jij dat goede voorbeeld volgen en de wasemkap, de crosstrainer, de stofzuiger en dat irritante wijsje in je hoofd voor een redelijke prijs achterlaat voor de nieuwe bewoners, dan is het hele probleem natuurlijk wel op simpele wijze opgelost 🙂

  • Haha 🙂 Ik heb nog aan jou zitten denken toen ik over het hondje schreef.
   Het probleem met de crosstrainer heeft zichzelf opgelost. Ik had dit blog nog niet geplaatst of hij deed het niet meer. In een keer was de weerstand weg. Nog een geluk dat ik niet met mijn gebit op het bedieningspaneel gevallen ben. Leve het internet: we hebben nieuwe besteld. Een stille 🙂

   • Ja ik dacht wel dat verhuizen geen optie voor je was. Maar goed van je af blijven schrijven werkt dus ook, dat zie je aan die trainer. Nu die keffer en de stofzuiger nog wegschrijven en een ander wijsje instuderen 🙂

 12. Geluidloze titel

  stilte lijkt
  rond beide kanten
  van de evenaar steeds meer onbereikbaar

  behalve voor een dove trommelaar
  en die bezorgt de dirigent grijs haar

  dat tegen de oren
  wordt geknipt
  met het vlijmscherpe geluid van een schaar

  Ik wens jou nog héél lang veel lawaai, Mirjam! 😀
  Lenjef

 13. Owh vervelend.. misschien kun je eens een dagje Shirel en Yaron lenen, niet dat die stil zijn, maar dat zijn toch weer andere geluiden… en dan heb ik eens een dagje rust.

  Love As Always
  Di Mario

 14. oooohohoh, wat vervelend is dat allemaal
  k begrijp je helemaal
  daar word ik ook zo gek van
  mijn remedie is niet onder een steen gaan liggen maar naar het park vluchten om weer tot rust te komen, geen muziek, niks, enkel vogeltjes, heerlijk

 15. onder een steen ga liggen, dat is het laatste wat ik zou doen…

  een natuurwandeling helpt bij mij bijna altijd…

  misschien eens uit proberen…

 16. Ik ben geluidsallergisch zoals je weet, kan niks hebben. Stilte, daar houd ik van. Het kleinste geluid kan me al van slag doen raken. Dan hoor ik niets anders dan dat. Stom, maar zo zit ik in elkaar.

 17. Die wasemkap is erg herkenbaar. Gelukkig kan de deur momenteel wat vaker open zodat dat ding sneller uit kan. Zelfs als alleen de lamp maar aan staat hoor ik een zacht ronkend geluid.
  Eigenlijk is je hee blog herkenbaar behalve dat ik geen crosstrainer heb .. 😉

 18. ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd:-)
  als dat het ergste is…. ik heb altijd liedjes in mijn hoofd:-)

  maar herrie.. andermans herrie, dáár kan ik me over opwinden,
  als ik maar een papiertje in de vuilnisbak gooi, begint de hond van tegenover te blaffen dat kreng….
  ik heb er twee die zwijgen, 🙂

  muziek van andere mensen als ik lekker op het gras lig te dutten met de honden,
  daar kan ik me aan ergeren… je woont in een buurt, dan hou je toch rekening met elkaar??

  ik begrijp vaak niks van mensen…
  schuif s op …
  kom ik bij je liggen 🙂

  xxx

  • Die wijsjes in mijn hoofd zijn ook niet erg. En ze variëren door de dag. Het is juist om vrolijk van te worden 🙂
   Jouw buren boffen maar met jouw twee stille rakkers. Beseften ze het maar!
   Ik schuif op…plek zat 😀
   Liefs Kakel

 19. Lastig voor je al die geluiden, die opeens gaan irriteren.
  Ik kan geluiden goed buitensluiten en we hebben geen luidruchtige buren. Alleen zo’n keffertje dat continue blaft…., daar zou ik denk ik wel wurgneigingen van krijgen.
  Ja en zo’n deun in je hoofd, dat is superirritant. Heb ik ook wel last van, sinterklaas en kerstliedjes die midden in de zomer binnendringen, iets wat ik op de radio hoor…. Lastig!

  • O ja, kerst- en sinterklaasliedjes in de zomer: we kunnen elkaar een hand geven.
   Stofzuigen duurt maar vijf minuten en gisteren ging ineens de crosstrainer kapot 🙂
   Dat hondje is idd het ergst!

 20. Ja herrie… Ik heb er ook niets mee. Kan er niets mee. Wil er niets mee.
  Als hier een wasemkap zoveel lawaai maakt vervang ik hem. Eerst kijk ik of ik er zelf iets aan kaan doen door bijvoorbeeld rubberen ringen te gebruiken tussen de bevestigingen van de motor.
  Een lawaaierige stofzuiger schroef ik helemaal open. 😀

  In plaats van onder die steen kan je ook gewoon wat weken bijkomen in Zeeland. Lekker een strandhuisje huren..

 21. Goh, ik begrijp je maar al te best Kakeltje, herrie is verschrikkelijk, van welke aard dan ook. En er is geen lievemoederen aan, het blijft maar doorgaan… Jammer dat je lief er niets aan kan verhelpen! Maar onder een steen kruipen helpt ook niet hoor hihi, dat geluid gaat door alles heen!
  Hopelijk heb je nu een herrieloze zondag en kan je er volop van genieten!

 22. Onder een steen gaan liggen doe ik voorlopig niet. Daar zullen we later lang genoeg onder moeten. Geluiden kunnen mij ook irriteren. Vooral de wasmachine kan fel op mijn zenuwen werken.

 23. Vreselijk die irritante geluiden waar niets aan te doen is….behalve nieuwe apparaten kopen en die keffer bij u in huis nemen zodat ie niet meer alleen is. Zoals je ziet, in theorie is de oplossing heel eenvoudig maar de praktijk is andere koek 😉 Onder een steen gaan liggen zou ik zeker niet doen, dan komen wormen aan je friemelen en dat zal je rust ook niet ten goede komen.

  • De keffer in huis nemen 🙂 Ik heb me weleens afgevraagd of het minder wordt als ik ‘m tussendoor een keertje uit zou kunnen laten. Maar ik ken de mensen niet en die gaan mij natuurlijk geen sleutel van hun huis geven. Van onder die steen liggen, zie ik toch maar af…
   Groetjes Kakel

 24. nou mss is dit iets. Hebben de overburen een stopcontact buiten? Ja, sluit de stofzuiger aan en zet hem aan. Hondje voelt zich nietmeer alleen(aan de achterkant van het huis is beter). Andere optie, neem een verlengsnoer en doe het zelfde als wat ik bij optie 1 zei.
  En anders: kom hier voor een boswandeling, maar neem pepperspray mee, kunnen we hier wel halen ook.
  En anders zet de hond op MP te koop of te geef en van dat geld koop je een andere stofzuiger. Mss als je die even laat vallen op de grond doet ie weer normal.

  Groet en sterkte met alles.

  • Haha, ik heb in een deuk gelegen om jouw opmerkingen. De hond op MP te koop aanbieden vind ik een te gek idee. En ik verdien er nog wat op ook 🙂
   Kan je bij jullie gewoon pepperspray kopen? Doe mij zo’n busje!
   Liefs Kakel

   • je bedoeltvoor de hond toch he? Tuurlijk wil ik dat.
    Mss kun e tijdelijk even bij de politie vragen of je hun busje mag lenen(je zegt, voor een studie project of zo).
    Ben benieuwd!!niet nieuwsgierig hoor, dat isiets total anders)

   • Uiteraard voor de hond. Mijn man en kind lopen absoluut geen gevaar. Ik koop liever zelf een bus dan hoef ik ‘m niet terug te geven :-))

 25. Tijd voor een huisje op de stille hei, waar geen hondjes rondhollen met schreeuwende baasjes maar zingende vogeltjes, het ruizen van de wind, het tikken van de regen tegen de dakpannen.
  Even tot rust komen 🙂

  • Heerlijk, het geluid van de regendruppels 😉 In de polder is het ook stil genoeg, maar dan moet ik er het huis weer voor uit.
   Het probleem met de crosstrainer is opgelost: die gaf gisteren de geest…

 26. Heb nog een goeie tweedehands afzuigkap te koop zonder herrie haha…… (van de buren) maar dit terzijde. Ik snap wat je bedoelt hoor. Mijn klok in de kamer is opeens een raar geluid gaan maken, zo irritant, krijg het er niet uit. Maar onder een steen lijkt me ook geen oplossing hoor, koptelefoon ???

  • ‘s Nachts slaap ik al met oordoppen, om daar ook overdag ook mee rond te lopen…
   Stofzuigen duurt maar vijf minuten, dat lukt nog wel, maar dat hondje, pfff.

 27. Wat zijn ze maar allemaal meelevend hier. Dacht je dat het ergens anders beter was, dat die niet van die onzinnige geluiden meekrijgen, de grasmaaiende buurman om 7 uur in de ochtend, net als jij wil gaan slapen. De langsrijdende sirene tussen de huizenblokken, Het irriterende geluid van mijn harde schijf of ventilator in mijn PC… Die irriterende geluiden maken toch iedereen gek…

  • Tegenwoordig gebeurt alles elektrisch: hout schuren, gras maaien…
   Dus jij hebt regelmatig nachtdienst. Je zou met oordoppen kunnen gaan slapen. Dat scheelt een stuk!
   Groetjes Kakel

 28. Hahahaha…wat een ellende in het leven! Van een boswandeling, met alleen maar het geluid van zingende vogeltjes, kom je wel tot rust hoor.

 29. Zo erg dat soort geluiden .Ik kan me voorstellen dat je er soms knetterdol van word .Zelf ben ik ook erg gevoelig voor geluiden .Sterkte ermee
  Liefs elisabeth

 30. hmm.. maar dan heb je weer last van gravende mollen? 😛
  Ik vind die blaffende hond nog het ergst, ook voor die hond trouwens.
  Misschien een weekendje Bos boeken??!!

 31. Ik herken dit onmiddellijk. Een keffer aan de overkant, achtergrondgeluiden, gezoem en gepiep. Ik heb (helaas) een overgevoelig gehoororgaan. Sterkte Kakeltje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *