Ik houd van…

De afgelopen week was een zware: korte onderbroken nachten en lange dagen, met nog minder energie dan anders. Ik heb niet eens fut om fatsoenlijk op blogs te reageren.
Op internet las ik een opsomming van dingen waar een zeker persoon zich aan ergert. Ik ergerde me hartelijk mee, tot ik me halverwege bedacht dat de weg van de meeste weerstand beter bij me past. Dus draai ik het om: waar ik van houd.
Doe me een lol en vul mijn lijstje aan!

….Kind. Die me bedelft onder lieve whatsappies  ♥  het geboortekaartje van Mila Jolie  ♥  de natuur in herfstkleuren  ♥  achter mijn laptop zitten met Rosa aan mijn voeten en Saartje ernaast  ♥  de fotoshoot gisteren in de tuin. Ik heb nog nooit met zoveel plezier lachend in een lens gekeken ♥  gezellige post op de deurmat  ♥ mandarijnen zonder pitjes  ♥  Broer  ♥  David Bowie  ♥ decappuccino met een dikke schuimkraag  ♥  de geur van schone was  ♥  een cadeautje van Roos. Het kwam me alleen zo bekend voor… Klopt, ze heeft het uit het badkamerkastje gepakt en er een papiertje om gedaan  ♥  blauw  ♥ schriften  ♥ pennen  ♥  ons huis in de polder  ♥  Rosa die uit de bench brak, onze slaapkamerdeur platliep en me wakker likte. In m’n gezicht  ♥ een lege wasmand (en niet omdat de vuile was ernaast ligt)  ♥  taal! ♥  Kind die suikervrije koekjes voor me bakt  ♥  jullie reacties op mijn blogs ♥  Joris. Mijn rots in de branding  ♥ Vriendin die altijd gekke dingen zegt  ♥  pure chocolade ♥  witte rozen  ♥  mijn nieuwe boek dat bijna klaar is!  ♥  de titel is: Larie en Liefde  ♥  Het ISBN: 978-94-631887-6-0  ♥  een gereserveerd boek van de bieb lezen  ♥  de 24-uurs-service van mijn helpdesk  ♥ zonlicht dat door het raam naar binnen valt  ♥ een nieuwe doos kleurpotloden  ♥  muziek…

Speciaal voor jullie een liedje

90 gedachten over “Ik houd van…

  1. Tja, als je het dan precies wilt weten:
    Regen op rozen
    en slagroom op soezen.
    Fluitende ketels
    en spinnende poezen.
    Bruine pakketjes met stempels
    en touw.
    Dat zijn de dingen waar ik zo van hou.

    Melk witte pony’s
    en mokkagebakjes.
    Knikkers en klokken
    en kerstmis met pakjes.
    Zwanen die zweven door
    eindeloos blauw.
    Dat zijn de dingen waar ik zo van hou.

    Meisjes met strikjes
    en bloesjes met kantjes.
    IJskoude winters
    en warm wollen wantjes.
    Kersverse sneeuw als die
    knarst in de kouw.
    Dat zijn de dingen waar ik zo van hou.

    Als de hond bijt,
    als de bij steekt,
    zijn ze boos op mij.
    Dan denk ik aan alles waar ik zo van hou
    en ben ik meteen weer blij.

    Boeken met plaatjes
    en zuurkool met worstjes.
    Kussen gevechten
    en brood zonder korstjes.
    Een echt kop koffie met melk en cacao.
    Dat zijn de dingen waar ik ook van hou.

    Veel telegrammen
    en verhaaltjes verzinnen.
    Kleine konijntjes
    en kikkers en spinnen
    De neus van een paard
    en de staart van een pauw.
    Dat zijn de dingen waar ik zo van hou.

    Sneeuwballen gooien
    en sleetje gaan rijden.
    Achter elkaar van de trap leuning glijden.
    Zomaar een vlinder die land op je mouw.
    Dat zijn de dingen waar ik zo van hou.

    Als de hond bijt,
    als de bij steekt,
    zijn ze boos op mij.
    Dan denk ik aan alles waar ik zo van hou
    en ben ik meteen weer blij.

    Als de hond bijt,
    als de bij steekt,
    zijn ze boos op mij.
    Dan denk ik aan alles waar ik zo van hou
    en ben ik meteen weer blij.

  2. Wat vat je geluk en liefde mooi samen. Jouw blog lezen is een cadeautje en geeft moed.
    Ik hou van het Leven, in alle facetten. Om half zeven met Flo ( de hond) buiten lopen en Mars en Venus op een lijn zien staan. De natuur in alle jaargetijden. Een knuffel van mijn zoon krijgen, een arm om mij heen van mijn oudste dochter op weg naar een mammografie, een knuffel bij een goede uitslag. De jongste dochter zegt hoe blij ze is met mij als moeder( ze vertegenwoordigde alle pubers van nederland samen met haar pubergedrag.
    De glimlach van een patient die geen woorden meer heeft.
    De verbazing van voorbijgangers als je ze spontaan goededag wenst.
    Het leven is soms zo hard en gruwelijk, daardoor kan ik de mooie kant zo waarderen.

    • Diepe dalen maken de heuvels bergen…
      Bedankt voor je eerste regel. Ik krijg meteen zin het liedje van Tagrijn te gaan zingen. Hardop 😉
      In een dorp is het trouwens heel normaal om voorbijgangers gedag te zeggen. Maar ik weet nog hoe verbaasd ik als kind was toen ik vanuit Rotterdam naar ‘de polder’ verhuisde, en automobilisten gewoon voor het zebrapad stopten als je aan kwam lopen.
      Je schrijft over de glimlach van een patiënt die geen woorden meer heeft. Het raakt me…
      Lieve groet x

  3. Wat een mooi blog lieve Kakel. Ik kan een lange lijst invullen ,maar ik kan het simpel zeggen .Ik hou van het leven met alle dingen die er zijn Er zijn zoveel mooie lieve dingen die de minder mooie dingen compenseren zeg ik maar zo .
    Liefs Elisabeth

  4. Zoentjes geven in zo’n kindernekje, een roofvogel die boven me zweeft als ik in mijn Franse moestuin bezig ben, wolkenluchten boven de polder en zo kan ik nog een poosje door gaan. Er is zoveel waar ik gelukkig van kan worden. Ik denk dat je een rijk mens bent als je je bewust bent van al dit geluk!

    • De natuur is fantastisch. Toen ik vanochtend Rosa uitliet, hoorde ik een buizerd overvliegen. Het duurde een tijdje voor ik ‘m zag.
      En vorige week hoorde ik zomaar het geluid van piepende schommels: jonge ransuilen!
      Zoentjes geven in een kindernek ♥

  5. Goede morgen. Dat is een betere manier om naar een lijstje te kijken. Ik houd van zoveel en ik word het meest blij van , mijn kinderen en mijn kleinkinderen.En als goede tweede mijn oude kater met zijn schorre stem die me in de ochtend begroet. Maar ik kan ook intens genieten van de zon die schuine lichtbanen over herfstblad strooit, Van de zee waar de branding bij storm opspat, waardoor ik het zout op mijn lippen proef.
    Kortom ik heb nog veel om van te genieten en dat doe ik dan ook.
    Ik wens je een heerlijke dag toe.

  6. Wat een indrukwekkende lijst Kakeltje! Zegeningen noemen ze dit toch ook wel eens?
    Ik houd op dit moment het meest van mijn kinderen, kleinkinderen en van mijn vrijheid!
    Ohhhh en dat boek, dat ga ik ook meteen bestellen als het echt uit is! Wat goed dat je echt door hebt gezet, dacht dat het in de ijskast stond?
    TOP blogje dit!
    XXX

  7. Helaas erger ik me best snel aan (het gedrag van) sommige mensen; a-sociaal gedrag, arrogantie en ga zo maar door.
    Soms lukt het ook mij om het om te draaien maar dan moet ik wel heul erg goed te pas zijn haha!
    Maar jij hebt er een leuk en vrolijk logje van gemaakt Mirjam!

  8. Wat heerlijk te vernemen dat het half volle glas je toch beter helpt dan het half lege. Wat heerlijk ook te vernemen dat je boek Larie en Liefde (heerlijke titel) bijna klaar is. Ben benieuwd!!!
    Wat heerlijk dat ik je hier een link kan doorspelen van nog veel meer goed nieuws, letterlijk goed nieuws -in een heerlijk artikel vanochtend in de De Correspondent. Je wordt er werkelijk blij van: https://decorrespondent.nl/3556/Wie-goed-doetkomt-nooit-in-het-journaal-en-dat-is-een-groot-probleem/768239648176-c1c9dd94
    <3

    • Ik heb het goede nieuws gelezen, Harrij! Heel terecht dat zoiets gepubliceerd wordt. In de jaren ’80 had je nog een tijdje de “Goed-nieuws-krant” maar die is een snelle dood gestorven. De meesten lezen liever ellende.
      Mijn oma zei altijd als er ergens een ramp gebeurd was: ‘Kijk naar de mensen die komen helpen. Die zijn belangrijker dan de dader(s)’ Voor iemand die nooit verder dan klas 5 van de lagere school gekomen was, vind ik dat nog steeds een mega-gezegde.
      Lieve groet!

      • Jouw oma komt nog uit de tijd waarin de menselijke maat en het nuchtere verstand aan elkaar gekoppeld waren. Prachtige uitspraak !!
        Lieve groet terug!

  9. O wat een heerlijk lijstje! De meeste dingen ben ik ook gek op!
    Ach ja zuurpruimen zijn er al genoeg in de wereld!
    Aanvulling waar ik dan blij van wordt: als ik de zee weer zie (en ik zie hem toch best vaak), de grappen en grollen van jongste (hij noemt me Wimpie, dan gier ik het weer uit), onze poes natuurlijk, klein van stuk maar met een enorm ego, marsepein kun je me voor wakker maken, enz enz.
    Ik kijk uit naar je boek hoor, ben zo benieuwd!
    Liefs Petr@

    • Wimpie :-)) Je vergeet je twee honden! En ik weet nog een heel belangrijke reden maar die hoef ik niet voor je op te schrijven…
      Ik word blij van jouw foto’s.
      Lieve groet

  10. hou van : allemaal thuis zijn, zonlicht, soms de storm rond me heen(en in me), muziek luisteren en soms zelf doen.
    en je blog lezen. Soms lig ik in een deuk en hoop van ganser harte dat niet net de huurbaas(net verhuisd, en wat dingen niet goed hier in huis) voor de deur staat, hij is paramedic….haha, denkt ie dat ik niet goed ben of zo en H.ollands kent ie niet.
    Groet van hier en kop op.

  11. De zon die al dagen lang iedere dag uitbundig schijnt (hopelijk bij jou ook?), wandelen in de polder in de zon, op een bankje aan de Maas in de zon zitten, de hei die in bloei staat (is net voorbij), mooi gekleurde paddenstoelen in het bos, mijn twee katten die heerlijk in elkaar gestrengeld liggen te slapen, mijn twee katten die op mijn schoot liggen te snorren, een knuffel van mijn Lief als ik weer eens ziek, brak en misselijk op de bank lig, het grote mooie nieuwe huis van zoonlief, lekker vers gekookt eten, chocola, een nougatinegebakje, als de weegschaal minder aangeeft dan ik had verwacht, als alle kinderen thuis zijn en het gezellig is, samen met mijn bejaarde moeder puzzelen en als ze dan vertelt over vroeger, de stilte in huis, euh…nog meer?

    • Je bent heel goed op dreef ♥ Je hebt veel om van te houden… Dat heb ik ook wel geleerd van mijn ziek-zijn. Heeft het toch zijn goede kanten, haha.
      Lieve groet

  12. Ik probeer me niet te ergeren, al lukt dat niet altijd. Het kost teveel energie die ik voor leukere dingen kan gebruiken.

    Als ik me dan toch geërgerd voel, houd ik me afzijdig en wacht tot het over is.

    😉

  13. Een lijst met zoveel mooi dingen geeft energie, al is het een stuk warmte van binnen.
    Lege wasmanden zijn hier een zeldzaamheid, ik heb er vier, maar ze zijn zelden leeg, maar wat een heerlijk gevoel zal dat zijn.

    Ik houd van onverwachte knuffels, mislukte ontbijtjes op mijn bed, vingerafdrukken in mijn taart en kusjes van Puk die net een broodje chocolade pasta heeft gehad. Ik houd van wandelen in de mist en thuiskomen in een geur van verse koffie.

    Ik houd van het lezen van jouw blogs, dat geeft mij een stralende lach…

    Ik erger mij aan veel dingen, maar houd van meer 🙂

    • Een chocopasta-kus of een melk-snor, wat maakt het uit 😀
      Die een na laatste zin daarvan ga ik ook lachen, maar je mooiste zin vind ik de laatste!

  14. Even denken hoor, iets om van te houden dat nog niet in jouw rijtje voorkomt…. eh… mensen die weigeren om zich in ergernis rijtjes te storten en ze ombuigen naar “houden van”, dát zijn mensen om van te houden.

    Tjonge , dát heb je snel gedaan dat boek! Gaat natuurlijk een bestseller worden dat kán gewoon niet anders. En dan heb je wéér iets om blij van te worden.

  15. Wij

    De tijd doet me stilstaan bij ‘t voorbijgaand leven.
    Gedachten dwalen naar een ver verleden, even.

    Haar en mijn huid zijn niet meer zo strak als toen.
    De onstuimige kus veranderde in een tedere zoen.

    Ja, we werden samen wij.
    Ik met haar en zij met mij.

    De titel deed me spontaan denken aan een van mijn oude spinseltjes, Mirjam.
    Lenjef

    • Een oud maar kostbaar spinseltje. Omdat toen óók nu is!
      Ruim een week geleden waren Joris en ik 23 jaar getrouwd. We snappen niet waar de tijd gebleven is…
      Lieve groet

  16. ha die Kakeltje,

    wat een heerlijke lijst met fijnigheden.
    Da’s een soort van “tel je zegeningen…”

    Ik doe dat eigenlijk elke avond voor het slapen gaan.
    Daar heb ik een speciaal boekje voor.
    Ik schrijf, voordat het licht uitgaat en ik mezelf “slaaplekker” wens
    5 dingen op waar ik dankbaar voor ben.

    En die 5 rollen er zo uit. Geen enkele moeite.

    Ik slaap er overigens geen haartje beter door, maar dat maak me geen donder meer uit.

    dagdag!
    Heb het goed vandaag…
    Dikke pakkerd van Marlou

    .

    • Mijn vriendin telt ze ook elke avond voor ze gaat slapen. Zij telt ook simpele dingen mee, zoals niet voor een stoplicht hoeven stoppen. En daarna zingt ze voor zichzelf een slaapliedje….
      Dag dag MarLouLief

  17. Al jaren geen energie hier. Maar ja het helpt niet om daar tegen te vechten kost teveel energie. Nou ben ik van de mindfulness dus ik accepteer goed en minder goed. Zie mijn mopperbuien dan ook niet meer als negatief maar ze zijn er wel. Maar ook de mooie dingen zie ik dagelijks voorbij komen.

    Je wou aanvulling, gelijk een een goed begin van mijn dag. je blog lekker lezen , de honden iedere dag een bron van plezier gekke beestjes, onze kat die niemand mag behalve mij 😉 , man, kleinzoon met zijn mooie oogjes en Nou ja gewoon superverliefd! Dochter in korea waar ik straks lekker mee ga skypen. Andere dochter die vraagt of ik nog een dekentje wil haken voor zoonlief, De herfst zelfs nu het mistig is al die kleuren, darmklachten na een week weg, mijn warme bed, haken, breien, de zo’n, mindfulness waardoor ik geen depressies meer heb ontwikkeld. Nou ja van alles en nog wat. Mijn mopperbuien zelfs die hebben iets goeds in zich. Euh ik laat het hierbij. Geniet van je dag!

    • Jij bent een positief mens en daar houd ik óók van! Haken en breien doe ik ook graag, maar toch te lang al niet meer gedaan. Lijkt me een leuk karweitje om een dekentje voor je kleinzoon te haken. Bedankt voor je blije reactie.
      Lieve groet

  18. Wow, jij weet je herfstdip om te keren, of althans het te proberen met die opsomming van leuke dingen. Taaie tante ben jij Kakeltje, steeds weer probeer je op een ludieke manier uit het dal te klimmen!
    En tussen al die leuke dingen staat ook nog dat je boek bijna klaar is, blij voor je want dat is toch iets om je aan op te trekken hé. Bovendien is dit geen gevoel, maar iets héél tastbaars!

  19. Lees ik hier nu sluikreclame in je stukje? … 😉 Grapje hoor.. 😀
    Er zitten heel wat herkenbare dingen in je ‘houd ik van stukje’
    Ik vul hem aan met wandelen door het bos en melkchocolade met hazelnoten. 🙂

  20. Ergernissen zijn soms makkelijker op te sommen, ferm goed dat je toch de positieve dingen koos. Heerlijk toch, al die ‘doodgewone’ dingen die het leven zo aangenaam maken.
    Waar is je boek te verkrijgen? Ben wel heel benieuwd er naar, de titel klinkt goed 😉
    Om aan te vullen: meesjes die massaal mijn broodresten komen eten en dan zien dat er ook een roodborst tussen huppelt, mijn kleindochter die geen seconde kan zwijgen of stilzitten 🙂 , hutsepot met worst, de eerste kop koffie ’s morgens en de geur van vers gebakken cake.

    • Mijn boek is nog niet verkrijgbaar, Bea. Zodra het verkrijgbaar is, zet ik het met foto en al op mijn blog.
      Je meesjes die zich te goed doen aan broodresten doet me aan onze koolmeesjes in de tuin denken. Ze pikken om de beurt zonnebloempitten uit de kop die we op de voederplank hebben gelegd. Zo’n leuk gezicht. Daar word ik ook blij van!
      Lieve groet

  21. Dat zijn mooie dingen waar je vrolijk van wordt. Het lijstje kan elk moment weer aangevuld worden, dat is het mooiste eraan. Roos spant weer de kroon. Toppertje is het. Rosa ook trouwens.

    Love As Always
    Di Mario

  22. Heel goed om naar de positieve dingen te kijken, naar dat wat je wel kunt. Hoe makkelijk zien we alleen de dingen die niet kunnen. Ik heb zaterdag een Eisenbahn Journal (tijdschrift) gekocht en in de zon in de tuin, met de kat op schoot, zitten lezen. Net of het nog zomer was. Heerlijk!

  23. Goed idee die lijst van dingen waar je van houdt! Doet je voelen hoe gezegend je eigenlijk bent, ondanks de vermoeidheid.
    Mooi dat je boek af is…ben heel benieuwd!
    xxx

  24. Een dikke smakkerd! Heerlijk dat je boek bijna af is. Ik kan niet wachten. Wat een mooi rijtje. Je bent een gezegend en een heeeeeel lief mens.

    Liefs Frederique

  25. Wat gaaf dat je boek bijna af is. Heerlijk om al die positieve dingen te lezen.
    Ik probeer ook alleen de pluspunten te tellen: Mijn vader, man, kinderen, kleinkinderen, de natuur, blogmaatjes, goede boeken, positieve feedback van vrienden en familie, afgemaakte karweitjes, een schoon huis, was vouwen, enz.
    Dikke knuffel uit Vlaanderen.

  26. Het is misschien ook een beetje de tijd van het jaar, dat moe zijn. Ik zou ook het liefst 14 uur slapen op dit moment. GEFELICITEERD!!! Je boek is uit! Wat is dat leuk Kakel! Wat enig! Goed gevoel is dat he!

    • Je bent het nog steeds niet vergeten 🙂 Het schrift dat ik van jou gekregen heb, ligt volgeschreven op de plank. Ik kan het zo pakken…
      Liefs xxx

  27. Kakel, meen je dat nou? Is je boek uit?! Wat gaaf!
    Eindelijk. Ik ga het bestellen hoor. Kan dat bij B.com?
    Haha, die Roos toch. Ik deed vroeger hetzelfde, maar toen was ik wel wat jonger hoor.
    Gefeliciteerd met je boek. Dikke kus! X

    • Het is BIJNA uit. Zodra ik een exemplaar heb, zet ik ‘m op m’n blog, dat snap je wel.
      Hij komt ook bij Bol.com te staan…
      Je bent een lieverd, Nar ♥

  28. t is de periode Kakeltje, extra moe zijn
    je ergeren heeft geen zin, er verandert niks daar mee
    beter is zo’n positief lijstje, wordt je enkel goedgezind van, wat een rijkdom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *