Landrotten

Vorige week togen we op een zonovergoten dag naar het strand. Geen file, geen hutje mutje, maar lekker alle ruimte. Vorig jaar reden we nog over de zeebodem, nu gaf de route-navigatie “tweede Maasvlakte” aan.

We zochten een plekje, Joris klapte de parasol open, zette ‘m in het zand, één windvlaag en hoppa: er knapte een balein. Onmiddellijk daarna trok de stok krom. (Ik verzin dit niet.) Man deed de parasol maar weer terug in het plastic en zette ‘m rechtop in het zand. Na een kwartiertje verkasten we, want we wilden dichter bij zee zitten. De sol lieten we staan; op de terugweg naar de auto zouden we ‘m meenemen.

We waren benieuwd hoe Rosa op de zee zou reageren. Ze keek even bedenkelijk naar dat bewegende water, maar stortte zich daarna op iedere nieuwe aanrollende golf. Ze was niet uit het water te slaan. We twijfelden geen seconde: Rosa’s moeder is een labrador; haar vader ongetwijfeld een zeehond.

Ik deed weer blond. Ik maakte foto’s van Roos die er in bikini en zonnehoed uitzag als een fotomodel. Even was het leven volmaakt, tot ik ineens geen bodem meer onder mijn voeten meer voelde: het was me ontgaan dat het water achter me dieper was. In een reflex hield ik mijn hand met fototoestel omhoog en droog, maar mijn jurk en ondergoed waren kledder. Roos keek me gealarmeerd aan en begon daarna te schaterlachen. Met blossen op m’n wangen heb ik me uitgekleed, m’n kleren uitgewrongen en weer aangetrokken. Het was warm, er woei een frisse bries en alles was binnen een uur weer droog.

Verderop in zee meenden Joris en ik iets te zien zwemmen.
‘Is dat nou een hond?’ vroeg ik bezorgd.
‘Zo te zien wel. Als dat maar goed gaat,’ zei Man.
Er waren wel mensen op het strand maar niemand leek op zoek naar zijn hond.
De kop verdween onder water. We wilden het niet zien maar keken toch. Ineens kwam de kop weer boven en zagen we het: het was een zééhond!
Gerustgesteld togen we richting parasol. Dat bleek niet nodig, want iemand had ‘m als souvenir meegenomen. Hopen dat de persoon tegen een goeie grap kan.

We waren helemaal vergeten hoe leuk een dagje aan zee kan zijn. En hoe weinig je nodig hebt om het naar je zin te hebben.
Maar wat is dat toch met zand? Ik heb me thuis vakkundig gedoucht, schoon ondergoed aangetrokken en toch lag er ’s nachts zand in mijn bed. En nee, het was niet van Klaas Vaak…

Naar welk strand gaan jullie meestal?

94 thoughts on “Landrotten

 1. Ik woon bijna op het strand (nou ja een kleine km wandelen) maar in deze tijd kom ik er helemaal niet, mij te druk met al die toeristen. In het najaar en de winter ben ik er het vaakst te vinden 🙂

  • Wij zijn ook geen zitters maar lopers. Voor het eerst in onze strandcarriere wilde we eens picknicken. Niet voor herhaling vatbaar.
   Ik weet waar jij woont; bofferd! Wij hebben hetzelfde met “de overkant.” Hartstikke mooi om te fietsen maar té toeristisch.
   Groetjes

 2. Gelukkig heb je de foto’s nog 😉
  Ik haat het strand. Dat zand tussen je tenen, en al die warmte en dat zoute water, en die vieze beesten die er in zwemmen. Ik loop graag in een storm over het strand, maar verder ben ik er nooit te vinden.

 3. Bloemendaal aan Zee en altijd op de fiets. Haring eten bij Floor en van het uitzicht genieten op een bank aan de boulevard. Als ik dan nog puf heb een eind lopen op het strand. Zwemmen in zee doe ik nooit.

  • Zwemmen in zee is ook niet mijn favoriete bezigheid. De zee is zo vuil, je kan niet zien waar je loopt. Ik ben eens op fietsvakantie op Corsica/Sardinië geweest en de zee daar was zo schoon. Het was net of je in een aquarium stapte met al die vissen die er zwommen. Voor een haring bedank ik vriendelijk maar Bloemendaal en een bankje aan de boulevard zie ik helemaal zitten.

 4. Goede morgen Kakeltje. Wat een heerlijk verhaal over jullie al even heerlijk dagje aan zee. Je hebt inderdaad niet veel nodig om gelukkig te zijn, dat bewijs je in dit weer knap geschreven log perfect! En dan die heerlijke pointe: wat zullen ze opkijken als ze die verwrongen parasol uit de hoes halen hihi.
  Mijn favoriet strand? Dat in de buurt van Retranchment…

 5. De laatste keer op een strand was bij Kijkduin. Maar we zijn van plan om nog een keer terug te gaan met de kinderen. Het liefs op een dag waarop het niet te heet is, maar leuk genoeg om over het strand te kunnen wandelen.
  Haha, ik zie het trouwens helemaal voor me hoe die iemand de parasol thuis openmaakt in de veronderstelling een leuk gratis item te hebben meegenomen, en dan met een kapotte parasol thuis komt die meteen bij het oud vuil kan! Die zal aardig op zijn neus kijken!
  Een fijn weekend,
  groetjes Mickey

 6. Ik ga heel weinig naar het strand. Een heel enkele keer naar de hoek, maar met ov is het een mijl om zeven …….. dat is ook de reden waarom ik nog nooit op de tweede maasvlakte ben geweest, niet te doen met ov, helaas.
  Ik vind het prima zo, als ik een keer ga is het extra genieten. Trouwens, je ziet mij er eerder als er niet zoveel mensen zijn, en zeker geen zonnebaders…….

 7. Hahahahahahaha, kakel, wat een heerlijk verhaal. Ik had het willen zien, ik zou niet meer bijgekomen zijn. Wat een reflex dat je die camera omhoog gehouden hebt. De zee is heerlijk, ik ga het liefst van alles naar Retranchement tussen Knokke en Cadzand. Zooooo rustig, met een heerlijk strandpaviljoen.

  • Dat strandpaviljoen misten we wel op de tweede Maasvlakte. Daarvoor zouden we naar een drukker strand moeten. Naar Kijkduin bijvoorbeeld.
   Bedankt voor je gezellige reactie.

 8. Met een klein uurtje zitten we ergens aan de Zeelandse stranden. Voor mij toch wel de mooiste stranden! (al ben ik opgegroeid bij de zuid-Hollandse stranden… 😉 )

 9. zondag ben ik nog naar Blankenberge geweest, want daar raak je het gemakkelijkst met de trein, dat is veel vlugger en handiger, want waar ga je weer parkeren enz….
  en ik had natuurlijk ook overal zand in zitten
  @->- voor jou

  • Over Blankenberge hoor ik ook mooie verhalen. Alleen een beetje ver bij ons vandaan (-:
   Misschien eens een lang weekend boeken of zo.
   Voor jou ook een bloemetje: @->-
   Fijn weekend, Lutje!

   • ik denk niet dat ik al aan een Nederlands strand (uitgezonderd vlissingen) geweest ben….
    Het is idd ver

 10. Hoek van Holland! Vlak bij opgegroeid fietste er wel eens heen als ik uit moest waaien, pas geleden nog zo lekker. Ken dat wel dat je zand tegenkomt op plaatsen waar je het helemaal niet gestopt hebt.

  • Standaard bij ons was altijd de pier bij Hoek van Holland. Maar dat was áltijd file rijden.
   Het strand van de Maasvlakte rijdt veel gunstiger aan.
   Nog beter heeft mijn vriendin het getroffen: ze heeft een huisje vlak bij het strand van Kijkduin!

 11. het strand……hebben we hier niet, ben er ook niet mee opgegroeid, een zonaanbidster ben ik ook al niet, nooit geweest…

  als ik al naar het strand ga… is het het strand van HvH, en dan in de herfst of de winter zodat ik er alleen ben of in het gezelschap van iemand die ik dan verkies bij me te willen hebben.

  prachtig relaas, en ach dat zand…. was je wel weer weg 😉

  je hebt er weer mooie herinneringen om te koesteren bij.

  xxx

  • Wij zijn ook geen zitters maar wandelaars. Alleen deze ene keer wilden we picknicken op het strand (-: Dat geeft zo’n lekkere extra bite.
   Was een prachtige dag!
   DIkke kus

 12. Geweldig (beeldend) jouw beschrijving 😀
  Twee jaar geleden was ik voor het laatst aan zee, we zijn even langs Scheveningen gereden voordat we jongste moesten ophalen op Schiphol. Vies, vies weer was het toen. Vroeger gingen we altijd naar Walcheren: Vrouwenpolder, Oostkapelle en Domburg. Heerlijk!

  • Met het Sophia Kinderziekenhuis ben ik eens een week in (het kasteel van) Domburg geweest. Daar was het mooi!
   Familie van ons woont in Wemeldinge, vlak bij Goed. Ook al zo mooi daar. Jij zit op de eerste rang, zo te lezen…

 13. ha die Mirjam
  dus je zou wel zo’n lekker neutje willen , maar passen niet bij de pillen en poeders , rot dokters ook hé 🙂
  ik zou ook wel een pintje minder kunnen drinken , maar ja 1 pufje spiriva is dan nog te doen
  die kikker heeft gelijk , zo zag mijn middag en avond er uit
  slaap wel
  lieve groet

  • Vroeger dronk ik elke avond een Jagermeister voor het slapengaan. Vond ik een goede gewoonte (-: Maar ik kan gemakkelijk zonder gelukkig.
   Proost!

   • ja zonder alcohol kunnen we allemaal
    mijn ouwe dokter zei eens tegen mij en prikte daarbij in m’n buikje
    ” als je het 1 kan , kan je het ander ook ”
    hij doelde daar mee op het stoppen met roken van mij op 2 maart 2007 , dus ik zou ook kunnen stoppen met die lekkere pintjes 🙂
    fijne avond en ja proost

 14. Ik vind het strand altijd mooi als het waait om te wandelen. Zodra ze het strand voorzien van grasmatten zou ik vaker gaan. Ben nog nooit geweest met zomers weer .

 15. wij gaan meestal richting Oostende, de Haan of Middelkerke
  Eigenlijk nooit naar de Nederlandse stranden, omdat wij terrasjesgangers zijn denk ik…
  Nog een geluk dat je camera niet in het water gevallen is!

  • Snap ook niet waar die geweldige reflex vandaan kwam (-:
   Belgische stranden zijn mooier. Niet alleen schoner maar er spoelen ook heel bijzondere schelpen aan. En het fijnst is een strand met paviljoen. Het inwendige van de mens wil tenslotte ook wat.

 16. Ooit, met het Sophia kinderziekenhuis, ben ik op vakantie in Domburg geweest.
  Zeeland heeft toch de mooiste stranden. In Nederland dan.
  In België zijn we in Oostende geweest. Was ook een voltreffer.
  Lieve groet

 17. Ik kom nooit op een strand. We wonen té ver van de Noordzeekust. Ik vind het wel leuk om op een strand rond te kijken als ik toevallig in de buurt ben, meestal is dat in de herfst of de winter.

  Mijn huid is er niet geschikt voor trouwens, mijn huid is licht en mijn haren zijn rossig tot blond. Ik word niet bruin maar verbrand bijna direct als ik in de zon ben. Het zitten onder een krap parasolletje is mij veel te veel gedoe.

  • Mijn dochter heeft rood haar en ook een lichte huid. Ze smeert zich altijd met factor 50 in.
   Meestal lopen we alleen over het strand maar deze ene keer wilden we ook picknicken (-:

  • In het buitenbad in ons dorp is de temperatuur meestal 21 of 22 graden. Heel gek, maar ik had het idee dat de zee warmer was. Wat onmogelijk het geval kan zijn.
   Old Man River, klinkt goed. Stukken beter dan de Noordzee.
   Lieve groet

 18. Grijns, ik zie je naar beneden gaan. Goede redding btw. En wat je parasol betreft: Gezien de kwaliteit is er nu vast iemand een oog kwijt omdat er een tweede balein knapte.. Poinggg…

  Strand… strand… Wa’s dah? Ik doe het met de aanblik van de Maas…

  • Ik heb smakelijk om je reactie gelachen (-: Al hoop ik niet echt dat iemand een oog kwijt is, haha.
   Hier aan de Lek heb je ook kleine strandjes. Helemaal veel langs de dijk bij Schoonhoven. Maar minstens een keertje per jaar wil ik naar zee.
   Lieve groet

 19. Zó jammer dat ik daar dan weer niet bij was;-) Een parasol neem ik nooit mee naar het strand, heb je nóóit iets aan. Wél een windscherm !
  Wij gaan voor “een dagje” strand meestal wel naar Scheveningen maar dan bij de duinpaden en niet naar de boulevard waar we dan weer wél vaak wandelen als het geen “strandweer”is. Ook het strand bij Meijendel ( wassenaar) is heerlijk maar daar heb je dan weer nergens toiletten , lekker rustig dát wel!
  Het zand blijft volgens mij meestal lekker in je haren plakken, zelfs na een wasbeurt.

  • Aan jou zou ik die vraag nóóit gesteld hebben (-: Jij verkeert in de luxe omstandigheid dat je lekker dicht bij het strand woont.
   Uitwaaien vind ik de leukste bezigheid. Zitten is niet zo aan ons besteed, maar voor een keertje wilden we picknicken aan het strand.
   Ik denk niet dat het een vervolg krijgt…
   Er zat na het douchen inderdaad nog zand in mijn oor!
   Lieve groet

 20. Heerlijk naar het strand, ik doe het zeker een keer per week, maar dat wist je al.
  Dat zand zit altijd overal, ook al wandel je alleen maar, zelfs met windstil weer, als je thuis komt heb je toch zand in je oor en in je haar haha.
  Als het echt hard waait zit het zelfs in mijn tietelatuur (dat is frans voor decollete ;-))
  Gelukkig heb je je camera gered, zou toch zonde van die mooie foto’s zijn!

  • Toe maar, doe maar sjiek met je tietelatuur (-:
   Van jouw blog weet ik dat je heel vaak naar het strand gaat. Je maakt daar de mooiste foto’s
   Het is ook heerlijk voor je honden om daar te kunnen banjeren.
   Jij vindt het waarschijnlijk de gewoonste zaak van de wereld om dicht bij het strand te wonen.
   Ik vind het bijzonder!

 21. Om bij schemering een lange strandwandeling te maken op blote voeten. De zon onder zien gaan . Helaas daarvoor woon ik er te ver vandaan. Maar als ik in de avondschemer ga wandelen en de rode zon boven het water langzaam zie zakken denk ik toch steeds weer aan de stranden die ik in het verleden heb gezien.
  KAKEL WAS HIER en zo te lezen met veel plezier:-)

  Liefs, Ria

  • Ja Ria, met heel veel plezier (-:
   We hebben niet de zon in de zee zien zinken. Lijkt me zeer de moeite waard.
   Ik kan me wel dergelijke avonden herinneren in het buitenland.
   Bedankt voor je leuke reactie!
   Lieve groet

 22. Hello dear!

  Hahaha… ik zag het allemaal helemaal voor me: jij bijna koppie onder, maar gelukkig niet helemaal…
  Heerlijk!!

  Nee, ik ga bijna nooit meer naar het strand om te zonnen.
  Ik ga wel als het weer wat herfstachtiger is om te wandelen langs de vloedlijn.
  En dan gewoon hier aan het strand van Bloemendaal, richting IJmuiden en weer terug.
  Een enkel keertje bij Zandvoort, maar daar is het me vaak te druk.

  Dag lieffie…
  Heb het goed …
  Liefs van Marlou

  .

  • Wij zijn lopers en geen zitters. Maar voor een keertje wilden we eens picknicken op het strand.
   Lekker zand happen; dat komt er thuis niet van natuurlijk (-:
   Ik herinner me het Kopje van Bloemendaal. Daar heb ik met de tourclub gefietst.
   Ja, IJmuiden! Ben ik ook een keer geweest. Zo gezellig met al die houden strandhuisjes die daar staan!
   Slaap lekker vannacht, Loutje ♥

 23. Ow ow ow die dagjes mensen ook hè. Je hebt nog geluk. Hier zien we het vaker dat er geen rekening wordt gehouden met dit soort situaties, maar vaak staat er ook nog onderstroom.
  Het is goed afgelopen, en die natte jurk en ondergoed heb je eigenlijk een beetje verdiend 🙂

 24. Leuk stukje. Herkenbaar strandleven. En dat zand… dat is toch een mysterie. Zulke dingen hebben we allemaal en het is niet op te lossen.

  • Ik denk dat daarom zoveel mensen gek zijn op het strand (-:
   Weet je dat je trouwens haarlak kan kopen die je haar – net als de zeewind – ruw en opstandig maakt?
   Heb er geen ervaring mee.

 25. heerlijk kakelino, ik schrok even bij die hond in zee, maar gelukkig zeehond in zee, no problema.. ohhh die roos, ik geloof zeker dat het een fotomodel is,
  en die natte jurk… hoe krijg je het ook weer klaar 🙂 maffe muts ben je ook 🙂

  Rosa heeft de tijd van haar leven in het water, neem je schoon drinkwater voor haar mee, ander krijgt ze teveel zout binnen…

  heerlijk als je zo kan genieten kakelino… wat zeg ik “zalig”

  als we een dagje zee doen is het meestal Westkapelle, zoutelande die kant op, lekker rustig rijden 🙂
  heb het goed fraulein sunsjaan
  xxx

  • Maffe muts, dankjewel (-:
   Nog een mazzel dat het fototoestel droog bleef. Heb mezelf weer overtroffen, hihi.
   We nemen áltijd schoon drinkwater voor Rosa mee. Zelfs in de auto heeft ze nog gedronken. Het was warm! Hebben nog een grote lap tegen het raam gehangen voor d’r.
   Zoutelande! Ben daar ooit eens geweest. Ik ben sowieso gek op Zeeland.
   Dikke zoen voor je, Klapper ♥

 26. Ik ben gék op het strand. In Spanje, in Frankrijk. Hier in Zuid NL. Maar de mooiste stranden zijn die van Westerschouwen in Zeeland. Uitgestrekt. Stil. Je kunt er zalig paardrijden. Als je vroeg gaat, kom je geen mens tegen.
  En dat zand? Tsja. Dan kun je het beste naar LLoret gaan, daar zijn de korrels meer hele kleine steentjes, die sla je zo van je lichaam af.
  Als je me zoekt? Ik lig op het strand van Mimizan 😉

 27. Ik ga liever naar het zwembad, maar er zijn hier meerdere stranden in de buurt. Met de fiets gaan we naar Heemskerk strand, met de auto naar Wijk aan zee of Egmond aan zee. Maar dat dus in het voorjaar en najaar, en soms ‘s avonds, maar nooit een hele zomerse dag!

  • Jullie hebben echt keus! Wij zijn maar een middagje geweest. Eigenlijk zijn we strandlopers en geen zitters maar voor het eerst onze geschiedenis hebben we gepicknickt op het strand.
   Geeft toch een bijzonder bite (-: Lijkt me heerlijk om zo dicht bij het strand te wonen.

  • Het is voor ons een uurtje rijden. Vroeger gingen we nog weleens naar Hoek van Holland maar daar is het zó druk. Is echt niet leuk meer.
   Als je lang moet rijden is een middagje strand eigenlijk niet te doen!

 28. Wij gaan nooit meer naar het strand, nou ja, soms nog een strandwandeling en dan is het Noordwijk. Daar ben ik immers geboren en getogen. Ik heb dus als kind en opgroeiend meisje zoveel aan het strand gezeten dat ik voor de rest van mijn leven niet meer hoef. Al jaren niet meer!

  • Omdat je dicht bij het strand geboren bent/gewoond hebt, zou ik eerder verwachten dat het je extra trekt, maar dat is dus niet het geval.
   Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in Noordwijk geweest ben. Wel op de fiets met de tourclub maar niet aan zee, zeg maar.
   En je foto’s van Noordwijk op je blog herinner ik me ook nog! Heel mooie huizen staan daar.

 29. Geweldige foto! Toevallig gisteren na een bezoek aan de Amsterdamse Waterleiding duinen nog een hele poos op het Zandvoortse strand gelegen. Nou ben ik nooit een strandligger geweest maar na die lange wandeling lag het toch wel lekker, in het zand, zelfs zonder handdoek.

  • Ja, ik zag je foto van het hert op fb. Wij zijn al zo lang van plan om daar eens te gaan kijken maar het komt er gewoon niet van.
   Wij zijn meer wandelaars dan zitters op het strand maar voor het eerst in onze geschiedenis hebben we gepicknickt. Geeft toch een bijzondere bite aan de broodjes (-:
   Groot gelijk om het strand nog even “mee te pikken.” Heerlijk, zo’n dagje de hort op!

 30. Wij hebben het geluk dat wij in Amsterdam wonen dus de stranden van Scheveningen, Wijk aan Zee, Noordwijk, IJmuiden en Zandvoort zijn allemaal redelijk dichtbij. En wij hebben zelfs diverse ‘stadsstranden’! Ja, je vergeet alles even met een dagje aan het strand…heerlijk!

 31. ja ik kwam ook hoge wallen sneeuw tegen op b.v de tocht over de Furka pas , had aan het begin van de rit hier nog hoop dat die pas nog dicht was en ik de trein mocht nemen hihi , niet dus
  mooie herinneringen aan een gezond lijf noem ik het maar
  een trusten groet

 32. Velen vergeten het

  geluk zit niet in het bezitten van materie en veel poen
  wél in liefde en hechte vriendschap
  het kunnen genieten van een grap
  maar vooral in ‘t met zielsgenoten samen dingen doen

  Blijf de dagen zo plukken, Mirjam! 🙂
  Lenjef

  • Het was echt een heerlijke middag. Zelfs natte kleding kon daar iets aan afdoen (-:
   Ik pluk zeker de dag, maar laat altijd wat voor de volgende dag hang…
   Lieve groet

 33. Ik heb de laatste jaren te vaak het strand bij Scheveningen moeten bezoeken. dochterlief woont in Den Haag op loopafstand van het strand. Wij houden dus absoluut niet van dat drukke strand, maar het strand op Schouwen duivenland, voorbij Renesse,, dat vind ik geweldig!!!!!

  • Mijn vriendin woont vlak bij zee in Kijkduin. Daar is het ook lekker rustig. En wil je iets drinken dan loop je een eind door en kun je ook nog naar een strandpaviljoen.
   Lijkt me heerlijk om dicht aan zee te wonen. Zeker wanneer het op loopafstand is.

 34. Super Strand Story, juf Kakel!

  Toen ik 14 was op het brommertje naar Wijk aan Zee
  Later daar ook vaak heen met de kleine kinderen.
  Met de wat grotere kinderen naar het Heemskerkse strand, daar mocht je enkel met de fiets komen.
  Hele familie Hulk zingend heen en rood verbrand en onder dat kolere zand weer terug.

  • Nooit geweten dat Hulken ook konden verbranden (-:
   Dat zal een gezellige boel geweest zijn: met heel de familie naar zee.
   Het “fijne” van verbranden is dat je het dagje naar zee nog wat langer voelt zitten.

  • Net als Jan kwam ik ook regelmatig op Heemskerk en Wijk en Zee. Inderdaad, op het fietsje over de Kruisberg waar we dan afstapten om beneden eerst een slokje water te drinken. Maar toch kwam ik het meest nog op Bakkum strand hoor. Soms Egmond.
   Heerlijk stukje weer Mirjam.
   Wat kun je dan genieten als Rosa zo lekker aan het spelen is hè?!

   • Leuk dat jij je in Jans reactie herkent. Egmond ken ik alleen van er met de fiets doorheen rijden. Vroeger heb ik een paar keer Den-Haag Den-Helder Door De Duinen (en vice versa) gereden en op de heenweg gingen we meestal pannenkoeken in Bergen eten.
    Van Ace van Dien weet ik nog dat hij de zee eng vond. Daar had Dien verschrikkelijk mooie foto’s van gemaakt en ook van het moment dat-ie “door” ging. Zo leuk, dieren. Jullie hebben het met Spook ook getroffen (-:
    Lieve groet

 35. Kakel was hier, volgens mij staat het er nog.
  De parasol was een zwak wind type.
  Rosa en water is feest, een Labrador merk jezelf dat je een mens bent plons.
  Dan is een zeehond in zee een hele geruststelling. Hans

 36. prachtig dagje strand verhaal , ook al ging een vreemde met de parasol aan de haal 🙂
  als ik al aan het strand kom is het om te wandelen , liep vorig jaar nog het Nederlands Kustpad deel 2 , meest door de duinen , ik kan niet uren liggen bakken , vreemd eigenlijk want ik heb heel veel geduld , maar net daar niet voor
  lieve groet , Karel

 37. Wat mij betreft is elk strand goed, wat de hond betreft ook….
  En dat zand… douchen helpt niet, maar wel de brandslang erop …… 😉

  • Help, de brandslang…dat is koud, man!
   Iedere keer als Rosa in een sloot gezwommen heeft, spoelen we haar wel af. Anders stinkt ze het huis uit. Het moet wel leuk blijven (-:

 38. Haha en zo is het dus nooit saai bij jou .Nee naar het strand ga ik nooit [ meer] omdat ik niet echt goed tegen de zon kan en met mijn teveel aan kilo’tjes zie ik dat al helemaal niet zitten .We wonen ook te ver weg om eens lekker een wandeling langs het strand te maken en dat is best wel weer jammer
  Liefs Elisabeth

  • Dat zijn té veel redenen om niet van een dagje strand te kunnen genieten.
   Lekker in je prachtige rozentuin onder de luifel zitten genieten!
   Lieve groet

 39. Vroeger ging ik altijd naar Zandvoort, met mijn ouders al en later ook met mijn eigen kinderen. Gewoon vroeg er naartoe als het nog rustig is, heerlijk vond ik dat, en weggaan rond 3 uur. Als je dan van boven naar het strand keek leek het wel een mierennest, maar als het langzaam volstroomt om je heen heb je er geen erg in. Op GC heb ik heel veel op het strand gelegen, maar de laatste 8 jaar niet meer, een heel enkele keer maar. Heb het wel gehad met het strand. Om er te liggen dan hè, wandelen zou ik wel elke dag willen doen..
  Lieve groetjes…

  • Jij hebt wel heel veel strandervaring (-:
   Met mijn ouders gingen we vroeger naar ‘s Gravenzande, vlakbij Monster. Maar dat was later qua file niet meer te doen.
   Man en ik gingen van begin af aan meestal naar de Maasvlakte. Sinds de tweede was aangelegd, gaan we daar naartoe.
   Hutje mutje liggen/lopen verafschuw ik.
   Lieve groet

 40. Ik mis toch wel een aantal spectaculaire en hilarische foto’s hoor…..hahahaha!
  Ik ga nooit naar het strand om te gaan liggen bakken, en zwemmen al helemaal niet, het is zo’n gesleep met een snorkel, zwembadjes, vliezen en een reddingsboei hè? Maar als ik ga, dan is dat in Hoek van Holland, daar woont mijn dochter.

  • Bakken is ook niets voor ons, wij zijn meer lopers. En dan schelpen zoeken (-:
   Ik dacht al dat jij een foto van een druipnatte Kakel zou willen zien!
   Gezellig dat je dochter in HvH woont.

 41. de parasol was gaan vliegen 🙂
  k zie zo alles gebeuren, bbrr jij durft (ongewild) diep in zee
  ik doe enkel aan pootje baden, k zit zelfs nooit in het zand, k ga enkel wandelen, gewoon aan onze belgische kust
  je hebt inderdaad niet veel nodig voor een heerlijk dagje, blij dat je zo genoten hebt Kakeltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *