Gespikkelde beren

Keek op de Week (10)

‘Kom eens,’ gebaarde Man.
Voor verandering gehoorzaamde ik.
Hij wees blijmoedig naar laptop. ‘Wat vind je er van?’
Keek en zag fietsen waar degelijkheid vanaf druipt. Zei: ‘Nah.’
‘Een elektrische fiets dan?’
‘Voor mij pas elektrische ondersteuning als ik kunstgebit heb en met stok loop. Wil geen nieuwe, wil dat ouwe barrel wordt opgeknapt.’
‘Via zaak krijg ik 50% korting op deze fietsen!’ priemde Man met vinger.
‘Ja, op wát voor fietsen: gewoon stuur, dik frame en dikke banden.’
Man noemde tekortkomingen van barrel op.
‘Passen fiets en ik goed bij elkaar,’ vatte ik gesprek koeltjes samen.

Roos’ studie is begonnen. Was eerste half uur van eerste college alleen lichamelijk aanwezig. Moest prioriteit stellen: inschrijving voor reis naar Lapland startte (met o.a. huskytocht.)
Dag erna zelfde verhaal voor reis St. Petersburg. Beide plaats voor max. 50 personen. Roos zit erbij. Girls just wanna have fun!

‘Heb nieuwe buurman gezien,’ vertelde Man opgewekt.
Vroeg me af of blijdschap wederzijds  was maar hield wijselijk m’n mond.
‘Ze gaan niet rigoureus verbouwen, alleen de keuken gaat eruit.’
‘Wát! Vriendins blauwe hoogglanskeuken? Mijn natte droom!’
‘Niet iedereen houdt van blauw,’ zei Joris laconiek.
Buren en ik worden geen vrienden. Voel het aan m’n blauwe water.

Gingen stuk fietsen. Ik op ouwe barrel dus. Kwamen langs water waar boerin met tractor sloot aan uitbaggeren was. Joekels van vissen werden opgeslurpt en op weiland uitgespuugd. Meeuwen waren er als de kippen bij. Ooievaars ook.
Maakte foto en stapten weer op. Helaas stond – harde! – wind onze kant op. Welriekend en als gespikkelde beren kwamen we thuis. Mazzel dat Roos er niet was: hadden ons beslist moeten identificeren.

Werd midden in nacht wakker. Ging rechtop zitten en vroeg zei tegen Man: ‘Wil je met me trouwen?’
Geen antwoord.
‘Wil. Je. Met. Me. Trouwen?’
‘Zijn al getrouwd,’ mompelde Joris geïrriteerd.
Dacht: o ja. Ging weer liggen en sliep verder.
Vreemde slaappil van neuroloog.

Roos weet wel vragen te verzinnen. Als ik alles beantwoord heb, zou psycholoog daar aardig profiel van kunnen maken.
Van leukste en moeilijkste vragen maak ik apart blog. Prijs: verrassingspakket met o.a. souvenir uit Finland. Nee, geen rendier. Die mag niet mee in vliegtuig.
Wist antwoord op vraag 113 (zie foto) onmiddellijk.

114 thoughts on “Gespikkelde beren

 1. Owwww… Lief! Zo, ik heb ook flink bijgelezen, nog niet eens alles misschien. En, zoals je jezelf al afvraagt, waar haal je het allemaal vandaan, haha.
  Poeh zeg, heftig he dat je dochter zo ver weg zit… Wat een avontuur, dat wel. Maar wat geweldig hoe ze de band in stand houdt !!!! Lief, dus.
  Veel sterkte er nog mee…

  Heel erg bedankt voor je reakties! Haha, ja, Silente is een mooi maar vluchtig iets dat toch in een prachtig elfgeval is gegoten…. Ook het elfje was een kadootje van Luun, mooi he? (eigenlijk had ik wat meer foto’s moeten maken in afwachting van een betere, maar ja. Te ongeduldig). Toen ik het daar ophing tussen binnen en buiten kwam de inspiratie voor het gedicht vanzelf 🙂

  Wat gedicht Stem betreft voel je het goed aan…. Mijn stemming is soms zo; maar inderdaad, juist zo iemand, en zang, kan mij bereiken door de herkenning; en tilt me dan omhoog… Het gekke is dat ik de vorige zangeres van die groep, die veel energieker zong, beter vond! Maar ja 🙂

  • Finland is prachtig! Roos is al bijna vier weken weg. Ik kookte in het begin steeds voor 3 personen maar het begint eindelijk te wennen.
   Leuk hè, cadeautjes. Ik krijg ze ook zo graag (-: Maakt niet uit wat. Vooral als het via de post is!
   Ik hoop dat je weer inspiratie hebt opgedaan. Dan kan ik je weer lezen.
   Lieve groet en een fijne zondag.

 2. Gut zeg, loop ik achter met je schrijfsels lezen. Ik zou me precies beter zelf een electrische fiets kopen…lol…
  Wat goed hé die vragen van Roos ☺ ze gaat haar bezigheid hebben als ze terug is om alles te lezen en in perspectief te plaatsen of stuur je haar de antwoorden gelijk door? Kan hé…

  • Achterlopen met lezen (-: Je mag ze ook gewoon overslaan, hoor.
   De vragen beantwoord ik per whatsapp. Er zitten hele leuke tussen!
   De techniek staat voor niet, hè Dit hadden we 20 jaar geleden niet durven verzinnen. Het lijkt een beetje op het boek 1984 van George Orwell.

 3. Ik fiets veel en veel te weinig om uberhaupt de aanschaf van een nieuwe fiets te rechtvaardigen… Maar als ik de staatsloterij win (duh, ik koop nooit loten) dan komt er wel een electrisch exemplaar. Denk ik nu… Behalve wanneer het een flut bedrag is… Dan blijf ik mijn roze stadsfiets gebruiken..

  • Mijn Man koopt regelmatig een staatslot. Dat geld hadden we beter kunnen beleggen dan was de kans op winst groter geweest (-:
   Niks mis met een roze stadsfiets. In de stad (-:

 4. ha die Mirjam
  ik heb die pps niet zelf gemaakt hoor 🙂 maar mooi is die zeker
  of we hier ooit kraanvogels horen over vliegen , wie weet met deze warmte nog in september 😉
  ik heb een goede week hoor , was vandaag weer eens een wat langer stukje fietsen , lekker met het windje er bij

  fijne avond groet

  • Op de fiets heb je altijd rijwind. Heerlijk verkoelend.
   Een lieve blogvriendin heeft eens het geluid van overvliegende kraanvogels voor me opgenomen. Ik heb het bewaard op mijn telefoon. Heel af en toe luister ik er nog eens naar,
   Warme groet

   • ja dat is zo , maar het is nu ook wel een wat warme wind 🙂
    heb net nieuw computertje geplaatst op fietsje , morgen ochtend ff wat hektometerpaaltjes tellen 🙂
    dus het is een geluid die jij wel mag horen dat van die kraanvogels , zet het maar als beltoon

    warme groet terug

 5. Jammer dat Artis tjokvol zit. Zou een aardig fenomeen zijn. Een gespikkelde beer die kan kakelen.
  Mijn label zou zijn: Lees eerst de gebruiksaanwijzing om teleurstelling te voorkomen.

 6. Ha Kakel,
  Elektrische fietsen is we erg in bij jong en oud
  een vriendin van mij heeft er ook één en is er blij mee!
  alleen de verkeers regels die verzint ze zelf…….
  misschien wil je over even niet meer anders meer.
  Je fiets tochtje was wel leuk, één met een luchtje.
  Je dochter haar wereld veranderd met de dag
  hoe mooi is dat.
  liefs een zonne groetje
  Christiene.

  • Ik heb altijd aan wielrennen gedaan bij een fietsclub. Langzaam maar zeker ga ik vooruit wat betreft het chronisch vermoeidheidssyndroom. Ik sta te trappelen om weer op mijn racefiets te springen. Tot die tijd doe ik het met het barrel. Hij is trouwens gemaakt (-: Veel mensen hebben profijt van elektrische fietsen omdat ze daardoor vaker op de fiets stappen. En bewegen is goed voor iedereen.
   Lieve groet

 7. Tempus fugit

  rond deze tijd
  spuiten boeren
  de meeste akkers vol stinkende bruine brij

  mest is voedsel voor schrale grond
  het einddoel onze zelden lege mond

  straks speelt menig tong
  met de opbrengst
  want een jaar vliegt ongelofelijk snel voorbij

  Volgens mij hangt er een geurtje aan dit verhaal, Mirjam! 🙂
  Lenjef

  • Haha, ik heb echt in een deuk gelegen om je reactie. Het begon al met de titel: time flies. Ineens zag ik die vuiligheid om me heen vliegen. Doordat ik het van een afstand bekeek, kon ik er ineens de lol van inzien (-:
   Er hangt inderdaad een sterk welriekend geurtje aan m’n verhaal.
   Dank voor je dichterlijke inspiratie!

 8. Na goed de foto bekijken zie ik het, het is de boer die met stront gooit.
  Een fiets moet inderdaad bij je passen.
  Een reis naar St. Petersburg lijkt me ook wel wat.
  slaappil met een bij werking, beter dan een wei-werking. Hans

 9. En ik maar zoeken op de foto of ik daar een gespikkelde beer kon vinden, niet dus. Ik zag van alles in die donkere vlek. Na het stukje gelezen te hebben viel het vroegere kwartje. Ik heb twee fietsen. Een met trapondersteuning en een gewone. Als het niet te hard waait neem ik de gewone.

 10. Dinnetje wilde er voor mij ook eentje kopen… Ik ben nog lang niet met pensioen, dus echt niet. Daarbij, het is alleen afzien met regen en tegenwind… en in Nederland…… 😉

  Love As Always
  Di Mario

  • Haha…vooral die laatste toevoeging: in Nederland (-:
   Vroeger ging ik op de racefiets naar mijn werk. De keren dat het écht hard regende, viel best mee.
   Met “kans op een bui” ging ik wel van huis, maar niet als het al goot. Wel als het een rit van de wielerclub was. Zou ik nu ook niet meer doen.
   Lieve groet

  • Echt? Is jouw vrouw zo toegeeflijk? Mijn eerste reactie is altijd: nee. Altijd. Ik werk er hard aan om daar verandering in aan te brengen.
   Ik ben wel benieuwd naar haar ja-woord (-:

 11. Hier ook een oud barrel hoor,( maar ik fiets niet zo veel meer) is wél zo rustig want de nieuwste modellen zijn reuze gewild bij de criminele medemens.
  Roos vermaakt zich prima zie ik, en gelijk heeft ze! Zó fijn dat je het haar gunt en gewoon rustig je dipje wegwerkt met haar kaartjes.
  Kan de blauwe keuken niet even “doorgeschoven”worden?
  Te gek eigenlijk, tegenwoordig worden gewoon 5 jaar oude keukens gesloopt omdat het “hun smaak niet is” in de jaren 60 was je al blij als je een granieten aanrecht met kastjes voor jezélf had en niet hoefde te delen met de andere bewoners.

  • Elektrische fietsen worden inderdaad gejat bij het leven. En de volgende dag staan ze op MP. Was bij mijn schoonzusje ook het geval.
   Ik vraag me ernstig af of Roos nog wel terug naar huis wil, na vier maanden.
   Mijn Vriendin zei al: haal gerust alle deuren eruit. Ik heb het maar niet tegen Joris gezegd. Die krijgt al een rolling bij de gedachte.
   Wij doen al 18 jaar met dezelfde keuken. Moet ik er wel bij zeggen dat mijn vader alle deuren “onder handen heeft genomen” en we ze als nieuw terug kregen.
   Dat granieten aanrecht herinner ik me nog van ons huis in Rotterdam!

 12. Doe verdorie niet zo eigenwijs en neem de elektrische fiets. Ik heb er al jaren eentje en gebruik hem, zeker in Nederland, veel. Wandelen gaat meestentijds nog prima bij mij maar met fietsen heb ik meer moeite, word snel moe en krijg last van mijn heupen bij veel tegenwind. Ik heb ook nog een andere in de schuur staan die ik ook wel gebruik in de betere dagen en niet al te veel wind. Misschien was de overstap voor mij makkelijk, mijn man had in die tijd nog een fietsenzaak en zette er iedere ochtend als ik naar mijn werk ging eentje voor mij klaar. Vooruit, fietsen, werd me dan gezegd, ze zijn ervoor. Hij had gelijk.

 13. Ik voldoe dan niet aam de voorwaarden maar heb al meerdere jaren een elektrieke….

  Nu nog meer moed zodat zij vaker de schuur uit komt….. alle goeds komt langzaam dus ik hou hoop 🙂

  Enne als jullie weer gaan trouwen dan weet ik wel een leuk plekje en een goeie fotografe 🙂

  • Mijn trouwdag was niet de mooiste dag van mijn leven, haha, dus één keer vind ik wel genoeg (-: Maar je aanbod is hartstikke lief ♥
   Wie weet scheur je volgend voorjaar op je elektrieke fiets door Groningen. Het zou zomaar kunnen…

   • tja je weet hoe ik over die dag denk …. idem

    ja joh, ik ben lief, je weet niet half hoe *grijns* en nee ik ben niet arrogant, alleen zelfbewust(er…aan het worden)

    ja wie weet…. ik laat me graag verrassen

   • Ik las pas:
    “I have not failed
    I’ve just found
    10.000 ways
    that won’t work.”
    Uitermate geschikt voor doorzetters als ons.
    Een jaar geleden durfde ik amper van mezelf te zeggen dat ik een doorzetter was (-:

   • Had t maar gevraagd….dan had ik het je wel verteld…en als dat niet voldoende was geweest was ik naar je toe gekomen om het er letterlijk in te wrijven tot je ervan gloeien zou -)

   • Als je heel vaak “Jij doet er niet toe” hebt gehoord, weet je niet beter of het is zo.
    Dank je lieverd. Daarom hou ik zoveel van je ♥

 14. Wat zou ik nog graag op de fiets willen, alleen om een eindje verder te komen dan de kilometer die ik nog lopend haal.Roos heeft het noorderlicht gezien. Prachtig toch. Ik zag hem ook maar dan op tv 🙁
  Wil je met me trouwen . Spring er bovenop en vraag het dan nog eens.Wedden dat hij gilt Jaaaaaaaaaa….ik wil.
  Vrienden met de buurman. Hij krijgt vast een natte droom zodra je aanbelt
  Dan die labels…..Kakel wat wil je nog meer.
  Lieve groet

  • Zou het een idee zijn om een dagje een elektrische fiets te huren om te kijken hoe die bevalt?
   Je kunt zelf bepalen hoeveel ondersteuning je tijdens het fietsen wilt. Wie weet vind je het heerlijk!
   Nou, ik hoef geen buurman die een natte droom van me krijgt. Ik word al niet goed bij het idee…
   Lieve groet

   • Het probleem is dat ik geen stuur kan vasthouden door de gebroken vingers aan mijn linkerhand. Ik heb er geen kracht meer in en ben blij dat ik er nog een leeg bord of beker mee vast kan houden.
    Ik heb aan beide kanten van m’n huis geen buurman en de bullebak die op de hoek is ingekropen droomt van drugs en alcohol (deels nat deels droog).
    Lieve groetjes, Ria

   • Sorry Ria, dat je hand je nog steeds zoveel parten speelt, wist ik niet.
    Ik begrijp volkomen dat fietsen niet aan de orde is. Met je dagelijkse bezigheden heb je letterlijk en figuurlijk je hand(en) aan vol.
    Jij bent ook geen zeur. Sommigen hebben bij wijze van spreken een week last van een muggenbeet en kunnen over niets anders schrijven…
    Ik vind je flink!
    Dikke kus.

 15. Ik heb een ruim 30 jaar oude Batavus waarop ik bijna dagelijks naar het station fiets, maar die 10 jaar geleden al iets te gammel was voor 2 kinderzitjes met vulling, ik heb dus ook een 10 jaar oude Batavus. Daarnaast, voor het sportieve, heb ik een Bianchi racefiets en hangt er aan de muur nog een retro Koga Myata van ruim 30 jaar geleden. Fietsen genoeg dus! De Bianchi staat wat mij betreft op de nominatie om vervangen te worden door een Cube. Nu de rest van de familie nog overtuigen!
  Lisanne kan ook naar st Petersburg, maar of ze zich al heeft opgegeven weet ik niet. Week met de bus, school regelt visum. De terugreis heeft ze inmiddels ook geregeld, met een Russische vliegtuigmaatschappij. Ik weet niet of ik daar zo blij mee ben, maar dat wordt mij ook nooit gevraagd.

  • Toe maar (-:
   Ik heb op de vliering een retro Gazelle Champion Mondial. Heb er drie jaren op gefietst maar vond het frame te slap. Ligt niet lekker in de bochten en trilt tijdens afdalingen. Heb een Colnago met Shimano dura ace van 1992. Die staat in de garage voor het grijpen. Heb ik meer dan 100.000 km op gefietst (nee, geen typefout.) Heb een nieuwe Colnago met Campagnolo record (groep waar ik trouwens spijt van heb) op zolder onder kleedje (-:
   Dat ouwe barrel is een 20 jaar oude Gazelle sportuitvoering van mijn man. Heb ook nog een boodschappenfiets die ik “kameel” noem.
   Een echte Bianchi is natuurlijk mintgroen. Is de jouwe dat ook? Cube ken ik alleen van horen zeggen. )Zie zelf een Da Rosa wel zien zitten maar die schijnt minder strak dan Colnago te zijn.) Je familie overtuigen is voor jou toch hachelijk?
   Roos gaat ook met een bus naar St. Petersburg. Ze zijn er twee dagen maar regelen een visum voor drie dagen voor als er iets tegenzit. Ook een lekkere gedachte…
   Van een Russische vliegmaatschappij zou ik ook niet blij worden. Heeft ze die vlucht zelf geregeld? Troost je: Roos’ tactiek is dat ze meedeelt waar at ze zich voor opgeeft. Ze is trouwens nog niets verloren. Dat is al een wonder op zich. En vannacht had ze voor het eerst het Noorderlicht gezien!

   • Het is een witte Bianchi met mintgroene letters. De trapas kraakt, het zadel kraakt (heb nu een ander zadel), hij schiet zo nu en dan uit de versnelling en je kan er geen 2 meter met losse handen op rijden, het evenwichtgevoel is nul! Mijn collega Harry heeft een De rosa van carbon met ultegra gekocht, ik zal die fiets binnenkort op de foto zetten! Ik ben niet zo’n fietser, een Cube met 105 is goed genoeg. Cube is een Duits fietsenmerk, net als Stevens en Red bull. Over 100.000 kilometer doe ik zelfs met de auto al zo’n 6 of 7 jaar…

   • Klinkt niet als een erg betrouwbare fiets, als-ie steeds uit z’n versnelling schiet en het evenwichtsgevoel slecht is. Kan me goed voorstellen dat je dan een nieuwe wilt.
    Ik “denk” nog in de ouderwetse Bianchi’s die een alleen maar in het mintgroen te verkrijgen waren.
    Ja, maak me blij met een da Rosa ♥
    Cube heb ik even gegoogeld. Je kan zelfs een elektrische racefiets kopen, haha.
    Een Red bull zou ik nooit willen hebben. Het imago dat erbij hoort, staat me tegen.

 16. heerlijk om lezen
  Roos neemt het er van, gelijk heeft ze
  Een waarschuwingslabel haha, bij jou: geen blauwe keuken uitbreken 🙂
  hopelijk lukt het wat met het missen van Roos
  leuke zondag Kakeltje

  • Van de week had ik eventjes een dip: vier maanden zijn toch wel lang. Maar elke dag een kaart maakt veel goed.
   En Roos stuurt veel foto’s per app naar huis. Vannacht heeft ze voor het eerst het Noorderlicht gezien. Ze was helemaal happy.

 17. Ik rijd nu een fiets zonder fietsketting maar met een autocardanas.

  Het bevalt uitstekend!
  Geen beren op de weg, of losse ketting of erger een gebroken fietsketting.

  Toch blijf ik wel gewoon zelf trappen.

  Vrolijke fietsgroet,

  • Die autocardanas ken ik. Ik heb er zelf nooit op gefietst maar het ziet er solide uit. Net zo robuust als de rupsbanden van een tank.
   Zonnige groet (waar ze dan ook mag schijnen…)

  • Ik heb even voor je gegoogeld. Bakfietsen genoeg maar een blauwe zie ik er zo een twee drie niet tussen staan.
   Persoonlijk trekt Lapland mij meer. Zo’n sleehondentocht lijkt me waanzinnig!
   Warme groet.

 18. Ik kijk nu uit naar jouw Keek op de Week ,heerlijk om te lezen steeds weer .Ik ben niet dol op fietsen tenzij ik echt een doel heb .Ik heb wel getwijfeld om een elektrische fiets te kopen ,toch maar niet zolang de benen nog willen .Leuke vragen van Roos ,trouwens die van jou aan je man ook haha .
  Liefs Elisabeth

  • Kijk je er naar uit? Wat leuk om te lezen! Van de week had vond ik het te mooi weer om te bloggen en heb wat andere dingen gedaan, maar de Keek werkt verslavend voor me.
   Last net de tip van een fietsenmaker/verkoper dat je steeds het nieuwste type elektrische fiets moet kopen omdat ze vlug evolueren. Dus zolang je er niet zeker over bent…nog even wachten.
   Geweldige laatste zin van je (-:
   Lieve groet

 19. Met glassex over scherm gewreven, totdat ik snap dat dit het baggereffect is op de foto.

  Ik heb de allergoedkoopste omafiets van die fietswinkel die failliet is gegaan met een H. (het slot was bijna duurder dan de fiets), maar ben dan ook niet een fietstochtenfietser. Meer vervoermiddel van A naar B.

  Is het Finse Vodka??

 20. Voor jou
  Als sportvrouw
  Bestaan er
  Mtb-er
  Met elektriek
  Goed voor fysiek

  Me zus heeft er ook een en kan
  Nu sneller rijden dan haar man
  Die zit nu bij haar in het wiel
  En hebben nu plezier voor (rijm zelluf maar wat)

  Echt Mirjam, er gaat een wereld voor je open.
  Beweging is namelijk zo verschrikkelijk goed voor een mens.
  Geldt ook voor Mirjams!
  En proefrijden mag je tegenwoordig overal op die fietsen.
  Dikke aanrader van de Hulk.

  Colnaco inhuilen?
  Nu trap ik tegen een zeer been maar ben wel realist, want dat wordt het niet meer, toch?

  • Colnago inruilen? NOOIT! Volgend voorjaar rijd ik er weer op.
   Elektrische mtb vind ik vals spelen.
   Weet je waarom mijn man wil dat ik een solide, degelijke fiets koop? Omdat hij me niet kan bijhouden. Heeft ie nooit gekund. Blijft tussen jou en mij, want het is nogal een dingetje van ‘m (-:
   Hulk, je gaat steeds beter dichten! Je gaat in een razend tempo (woordspeling) Lenjef achterna.
   Had ik al gezegd dat ik je lief vind? Ik vind je lief!

 21. Eigenlijk vond ik fietsen nooit leuk, hoewel ik heel vroeger toch 2 jaar op een racefiets heb getoerd. Ik ben het pas leuk gaan vinden toen ik een elektrische fiets kocht, 9 jaar geleden. Ideaal..
  Roos heeft gelijk.. nu meepakken wat ze allemaal kan zien! Heerlijk voor haar. Wat studeert ze daar eigenlijk?
  Enig die vragen, vind ik toch zoiets inventiefs, echt!
  Prijsvraag? Nou, ik ben benieuwd hoor, altijd leuk, extra interactie!
  Ik wens je een mooie zondag lieve Kakel!
  XXX

  • Het maakt toch niet uit waar je op fietst, zolang je het zelf maar naar je zin hebt. Ik wilde ook geen stempel drukken op diegene die wel elektrisch fietsen. De slager in ons dorp heeft zwaar astma en overgewicht. Sinds er elektrische fietsen zijn, pakt hij die naar zijn werk. Hij zegt:nu weet ik tenminste zeker dat ik altijd thuiskom en pak ik ‘m veel vaker. Zijn gezondheid gaat erop vooruit. Wat wil een mens nog meer?
   En jij hebt vorig jaar lekker een fietsvakantie ondernomen (-:
   Ze studeert hetzelfde als het Erasmus, altijd andere deelvakken. Haar studie – BMG – is een mondvol: beleid, management en gezondheidswetenschappen.
   We zijn benieuwd met alle verhalen waarmee ze naar huis komt.
   Lieve groet

  • Toen we eenmaal voorbij de tractor waren, zag ik dat ik de foto beter vanaf die kant had kunnen maken maar kon het niet meer opbrengen. Die lucht…echt vreselijk!

 22. Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen elektrisch fietst. Ik begin er ook niet eerder aan dan dat ik mijn been niet meer over mijn zadel kan slaan. Ik heb die uitdaging nodig om mezelf in te spannen. Heerlijk. Mooi blauw is niet lelijk. Ik vind het ook een mooie kleur.

  ot: de jacht ben ik ook op tegen. Het gaat echter om ratten jacht. Dit gebeurt veel met gif wat allerlei kwalijke gevolgen heeft voor onder andere het milieu. We kampen in Nederland op veel plakken met een rattenplaag en die ratten zijn schadelijk. Ik had dit echter al eens vermeld op mijn blog.

  • Ik rijd ook voornamelijk op herenfietsen. Dat oude barrel is een oude sportfiets van mijn man met 21 versnellingen. Bevalt me uitstekend. Ik kan alleen geen jurk aan als ik ga fietsen, maar die draag ik toch al zelden (-:
   Als ik kan bewegen, wil ik ook zelf bewegen. En niets zo fijn als tegen de wind in buffelen!

   Oké, met rattenjacht ben ik het eens. Net als met de vangst van muskusratten. Die ondermijnen dijken en weilanden. Koeien breken hun poten vanwege de diepe kuilen die ze graven. Ik dacht dat je voor je plezier op konijnen of zo ging jagen. Vandaar dat ik meteen in mijn toetsenbord hing!

 23. ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ik smelt bij de briefjes kakeltje….. wat een heerlijk meiske is het toch, en ook zo leuk dat ze veel gaat doen, daar is ze voor gemaakt, reizen en genieten en ( keihard) leren tussen door,

  jammer van die keuken, wil ik wel hebben:-)
  Dag mooi mens,
  ik hou ook van jou <3

  • Van de week had ze ook weer zo’n vraag: wat is het mooiste compliment dat je gekregen hebt? Sta ik ‘s ochtends vroeg toch even aan mijn hoofd te krabben (-:
   Van mij mag ze zich suf genieten. En wat niet weet dat niet deert. Zolang zij haar verplichte 30 punten maar haalt, vind ik het best. En die punten wil ze zelf ook halen…
   Die keuken is een juweeltje! Ik ga er nog een foto van maken. M’n Vriendin zei nog: sloop alle deuren er maar uit, hoor. Ik heb het maar niet tegen BJ gezegd. Hij krijgt een rolling bij het idee.
   Dag knapperd, toto blogs ♥

 24. Ik houd helemaal niet van fietsen. Mijn benen protesteren al bij het zien van een fietsbel.
  Je dochter gaat een spannende tijd tegemoet, fantastisch…net als die label.
  Liefs,
  Nathalie

 25. mogge Mirjam
  ja ik als fiets liefhebber geef je gelijk , ook ik nam vorig jaar weer een fiets zonder elektriek en bevalt me prima
  mooi blauw is niet lelijk , maar ja smaken verschillen
  jij en je dochter verschillen niet zoveel denk ik als je de labels ziet 🙂
  het is fijn toeven op het platte land ondanks dat het soms wat spetters geeft 🙂

  ja 6 dagen zijn zo om , zeker als het mooie dagen zijn
  nu thuis weer aan de gang , heb genoeg mooie plannetjes
  vandaag is dat wat HH
  blij dat je het eens bent met de spreuk(en)

  miezerige regen groet

  • Ha Karel! Van jou wist ik al dat je een voorstander van fietsen bent. Je heet niet voor niets “fietszwerver.”
   Weet je, eenmaal op een elektrische fiets, doe je niet zo snel meer een stap vooruit. En ik zie het nut er niet van in. Ben nog veel te fit.
   Rijdt er hier geen strontkar voor je op de Tiendweg, dan rijdt er wel eentje net het weiland in. De weg is eigenlijk altijd vies. Daarom kun je hier maar beter niet zonder spatbordje achterop rondrijden.
   Tenzij je van poetsen houdt (-:
   Zonnige groet (waar ze dan ook mag schijnen…)

   • weinig zon hier vandaag
    maar ook geen strondkarren , welke mij als ex vee verzorger niet zouden deren , heb er wat weg gebracht sinds 1966 hihi
    ja de naam fietszwerver stamt uit de tijd van mijn 1ste pc , ik geloof 1997 of zo , moest ik een Hotmail adres maken , en ja toen zwierf ik heel veel door Europa per fiets en zo is het gekomen 🙂

    fijne avond groet

 26. Wat schrijf je toch weer leuk. Het wordt tijd voor een tweede boek. Ik geniet altijd van jouw verhalen.
  Prachtige vraag van je dochter. Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord.
  Geen foto van jullie gespikkelde zelf?
  xxx

  • 😀 Een tweede boek? Ik vraag me af of daar vraag naar is. Nee, serieus.
   Jou zal ik het antwoord verklappen wat ik voor Roos als waarschuwingstekst heb bedacht: “Handle with care.”
   Dikke kus!

 27. Zolang jij je goed voelt bij/op die fiets… Intussen heb ik mijn eerste stifttand, hahaaa…
  Heel tof voor Roos !
  Buurman…, heb je wel voor heel lang… Blauwtje lopen, zeker weten ?!
  Heerlijk om te lezen weer, je log !
  Niet alleen slaappillen maken je soms ‘anders’…
  Vraag 113 -> prachtig antwoord.
  Lie(f)s.

  • Lieve Lies, het antwoord staat niet onder de vraag (-; Dat is een detail van een andere kaart. Maar lief dat je meedenkt!
   De nieuwe buren zullen heus aardig zijn. Ik ben alleen nog niet klaar voor Vriendins vertrek…
   Leuke opmerking over dat blauwtje lopen. Was ik niet opgekomen.
   Lieve groet!

   • @Nee, Mirjam, je beledigt niet. Je uitleg verklaart… ! Jij kan ook ‘nagelscherp’ zijn ! Tof, moet kunnen.
    En die waarschuwing…, ik blijf erbij, ‘omdat ik zoveel van je hou’…
    Zoete dromen,
    Lie(f)s.

   • Dank je voor je begrip. Ik type meestal wat spontaan in me opkomt (-:
    Niet iedereen kan tegen mijn mening, al bedoel ik het nooit kwaad.
    Lieve groet!

 28. Op mijn leeftijd met kunstgebit, sinds mijn zeventiende, kijk je toch wat genuanceerder naar zo’n fiets… Wellicht moeten ze voor die oudjes dan een label achter op die fiets plaatsen. Ik hoor en zie niet goed meer, maar voor de rest gaat alles prima.

  • Jeetje, dat is iets wat je op je zeventiende niet mee wil maken. In mijn jeugd heb ik met m’n ouders en broertje op de camping in Brabant gestaan. Was hartstikke gezellig maar er was één pestjong dat alles voor iedereen wilde verzieken. Eens – op een heel zonnige dag – speelde hij weer voetbal en kwam heel ongelukkig terecht: met zijn gezicht tegen de doelpaal. Al zijn tanden lagen eruit. Ik heb niemand horen lachen. Hardop dan…
   Dit bedoel ik niet vervelend naar jou toe. Jij hebt tenslotte ook een ongelukje gehad, anders “neem” je op jonge leeftijd geen kunstgebit.
   Trouwens: ben jij niet op vakantie!! Makker, je boft met het weer. Je mag net zoveel foto’s van terrasjes en biertjes op fb zetten als je zelf wil en ik zal ze stuk voor stuk liken (-:
   Heb het fijn!

 29. Kakel, je doet jezelf tekort als je blijft doormodderen op zo n gewone fiets. Vooral als je kampt met energietekorten is het een uitkomst, en daarbij het is een ondersteuning en je moet echt wel zelf fietsen. Probeer het eens uit zou ik zo zeggen. Wat een leuke vragen heeft dat kind van jou toch!

  • Ik vind het heel lief dat je zo met me meedenkt, maar het gaat echt prima. Gisteren een rondje van 30 km gefietst met Joris. Lekker op ons gemak. Sinds ik het kPNI-project volg, gaat het elke maand een stukje beter met me. Volgend jaar zit ik weer op m’n racefiets. Ze willen me al aan het hardlopen hebben, maar dat bepaal ik toevallig zelf!
   Lieve groet

 30. Goede morgen Kakel, ik heb een hekel aan fietsen, als klein kind moesten we erg vaak heel ver op oude fietsen fietsen. Dus ik wandel liever en voor verdere bestemmingen heb ik Kaatje. Maar als ik weer verplicht werd om te fietsen, dan toch die elektrische brik maar. Ik ben niet sportief vrees ik, alleen twee keer per week een uur zwemmen vind ik al goed genoeg, in dat uur leg ik wel meer dan een kilometer af. En wandelen vind ik leuk maar niet echt een sport, ik sta te vaak stil als ik wat moois zie of een foto maak.
  Wat dat verkeersbord betreft, als het een waarschuwingsbord voor mij moest zijn, dan werd het : ‘Pas op ontploffingsgevaar’ nu ben ik gelukkig niet meer zo driftig al vroeger, maar ja het blijft er wel ergens in zitten.

  • Zo leuk, al die verschillende reacties.
   Niet zo bescheiden, Haba, ik vind je hartstikke sportief met je twee keer zwemmen in de week. Je doet vrijwilligerswerk in het asiel, je past op je kleindochter…Je staat midden in het leven! Of je dan wel of niet fietst, is totaal onbelangrijk. En je kent het gezegde: de één traag, de ander graag.
   Wandelen is voor mij juist te vermoeiend. Vroeger deed ik het graag. Stevig doorstappen met oog voor je omgeving (-: Dus ook stoppen voor foto’s. Deed ik vroeger nooit. Ik zat altijd op m’n racefiets maar tijd voor fotografie had ik niet. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren…
   Je tekst voor het waarschuwingsborg vind ik briljant. Voor mezelf heb ik ook een leuke: “Houd afstand!” Niet verder vertellen…
   Lieve groet

 31. ja, fietsen is plezant , en ik moet zeker geen electrische , net zoals u, dan moet ik niet meer kunnen. Ik fiets veel en graag
  En Roos heeft wel een goeie vraag, daar ga ik eens over denken
  Eén @->- voor jou

   • als ik bergop rijd en daar steekt me zo’n electrische fiets voorbij, dan kijken die zo van….., daar krijg ik het van, laatst dacht ik nog, wat zou ik roepen 😉
    Eén @->- voor jou

   • Een elektrische fiets is zoiets als een versimpelde brommer. Bovendien: als de accu van de fiets leeg is, is de fiets totaal nutteloos. Daar hebben wij geen last van (-:
    Lieve groet ♥

 32. Och wat een narigheid met fietsen. Haha, wat zullen jullie geroken hebben zeg.Fietstocht met een luchtje dus.
  Die Roos is een wereldreiziger aan het worden. Leuk. Ik wil geen moose,hebben we hier ook en zijn gevaarlijk.
  Maar goed ik wacht eerst maar op de prijsvraag.
  Welterusten!! En een groet aan Roos en je hubbie.Ook voor jou dus he!!
  Groet! Wilma

  • Echt, we stonken een uur in de wind. Niet normaal! Ik heb onze kleren eerst een nacht in een emmer met sop gezet.
   Als het goed is, gaat Roos wel naar een rnedierboerderij in Lapland. Het heet natuurlijk anders, maar daar komt het wel op neer.
   Gezellig dat je weer bent langs geweest!
   Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *