Schillies

Keek op de Week (11)

Hoezee! Joris doet achternaam – Goedbloed – eer aan.
Reed naar fietsenmaker op oude barrel en vroeg wat schade was om ‘m op te knappen. Man kwam opgetogen thuis. ‘Rijklaar voor 125 euro!’
Waarmee nut van assertiviteit bewezen is. Schrijf Barrel voortaan met hoofdletter.

‘Groente en fruit is duur,’ klaagt Roos. ‘Courgette kost drie euro en ijsbergsla 3,50. Doe boodschappen in goedkoopste supermarkt van stad. Verkopen daar alles: tuinplanten, meubelen, kleding… Ze hebben 35 kassa’s!’
Ga Kind pakket met lekkers sturen onder motto: help Roos de winter door.
Envelop met speculaaskruiden om kruidnoten te bakken is verstuurd. Sterker nog: nootjes zijn gebakken en al op!

Geniet me bijkans bewusteloos op Barrel. Zelfs bij 30 graden.
Kwam boer tegen die koeien in trailer achter tractor laadde.
‘Wat gaat u met die koeien doen?’ vroeg ik brutaal doch op vriendelijk toon.
Hij droeg onderhemd, korte broek en werklaarzen. Zweet gutste van z’n lijf.
‘Naar wei met meer schaduw brengen,’ antwoordde hij vermoeid, terwijl hij met onderarm zweet van voorhoofd veegde. Stapte daarna in glazen cabine van tractor. Had te doen met boer.

Fietste met Man langs Lek. Stond hek met bord: verboden toegang. Joris wilde omkeren.
‘Kom op,’ zei ik. Voelde me net Eva. Stonden allemaal brandweer- en politiewagens langs dijk. ‘Kijk, daar hangt iemand in elektriciteitsmast,’ wees Man.
‘En daar twee opblaaslijken in de rivier!’ riep ik enthousiast. ‘Er is vast een oefening.’
Brandweeragent hield ons tegen. ‘U mag niet verder. Het is afgezet vanwege wedstrijd.’
‘Ik kan wel lezen,’ zei ik schuldbewust, ‘maar dacht: ik probeer het gewoon.’
Brandwacht keek meelijwekkend naar Man.

Vriendin heeft schillies. Twee roodwangschildpadden. Ze leven 18 jaar lang en gelukkig in vijver maar nieuwe bewoners gaan vijver dempen. Ik wist opvangadres bij particulier, speelde tussenpersoon, en mochten schillies brengen.
Hebben daar waanzinnige tuin waar ik – als ik over dijk scheur – altijd naar móet kijken: mega-vijver, smalle paadjes, doorkijkjes, hoogteverschillen en…badkuip.
Vijf schildpadden lagen te zonnen op boomstronk maar plonsden water in zodra ze mij zagen.
Liep trapje af, zette grootste schildpad op onderste tree (nog zwaar zo’n beest) en zei: ‘Dag Schillie,’ en weg zwom-ie. Tweede ging net zo. Krijgen het goed daar.

 

93 thoughts on “Schillies

 1. Wat lekker dat je weer op je eigen stalen rosje rond kan scheuren. Dat heeft Joris even fijn geregeld voor je.
  Nog maar drie maanden voor Roos weer terug komt, dat schiet lekker op. Wat een prijzen daar zeg, Pfff.
  Waarom ga je eigenlijk niet gezellig mee met Joris naar Zweden? Is het te veel voor je:(?
  Dikke kus!

 2. ja vies hé , echt bah
  en zeker omdat ik het zeg 🙂
  ik heb dan wel geen vlechten , maar zou een broer van Pippi kunnen zijn hihi
  ja de wijkjes zitten er op , morgen ritje dierenasiel met oud papier en de grote tassen kunnen weer van de fiets , en ben ik weer voor mezelf bezig 🙂
  fijne avond en een gezonde nachtrust groet

 3. Ha Kakel,
  Wat een goed idee met zo,n badkuip achter tuin
  met kunst in bad, weer eens iets anders.
  Mooi jou in zet voor de schillies.
  zo kunnen ze hun rustig leventje verder leven.
  Hap klare brokken over te sturen
  Roos zal wel uitkijken naar de post.
  liefs groetjes
  Christiene

  • En die schildpadden worden nog oud! Anders hadden ze naar een opvangadres in Alphen aan de Rijn gegaan, maar daar hebben ze minimale bewegingsvrijheid. En als je ze brengt moet je 50 euro per stuk betalen.Dat geldt heeft ze nu aan de Schillie-meneer betaald.
   Lieve groet

  • Er zal ongetwijfeld een Mac zitten maar de kans dat Rosa daar naartoe zal gaan, lijkt me klein. Ze vindt de patat daar niet lekker. En ze verkopen geen frikandellen (-:

 4. Wat zalig schrijfje weer. En hoezo zou jij rechtsomkeer bij een bordje moeten maken… zo’n curieuzeneus… lol ☺ Fijn dat de schildpadden een nieuwe thuis vonden, de koeien een andere weide kregen, Roos wat lekkers van thuis toegestuurd kreeg – wat moet een moeder anders – en … hoera! Omdat de kalender weer minder dagen telt. Take care!

  • Dank, Anna! Ik kreeg een anoniem mailtje van iemand die me een bozig vroeg waarom ik niet gewoon deed wat er op het bordje stond! Echt een hokjesmens (-:
   Die boer was een topper en dat heb ik ‘m ook gezegd.
   Lieve groet

 5. Hoi Mirjam
  Ik moest alweer bijlezen bij je 😉
  Ben nog een week naar fryslan geweest met 2 nichten en 2 schoonzussen.
  Meidenweek, erg gezellig.
  Het bloggen wil nog niet erg lukken, vreemd soort tegenzin heb ik.
  Dus eerst alleen maar lezen bij mijn vriendinnetjes 😉
  Ik heb 2 fietsen, een elektrieke en een “gewone”.
  Die elektrieke is toch wel erg fijn hoor Mirjam, ik heb nog niet eens een kunstgebit haha
  Je hebt je goeie daad weer verricht met het zoeken naar een nieuw onderkomen voor de schillies.

  • Als je geen zin hebt om te bloggen, doe je het toch niet? Wanneer je weer inspiratie krijgt, pak je gewoon de draad weer op.
   Mocht je na de blogrondje nog steeds geen inspiratie hebben, dan blaas ik wel wat naar je toe.
   Heerlijk, een weekje Fryslan met meiden (-: (-: Je zal wel veel gelachen hebben!
   Lieve groet

 6. Ik heb wel eens gelezen dat er geen schildpadden in ons land geboren worden. Maar daar staat dan tegenover dat ze tig jaar oud worden. Ik denk dat ik me rot ging vervelen steeds op de zelfde plek.

  • Wat zou je denken van een goudvis die alleen maar rondjes in een kom kan zwemmen? Die hebben het nog rotter getroffen.
   Eieren komen alleen uit als ze langere tijd op of in een heel warm plekje liggen. Kansloos in ons land.

 7. Zou graag eens met je meefietsen maar denk dat jou Barrel en mijn Barrel elkaar niet bij gaan houden. Mooi zo’n boer, stond vorige week bij familie koeien foto’s te maken toen Boer kijkje kwam nemen. Of ik ook foto’s van hem wilde, zei dat ik de stier knapper vond. Hij lachen, maar ik meende het!

  • Oh, dan passen we ons toch gewoon aan (-: Het is hier goed toeven in de Krimpenerwaard. Maar waar jij fietst is het ook prachtig!
   Ik heb zitten gieren om je verhaal over de boer en de stier die je knapper vindt. LOL.
   Lieve groet

 8. Veel schildpadden leven in Nederlandse wateren.
  Nu mogen ze niet meer verkocht worden.

  Langzaam zullen ze dus weer uitsterven.
  De temperatuur is hier te koud om de eieren te laten uitkomen.

  Nog 96 dagen ….

  Vriendelijke groet,

 9. IJsbergsla € 3,50

  overal bouwen we een Klaagmuur tussen ons en de natuur
  de prijzen van groente en fruit
  swingen de pan uit
  voor steeds meer mensen is gezonde voeding veel te duur

  Je draagt het hart voor dieren op de juiste plaats, Mirjam.
  Lenjef

  • Gezond eten is alleen maar te betalen voor mensen die een goede baan hebben. Voor een minimuminkomen is groente/fruit te duur. Is toch triest?
   Iemand moet het voor de dieren opnemen, hè?
   Bedankt weer voor je dichterlijke reactie ♥

 10. Over fietsen gesproken, dat is een mooie deal.
  Verre landen andere gewoonten, dan maar per post.
  Hoe noordelijker hoe kostbaarder verse producten zijn.
  Wel een goede boer die voor zijn beestjes zorgt.
  96 dagen…. Roos thuis? Hans

  • Het filmpje is uit de zelfde tijd als de opnamen en was inderdaad heel gewaagd.
   Het is een vrij onbekende groep gebleven, meer bekend geworden door de Guys ‘n’ Dolls.
   Dat is leuk, zal het doorgeven aan hem, een vakman is hij aan het worden. Hans

   • Ik heb Matthijs ook de complimenten gegeven. Die komen hem toe!
    Vanavond kom ik mijn verzoekje voor je nieuwe show doorgeven.
    Tot dan!

 11. Wat een landelijke wedstrijd ter gelegenheid van 75 jarig bestaan brandweer onze kern. Heerlijk hoor om te fietsen met dat weer he…. Heb je die roodwang al eens zien zitten als je bij het bruggetje naar de surfplas fietst. Zit er al een paar jaren. In de haven van IHC zaten er ook een paar die overleefden het gewoon wel. Maar goed is het natuurlijk niet om ze te dumpen.

  • Ik hoop nog iets in de krant te lezen over de brandweerwedstrijd. Lijkt me wel leuk. Het was een behoorlijke happening!
   Bij het bruggetje zit een geelwangschildpad. Of ik moet kleurendoof zijn (-: Het kan ook best zijn dat we allebei een ander bruggetje bedoelen.
   Meestal zit de schildpad op een paaltje midden op het water. In de Vlist – vooral bij Schoonhoven – zwemmen er veel rond. Allemaal afgedankte dieren. Ik zou er niet van kunnen slapen…
   Is typen nog een beetje te doen voor je?
   Lieve groet

   • Je had helemaal gelijk hoor. Ik heb even de foto opgezocht die ik van hem maakte. Inderdaad altijd op die tak zag ik hem bij het bruggetje zitten. Ik ging er gewoon van uit dat het allemaal roodwangschildpadden waren omdat wij die destijds heel kort in de winkel ook verkocht hebben. Tot we zagen hoe slecht en in welke kleine bakjes mensen die beestjes hielden toen zijn we er al snel mee gestopt. Typen gaat wel goed. De dokter zei dat ik mijn vingers in beweging moest houden dus haha goeie oefening typen. Gelukkig wel…..

   • Met ingang van 1 juli dit jaar mogen er geen (roodwang)schildpadden meer geimporteerd en verhandeld worden. Is ook wel terecht. Die beesten schijnen best hard te groeien. En ze schijnen zoveel te poepen (-:
    Mijn complimenten dat jullie toentertijd zelf met de verkoop gestopt zijn!
    Als je je vingers in beweging moet houden, is typen een heel goede oefening (-:
    Lieve groet

 12. Gelukkig kun jij weer lekker rondrijden op je Barrel !! En jeetje wat is het daar duur ,kan me voorstellen dat Roos niet blij is met die prijzen .Geweldig die boer die zo goed voor de dieren zorgt .En jij eigenwijs ? ik kan het me niet voorstellen haha . Hoe bedenk je het ,schillies ,gelukkig hebben ze dankzij jou een nieuw e plek .Het was weer gezellig lezen bij je .
  Liefs Elisabeth

  • Roos klaagt wel maar de oplossing is simpel. In Finland is de hoofdmaaltijd de lunch (om 11 uur…) en die is behoorlijk uitgebreid. En die kan ze elke middag op de universiteit eten voor slechts 2 euro (-: Daar valt niet tegenop te koken!
   Lieve groet.

 13. Dagen vliegen hé,
  m’n lieve kakeltje,
  zou j e niet eens naar Roos willen zomaar een weekje,
  kom ik op rosa en saar passen,
  geen punt,

  wat een schattige boer, ik zou ‘m mijn zakdoek lenen om zijn hoofd af te vegen… voor hem wel 🙂

  morgen nog maar 94 🙂 wat gaat het HARD hé 🙂

  dikke knuffel,
  xxx

  96 dagen…..

  • 😀 Ik zie het je nog doen ook: die boer zijn hoofd afvegen met je zakdoek. Gek mensch ♥
   Van zulke koeienfluisteraars word ik wel blij, Dien.
   Mijn man gaat een paar dagen naar haar toe. Roos heeft al een planning gemaakt wat ze hem wil laten zien.
   Ze zit daar goed, hoor. Die drie maanden zijn zó om…
   Dikke knuffel terug en een bloemetje @->-

 14. Vergeet ik de schillies helemaal, fijn dat ze een riant verblijf krijgen met meerder vriendjes. Wat de kikkers en salamanders betreft, kun je daar geen groepje lagere school kindjes voor charteren met schepnetjes om de diertjes te redden van de ondergang en ze naar een nabijgelegen sloot verhuizen? Of is de vijver te diep en te gevaarlijk? Het zou een mooi natuurbehoudproject kunnen zijn van hun juf of meester.

  • Ik heb overlegd met mijn Vriendin want het bevalt ons geen van tweeën dat die dieren straks geen kant op kunnen. Morgen ga ik de nieuwe eigenaar van de schillies bellen en vragen of hij de salamanders wil hebben. De kikkers kunnen gewoon de sloot in. De salamanders zie je alleen als de zon schijnt. Dan warmen ze zich op in het oppervlaktewater, dicht bij stenen.
   De vijver is behoorlijk diep dus ik denk dat een juf of meester geen risico wil lopen. Maar lief dat je hebt meegedacht! Daar zou ik zelf niet opgekomen zijn.

 15. Goede middag Kakel, ik kom net terug van een wandeling hier in de buurt, het is er heerlijk weer voor.
  Fijn dat je barrel weer is opgeknapt en je er niet al te veel voor moest betalen.
  Wat die boer betreft, een man met liefde voor zijn beesten, lekker wat schaduw of een waterplas in de buurt, dan kunnen ze ook wat koel blijven in de warmte.
  En die oefening, waarom mocht je daar nu niet even bij kijken, tsssss een beetje flauw .
  Je dochter zal zeker een aantal voedselpaketten waarderen denk ik, tja hier is het natuurlijk een land met veel fruit en groenteteelt dus wat goedkoper dan daar waar alles al duurder is en ze misschien veel in moeten voeren.
  Lekker al onder de honderd dagen voor je haar weer in je armen kunt sluiten.
  Fijne dag nog al is die wel een eindje voorbij, de namiddag en avond kun je ook genieten natuurlijk 🙂

  • De boer heb ik mijn complimenten gegeven. Hij deed zo zijn best!
   Ik vond het ook heel flauw dat we niet mochten kijken. Maar ze hadden de volledige breedte van de dijk in gebruik. Precies ook een mooi punt in de Lek. Dus ik snapte het wel. Maar niet geschoten is altijd mis (-:
   Dank voor je gezellige klets-reactie!
   Lieve groet

 16. heel zorgzame boer!
  eigenwijs zijn is vermoeiend 🙂
  t zal lastig worden voor Roos als het zo duur is maar mama is reddende engel zoals steeds
  ooooh whaw al minder dan 100 dagen!

  • Meegaand zijn is anders ook vermoeiend. Voor de binnenkant van mijn hoofd (-:
   Ik vind het wel een heel leuke opmerking van je. Via de mail kreeg ik twee reacties. Eentje van iemand die het logisch vond dat je niet meteen rechtsomkeert maakt als je zo’n bordje ziet. Een trouwe lezer, trouwens.
   De andere was anoniem en die stuurde een reprimande dat ik me beter moest gaan gedragen. Haha, alleen al het idee LOL.

 17. Geweldig die boer, niet hard voor z’n beesten maar hart voor z’n beesten.
  Komt wel goed met Roos, ze is terug vóór het echt winter is want al een kwart om. Winter beging in Nederland tegenwoordig pas in maart/april.

  • Die boer heb ik ook mijn complimenten gegeven. Zó ben ik dan ook wel weer (-: Hij werkte zich letterlijk in het zweet voor zijn dieren.
   In Finland is het één week herfst en daarna meteen winter. Maar Roos redt zich ook wel zonder overlevingspakket. En ze doet allemaal leuke dingen. Ik vraag me af of ze nog studeert…
   Lieve groet

   • Oh Mirjam, wat fijn. Kalm aan hè, overdrijf het niet. Langzaam opbouwen is mijn ervaring. Alhoewel….in mijn enthousiasme ga ik vaak over een grens moet ik bekennen. Nou ja, jammer dan, denk ik. Ik heb in ieder geval wel genoten.

   • Ik overdrijf niet, daarom rijd ik nog steeds op m’n Barrel en niet op m’n racefiets (-: Enthousiasme is moeilijk te temmen, maar het is heerlijk om weer energie levenslust te hebben.
    Lieve groet.

 18. Goede zondagmorgen Kakeltje. Weerom een heerlijke Keek op de week waarin heel wat te lezen viel, jij weet toch over alles iets te schrijven hé.
  Goh, jammer dat het daar zo duur is, je dochter zal beslist door de winter heen moeten geholpen worden door jullie, anders verhongert ze nog hihi.
  En wat is die boer lief al doet hij het ook uit eigenbelang, met die hitte zouden de koeien wel eens kunnen bezwijken…
  Slim van je: ik kan wel lezen maar probeer het toch maar eens *wink, big smile*.
  Proficiat voor Joris, hij heeft het toch maar voor elkaar gekregen voor een prikje de fiets te laten herstellen!

  • Precies! Helemaal uit zichzelf heeft hij de fiets gebracht en ook weer gehaald. Ik heb zijn inzet langdurig geprezen, haha!
   Bedankt voor je gezellige kletsmail.
   Lieve groet

   • Goede morgen Kakeltje. Bedankt voor je reactie op de Bij-tank-dag want ik weet dat het onderwerp je niet aanspreekt. Maar dat deed het precies deze keer wel en hoe zou het anders kunnen? Het lot van deze deserteurs was verschrikkelijk!

  • Het grappige is dat ik twee e-mails over dit blog kreeg.
   Eentje van een trouwe lezer(es) die vond dat ik gelijk had door gewoon te fietsen en maar te zien waar ik uitkwam.
   De andere was anoniem en die stuurde me een reprimande dat ik me beter moest gedragen. Haha, het idee!

 19. Owh…. schillies… mijn lievelingsdieren. Ik heb er nog maar twee, maar ik heb er weleens meer dan 125 gehad. En gewoon weer verkocht. He.. en een oud Barrel rijdt prima.. Ik heb die van mij ookal een jaar of 20. De fietsenmaker zegt.. alles is al een keer vervangen.. Zeg ik, mooi, dan is alles nieuw, hoef ik ook geen nieuwe fiets te kopen.

  Love As Always
  Di Mario

  • Sinds 1 juli is de wet veranderd en mogen ze niet meer verhandeld worden. Daarom waren we een beetje huiverig of de “opvang” ze wilde hebben. Uiteraard had mijn vriendin wel bewijs dat de dieren al heel lang in hun vijver wonen. Zij heeft ze 18 jaar gehad en heeft ze weer van een tante gehad omdat de schillies te groot waren geworden. Wat leuk dat het jouw favoriete dieren zijn! Omdat mijn vriendin al zeker drie jaar nauwelijks meer naast ons woonde, heb ik voor haar post en de schillies gezorgd. Af en toe gaf ik ze slakken te eten. Die vraten ze toch het liefst (-:
   Jeetje, meer dan 125…Wat zul je daar een werk aan gehad hebben.
   Heel ad ren geantwoord tegen de fietsenmaker. Mijn Barrel is ook 20 jaar oud. “Mankeert niets aan die fiets” zei de fietsenmaker toen hij ‘m gerepareerd had (-:
   Lieve groet

 20. Wat fijn voor die koeien dat ze een meedenkende boer hebben die goed voor ze zorgt.
  Tja, in de landen in het hoge noorden liggen de lonen hoger en zo dus daar zijn de prijzen ook gelijk naar.
  Maar met een voedselpakket zal dochter het wel redden denk ik 🙂

  • Die boer heb ik een paar veren in zijn kont gestoken, dat verdiende hij. Werkte zich letterlijk in het zweet voor zijn dieren.
   Roos kan tussen de middag warm eten op de uni. Kost haar maar 2,50 euro per keer. Hoeft ze ‘s’avonds ook niet warm te koken. Is ze natuurlijk weer eigenwijs en wil ze toch ‘s middags brood en ‘s avonds warm eten. Ik weet niet van wie ze dat heeft. Ik denk van haar vader (-:

 21. ja, een boer, ze doen echt veel voor hun dieren….
  eigenlijk is het onderbetaald en ondergewaardeerd….
  Schildpadden worden oud en naargelang hun waterbak groot, dus het zullen wel joekels zijn.
  ێn @->- voor jou

  • Het zijn flinke dieren en ze wogen nog behoorlijk wat ook. En je moet oppassen dat er geen vinger in de buurt van die bek komt, want ze bijten erin en laten niet meer los.
   Een ♥ voor jou!

   • mijn zus laat haar schildpad soms los rondlopen, en die zei dat ook al, die tandjes zijn vlijmscherp zegt ze
    ێn @->- voor jou

   • Wel leuk dat-ie af en toe even mag rondscharrelen.
    Vroeger als kind – ik zal een jaar of zes geweest zijn – hadden wij een landschildpad. Mijn ouders dachten dat dat beest in winterslaap ging en hebben ‘m in de kelder gezet. Bleek ie in het voorjaar van de honger gestorven te zijn. Ik ben er niet trots op al kon ik er zelf weinig aan doen. Kijk eens, voor jou: @->-

 22. ha die Mirjam
  wat een mooie week
  dochter gaf je weer een mooie reden om haar wat te verwennen 🙂
  de boer hij boerde voort
  de brandweer deed zijn best , maar weet ook niet alles
  door 2 lieve beestjes naar hun nieuwe huisje te brengen , zag je een mooie tuin
  en binnenkort ga je fijn kasten uitmesten en dingen die je al tig jaren bewaart eindelijk weg doen 🙂
  en je genoot de mooie pps
  morgen maar een rustige zonnige zondag

  slaap wel groet

  • Ik ga echt kasten uitmesten, doch begin op de vliering. Kleding die ik vijf jaar of langer niet heb gedragen verdwijnen in de zak van Max.
   Al dat gebewaar (-:
   Vandaag hoop ik op een zonnige dag.
   Warme groet

   • ja dat doe je goed Mirjam
    zo doe ik nu ook veel weg , waar van we altijd zeiden ” je weet maar nooit ” en na tig jaren ligt het er nog 🙂
    ik had gister niet veel zon , maar toch een zonnige dag , tijdens een mooie wandeling
    geniet de dag
    lieve groet , Karel

 23. Weer fijn genoten bij jou keek op de week 🙂 Mijn barrel mis ik niet het barrelen wel. Arme koeien , ze zullen verbaasd zijn geweest om het medelijden van de boer.
  De brandweerman zag jullie vast aan voor ramptoeristen
  Zo fijn dat je voor de schilies zo’n goed plekje vond, hier worden ze gewoon in het meer gedumpt met alle gevolgen van dien.
  Lief groetje, Ria

  • Het was een wedstrijd tussen verschillende brandweerkorpsen. Het zag zwart van omwonenden op de dijk. Logisch dat we er niet tussendoor konden. Ik was natuurlijk weer eigenwijs.
   De koeien hadden het moeilijk omdat het slootwater daar te laag stond. Dus ze hadden en geen schaduw en nauwelijks te drinken. Een mooie actie van de boer!
   Hij mopperde dat het buitenzwembad al dicht was. Dat grenst pal achter zijn land. Ik denk dat hij er met kleding en al anders zo in was gesprongen, haha.
   Lieve groet

 24. wat ben je weer goed!! Roos kan dankbaar zijn!
  Wat knullig vna die brandweerman zeg, had beter kunnen zeggen: flinke vrouw zeg.. Oh nee, verboden toegang. Ik bedoel: regels zijn er om overtreden te worden … mss kon je wel helpen?!
  Blij voor de schiilies. Good job. Kijk, als de mensen dat nou eens zagen..,
  Groet, Wilma

   • Serieus, bestaan er tractoren met airco in de cabine?
    Daar zag deze niet naar uit. De raampjes waren aan beide kanten omhoog geklapt. En het was buiten 32 graden.
    Zonnige groet!

  • In de vijver wonen ook nog salamanders en kikkers. Mijn vriendin heeft gewoon geen tijd om alles te regelen (haar man is in januari overleden.)
   En ik heb voor haar post en schillies gezorgd als zij niet thuis was en dat was ze de laatste jaren zelden. Vind het naar als dieren slecht terecht komen.
   Brandweeragent was vriendelijk, hoor.
   Lieve groet
   PS: ik kan maar geen ansichtkaart van een geit vinden. Heb je nog andere wensen?

 25. Voor €125 rijklaar…, je kan niet sukkelen.
  Courgette en sla kweek ik in potten. Heb een klein terrastuintje, vol potten met eetbaars. Maakt een verschil in groenten/fruit aankoop. ‘k Help wel eens bij een bio-tuinier en dan krijg ik een deel, zoals de Purple Queen.
  Roestig zomerhuisje stond (helaas !) ook niet bij mij.
  Hoedje af voor die boer !
  Prachtige nieuwe thuis voor schildpadden !
  Lie(f)s.

  • Mijn man dacht echt dat het opknappen van de fiets 300 euro ging kosten. “Voor dat geld heb je een nieuw,” zei hij.
   Jammer van dat zomerhuisje. Ik ken geen jaloezie maar even voelde ik een zweempje (-:
   Ja, vond het heel dapper van de boer. Hij had er al 12 verkast. Steeds per 2. En het wat heet!
   Lieve groet

  • Ik vond die boer zo lief. Hij had al 12 koeien verkast. Steeds per 2 in de aanhanger.
   Als mijn vriendin niet thuis was (wat ze de laatste 2 jaar zelden was) zorgde ik voor de post en de schillies. Het is je plicht om ze ergens fatsoenlijk onder te brengen!
   En mij geeft het rust dat ze het goed hebben (-:
   Dikke kus ♥

   • Absoluut…. een paar weken terug op dinsdagmiddag, terwijl ik met Anita en de honden in Amen liep… zagen we ook zo’n boer, exact dezelfde omstandigheden maar op een andere plaats in ons kikkerlandje.

    Daaaaar ben ik ht natuurlijk ook helemaal mee eens.

    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *