Twintig miljoen!

Deze foto is van Dien

‘Sommige Finland-vragen heb je niet beantwoord,’ zegt Roos tijdens een lunch op een zonovergoten terras. ‘Bijvoorbeeld: als ik vijf namen zou hebben, hoe luiden dan de laatste drie?’
‘Eh…Lilly Aurora Isabel,’ verzin ik ter plekke.
Kind knikt tevree. ‘Waar word je blij van?’
‘Ik ben blij als jij blij bent. Een niet-opkruipende onderbroek is fijn. Een veld klaprozen. Stoplichten die op groen staan. Op houten klompen in de tuin  werken klossen…’
‘Laat maar,’ zegt Kind. ‘Het was de bedoeling dat je dingen opnoemt die je kunt kopen. De vraag is eigenlijk: wat zou je doen met twintig miljoen?’
‘Ik weet het! Ga ik de vulpen kopen!’
Roos rolt met haar ogen over zoveel domheid. ‘Die kost maar 1350 euro, mam.’
‘Oké dan. Een huis met luiken’ zeg ik. ‘Een aparte kamer voor mijn boeken. Een rustig schrijfplekje. En een Vlaamse reus in huis die ik Pim of Puck noem.’ Dit gezegd hebbende neem ik een hap bruinbrood met kroket.

‘Ik wil een zwembad en een sauna!’ roept Roos met stuiterende geestdrift.
‘Ik gruwel van sauna’s,’ zeg ik met afgrijzen.
‘Blijf jij buiten,’ zegt ze luchtig. ‘Wat wil je nog meer?’
‘Een tuin waarover is nagedacht. Met een tuinman; ik ken een heel leuke. Verder ganzen, kippen, en  een bruine vriendin voor Rosa. Eentje uit het asiel,’ som ik op. Gul zeg ik: Jij krijgt een auto van me.’
Roos grinnikt terwijl ze een paar frietjes naar binnen werkt. ‘Zal ik een klein of een stoer model nemen?’
’Allebei. Wel een milieuvriendelijk soort.’
‘Wat voor auto neem jij?’ informeert ze.
‘Ik rijd m’n blauwe doos op. Ze heeft me nog nooit in de steek gelaten en kan nog makkelijk tien jaar mee.’

Ineens slaat Kind met haar hand op tafel. ‘Ik wil een paard!’
‘Ja, een paard. Gaan we samen rijden.’
‘Nemen we wel een stalknecht, hoor.’ Roos ziet zichzelf duidelijk geen stallen uitmesten.
‘Weet je wat ik écht graag wil hebben?’ roep ik. ‘Een toffe boomhut!’ Waarna ik er enigszins beschaamd aan toevoeg: ‘Ik lijk wel gek me zo mee te laten slepen door een geldprijs.’
‘Waarom?’ zegt Roos, ‘Je zit al heel de tijd te lachen.’

Omdat ik anderen ook graag zie lachen, ga ik (zogenaamd, red.) geld uitdelen aan m’n bloglezers met een maximum van 10.000 euro per persoon.
Roep maar wat jullie ermee gaan doen!

106 thoughts on “Twintig miljoen!

 1. Mijn man de auto van zijn dromen
  Mijn jeugd een eigen plek
  jeweetwelwie en wie de camper van hun dromen
  jekenthaarniet en wie een huisje op Kreta
  en bovenal jekenthaarmaaraltegoed de pen van haar dromen

  8 mensen gelukkig maken…. zie je al voor je hoe ik zal stralen van plezier?

  • Ja, ik zie het voor me!
   Ook omdat ik weet wat jij wilt: een opvanghuis voor dieren. En dat gaat er ook komen. Daar word ik dan weer blij van.
   Nu nog alleen dat bedrag winnen…

 2. Volgend jaar gaan ze mijn flat renoveren ………. ik zou dat geld opzij zetten, en als mijn huisje straks gerenoveerd is, mooie nieuwe meubeltjes gaan kopen.

 3. ha die Mirjam
  ik heb heel veel geduld en hou van de stilte
  maar zo zij dat doen , nee dat zal me niet lukken 🙂
  ik ben blij dat de muziek mooie herinneringen bracht
  bracht mij de glimlach 🙂

  slaap wel groet

 4. Goede middag Kakeltje en voor morgen een even goed weekend gewenst.
  Ik heb weer met stijgend genot je log gelezen, jij kent wat van schrijven hé en weet de lezer tot het laatste ogenblik te boeien…
  OT: leuk dat jij op een fietstocht dat monument bezocht, het is ook indrukwekkend hé, geen wonder dat je het nog herinnert…

 5. Met €10.000 betaal ik mijn studie schuld en lening af. Dan kunnen we daarna weer gewoon verder met ons leven en hoeven we daar niet meer aan te denken.

  Met 20 miljoen stop ik met solliciteren en ga ik samen met mijn vriend een zorgboerderij opzetten. Er blijft ook vast wel wat budget over om te trouwen en een leuke vakantie te boeken.
  Met zoveel geld wil ik ook verschillende lokale bedrijven en verenigingen steunen, gedeelde vreugde is dubbele vreugde toch?

  • Ha Renee! Studieschuld aflossen is een goed idee; een zorgboederij beginnen nog mooier. En die bruiloft gun ik je uiteraard ook.
   Mocht ik rijk worden, zal ik aan je denken. Erewoord.

 6. ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhm blij te zeggen dat voor dat geld wel een boomhutje gemaakt kan worden ergens hé kakelino 🙂 lijkt me geweldig….. ik help zelf mee met bouwen dat maakt veel goed:-) jawel hé, voor je flauwe grapjes gaat maken …. ik ken je… ik zal het zagen aan een ander overlaten 🙂

  * proest*
  xxx

  • Nee, nee, nee, deze keer géén flauwe grapjes over zagen. Niet op het internet enniewee (-: Dan gooi ik het nog liever in de openbaarheid op mijn blog. Istieleuk of istienietleuk?
   Laten we mijn vader vragen. Die kan recht zagen in hout met zijn ogen dicht.
   Ik had je mooi te pakken op WhatsApp hè?
   Kus ♥

 7. Goede middag Kakel. Twintig miljoen ik hoop dat ik nooit zo’n onwijs groot bedrag zal winnen. Ik zou er van in gewetensnood raken. Aan de ene kant zou ik alles weg willen geven aan mensen die het echt nodig hebben (niet aan een goede doelen stichting maar zelf uitdelen) Aan de andere kant ben ik misschien best egoïstisch genoeg om een groot deel zelf te willen houden. Bij een kleiner bedrag komen mijn kinderen en kleinkinderen als eerste aan de beurt.
  Ik hoef niet te zwemmen in het geld, al is pootje baden natuurlijk wel eens lekker.
  Blij word ik van mijn kinderen en kleinkinderen als die gelukkig zijn en blij, dan ben ik het ook. Blij word ik ook van een stille zondagochtend vroeg ’s zomers in de tuin, als de vogels zingen een kopje koffie in mijn handen en met mijn ogen dicht naar de verdere stilte luisteren. Blij wordt ik als ik in de zee drijf en nergens anders aan hoef te denken. Eigenlijk ben ik best blij over het algemeen trouwens.
  Nu ben ik heel even niet erg blij, ik moet zo meteen naar de tandarts en al ga ik braaf ieder half jaar, ik ben nog steeds bang van die man (nou ja meer van zijn beroep, want zelf is het een beste kerel)

  • Hej hej Haba. Als je een groot bedrag in de Staats wint, krijg je er gratis psychologische hulp bij. En een heleboel vrienden (-:
   Wanneer het een groot bedrag is, deel je het in tweeën: een helft voor jou, de ander voor goede doelen.
   Ik kan grenzeloos genieten van de eerste merels ’s ochtends vroeg. Dan valt alles even van me af.
   Viel het mee bij de tandarts??
   Lieve groet ♥

   • Bij de tandarts viel het zeker mee, hij kon niets vinden en hij heeft er speciaal naar gezocht. Dus ik mocht weer een half jaar wegblijven 🙂

   • Dus het klopt niet wat er in de bijbel staat: “Zoekt en gij zult vinden” (-: Wat een mazzel!

 8. Met twintig miljoen kom ik waarschijnlijk in scheiding met mijn man… ik zou alles naar een goed doel doen. Nou ja.. bijna alles.

  Tienduizend dan weer niet, zal denk ik naar de kinderen gaan, voor school of een rijbewijs of als start bedrag… jammer dat ik dan vijf kinderen heb…

  Ik kom je alvast een heel fijn weekeinde wensen en een veld vol klaprozen!
  Liefs,

 9. Er zijn mensen die zelfmoord plegen omdat ze geen idee hebben wat ze met al die miljoenen moeten doen. Het bekende leventje waar ze eigenlijk best tevreden mee waren is wreed verstoord en kregen er vrienden bij waar ze niet om vroegen

  • Als je een groot bedrag in de Staat wint, krijg je er gratis psychologische hulp bij.
   Ik denk dat veel mensen de weg kwijtraken omdat alle vaste bakens in hun leven veranderen. Maar ik spreek uiteraard niet uit ervaring (-:

 10. Het soortelijk gewicht van geluk

  in weelde zwemmen is geen garantie voor een gelukkig leven
  je kunt er in verdrinken
  en naar de bodem zinken
  de grootste rijkdom ligt bij mensen die echt om elkaar geven

  Ik ben er zeker van dat jij enorm rijk bent, Mirjam!
  Lenjef

  • Weer zo’n geweldige titel: alsof je gewicht kan wegen.
   Ik heb dingen die voor geld niet te koop zijn. Die zijn het meeste waard.
   Je laatste regel klopt helemaal!
   Liefs en een knuffel.

 11. Wij dromen regelmatig over wat we gaan doen als we de loterij winnen!
  Voor de komende trekking hebben we 4 (compensatie) loten, dus ben heel benieuwd.
  Hier gaat het geld door drieen, 2 delen voor onze kids en ik wil heel graag echt buiten wonen, dus dat wordt het, een kabouterhuisje met een grote tuin en kas voor moi 😉

  • Het is Roos’ favoriete tijdverdrijf als ze niet kan slapen: geld uitgeven (-:
   Wij hebben ook een compensatie-lot. Meestal hebben we niets of een paar euro. En toch vol blijven houden, hè?
   Een kabouterhuisje zie ik ook wel zitten. Roos en ik zijn de zolder aan het opruimen. Hoe leger hij wordt, hoe lichter ik me voel. Heerlijk dat ontspullen.
   Je wonderboom is opgekomen! Ik houd je op de hoogte.
   Liefs ♥

 12. mogge Mirjam
  ja het is daar ook mooi fietsen over de Lekdijk , waar ik wandelde kan je niet echt fietsen , veel graskades en ook door de uiterwaarden 🙂
  ja hoor ik had genoeg water bij me , en om 14:00 nam ik een welverdiende pint in het mooie centrum van Culemborg
  geniet de dag

 13. Als ik zo veel zou winnen dan zou ik iets kopen aan zee want ik zou zo graag dichtbij zee wonen. 200 km is wel ver om even op,en af te gaan hoor
  Heb jij ook iets met klaprozen …. voor mij is dit een heel bijzondere bloem. Een soort van talisman. Ben zo blij als ik ze weer zie verschijnen

  • Het lijkt me heerlijk om op een eiland te wonen. Altijd schelpen kunnen zoeken en uitwaaien…
   Klaprozen zijn opium voor mijn ziel (-:
   Lieve groet.

 14. Ik wil geen geld krijgen.
  Mijn uitkering doet al pijn.
  Ik wil mijn eigen geld verdienen maar dat gaat helaas niet meer.
  Mocht je toch willen doneren, geef ik het meteen door aan de bedelaars hier in Spanje of elders.
  Zo schrijnend!

  • Ik wou dat ik ook nog kan werken en dan nog niet eens zozeer voor het geld. ZZP’er zijn vond ik fijn.
   Je bent een lieverd maar dat wist ik al (-:
   Lieve groet ♥

 15. Ik zou zo’n ding kopen die de Men in Black hebben. Zo’n geheugenwisser. Dat sommige zaken voorgoed uit het geheugen gewist zijn. En die dan bij iedereen toepassen die nare en traumatische herinneringen heeft en daar last van heeft.

  • Ik ken de serie niet (heb er wel van gehoord) maar voor zo’n geheugenwisser ben ik onmiddellijk te vinden. Word ik je eerste klant (-:
   Heel lief van je om met dit voorstel te komen.

 16. Mijn huisje verbouwen (niet verhuizen want ik word nog steeds blij van hier wonen al maakt de buurman op dit moment wel heul erg veul lawaai), wat goede doelen, vrienden blij maken, stoppen met werken, Lamme Urgh herschrijven, aanvullen en uitgeven. En verder… zou ik het niet weten… Hutje aan zee of zo…

 17. Als je twintig miljoen hebt is de vulpen een koopje.
  Een eigen tuinen en ruimte is dan wel iets wat in je bereik ligt, heel veel tuin.
  Ach, geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Hans

 18. Heerlijk verhaal om je door te laten meeslepen…..

  Mijn kinderen zijn belangrijk maar ze krijgen volgens mij al meer dan genoeg. Het zou hun zelfstandigheid niet ten goede komen.

  Voor mezelf zou ik een vakantie boeken naar Australië en daar lekker rondreizen samen met mijn man. En ik zou daar ook de marathon van Melbourne willen lopen.

  Groetjes,

  Dorothé

 19. Wat een genereus idee, kom maar op met dat geld. Ik heb er even over nagedacht en heb besloten het op mijn spaarrekening te zetten. Beetje saai, dat wel, maar ik wil in de toekomst graag een mooie gelijkvloerse bungalow die uitkijkt over de weilanden. Dus, 10.000 euries is dan een mooi begin :-).

 20. Heerlijk gesprek, zo brainstormen wij ook wel eens. Maar 10.000 euries…. als ik écht voor mezelf zou moeten kopen zou ik het eerlijk gezegd niet weten. ( met “zo weinig” begin je niets als je je hele huis zou willen herinrichten in de stijl van jaren ’20.)
  Maar voor de kleinkinderen zijn er natuurlijk genoeg leuke dingen te bedenken.

  • Ik voel me echt een vrek. Wat heb je tegenwoordig nog voor 10.000 euries. Drie keer uit eten en het is op. Zeker met Henk zijn grote eetlust (-:

 21. heerlijk zo fantaseren over indien…
  k heb geen grootse dure wensen
  maar weet je wat heel handig zou zijn, een wagen met chauffeur die me naar alle mooie natuurplekjes kan brengen, geduldig in z’n wagen wacht tot ik foto’s genomen heb, of die ergens op afstand bodyguard speelt indien er gevaar zou dreigen van mens of dier en ondertussen zorgt een poetsvrouw dat het huis netjes is, beetje een kasteeldame zou ik dan zijn zonder de overdreven luxe of het kasteel want een klein huisje in de natuur zou meer dan goed zijn 🙂

  • Ik heb me ook afgevraagd of ik niet beter kleiner kan gaan wonen. Ergens midden in de natuur. En dan lekker luxe met iemand die elke dag gezond kookt (-:
   Die auto met chauffeur gun ik je van harte!

 22. Leuk Mirjam, iets op roepen samen met je dochter,zo kun je alle kanten op, en zeker de goede.Wensen? ik roep altijd ik win geen prijs, ze weten dat ik hem weg ga geven, in dat geval zijn het de kinderen. je hebt weer fris en fruitig geschreven.
  lieve groet
  Christiene.

  • Als ik echt een groot bedrag win, zou ik een groot gedeelte aan de Linda Foundation geven. Het komt overeen met jouw goede doel. Alleen is dit voor de allerarmste gezinnen in Nederland.
   Zonnige groet.

 23. Ik heb altijd gezegd dat ik geen miljoen wil winnen en dat kan ook niet want ik doe niet mee aan loterijen. Dus als ik geen miljoen wil hoef ik ook geen 10.000 euro. Ik ben ontzettend gelukkig en krijg bovendien een kick van sparen voor iets wat we nodig hebben.

  • Jullie verkeren ook in een bijzondere positie: een heerlijk huis in de Ardeche en Stolwijk. Tevreden zijn met wat je hebt, is een kunst.
   Lieve groet.

   • Ik ben het niet met je eens. Voordat wij het huis waar we nu in Stolwijk in wonen hadden woonden we 24 jaar in een heel klein huisje met drie kinderen, Geen centrale verwarming, op veler gebied behelpen en toch was ik er net zo gelukkig. Ook het huis in Frankrijk zou ik kunnen missen, het zou niets afdoen aan mijn geluk. Geluk zit voor mij niet in huizen, maar in andere dingen. Om dat te beschrijven heb ik wel een paar A viertjes nodig.

   • Mijn reactie was te kort door de bocht.
    Bedoel je met je opmerking over een paar A-viertjes dat je veel hebt meegemaakt en daardoor anders in het leven staat, of dat je heel veel dingen je gelukkig maken?
    Als het antwoord te persoonlijk is, hoef je ‘m niet te beantwoorden, hoor.

 24. Ik koop een seizoenskaart voor Shirel en Yaron.. (en voor mezelf, puur als begeleiding) van de mooiste voetbalclub van Nederland. En natuurlijk met een compleet nieuw outfit. Wat zullen ze genieten.

  Love As Always
  Di Mario

 25. Dat zijn toch prachtige conversaties hè, zo samen met een patatje onder handbereik. Geniet er maar van, zo dromen vriendin en ik ook vaak.

  Off topic: ik had je een verhaaltje belooft? Staat er dit weekend op!

 26. Hahahaha…wat een heerlijk conversatie. Die tuinman en stalknecht, moeten zeker zonder shirt, en met een bezweet bovenlijf hun werk doen hè? JA,JA!!
  Ach, ik heb 3 kleinkinderen, dus met al die miljoenen zou ik wel raad weten.
  Lieve groetjes van Edje.

 27. Ik heb er toevallig pas over geschreven: boerderijtje, paard met wagen, kippen en een kasje. Niet meer werken. Zalig 🙂
  Dus mocht jij gaan delen, kan ik iets meer dan 10000 euro krijgen? 😉

 28. Boel geld zeg! Hoe komt ze erbij?
  Maar goed, ik zou mss naar Holland komen en samen met jou mensen blij maken bij het hospital.
  En ik zou er hier wat voor halen voor de Foodbank.
  Groet en ook aan je geweldige Roos!
  Doe ook maar aan Joris, zo ,melig anders hè!
  Wilma

  • Als Roos niet kan slapen, gaat ze liggen verzinnen wat ze gaat kopen voor dat geld. Mijn vriendin gaat dan in gedachten kamers opnieuw inrichten. Het is maar wat je leuk vindt…
   Ja, kom jij naar NL! Gaan we geld uitdelen bij de voedselbank en neem je op de terugweg wat mee voor de Foodbank.
   Still no mail??

 29. die vulpen en mijn aandacht was weg, zo’n echte Mont Blanc vulpen wil ik ook ooit, nu vraag ik me af welke jij het mooist vindt…
  Eén @->- voor jou

  • Die vulpen is de “Mont Blanc meisterstück solitaire doué blue hour.”
   Ik heb ‘m “in het echt” in de Bijenkorf zien liggen en wist meteen dat dat de ware was (-:
   Een ♥ voor jou

   • Mont Blanc is de echte……ik ga mijn zoon dit eens laten lezen, dat ik niet alleen ben 😉
    een paar jaar geleden had hij een filmpje gezien op internet waar je beginnende kunstenaars kon steunen, en er was er ene die maakte zelf vulpennen waar een mont blanc vulling in ging, ik heb er toen zo eentje gekregen, maar mijn grote droom blijft het….en nu ga ik eens googlen welke je bedoelt. Eén @->- voor jou

 30. Reizen. Ik moest zo lachen: Kyl had voor Jess en fam. een cadeautje gekocht en voor M. de moeder van zijn halfzus die dus echt schat-hemeltje-rijk is. : ‘ En voor michele heb ik net een paspoort hoesje met de tekst: travel is the only thing you buy that makes you richer’
  Geweldig toch?! Heb ‘ m uitgelegd dat het misschien een beetje lullig kan overkomen naar alle ‘fancy restaurants’ die ze voor hem betaald heeft
  Maar gekijk heeft hij wel, hij zal het nu zelf vast ook een waarheid als een koe vinden, anders had hij het nooit gekocht. Liefs en n dikke kus!

  • Australië zou een mooie reis zijn voor als Rem en jij samen 100 zijn…
   Volgens mij kan M het wel hebben. Ik kan me je blog herinneren waarin Kyl tegen haar zei dat hij haar nooit dergelijke etentjes kan aanbieden. Wie weet kent hij haar beter dan jij (niet verkeerd bedoeld, hoor.)
   Je hebt een moordkind!
   Een knuffel ♥

  • Ik heb nog een vraag waar ik geen antwoord op weet: of ik een raar talent op…
   Als je niets weet, ben je een gelukkig mens. Je hebt natuurlijk ook pas een nieuwe brommer gekregen (-:

 31. Mijn midlife crisis vieren met een sportauto, mijn doordachte familieauto inruilen voor een tweezitter zonder achterbank. En dan wel een tube lijm voor mijn kunstgebit en een tube lijm voor mijn langharige pruik, want een kale knar met een gammel gebit is geen pan. Daarbij moet ik wel een leesbril kopen, want de tube lijm die is bedoeld voor het gebit verwisselen met die voor de pruik lijkt mij heel hachelijk!
  Nb voor 10.000 met inruil kan ik toch wel een Porsche halen? Of wordt die even antiek als de bestuurder?

  • Ik zal eerlijk tegen je zijn. Ik dacht Frank-103 gaat een luxueuze loc of treinstel aanschaffen. Of zijn huidige treinbaan uitbreiden. Dat je lang haar, een nieuw gebit en een Porsche wil hebben, had ik niet geraden. Bij nader inzien vind ik 10.000 euries een zielig bedrag, dus geef ik je vijf ton. Mocht je tekort komen dan moet je zelf wat bijleggen (-:
   De leukste reactie by far!

 32. Ik zou DE vulpen voor jou kopen. En net als Trees zou ik mijn kinderen graag blij maken. Zelf heb ik weinig wensen. En wat ik zou willen is voor geen geld te koop. Helaas…
  Als ik heel veel geld zou hebben zou ik het geld persoonlijk aan mensen willen geven die het echt nodig hebben. Niet op een rekening storten, maar gewoon zelf geven. Lijkt mij fantastisch.

  Liefs Frederique

  • Lieve Frederique, ik weet wat jouw wens is…Het doet me verdriet dat jullie er zo’n verdriet van hebben.
   Geld geven aan mensen die het het hardst nodig hebben, lijkt me fijn. Kinderen die niet bij een sportclub kunnen spelen vanwege geldgebrek vind ik schrijnend.
   Lieve groet.

 33. 10.000 dan kregen Richard en zijn vrouw van mij een ballonvaart cadeau, die ze dik verdienen . Ik zette de rest vast voor betaling studiekosten van de kleinkinderen.:-)

   • ik ben aan het werk in de mailbox , was gister weinig aan de pc
    ja heerlijk hé dat dagdromen 🙂
    dus nu zijn het er 249

    geniet de dag

 34. Nou zeg wat een heerlijk logje.. Ik zie jullie zitten.. !
  Wat ik zou doen met € 10000? Onmiddellijk verdelen onder mijn kinderen en wat vastzetten voor mijn kleindochters.
  Liefs ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *