Een muzikale anekdote

Keek op de week (40)

Rosa loopt nog niet als de gesmeerde bliksem maar hinken is voorbij. Elke avond stopte Joris Rosa’s poot vijf minuten in een bak sodawater. Voorheen – lees: voordat de dierenarts zonder verdoving haar nagel eraf rukte – was dat een fluitje van niks.  Nu moest ik Hond de keuken in duwen. Letterlijk. Ooit geprobeerd een labrador van 25 kilo die zich schrap zet te verplaatsen? Een work-out is er niets bij.
Heb nog een heel kistje zure appels met dierenarts te schillen!

Ik keek – in tegenstelling tot velen, schijnt – nooit op Funda. Heb wel wat beters te doen. En waarom mezelf op het spek binden?
Tot Vriendin een link stuurde met juweel van Kakelbonthuis. Geklikt en ja hoor: waanzinnig Pippi-huis met luiken. Compleet met oprijlaan, landgoed, stal, moestuin en een schommel.
En nu…is het verkocht. Verkócht!
Kijk echt nooit meer op Funda.

Op de markt kocht ik een kilo boerenkaas.
‘Wilt u een stukje proeven, mevrouw?’ vroeg marktvrouw in vrolijk geruit schort.
‘Nee, dank u, ik heb net m’n tanden gepoetst.’
‘Is dat omdat je nooit weet wie je tegenkomt op de markt?’
‘Haha, nee, ik ben nogal kieskeurig.’
‘Mag de hond dan een stukje kaas?’
Plakje kaas was druppel op een gloeiende plaat.

Kom dat zien, kom dat zien! Een deksels mirakel! Nog nimmer vertoond!
Kan het een tandje minder, Kakel?
Ja, maar het is zo bijzonder: voor het eerst in negenhonderd-zoveel jarig bestaan van ons dorp, is er kermis.
Eentje met zeven (!) attracties. Dat is inclusief kraam met suikerspinnen.

“Heeft u bijzondere herinneringen aan een concert?” vraagt Rotterdams Philharmonisch Orkest ons per email. “Laat het ons weten!”
Nou, we hebber er één!
Roos was vijf toen Man en ik haar een beetje cultuur qua klassieke muziek wilden bijbrengen. We gingen naar “Een muzikaal verhaal,” speciaal geschreven voor tere kinderzieltjes vanaf vier jaar.
Op het podium stond een orkest en een tweemeter hoge stoel waarop een heuse acteur zat, die met een fanatisme dat je doorgaans alleen bij rebellengroepen aantreft, een verhaal vertelde, dat werd afgewisseld met flarden muziek.
Na vijf minuten vroeg Roosje: ‘Papa, wanneer is het afgelopen?’
Twee minuten later stond ze op: ‘Papa, zullen we weggaan?’
We hebben het – met om de paar minuten een stukje drop – kunnen rekken tot de pauze. Daarna zijn we iets leuks gaan doen.
Denkt iemand dat het Philharmonisch op deze anekdote zit te wachten?

98 thoughts on “Een muzikale anekdote

 1. Tja, zelfs als je de kinderen van kleins af aan vertrouwd met klassieke muziek maakt is het nog geen garantie dat ze er echt van houden of zullen houden. Zelf ben ik er mee opgegroeid en nog steeds is het mijn soort muziek, naast de moderne natuurlijk…

 2. Oefffff …zo had ik ooit de euvele moed om mijn beide grutsels mee te nemen naar Carré …. Dochter was (net als ik fan van klassiek, dus dat zat wel goed)
  Zoon d8 er anders over… en misdroeg zich niet al te zuinig… waarop ik hem waarschuwde met ‘of nu je smoelwerk in de plooi of ik veeg het eraf…’ waarop hij zijn handen voor t gezicht deed, vervolgens deed of ie er iets afplukte en verfrommelde en het met een zwieper over de leuning van 1 van grachtendraken mieterde…. blijf dan als moeder maar eens serieus….

  • Ik geloof je meteen! Na het neerhalen van de MH17 zeiden ze op het journaal dat ze op zoek waren naar de zwarte dozen. En dat die dozen niet zwart zijn maar rood.
   Dus vandaar mijn opmerking. Zie je dat je het journaal ook niet meer kan vertrouwen (-;

 3. Gelukkig gaat het weer beter met Rosa. Morgen mag ik met mijn twee poezenbeesten voor de jaarlijkse gezondheidscontrole. Gelukkig hebben ze nu nog geen flauw idee anders hadden ze zich al verstopt in de verste hoek van het huis.

 4. Het hoogtepunt van ons dorp is de boerendag, en dat zonder suikerspinkraam.
  Dit fenomeen groet wel elk jaar, inmiddels een hele weekgebeuren, dus hoop is dat er ooit toch nog de draaimolen komt…..

  En ik wil wel eens zien hoe jij je gedraagt als Joris je voeten in een bak soda stopt…. 😀
  Volgens mij krijg je jou, zelfs niet met drop of boerenkaas… dan ook niet meer in de keuken.

 5. Wat een gevoelloze man is die veearts zeg! Zou hem maar zelf even goed aan de tand voelen.
  Zou verhaal zeker opsturen. Ze vragen een eerlijke vraag dus krijgen een eerlijk antwoord.
  Hoe kunnen ze nu een huis verkopen voor dat iedereen get heeft gezien??
  Heb ooit gekeken naar riante!! Woning, maar je kont kon je er niet keren . En ik ben mager als een pannelat. Zaakje dat f.unda.
  Groet!!

  Wilma

 6. He bah zeg, arme Rosa.
  We gingen hier regelmatig met de meiden naar het theater en dat was meestal een succes, behalve die ene keer dat we naar het zwanenmeer gingen. Dat was toch niet helemaal haar cup of tea. Op dit moment staat theater voor de meiden helaas op een laag pitje omdat er voor hun leeftijdscategorie bar weinig leuks te vinden is.

  • Wij zijn ook een paar keer met Roos naar het Hofplein-theater geweest. Naar Dolfje Weerwolfje e.a.
   Deze leeftijdscategorie is idd moeilijk. Volgens mij gaan de dames liever met vriendinnen naar de film. Een tijdje terug is Joris nog wel met haar naar de Lion king geweest.

 7. Jee Kakel, dat is dus echt niet goed afgelopen voor Rosa. Wat balen.. zou ook even een hartig (ben niet zo zuur) woordje met die dierenarts spreken hoor!
  Kaas en honden gaan niet samen.. veel te zout!
  En dat Philharmonisch orkest? Sowieso een heerlijk verhaal over een kleine Roos.. Ik zou het gewoon insturen.. ze willen toch wat van je? Misschien krijg je wel een vrijkaart voor iets 😉
  Dikke knuf XXX

  • Ze willen het graag in een verhaal van 300 woorden, haha. Het RPO heeft nog eisen ook (-:
   Joris en ik zijn een keer naar het concert Rotterdam Waterstad geweest. Alleen maar muziek die over water ging. De Moldau, weet ik veel wat nog meer… Was een gaaf concert.
   Liefs ♥

 8. Nogal wiedes dat Rosa na het verwijderen van de nagel niet meer “in de soda wil”, dat bijt nú natuurlijk als de hel.
  Jammer de villa nu verkocht is, die pen zou nu toch wel mooie troostprijs zijn, toch geld zat nu het huis niet gekocht hoeft te worden.
  Ja hoor , daar zit het Philharmonisch orkest op te wachten, kinderen worden niet geboren als “liefhebber” dus men zal best weten dat niet ieder kind metéén overstag gaat. Zet erbij dat het met Roos toch nog goed gekomen is , dat is geen leugen al laat je dan in het midden of dat ook met Roos en het Philharmonisch orkest was.

  • Rosa moest vaker met een kapotte poot in de soda maar dat leverde toen geen probleem op. Komt echt door die domme actie van de dierenarts.
   Haha, die pen (-: Hij staat nog steeds bovenaan mijn verlanglijst. “Een mooi plek voor die pen,” zegt Joris dan droog.
   Het is goed gekomen met Roos: we hebben sinds heel kort een piano en daar speelt ze ook klassieke muziek op.

 9. Maar misschien is het later toch nog goed gekomen met Roos. Dan heeft deze belevenis toch onbewust indruk gemaakt. Zoiets mag je jezelf dan best wijsmaken.

  • Roos is met school diverse keren naar een klassiek concert geweest. Helemaal vrijwillig!
   Ik hoorde een tijd geleden bij Nieuwsuur nog een leuke Tja voor jou: “Rechterhand paus betrokken bij seksueel schandaal.”
   Dus zeg niet dat ik niet aan je denk (-:

 10. Volgens mij was iedereen verrast en verbaasd dat er opeens Kermis was maar wel leuk natuurlijk. Jullie dorp leeft de laatste jaren wel wat meer. Kijk ook nooit op Funda eigenlijk, koop toch geen huis. Alleen toen Peet bezig was met een huis te kopen gluurde ik wel eens bij wat huizen naar binnen.

  • Sinds we echt een centrum hebben, is het dorp actiever. Het cultuurhuis biedt ook veel mogelijkheden (voor wie erin geïnteresseerd is.)
   Ik keek ook nooit op Funda. Het was ook meteen de laatste keer!

 11. Hola Kakelino!

  Haha… jij schrijft zo beeldend (en beeldig!), dat ik het angstzweet van Rosa bijna kan ruiken.
  Die dierenarts… grrrrr ik ga ‘m bijten.

  Laatst was ik met mijn kleinkinders naar een concert.
  Buitengewoon hoogst etalenteerd Russische kinderen speelden op de vleugel in de kleine zaal van het Concertgebouw. Veel ouders met kinderen in de zaal, die allemaal hoopten dat hun kinderen geïnspireerd zouden raken.
  Nou… die van mij lagen al snel allebei te slapen.
  Te slápen!!
  Dat gaat nooit wat worden….

  Dagdag…
  Dikke pakkerd van Marlou

  .

  • Hahaha: je hebt voorbeeldige kleinkinderen, Marlou. Ze zijn in slaap gevallen tijdens een concert van getalenteerde Russische kinderen. Ik kom niet meer bij. En dan zeg je dat ik beeldend kan schrijven.
   Kijk maar in de spiegel, dan zie je ook zo iemand (-:
   Dikke kus ♥ Fijn dat je weer thuis bent!

 12. Werelden in botsing

  de mening van sommigen is soms niet moeilijk te verklaren
  we kijken allemaal met andere ogen
  daarom is wat velen zeggen gelogen
  niemand kan een mens dwingen om iets als leuk te ervaren

  Ook kleine mensjes niet, hé Mirjam. 😀 😀

  • Liedjes van Annie M.G. gingen er gelukkig in als koek.
   Ik vind dat ook culturele inbreng, Lenjef (-:
   En je hoeft er niet eens de deur voor uit, haha.
   Je titel alleen zegt alweer álles. Dankjewel!

 13. Die dierenarts verdient de poedelprijs, al ’s gedacht om bij hem een nagel uit te trekken? Vast wel!
  De kaasmevrouw wist toch ook niet dat je zo kieskeurig bent na het tanden poetsen! 🙂
  Had je wel gespaard voor de 7 kermis attracties? Meid het kost een vermogen.
  Ik denk niet dat Roos inmiddels zelf bij het RFO speelt, maar dat het orkest je verhaal leuk zal vinden, daar geloof ik wel in!
  Lieve Groetjes (LG) Marjolein

  • Dat is een goeie, van die poedelprijs. Ja, de gedachte om bij de dierenarts een nagel uit te trekken, was al in me opgekomen (-:
   Alle attracties waren een koopje: 1 euro. Met uitzondering van de “altijd prijs” eendjes vissen.
   Lieve groet ♥

 14. Ik zou het zeker insturen, weten ze hoe de (stem)vork in de steel zit.
  Ik snap wel waarom jullie het pootje baden in de keuken doen, waarschijnlijk wordt het een waterballet haha. Ik zie het voor me hoor 😉
  Kermis, het is aan mij niet besteedt, wij hadden het een paar weken geleden, ik ben er niet geweest.
  Mijn man zit elke dag met de ipad onder mijn neus met schattige boerderijtjes met een weitje en een moestuin, een kas en alles wat ik mooi vind.
  Maar ja, dan moeten we verhuizen naar Friesland of zo, daar is het betaalbaar en vind je daar werk?
  Voorlopig houden we het op dromen …..

  Liefs x

  • Wat een leuke vondst van de stemvork! Ze willen het wel in een verhaal van 300 woorden gegoten hebben en ik heb nog tot morgen, dus dat gaat ‘m niet worden…
   Ik ben even snel over de kermis gelopen. Dat was in twee minuten gebeurd (-: En toen weer snel verder!
   Friesland…alles is daar zo plat en het waait altijd. En het is zo ver van het wilde westen vandaan, haha.
   Nog bedankt voor je leuke reactie op HVD!
   Liefs xxx

 15. Kaas aan je hond geven is natuurlijk not done! Een hondenkoekje om haar de keuken in te krijgen daarentegen zou wel eens de oplossing kunnen zijn.
  Kermis op het dorp? dat hebben we hier zelfs niet.

 16. Gewoon insturen dat verhaal. Als ze nooit dit soort verhalen krijgen blijven ze denken dat kinderen het leuk vinden. Kaas voor een hond? Je zou er een hartverzakking van krijgen. Misschien kun je de bak soda tijdelijk verplaatsen naar daar waar Rosa is.

  Love As Always
  Di Mario

  • Dat is wel weer een geniale tip van je. Om de bak water naar Rosa te verplaatsen!
   Het leed is nu gelukkig geleden. De ontsteking is over, dus het heeft wel z’n nut gehad.
   Lieve groet

 17. op de markt, ben je jezelf, de beschrijving is goed,
  – het is een leuke anekdote, maar daar zitten ze zeker niet op te wachten :o)
  Ik wens je een fijne week
  Een @->- voor jou.

 18. Of het orkest er op zit te wachten weet ik niet, ik wel in elk geval. Ik zeg bij
  goed bedoelde niet gewenste proeverijen altijd, nee dank je ik ben net ziek geweest. Voordeel van kermis met maar 7 attracties incl suikerspin is dat ze snel uitgejengeld zijn, hier hebben we 150 attracties, moet je een jaar van het gejengel bijkomen. Kijk ook nooit op Funda zie dan wat de andere appartementen in dit gebouw kosten en denk dan opeens na over verkopen, maar heb hekel aan verhuizen dus gaat niet door.

  • Roos is even met haar vriendin over de kermis gelopen en ze hadden het in twee minuten gezien. “Allemaal groep 8 en brugpiepers” spraken ze wij *proest*
   150 kermisattracties…ik zou dat niet overleven. Maar je bent er weer voor een jaar vanaf (-:

 19. Ik dacht dat ieder dorp in de Krimpenerwaard wel een jaarlijkse kermis had. Meen je dat nou, bij jullie niet? Die van Stolwijk is zelfs beroemd en wat jaren geleden ook wel enigszins berucht.

  • Sinds ik hier woon, is er geen kermis geweest. Voor het gemak heb ik daar maar meteen 950 jaar van gemaakt (-: Ik moest trouwens googelen om te kijken hoe oud ons dorp is, haha.
   Van Stolwijk weet ik wel dat ze een kermiskoers hebben. Daar ging ik met de fiets altijd even langs!

   • Wat ik nog jammerder-der vindt, is dat ik al jaren niet meer in de buurt van Stolwijk gefietst heb…
    Dan was het gemis me wel opgevallen, denk ik. Het was altijd een enorme happening!

  • Het was van angst, hoor. Je bent wel streng, René (-:
   Als Rosa de bal in haar bek heeft, en ik zeg: ‘Los!’ dat laat ze ‘m meteen vallen.
   Dat zou ik als hond niet doen, haha.

  • We waren niet de enigen. De rij achter ons hoorde ik ook al een jongetje zeggen dat-ie het “stom” vond.
   Soms zetten ze je echt voor lul, hè? En anders doet je hond het wel, haha.

 20. Goede avond Kakel. Tja een sodabadje prikt aan een zere poot, maar krijg je haar poot er wel in of moet je hele gezin op Rosa liggen om haar op de plaats te houden en haar poot in de soda?
  En ik denk dat een heel Filharmonisch Orkest toch een tikkie teveel was voor dat kleine Roosje. Wij zijn destijds met de kinderen heel voorzichtig begonnen met een strijkkwartet dat is iets minder overdonderend vermoed ik. Bovendien was het maar een korte uitvoering in een kleine kapel, dus. . . . Maar ja nu zal het wel te laat zijn vrees ik 😉

  • Als Rosa eenmaal in de keuken staat, schuiven we het badje eronder. Overal ligt zeil dus daar gaan we niet moeilijk om doen. En eenmaal in het badje blijft ze keurig staan.
   De ontsteking is over, dus het heeft wel geholpen. Dat is het goede nieuws!
   Het was een nobel idee van ons allebei maar het is niet overgewaaid naar onze kinderen (-:
   Later is het nog wel goed gekomen…

   • Nou soda is inderdaad een prima middel bij ontstekingen.
    Voor een mens begrijpelijk en voor een dier met veel liefde helpen. Hans

 21. Wij hadden een kat, Jackie, een klein dingetje maar ontzettend fel. Vooral als ze er lucht van had dat ze naar de dierenarts moest. Probeer dan maar eens een om zich heen slaande en bijtende kat in een tas te krijgen. Ook de bench was geen optie. Het lukte uiteindelijk met een als mummie ingedraaide poes in een badhanddoek… Ze was daarna thuis onvindbaar, totdat de etensbakjes voor de andere katten ook klaar werden gezet.

  • Huisdieren kunnen spontaan veranderen in secreten.
   We zijn pas met Saar naar de dierenarts geweest. De man was bijna het topje van zijn wijsvinger kwijt.
   De kat heeft ook geen ruggengraat als-ie te verleiden is met wat eten. Haha, geintje (-:

  • We hebben rustig aan gedaan met uitlaten. Geen bal meegenomen en kortere afstanden gelopen.
   Ze ging uit zichzelf de sloot in. De ontsteking is over dus de soda heeft wel geholpen.
   De vorige keer was haar nagel chirurgisch verwijderd. Toen hebben we haar niet laten zwemmen en heb ik babysokken gekocht om over haar poot heen te doen.
   Groetjes!

 22. 🙂 kinderen en dieren zijn eerlijk hé kakeltje,
  daar kun je altijd van op aan.
  dus ja… luisteren,
  Funda, hmm nee, wat moet ik er 🙂
  ben blij met m’n poppenhuis 🙂

  dag lieverd,
  heb je al zitten smullen ??

  • Morgen gaan we de paddenstoelen soldaat maken, Dien!
   Ik heb een lekker recept opgezocht op internet. Man wilde er eerst niets van weten, maar geen gezeur, hij eet gewoon mee (-: Je leest het nog wel, haha.
   Bedankt voor je goede zorgen, hè?
   Dikke kus ♥

 23. Hahahaha heerlijk dat kistje zure appels.
  Suikerspinnen mmmm…..
  Ja stuur de anekdote maar naar het Fhilharmonisch orkest. Ik durf te wedden voor doosje oorwatjes dat ze er blij mee zijn 🙂
  Funa nee dank je .
  Dikke knuffel xx

  • Morgen ga ik de dierenarts bellen. Ik houd het uiteraard beschaafd maar wil er wel een aantekening van hebben in de computer. Dit kunstje flikt ze niet nog een keer.
   Wij blijven gewoon wonen waar we wonen, hè? Ik word al moe als ik aan verhuizen denk (-:
   Dikke kus ♥

 24. Haha zie het zo voor me. Hebben nagenoeg hetzelfde meegemaakt maar met een theatervoorstelling. Speciaal voor kinderen. Na 20 min., de jongste haar stem klinkt als een megafoon, ik vind dat niet mooi… Bon, daar helpt echt geen lievemoederen aan vooral omdat van de weeromstuit een aantal kinderen begonnen mee te jengelen …

  • Hahaha. “De stem van jongste klonk als een megafoon.” Ik zit hier te gieren van het lachen. Recht voor zijn raap: BAM!
   Achter ons in de rij hoorden we ook al een jongetje klagen dat hij er niets aan vond. We waren niet de enigen…

 25. Misschien bij de dierenarts ook maar eens voorstellen om zonder verdoving een nagel er af te halen? Kan er boos om worden, zo zielig! Als je nu maar niet net zoals wij naar de dierenarts moet, met een bibberende shakende hond in de wachtkamer (tegenwoordig wacht ik soms op de parkeerplaats tot ze me roept), den dan slepen we haar naar binnen..

  Liefs

  Roelien

  • Morgen ga ik de dierenarts bellen. Ik wil er een aantekening van hebben in de computer. Dit flikt ze geen tweede keer meer! Anders trek ik haar duimnagel eraf.
   Ik snap het niet; ze maken de dieren onnodig angstig en geen hond durft letterlijk de praktijk nog binnen.
   Wel een goeie tip om op de parkeerplaats te wachten!
   Lieve groet

 26. Funda kijk ik alleen voor mijn werk, bijna nooit dus. Katten zijn duidelijk minder onhandig dan honden, ze stappen niet in splinters, Johan Cruijff zou zeggen: voor ik in die splinter trap, trap ik er niet in!, en als ze niet naar Johan Cruijff hebben geluisterd, merk je niet dat ze een splinter hebben.
  Dat philharmonisch orkest, daar heb ik wel een beeld bij. Mijn vrouw had kaarten voor de kindervoorstelling van Dirk Scheele en Peter gekocht. Ik denk dat ik na 2 minuten al rechtop stond, klaar om te vluchten. Maar het grut vond het leuk en ze hadden een zak winegums voor me meegenomen, die passen trouwens ook goed in de oren. Tot de pauze. Bleek na 5 kwartier dat er geen pauze in de voorstelling zat, het was afgelopen. Met pauze zou het na de pauze vast heel rustig zijn in de zaal, en Dirk Scheele is niet gek (zeg ik diplomatiek niks over zijn zangkunsten en liedjes). Maar in volle onschuld en vertrouwen meegaan naar het theater als mijn vrouw kaartjes heeft gekocht, nee, dat heb ik nooit meer gedaan!
  https://m.youtube.com/watch?v=HCjeNSiHON0

  • Johan Cruijff…ik ga toch zijn citatenboek eens bestellen bij Bol. Zo’n geweldige man was dat. Ze zullen ‘m wel missen in Catalonië.
   Ik heb op de link geklikt en snap voor de drommel waarom kinderen dit leuk vinden. Dat is lang geleden dat Lisanne zo klein was (-: (-:
   Met Roos ben ik 2x naar K3 geweest in Scheveningen. Was ook een aderlating, pffff.
   En jij bent je onschuld verloren, haha. Heel hachelijk!

 27. ha die Mirjam
  dus je had elke dag een fijne workout
  en deed daar bij gelijk de genzing van Rosa baat bij

  Funda heb ik wel eens van gehoord , maar heb toch de centen niet
  en dan is kijken oo nie nodig 🙂

  wat dacht Rosa van dat stukje kaas

  wij troffen gister kermis in Heerlen
  de mooiste atraktie , de viskraam hihi

  nee dat zal hen worst zijn
  en wat zegt Roos nu over die muzien

  fijne avond groet

  • Ik heb al 3x per dag een work-out: opdruk-oefeningen (-: (-:
   Rosa is gek op kaas en ik snap wel waarom.
   Een viskraam op de kermis? Waarom niet. Die grootmoeders snoepkraam vind ik ook altijd zo verleidelijk…
   Warme groet

   • fit dus van lijf en leden
    ja ook ik is gek op kaas en dan het liefst oude 🙂
    nee zo’n snoepkraam loop ik zo aan voorbij , maar een viskraam trekt mij gewoon naar zich toe hihi
    geniet de dag

 28. Dat is nu net het leuke en soms ook vervelende aan kinderen : ze zijn eerlijk of ze iets niet leuk of vervelend vinden. Daar sta je dan als ouder vol goede wil.
  Hopelijk houdt Rosa geen trauma over aan die dierenarts.

  • Kinderen zeggen de waarheid. Achteraf hebben we blauw gelegen.
   Ik denk dat wanneer we de volgende keer naar de dierenarts moeten, dat een probleem wordt…

 29. Fijn te lezen dat Rosa beter ‘gaat’. Die zure appels, Mirjam…
  Wahw…, een Pippi-huis bij jou !
  Kies keurig ! Jij wel natuurlijk !
  Alle zeven uitgeprobeerd ? Of ben te groot/wijs ?
  Misschien leren ze wel uit jouw verhaal !
  Lie(f)s.

 30. Ik ben ook ooit eens naar zo’n concert geweest. Iets met Peter en de wolf. Je tere kinderziel is voorgoed verpest als je het mij vraagt. Toch denk ik dat het fielharmonisch etc. best blij is met deze anekdote. Het hoeft niet altijd positief te zijn.

  Ik wens Rosa maar ook jullie veel beterschap en sterkte en zo. Stomme dierenarts…

  • Peter en de wolf, is heel bekend. David Bowie heeft het verhaal op een LP gezet. Heb ik niet, trouwens. Wie weet staat het op YouTube, bedenk ik me opeens.
   Morgen ga ik de dierenarts bellen. Ik wil dat ze het in de computer zetten. Dit gebeurt geen tweede keer!

 31. Wat een prachtige muzikale herinnering ………. ik denk dat de mensen van het RPO dit wel een leuke anekdote zullen vinden.
  Misschien was Roos toen toch nog net iets te klein voor zo’n kinderconcert 🙂

 32. Hahahahaha….ik zie jou al Rosa de keuken in duwen, met het zweet op je voorhoofd!
  Gossie Mirjam, dat is wél even balen natuurlijk, was er ook een stal bij voor
  Kleine witje?
  Een heuse kermis, dan ga je toch helemaal uit je dak, je weet gewoon niet in welke attractie je het eerst laatst zal gaan, of toch maar touwtje trekken?
  Na het lezen van jou verhaal, zal het Filharmonisch orkest zichzelf wel opheffen, en de toeters aan de wilgen hangen.
  Lieve groetjes van Edje

  • Wat heb jij dat goed onthouden van kleine Witje! Er was ook nog plek voor andere soortgenoten in de stal, haha.
   Roos gaat bij nader inzien toch liever naar Appelpop (-:
   Lieve groet

 33. Ik zie het zo voor mij in het theater. Die roosje!! En geef rosa eens ongelijk..de bak met soda is wel peanuts vergeleken met de dierenarts maar ja..dat weet zij niet:-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.