Over draken en een kathedraal

Lieve lezers,
Willen jullie me een plezier doen?
Laat de grote grazers in de Oostvaardersplassen niet verhongeren. Elke winter komen er dieren om van de honger omdat Staatsbosbeheer weigert ze bij te voeren. Ze willen dat de “natuur” hun gang gaat, maar er is geen sprake van natuur, want er staat een hek omheen. De dieren kunnen geen kant op!
Teken alsjeblieft deze petitie.

Keek op de week (59)

Roos ging met drie vriendinnen naar concert van Imagine Dragons in Sportpaleis, Antwerpen. In wier auto? Precies!
‘Mag je eerst ramen en deuren 24 uur tegen elkaar openzetten anders vallen meiden flauw. Auto stinkt als de hel!’ riep Joris.
‘Naar Rosa,’ verbeterde ik, ‘en wanneer dat dames niet behaagt, kunnen ze met de trein. Waarom mogen ze eigenlijk niet in jouw auto?’
‘Ja, pati!’ riep Roos, ‘Jij hebt ‘m toch niet nodig.’
Man liep richting woonkamerdeur. Werd te heet onder zijn voeten.
‘Nee, dan jij!’ riep Roos tegen Joris’ rug. ‘Jij zit te ruften in je auto. Daarbij stelt Rosa niets voor.’
Vriendinnen hebben niet geklaagd over stank. Concert was “Waanzinnig. Zó gaaf. Ik ben blij dat ik geweest ben.”
Kind’s wallen hingen volgende ochtend op haar hielen maar ze vertrok stralend naar werk.

Ik was beetje dom. Gooide bal met werper naar links doch bal belandde rechts op ijs. Rosa wilde sloot oplopen. Ik riep direct: ‘NEE!’
Hond bleef met voorpoten omlaag en kont omhoog bij slootkant naar bal zitten loeren. Keek mij daarbij verwijtend aan. Baas, krijgt altijd op m’n sodemieter wanneer ik bal kwijtraak en nu mag ik ‘m niet pakken.
Kreeg hond niet aan verstand gebracht dat door ijs zakken gevaarlijk is.

‘Ga je sluiten?’ vroeg ik aan kassière. Vroeg dat want veel kassamedewerkers willen dat doen zodra ik in beeld verschijn.
Kassajuffrouw schudde haar hoofd dat strak stond van rampspoed en verveling.
Ik schatte haar hooguit twintig. Haar gezichtsuitdrukking had ze aangepast aan haar sluike, zilvergrijs geverfde haar. Als ze al iets uitstraalde was het: ik wil naar huis. Komst van klant ís ook lastig te behappen in supermarkt.
Ze zei boe noch bah. Reageerde niet op mijn ‘Goeiemiddag.’ Vroeg niet: Wilt u pinnen? Spaart u zegeltjes?’
Na afrekenen, viel mijn oog op haar naamkaartje. Oh boy, er stond: Joy.
Mijn tong vloog bijna uit bocht maar wist slippartij te voorkomen. Wenste Joy een gezellig dag. Kon ze goed gebruiken.

Roos keek afgelopen vrijdag op laptop van buurvrouw naar curling op Olympische Spelen.
Vroeg ontsteld: ‘Naar curling?’
‘Ja,’ zei Kind, ‘Alles is spannender dan college pandrecht.’

Afgelopen week werd overleden Ruud Lubbers herdacht in Elizabeth kathedraal in Rotterdam. Ga het niet hebben over voormalig oud-premier maar over kathedraal.
Mijn oma zaliger had een tante: tante Elizabeth. Een vrijgezelle vrouw die zowel intens vroom als bloedverziekend rijk was. Terwijl mijn oma en haar 16 broertjes/zusjes van honger nauwelijks ontlasting hadden, negeerde tante haar familie. Later liet ze haar fortuin na aan kerk. Bouw van kathedraal werd volledig gefinancierd door tantes nalatenschap en draagt daarom haar naam.
Mijn oma – God hebbe zeker háár ziel – had tijdens haar leven geen luis om dood te drukken en wat ze had, gaf ze weg. Haar motto was: “Doe wel en zie niet om.”
Daar kan een kathedraal niet tegenop. 

114 thoughts on “Over draken en een kathedraal

 1. Goed dat je Rosa wist tegen te houden. Hier in Wormerveer was gister een hond verdronken. Het bazinnetje was hem nog achterna gesprongen. Zelf is ze door de brandweer gered maar de hond konden ze niet meer vinden. Triest toch.
  Evenals de tante van je oma. Intriest.

  Xxx

 2. Lisanne mag hier ook mijn auto lenen, doet mij niet zoveel. Als ze maar veilig heen en weer gaat. Die beesten moeten volgens natuurbeheer niet bijgevoerd worden, net als in de vrije natuur. Schotse hooglanders bijvoeren betekent dat ze vervolgens om eten gaan bedelen, en daarbij mensen kunnen aanvallen. Dan moeten ze wel afgeschoten worden. Van de Olympische spelen hebben we hier nauwelijks iets gezien, we kijken wel naar de luizenmoeder, en saaie kassameisjes hebben we hier ook. Maar pandrecht saai? Daar denken diverse van mijn collega’s heel anders over. Die smullen van een Hoge Raad uitspraak over dat onderwerp.

  • Een auto is een vervoermiddel; meer niet.
   Dieren die je achter hekken houdt, leven NIET in de vrije natuur. Er is maar voer voor 800 dieren en er lopen er 5800 rond. Staatsbosbeheer doet er niets aan. Het is wanbeleid!
   Ze mogen wel bijgevoerd worden, zolang het hooi maar twee jaar oud is. Ik zou SBB wel voor het gerecht willen slepen!

   • Waarom zou Staatsbosbeheer expres 5000 dieren laten verhongeren? Het lijkt mij dat er ergens in de verhalen iets fout gaat, van afschuwelijk overdrijven door milieuorganisaties (krijgen geld voor hun werk…. ) en bagataliseren door staatsbosbeheer. Hier gaan de schotse hooglanders goed doorvoed naar de slagerij, verdienen ze een boel geld mee. Heerlijk trouwens, een hooglanderburger. Misschien moet staatsbosbeheer het teveel aan dieren ook preventief tot worst verwerken!

   • SBB laat de dieren verhongeren omdat ze vinden “dat de natuur zijn gang moet gaan.” Een door mensen aangeharkt gebied met een hek erom, ís geen natuur. Dit probleem bestaat al jaren en SBB wil niet onder ogen zien dat ze faalt in haar beleid. Dat milieuorganisaties er geld aan verdienen is grote onzin, want grote organisaties doen niets! Een oud-boswachter van de Ovp zegt dat bijvoeren van de dieren geen enkel probleem is; dat de fout bij SBB ligt. Dieren die een goed leven hebben gehad, mogen van mij naar de slagerij. Daar horen de dieren in de Ovp dus niet bij.

   • Hoi Mirjam, die laatste zin in mijn reactie is geïnspireert door Staatsbosbeheer, die willen deze reacties van het publiek niet en gaan volgend jaar het teveel aan dieren anders aanpakken. Misschien net als de beheerders hier door ze preventief naar het slachthuis te sturen. Misschien niet de door het grote publiek gewenste reactie. Goede doelen zijn gewoon organisaties waar mensen werken, geen narigheid dan geen geld inzamelen en ook geen werk. Misschien ook dit tegen het zere been, maar het draait bijna overal vooral om geld. Helaas!

   • Ze moeten de dieren óf meer ruimte geven óf naar het slachthuis brengen. Voor mij part afschieten, maar alles beter dan ze laten verhongeren.
    Het is niet tegen mijn zere been dat goede doelen/organisaties leven van het geld inzamelen. Wij zijn lid van Greenpeace en die draaien ook op geld. Maar ze doen er ook wat voor! Mij gaat het er om dat we van dit door de mens gecreëerde probleem niet langer mogen wegkijken. SBB, PvdD en de dierenbescherming doen niets. Dat vind ik schandalig.

 3. De opleiding van Rosa heeft wel geholpen dus want ze luisterde wel goed dat is een positief gebeuren anders had je haar uit het ijs moeten halen.
  Ach ja misschien was dat kind wel hartstikke ongesteld en vervelend die dag….. je weet het maar nooit toch.
  De Oostvaarderplassen, ik weet het niet wat beter is…. ik heb je reacties gezien en weet dat jij er helemaal voor gaat maar toch bijvoederen lost ook niet alles op volgens mij. Ik heb er nog steeds een dubbel gevoel over.

  • In de Oostvaardersplassen is maar plaats voor 800 dieren en er lopen er 5800 rond. De VVD heeft met het CDA het dossier over de OVP uitbesteedt aan de provincie FLevoland, zodat er niet langer Kamervragen over gesteld kunnen worden. Het project is rond 1980 gestart en loopt totaal uit de hand. Er moet structureel iets veranderen! Je kan een gebied waar een hek omheen staat geen natuur noemen. Als iedereen wegkijkt of zich er verder niet in wil verdiepen, verandert er nooit iets!

 4. Wat een triest, maar bijzonder verhaal over jou familie en de Elizabeth kathedraal. Ben er nog nooit binnen geweest, maar als ik dit plaatje zie, denk ik : daar moet eens binnen lopen.

  • Zelf ben ik ook nog nooit in de kathedraal geweest, terwijl hij vlakbij m’n oude school stond (Mathenesserlaan.)
   Als ik in de buurt ben, loop ik meestal de Laurenskerk even binnen.
   Groetjes

 5. Pati?
  Ik werd vaak Vati genoemd.

  A Joyfull day!

  Rijkdom en armoede!
  Ik ken Iemand die zei, alles wat je doet voor de minste der Mijnen, doe je voor mij.
  Ook die ‘arme’ Elisabeth wist dat.
  God heeft geen aardse pracht en praal nodig.
  Hij kickt op mensen mensen!

  • Pati, van Pater (Latijn.)
   Haha: een Joyfull day (-:
   Het lag op het puntje van m’n tong om te vragen: ‘Nou, je doet je naam geen eer aan.’
   Je bent en blijft een prachtmens, Hulk ♥

 6. Hi dear!

  5 ZKV-tjes…
  Mooi zijn ze weer: de vijf Zeer Korte Verhaaltjes.
  Samen het verslag van een hele week…
  En het ene Verhaaltje nog grappiger dan het andere.

  Het leuke is, dat je de situaties helemaal voor je ziet.
  Het gezicht van Joy, maar ook het gezicht van Tante Elizabeth…
  En het snuitje van Rosa en de “wallen” van Roos…

  Heerlijk! Echt gaaf, die ZKV-tjes…

  Dag lieve schat!
  Kijk maar lekker om je heen, dan zie je weer verhaaltjes ontstaan…

  Liefs van Das

  • Hello darling,
   Wat een leuke vondst van je ZKV-tjes.
   Van Bram zag ik ook zo’n grappig ZKV-tje op fb staan. Over de puttertjes!
   Geniet van het weer. Koud maar heel gezond.
   Dag lief ♥

 7. .Joy..

  zo’n naam kan je toch moeilijk waarmaken..

  haar ouders moeten er indertijd wel veel vreugde van gehad hebben

  en van pandrecht zou ik ook niet meteen enthousiast worden

  leuke keek op de week Mirjam

 8. grijs haar en 20 zijn..vreselijk..zag laatst ook een jonge moeder in de winkel, ook met grijs haar, en ze keek naar haar kinderen op een manier dat ik dacht, wanneer kan jij met pensioen?
  Geniet van de nieuwe koude week 😉

 9. hoe jij mensen omschrijft, ik zie het zo voor me
  dat is schrijven!
  en de olympische spelen heb ik eigenlijk niet gevolgd, had het effe druk met het werk enz…
  Een @->- voor jou.

 10. Ha Mirjam! Wat leuk dat je langskwam! En dank, dank 🙂 Ach, om Esmeralda lachen we allemaal van tijd tot tijd 🙂 Slim is dat niet want elfjes kunnen behoorlijk fel uithalen, maar ja…
  En ja, dat andere gedicht. Het is wat jij zegt: het blijft. Het heeft je persoonlijkheid veranderd. Bij mij was het rond mijn tiende. Het heeft altijd mijn relaties beïnvloed. Wat mij het meest heeft opgebroken is, dat ik niks deed, het liet gebeuren.
  Maar goed, we zijn gelukkig een heel eind verder nu. De MeToo discussie vind ik, hoewel je soms wel even iets anders aan je hoofd wil, toch heel goed. Ik geloof dat het werkelijk een bijdrage levert. Soms is het vermoeiend, denk je b.v. naar een leuk filmgala te kijken, zijn de actrices en acteurs vanwege dit in het zwart; maar ja ze hebben recht van spreken want ze vormen een groep die het speciaal treft! Dus.

  Ooit komt alles goed Mirjam. We moeten alleen even geduld hebben.
  Jouw verhalen hier zijn intussen weer bizar! Geweldig misschien vooral, hoe je ze vertelt. Ik denk, dat je dat zo goed kunt omdat je de les van de absurditeit zo goed begrijpt: veel samenhang in het leven is er niet, het hangt gewoon van de absurditeiten aan elkaar ! Voilà, dan is het onsamenhangende je thema…

  Nou ja.. ik zeg maar wat hè. Natuurlijk ligt er onder allerlei persoonlijke thema’s die schrijvers kunnen hebben, nog weer iets anders. Liefde voor de mens, misschien 🙂

  Ik groet je van harte! En lees nog wat, hier!
  Liefs van hierzo!

  • Clemens, dank voor je openhartige reactie.
   Verwijt jezelf niets. Je was een kind en kon niet voor jezelf opkomen. Het is de schuld van de dader. Altijd!
   Als gelijkgestemden deel je dingen makkelijker maar niet te veel want het blijft natuurlijk internet.
   MeToo komt bij mij ook m’n neus weleens uit. Denk je er een keer niet aan, komt er weer iets in het nieuws voorbij…
   Fijn weer iets van je te lezen. En helemaal op je blog!
   Ik ga me verder bekwamen in de les van de absurdideit (-: Een geweldige vondst.
   Liefs ♥

 11. Wat doen ouders hun kinderen toch aan met zulke namen. Heb je een rijke tante is ze een vrek. Maar goed er was geen ruzie over de erfenis, tenminste niet over wie hoeveel gekregen heeft.

 12. De kerk is natuurlijk wel héél mooi, maar ja over de rug van arme gelovigen werden dat soort kerken gebouwd.
  Wie neemt Rosa nou iets kwalijk, zij mag stinken waar ze wil, zelfs in jouw auto.
  heerlijke “Keek” is het weer.

 13. Wat een gouden zin: ‘van honger nauwelijks ontlasting hadden’. Ja, dan ben je inderdaad arm. Maar niet zo arm als Tante Elisabeth die kouwe kak had.

 14. Sommige van die kassameisjes….. je zal ook maar kassameisje zijn zo de hele dag…..
  En bij de titel dacht is dat er een draak in de kathedraal was…. blikt die tante Elisabeth de draak geweest te zijn…..

  Fijne week.

 15. Laat ons bidden

  sommigen wonen nog steeds
  in een gouden paleis
  vele anderen miserabel in een krot

  om de hemel te verdienen geloofden velen
  dat ze hun rijkdom met de kerk moesten delen

  ten nadele van arme sukkelaars
  verschenen
  horizonbrekers voor een ingebeelde god

  Er is helaas niet veel nieuws onder de zon, Mirjam.
  Prachtig schrijfsel weer! 🙂
  Lenjef

  • Alleen je cynische titel al vind ik geweldig!
   Geloof is mooi wanneer je iets voor een naaste kan betekenen. Waar je overigens geen geloof voor nodig hebt.
   Dank voor je dichterlijke reactie ♥
   Lieve groet

 16. Happy rende het eerste jaar het ijs op, nu blijft ze keurig aan de kant staan balen dat het water weggehaald is. Tja er is vroeger wat geld naar de kerk gegaan hadden we hoop armoede in de wereld mee kunnen bestrijden. College pandrecht ,oet wel heeeeeeel erg saai zijn, want ik val bij curling al in slaap.

  • Dat is ook een leuke formulering: dat ze het water weggehaald hebben (-:
   Ik noemde het in m’n vorige keek: kapot water.
   Misschien moet ik eens naar curling gaan kijken; val ik ook in slaap…

 17. Als katholiek opgevoed meisje ben ik ik mijn hart (of moet ik ziel zeggen) nog wel een beetje gelovig maar de pracht en praal van die kerken stuit me tegen de borst. Ik ben een paar jaar geleden in Rome geweest en terwijl ik op dat St. Pieterplein stond kon ik alleen maar denken aan alle armoe in de wereld terwijl ik hier stond de kijken naar een walgelijke uiting van rijkdom.

 18. Heerlijke keek weer, ik nuttigde haar bij de koffie.
  Wat een zegen moet dat zijn geweest, dat de caissière niet de geijkte vragen stelde: wilt u koopzegels, wilt u Eftelingzegels, wilt u de kassabon?
  En die kathedraal ken ik, is wel erg mooi.

 19. Uiteindelijk was je oma een veel beter mens Kakeltje!
  Hoe kan je nou die bal naar links gooien en rechts terecht laten komen? Je bent toch een aparteling hoor, zal Rosa ook wel denken.
  Haha.. chagrijnige kassières, ik kom ze niet vaak tegen eigenlijk..
  Wens je een mooie zondag en hierbij een dikke knuffel uit Zeist. <3

  • Ik kan dat: naar links slaan en dat de bal dan toch naar rechts gaat. Ik snijd mezelf ook rustig in m’n rug wanneer ik aardappelen schil, al eten we die zelden.
   Het is de enige chagrijnige kassière. De volgende keer ga ik naar een ander (-:
   Liefs en een pakkerd ♥

 20. Goede zondagmorgen lieve Kakel.
  Weerom een schitterend geschreven Keek op de week, ik vind het altijd leuk je avonturen van de voorbije dagen te lezen en die van je huisgenoten.
  Fantastische oma had jij, mijn moeder hing ook het motto aan: geef weg bij je leven dan hebben zowel de ontvangers als de gever er wat aan en daar kan inderdaad geen kathedraal tegen op!!!
  Mooi log dus en een al even mooie illustratie!

  • Dank voor je complimenten, Gerda.
   Mijn oma was zo’n lieverd. Ze is al ruim 25 jaar dood maar er gaat geen week voorbij of ik denk aan haar.
   Dan heb je toch een onuitwisbare indruk achtergelaten…
   Fijne week!

   • Goede morgen Kakeltje en een fijne nieuwe week gewenst.
    Sommige mensen zijn inderdaad zo lief, dat verzoent je een beetje met de rest die niet deugt hé…

 21. Wat een chagrijn daar aan die kassa. Onze jongste heeft ook paar jaar bij appie gewerkt, maar die zat altijd met zoveel lol aan de kassa. T is maar net wat je er zelf van maakt he.

 22. Oma was echt een van de rijkste, daar kan geld nooit tegenop.
  Wat jammer dat je nog nooit aan mijn kassatje gestaan heb. Ik ga nooit dicht voor jou ga ik zelfs open.
  Godzijdank is er niemand door het ijs gezakt, rotweer

  • M’n oma was zo’n lieverd. Ze is al ruim 25 jaar dood maar er gaat geen week voorbij of ik denk aan haar.
   Dan heb je toch een onuitwisbare indruk gemaakt…
   Het gaat hier keihard vriezen komende week. Zo geen zin in, maar het is wel gezond weer met die zon erbij.

  • Ik vind je niet gemeen. Zo iemand vraag er een beetje om. Maar ik zag het als een oefening om er eens een keer niets uit te flappen.
   De overige kassières is vriendelijk, dus Joy laat ik voortaan links liggen.

 23. Goede morgen Kakel, dat was me het weekje wel zo te lezen. Ik had twee tantes, zussen van elkaar, die niet meer van elkaar konden verschillen als volkomen vreemden. De ene tante was lief, arm en gaf alles wat ze nog had weg dus het type van jouw oma, de andere tante was rijk (rijke man getrouwd) en wilde met haar geld de wereld naar haar hand zetten (wat niet lukte) Soms gaf ze wel wat weg, maar daar moest je dan heel lang dankbaar voor zijn. Maar ze liet haar geld niet na aan een kathedraal gelukkig. Ik vraag me wel af of onze lieve heer er zo blij van wordt, die stomme stapel stenen. Ik denk dat hij liever arme mensen geholpen had met dat kapitaal.
  Goed, voor vandaag wens ik je een fijne zondag toe.

 24. LOL je oma was een rijk wijffie, hoop dat ze net zo gezellig was als jij nu 🙂
  je zal maar een kathedraal met je naam dragen tsssss, schandelijk decadent vind ik,
  leuk dat Roosje dat geniet super van het leven geweldig hoor,

  Koekieloekie wat hebben die meiden toch tegen je?? zijn ze bang dat jij hun vriendjes inpikt of watte,
  een lievere scheet loopt er niet rond,:-)

  dat lieffie, ben net thuis, heb een heel decadent etentje gehad van 6 gangen… nee lekkerrrrrrrr, m’n heupen blobberen nu wel een beetje maar soit 🙂

  • M’n oma was zó’n lieverd. Ze is ruim 25 jaar dood maar er gaat geen week voorbij dat ik niet aan haar denk.
   Sommigen keken op haar neer omdat ze “simpel” was. Ze had de vijfde klas van de lagere school niet eens afgemaakt omdat ze moest gaan werken.
   Een decadent etentje van 6 gangen…Waar laat jij dat eten (-: (-:
   Nee joh gek! Die kilo wandel jij er zo af ♥ ♥ ♥

  • Van hier naar Antwerpen is ruim 100 km dus goed te doen. De treinen reden niet meer na afloop van het concert.
   De rest van de kassadames is bijzonder vriendelijke dus Joy sla ik voortaan over.

 25. ha die Mirjam
  verstandige man om er van weg te lopen hihi
  ik denk dat Rosa de verstandigste is , meestal, toch 🙂
  pandrecht ??? alles spannender dat dat
  ik ken een lieve vrouw die Joy heet , tref haar 1 x per jaar voor m’n longfunctietest , een schat van een meid
  ik heb heel veel respect voor de handwerklieden die deze kathedralen en andere mooie gebouwen bouwden , maar nergens worden genoemd en geroemd

  ja Brabant is prachtig , ik heb mijn hart aan alle provincies verpand hihi
  er is bij die ruïne niet veel te zien , maar de omgeving is prachtig
  slaap wel groet en een goede keekopdeweek

  • Ik ben het met je eens: ook ik heb bewondering voor de handwerklieden die de kathedraal gebouwd hebben.
   Zeker heel oude kerken waarbij ze nog geen gebruik van hefboomwerktuigen konden maken. Veel kerken zijn gebouwd met een speciale plek voor de lichtinval op de langste en de kortste dag van het jaar. Knap!
   Wij hebben 14 jaar op de camping gestaan in Brabant ♥
   Lieve groet

 26. Het is me wel terug een week geweest en ja, mannen weten precies wanneer ze zich uit de voeten moeten maken…allez ze gaan hun speelgoed (lees: auto) toch niet uitlenen lol

   • Gut zeg, gelukkig heeft Joris niks. En een auto is niet alleen een heilige koe maar ook een duur beestje om te laten repareren…

 27. Ja, dan is de auto van mam weer goed, maar wel met een honden luchtje.
  Was wel een top concert.
  Ijs en kroost is altijd link voor een hond, wel beter gooien in het vervolg.
  Ja, de buurtsuup is ook niet meer wat het is geweest bij de kassa.
  Op zo’n gefinancierde kathedraal rust geen zegen, is ijdelheid van de gever. Hans

 28. Ach je wilt je nageslacht gelukkig zien toch? Volgende keer misschien toch maar een geurveter op het dashboard.
  Honden houden zich ook vaak dom hoor Mirjam, net mannen hè?
  Misschien was Joy haar verkering pas uit….hihi.
  Dan was jou Oma een goed mens, “Doe wel en zie niet om.” kom daar tegenwoordig maar eens om.
  Lieve groetjes, Edje

  • We hebben inderdaad een geurvreter in de auto opgehangen. Dankjewel voor het meedenken!
   Ik heb liever dat ze met de auto gaat dan ’s avonds/’s nachts op het OV moet gaan staan wachten.
   Mijn oma was een schatje!
   Fijne week ♥

   • Je hebt gelijk hoor Mirjam, vroeger kon je rustig in het donker op de paardentram staan te wachten. Wanneer je nu in het donker de straat opgaat, mag je blij zijn dat je bij thuiskomst nog je telefoon en Portemonnee hebt.

 29. Ik heb het nummer maar even niet live geluisterd…. maar ik ken dat gewoon. Vette muziek.

  Heb je die bal nu laten liggen of heb je hem met een door een blaffende rat laten pakken?

  Whahahahaha, hoe kun je een Joy zo vermoorden, door zo te zijn. Maar ja, als je twintig bent en je verft je haar grijs….

  Geld is niet belangrijk, geluk is niet te koop.

  Love As Always
  Di Mario

  • Ze spelen echt fantastisch! Live ken ik ze alleen van YouTube.
   De bal hebben we laten liggen. Ik kwam nog meer ballen tegen op het ijs. LOL.
   Jij weet al jong wat Tante nog niet wist toen ze oud was!
   Lieve groet ♥

 30. Je laatste zin doet het weer, Mirjam. Schitterend !
  Slimme reactie, van alle twee.
  Jij blijft lief…
  Hoe nieuwe interesses bloeien…
  Kerken/kloosters blijven rijk…
  Lie(f)s.

  • Curling is geen blijvende interesse (-: De Spelen zijn alweer voorbij.
   Kerken en kloosters vind ik ook mooi. Vooral in het buitenland want daar mag je ze bezoeken.
   Lieve groet ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.