Effe een paar bomen killen

Keek op de week (62)

Roos ging voor tentamen leren in UB (universiteitsbieb). Ook in weekend. Kind arriveerde 9.45 uur en zag lange rij wachtenden. Deuren gingen 10.00 uur open en studenten hólden naar binnen.
‘Wat mankeert die gasten?’ vroeg Roos aan medestudente.
‘Echt bizar! Het lijkt de Drie Dwaze Dagen wel. Ik heb het gefilmd.’
Kind droeg stippenshirt maar was allesbehalve in haar nopjes. Hield me via snapchat op hoogte van vorderingen/activiteiten:
#ff paar bomen killen (printen)
#echt lachen in die UB (gaap)
#recht is ruk
#en we zijn nog lang niet klaar, nog lange niet, nog lange niet…

Vond portemonnee in AH. Op rare plaats: vlak voor kassa. Was iemand boodschap van lijstje vergeten en teruggehold naar desbetreffende schap? Zag niemand terug komen rennen. Heb portemonnee in jaszak gestoken.

Lag wakker en had het koud. Half maart en nog kouder dan Kerst vorig jaar…
Moest denken aan Elfstedentocht van 1986.
Werkte bij Engelse bank en belde bedrag door naar Frieslandbank in Leeuwarden (start- en aankomstplaats schaatstocht, red.)
Stem aan andere kant vroeg: ‘Wat moet ik doen met deze informatie?’
‘Uw cliënt adviseren,’ zei ik.
‘Dat wordt morgen, hoor. Ik ben directeur en heb alle personeel ijsvrij gegeven.’

Is grap. Heb portemonnee afgegeven bij klantenservice.

Pok, pok, pok, tikte stok op smalle brug. Oude man die stok vasthoudt liep kromgebogen vooruit. In z’n hand riem waaraan hondje schuifelde. Man en dier hadden tempo aan elkaar aangepast.
Wachtte beleefd tot beide voorbij waren. Kon in tussentijd duikbrevet halen. Maande mezelf op te passen straks niet op hondje te trappen. Hield Rosa vast aan trektuig.
‘Doe maar aan de riem, want mijn hond is blind,’ zei oude man. Gevolgd door verwijtend: ‘Honden mogen hier niet loslopen.’
‘Weet ik, meneer.’
‘Waarom doet u het dan toch?’ vroeg hij met blik van boze bovenmeester.
‘Omdat dat wat niet mag leuk is,’ antwoordde ik.
Man snakte zowat naar adem. ‘Welja, straks bijt uw hond die van mij dood!’
‘Mijn hond doet niets, hoor.’
‘Zeggen ze allemaal maar honden zijn niet te vertrouwen. Die van u kijkt vals.’
Vond oude baas eerst zielig, maar nu irritant. Kreeg neiging mijn lippen op te trekken en te grommen. Maar kerel is bijna 100. Straks krijgt-ie hartaanval en is het mijn schuld.
‘U heeft geen weerwoord, hè?’ zei man net zo vals als zijn tanden.
‘Kan wel zeggen dat u hard van stapel loopt, maar u zult nooit meer hard zult lopen.’
Man snoof en sjokte verder.

Vertelde thuis voorval aan Roos.
‘Tsssk, achterlijke vent om te zeggen dat Rosa vals kijkt!’ riep Kind. ‘Hoe zou dat er uitzien?’ vroeg ze zich hardop af.
Ze riep Hond en die kwam. Roos trok hondenlip op. ‘Ik denk zo,’ zei ze.
Zien jullie ook een valse hond?

102 thoughts on “Effe een paar bomen killen

 1. Wow, jij bent beslist een goed mens! Velen zouden zich daar eens aan moeten spiegelen en het niet alleen ook doen, maar er ook nog zo mooi over te schrijven!

 2. ha die Mirjam
  dat is heel goed werk wat je daar deed , nesten markeren voor het maaien
  lang geleden hielp ik m’n oom ook wel eens bij het Fryske Gea

  dus dat HuisHaten geld ook voor jou hihi , ach ik heb alles moeten leren op m’n oude dag , en het neemt zoveel vrije tijd in beslag dat of het ooit ” houden ” wordt 🙂

  fijne avond groet

 3. Nou heb zelf ook altijd honden gehad maar soms vind ik het best lastig hoor al die loslopende honden op de fietspaden. niet iedereen heeft zijn of haar hond onder controle dan gaan ze roepen en juist dan gaan honden precies wat anders doen.

 4. Ik zou hem heel vriendelijk met een grote glimlach de grond in getrapt hebben met woorden uiteraard, Rosa ziet er al net zo levensgevaarlijk als Happy uit,

 5. ha die Kakeltje!

  Hahaha… jij en een beurs achterover drukken… daar tuinen we niet in, hoor!
  Volgens mij ben jij goudeerlijk.
  Je zou geen oog dicht doen, als je ‘m had gekonfiskeerd. En je zou Roos en Rosa ook niet meer in de ogen durven kijken.

  Over Rosa gesproken (doe mij zo’n gebit!) : ik liep laatst met een vriendin met haar labrador in een park toen er een ouder echtpaar aan kwam schuifelen, met hun hondje.
  Ze hielden het hondje angstvallig vast en vroegen of de labrador soms een spitsbul was, want daar waren ze heel bang voor.
  Een spitsbul!! Weer een nieuw ras..

  Dagdag!
  ❤❤❤ Dasja

  • Ha lieve Das!
   Zoeteke toch (-: Ik kon het toch altijd proberen jullie wijs te maken?
   Rosa, doe mij zo’n gebit (-: En óf mijn hond op een Spitsbull (haha) lijkt. Reken maar van yes!
   De man die de nieuwe gasmeter kwam monteren vroeg met een angstige blik naar Rosa: ‘Die hond doet toch niets?’ Ik dacht dat ik erin bleef…
   Dag dag Dasja ♥ ♥ ♥
   Swing it out, sister xxx

 6. Drie toplogjes gelezen… holy shit, als ik jou volg kom ik nooit door die drie bibliotheekboeken heen! En ik heb per ongeluk ook nog een echt boek gekocht! Nou ja, we streven naar het hoogste hè.
  Je scenes from the life zijn weer fascinating 🙂 Waha, je had me ècht even te pakken! Je weet wel waar. Je hond is natuurlijk niet vals, sodeju, alleen de gedachte al. Alleen…. de hoogst betrouwbare en lieve hond van mijn zus heeft ook wel een klein keffertje dat maar bleef keffen, naar haar, te pakken genomen. Kan zomaar gebeuren… als je getergd bent.

  Dankje voor je woorden bij mij! Ja daarin is Dien een ster 🙂 Al hoopt zij natuurlijk ook wel dat die foto’s dan goed gebruikt worden; voor iets moois. Dus ik doe dan extra mijn best. En vermeld zelfs de bron 🙂

  Liefs en zonnestraaltjes!

  • Ik ben niet nieuwsgierig, Clemens, maar welk boek heb je gekocht? Veel boeken leen ik ook bij de bieb maar sommige wil ik voor de heb.
   Je moet eens weten hoe vaak ik me getergd voel, haha. Soms zou ik ook iemand willen happen. Of m’n lip gevaarlijk optrekken. De volgende doe ik het denk ik gewoon!
   Dien is heel gemakkelijk met het gebruik van haar foto’s. Doet nooit moeilijk en daarom schrijven mensen uit zichzelf de bron erbij. Zo werkt het (-:
   Je bent een lieverd. Hou je taai!

   • Danku ik bloos ervan 🙂 Ja ik koop bijna nooit meer boeken (helaas) , soms nog een mooi studieboek, de geschiedenis van oude beschavingen bv of iets over mijn eigen stadje 🙂 Maar nu toch een detective omdat ik hem zag liggen en wist dat ik voorlopig geen nieuwe biebboeken kreeg. Het is Jo Nesbo – De Sneeuwman. Wel spannend hoor, niet iets wat je in één avond uitleest en dan denkt jammer van het geld. Oefff… want ik had er al even spijt van nadat ik hem gekocht had, is veel geld hoor.

   • Zeg je nou “u” tegen mij? Dankjewel, ik vol me meteen stokoud (-:
    Jo Nesbo! Dat is een geweldige schrijver. En hij schrijft zo lekker veel. Voor een dikke pil ben je zo 20 euro kwijt. En dan heb je nog maar de paperback.
    Veel leesplezier!

 7. “Studenten holden naar binnen”, waar zijn de vroegere luie studenten gebleven :).
  Dacht al jij een gevonden portemonnee in jaszak steken.
  Friezen en ijs, dan ligt de boel plat.
  ‘Omdat dat wat niet mag leuk is,’ rol even door de kamer.
  Ik zie geen valse hond, dan moet de oude baas nog lelijker doen. Hans

  • Roos is het nog niet te boven: dat studenten zo’n haast hadden om een plaatsje te bemachtigen. Dus je bent in goed gezelschap Hans (-:
   Die oude kerel had pas een valse bek, haha.

 8. 🙂 ach je weet het maar nooit, Jente werd vandaag gepakt door een grote hond….. arm dier, ze deed niks liep er alleen maar…. flink geschrokken dat wel,
  Rosa is een watje zie je zo, en heeft bovendien prachtige tanden 🙂 * glim glim* kan ze zo iemand flink mee bijten 🙂

  heerlijk kakelino,
  wist ik toch dat jij die knip weg zou brengen 🙂
  watje 🙂

  • Dankjewel voor je compliment: watje (-:
   Valse honden horen aan de riem. Ik heb zo’n hekel aan mensen die zien dat hun hond de jouwe bijt en dan volhardend blijven roepen: ‘Mijn hond doet niets.’
   Je zou ze de strot omdraaien. Maar nu laat ik me even gaan (-: Ik was téveel met mijn gedachten bij de Paasbruch van het Stasie Bosbeheer. Grrrr!
   Dag liefie ♥ smak ♥

 9. Zeer indrukwekkend, ik doe het in mijn broek hier;-D
  Dat gezeur over die riemen, als jij het niet vertrouwde zou je haar toch niet los laten lopen? Ik word juist eerder alert als een hond aan de riem trekt. En niet netjes naast loopt. Dat panische gedoe af en toe!
  Die Roos toch, dat wordt me er eentje later. Humor heeft ze niet van een vreemd. X

 10. Je dochter heeft wel zwaar. Arme dochter. Roos Kijkt helemaal niet vals uit de ogen. Er zijn mensen die ook valser kunnen kijken. Roos is niet zo. Schatje hoor. Geef maar dikke knuffel aan Rosa.❤️ Lieve groetjes,

 11. Lisanne studeert vooral thuis, koffie en lunch zijn gratis en in geval van paniek kan ze ven ontspannen achter de ps4, zombies afknallen. Weet je zeker dat die oude man trouwens geen zombie was? Prefentief afknallen klinkt wat gewelddadig, maar zeg je gewoon dat je van Staatsbosbeheer bent en dacht dat het om een oud beest ging.
  Volgens onze kattebeesten Loki en Bips is Rosa inderdaad een vals mormel. En dat heus niet omdat het een hond is. Wel?

  • Roos studeert ook veel thuis maar wordt daar “te snel afgeleid.” Lees: dan pakt ze telkens haar telefoon.
   Haha! Ik dacht zelf aan een nekschot.
   Je katten hebben een goede kijk op de zaak. Het is dat jouw katten nooit buitenkomen anders zou Rosa ze snel soldaat maken *proest*

   • Onze katten voelen zich toch enigszins in het -geholpen- kruis getast. Niet buiten komen? Ze zijn de schrik van de buurt! Net als de velociraptors uit Jurassic parc jagen ze samen met Kitty, de rode kat van de buren, op alles wat loopt. Tot op heden vooral op vogels, muizen, ratten en mollen. Rosa loopt wat dat betreft nog geen groot gevaar, maar ik zou de jeweetwel heren (Kitty heette al zo voor ze wisten dat het een mannetje was geweest) niet uitdagen. Hachelijk?

   • Haha, ik weet wel hoe ik jouw geholpen katers in het kruis kan tasten. De schrik van de buurt? Ze boffen dat ik niet bij hun in de buurt woon (-:
    En eentje heet Kitty (-: Bedankt, je maakt weer mijn avond!

 12. “Kind droeg stippenshirt maar was allesbehalve in haar nopjes.”Gewéldig spitsvondig, eigenlijk had dát al genoeg voor een logje maar ik neem de rest natuurlijk óók ff mee!;-)
  Rosa zou van zichzelf schrikken als ze toevallig langs water kwam en zich spiegelde.

 13. Instinctief…

  vervaarlijk grommend tonen honden soms hun tanden
  misschien
  laten ze hun bijters alleen zien
  aan passanten die nooit hun hart aan dieren verpanden

  Ja, er lopen rare wezens rond op onze aardbol, Mirjam. 🙂
  Lenjef

  • Er lopen zeker rare wezens rond op onze aardbol. Sommigen worden zelfs president…
   Hen kun je niet wijsmaken dat je met geld veel kunt kopen maar niet het kwispelen van een hondenstaart.
   Lieve groet ♥

 14. Dat je met dat valse mormel over straat durft te gaan en andere honden en mensen in gevaar brengt! Onverantwoordelijk!
  Arme Roos, om in de rij te moeten staan om de bieb in te gaan, maar geen gewone bieb, dat dan weer wel 😉
  Ik wist wel dat je die portemonnee niet in je zak hebt gestoken haha!
  Dat zit niet in je aard Mirjam, eerlijk duurt het langst.

  Fijne zondag en liefs x

  • Even was ik bang dat je me een muilkorf aan ging praten, maar je stelt me niet teleur (-:
   Roos kan er nu nog niet bij: naar binnen rénnen om te gaan zitten studeren.
   Ik slaap al slecht maar als ik dan ook nog portemonnees achterover druk, doe ik helemaal geen oog meer dicht.
   Liefs ♥

 15. Goede morgen Kakel, zo (verplicht) haar tanden laten zien en nog kijkt ze niet vals. Je ziet haar denken : “Wat heb ik nou weer aan mijn staart hangen” (ja een fiets heeft ze niet)
  En hard leren, ja dat moet gewoon als je een studie volgt, het komt je niet allemaal aanwaaien.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 16. Die ogen van der…. hilarisch…. ik lig dubbel hier…. (nou ja bijna dan, iets willen niet mee werken) ….. Rosa denkt duidelijk : ” ohh zuchtttt gaannn we weerrr…… niet verzetten roos, gewoon laten gaan dan is het het snelst afgelopen..zucht….tellen tot 10 , heeel langgzaam”

  xxx

  • Rosa werkt gewillig mee maar niet met overgave, haha. Gewoon NIET dubbel gaan liggen…
   Gisteren kreeg ik een kaart van Postcrossing met de tekst: “Keep calm and count to 10.”
   Alsof een vreemde mij kent (-: De vraag is of tot 10 tellen wel genoeg is…
   Dikke kus ♥

 17. Mijn in het het vorige weekend geplaatste viooltjes zijn bedekt door een laagje sneeuw, zo koud dat alles er plat bij ligt. Ik had toch echt geprobeerd om die oude man een hartaanval te bezorgen…

 18. bij die portemonee aan de kassa dacht ik al direct, dat moet iemand gezien hebben ( als is het maar een camera), dat is durven, maar je grapje heeft me goed doen nadenken 😉
  en die examen, ik hoop dat alles haar lukt!
  Een @->- voor jou

 19. Zelfs nu kan Rosa niet gevaarlijk kijken denk ik. Wist wel dat je te eerlijk was met die portemonnee af zou geven 😉
  Succes met Roos haar tentamen!

  • We hadden nooit een labrador moeten nemen (-: Als we stoeien, gromt ze wel. Als ze per ongeluk in ons bijt, geeft ze snel een lik. Jasses!
   Het tentamenleed is weer geleden. Nu vier weken wachten op de uitslag…

 20. ha die Mirjam
  je hebt weer een pracht keek op de week , of is al dit moois van ene dag 🙂
  portemonnee op juiste plek terecht hopelijk
  anders Rosa ff aan laten ruiken en het baasje er van vinden
  nee die zal niet bijten denk ik zo
  dat ouwe mannetje kan wel wat van het geduld van Roos gebruiken , zoveel boeken lezen en zien te onthouden pppfftttt
  nog een fijne weekend voortzetting

  • Dank voor je compliment!
   Nee, dit maak ik heus niet allemaal op één dag mee (-:
   Ik kijk wel eens een boek van Roos in en sla het dan snel weer dicht!
   Goed begin van de nieuwe (werk)week.

   • ha die Mirjam
    dus die boeken zijn aan jou niet besteed 🙂
    ja een pracht foto bij een prachtige pps met het mooie Imagine van John Lennon 🙂
    ja vogels zoals de kieviten hebben het zwaar , wij moeten enkel wat geduld hebben nog , heb ik heel veel

    ik heb m’n huisje best wel op orde hoor hihi al is het HuisHaten ipv houden
    ja alle glas er uit boven en beneden voor en achter geeft echt doorwaaien hihi
    zo’n dijkhuisje was ook nog vaak een 1 steens muur , dat wil ook wel doorwaaien samen met enkelglas

    morgen gaat het hier verder , vandaag liep ik 3 wijken weg

    fijne avond groet

   • Als ik voldoende energie had, ging ik vrijwilligerswerk bij het Zuid-Hollands Landschap doen. En dan met name voor de weidevogels. Markeringstekens rond nesten plaatsen zodat boeren ze niet platrijden.
    Het ís ook HuisHaten, ik vind dat zo’n mooie vondst van je.
    Goede nacht voor straks!

 21. ha die Mirjam
  je hebt weer een pracht keek op de week , of is al dit moois van ene dag 🙂
  portemonnee op juiste plek terecht hopelijk
  anders Rosa ff aan laten ruiken en het baasje er van vinden
  nee die zal niet bijten denk ik zo
  dat ouwe mannetje kan wel wat van het geduld van Roos gebruiken , zoveel boeken lezen en zien te onthouden pppfftttt
  nog een fijne weekend voortzetting

 22. JIj dacht toch niet dat ik erin zou trappen. JIj hebt meteen die beurs afgegeven. Rosa vals. Pffffffffffffff, alleen als je niet lief tegen vrouwtje doet. Dan kun je dat verwachten.

  Love As Always
  Di Mario

  • Even hoopte ik toch dat je erin zou trappen. Of dat je op z’n minst ging twijfelen.
   Ik vraag me af of Rosa het voor me opneemt als er stront aan de knikker komt…
   Lieve groet ♥

 23. Prachtige speling, Mirjam, ‘stippen/nopjes’
  Oehhh… !? Het vervolg, dacht het al, zo ken ik je niet…
  En nog zo’n leuke woordspeling !
  Die hond blijft lief…
  Lie(f)s.
  @Linkje staat niet in je mail, intussen ‘ken’ ik je (blog).

 24. Nou zeg, mannetje was zeker met het verkeerde been uit bed gestapt … Rosa vals allez
  Mja leren is ook niet alles maar dat komt wel goed met Roos
  En ik dacht al dat jij zo eerlijk bent als goud dus… kreeg gelijk Fijn weekend nog…brrr wel koud hè

  • Ik denk dat hij zelfs met twee benen verkeerd uit bed is gestapt. Ik dacht nog: zo brutaal moet je tegen iemand in de stad niet doen, want daar slaan ze je meteen neer.
   Ben jij die kou ook zo zat? Pfff.
   Een warme groet dan maar (-:

 25. Tuurlijk heb jij de beurs keurig afgegeven. Ik had niet anders verwacht. Arme dochter in de UB. Ze tobben wat af daar.
  Geef die oude mopperaar de volgende keer maar een klein duwtje. (nou ja, soort van …)

  • Dus jij hebt niet heel even gedacht dat ik slecht was (-:
   Als ik z’n stok had afgepakt, was-ie niet meer thuisgekomen. Dat idee stond me wel aan, haha.
   Sisters in crime, Marja ♥

 26. Ach gut, arme Roos!! Zou ze het nog zien zitten?
  Ik dacht ook al kanniewaarzijn, zo is onze Kakel helemaal niet.
  Tja….wanneer er een Elfstedentocht wordt gereden, krijg heel Friesland vrij.
  Wat kunnen die oude mannetjes soms zeiken (met een klein straaltje) hè? hihi.
  Lieve groetjes, Edje.

  • Het tentamenleed is weer geleden. Over 5 weken de volgende…
   Jammer dat jij niet in die grap met de portemonnee bent getrapt.
   Zeiken met een klein straaltje, haha. Die ga ik onthouden, Edje!
   Lieve groet ♥

 27. Hoop niet dat die man zo zijn hele leven is geweest. Wat een crime voor zijn omgeving moet dat zijn geweest. Ach, misschien een ouderdomsverschijnsel.

  • Hij keek me pinnig aan. Ik dacht nog: in Rotterdam hoef je zoiets niet te proberen want dan slaan ze ‘m meteen neer.
   Ik las net: oude mannen zeiken met een klein straaltje (-:

 28. Die ouwe man doet me aan mezelf denken. Loop nu ook voorovergebogen met lood in de schoenen en loslopende hond tegen te komen.Na alles te hebben gehad kreeg ik plots spit in de rug en dat is heel moeilijk als je twee hondjes moet uitlaten. Ik hoop dat het gauw weer over is.
  Roos weer fijn bezig en jou hond is een van de liefste hondenrassen:-)
  Voor Rosa en voor jezelf een dikke knuffel.

  • Oh, spit is zo erg! Zeker wanneer je je honden moet uitlaten. Wij hebben een “anti-trektuig” gekocht voor Rosa. Dat werkt als een tierelier: trekker is verleden tijd.
   Proberen om een beetje in beweging te blijven, Ria, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het zit je wel tegen de laatste tijd…Beterschap!
   Jij een nog veel dikkere pakkerd ♥ Houd je taai xx

   • Het blinde hondje hou ik aan de lijn en de andere laat ik los lopen. Het is zo moeilijk allemaal en ik ben er doodmoe van. Nu maar hopen dat het allemaal snel over is. Bukken en opstaan doet het meeste pijn. Ik ben nog niet helemaal hersteld van de griep en longontsteking.
    Enfin even doorzetten.
    Dikke knuffel XXX

   • Nou ja: “even” doorzetten… Je zet al een aantal maanden door. Het één volgt op het ander.
    Een mens zou van minder aan de drank raken.
    Beloof me dat je rustig aan doet, Ria! Des te sneller herstel je.
    Ik ga je verblijden met een kaart ♥
    Houd moed, liefie xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *