Driewerf hoera!

Keek op de week (64)

Had echt nul komma nul energie. Nu zeker nul komma twee dus hele vooruitgang.
Zit allesbehalve in comfortzone maar niets doen is des duivel dus gooi er weer een blog tegenaan. Vangen!

Zon scheen. Was minstens halfjaar geleden, dus werd beetje jolig. Bij kassa van drogist, legde ik alle aan te schaffen waren op toonbank: cbd-olie, vaseline, en twee oogpotloden.
Drogist is uitermate keurig persoon. Praat correct en beschaafd Nederlands, steevast in (zwart) pak, is degelijk, vroom, intens serieus, rust en vriendelijkheid zelve, en schuchter. Krijg je een beeld?
‘Mevrouw, we hebben vandaag 50% korting op alle make-up,’ zei drogist.
‘Nou,’ sprak ik verheugd, ‘pak ik mooi even mee.’
‘Ja mevrouw, inderdaad.’
‘Jammer dat u geen make-up gebruikt.’
‘Hoe bedoelt…oh…eh… (kucht)…daar ben ik maar mee gestopt,’ lachte man ongemakkelijk.
‘U kreeg zeker te veel last van Axe-effect,’ complimenteerde ik drogist.
Hij schrok; zijn witte wangen kleurden lichtroze.
Was allesbehalve mijn bedoeling man voor schut te zetten. Floepte er gewoon uit. Zal proberen het niet meer te doen. Beloof niets.

Heb me geërgerd. Wat is gaande in NL? Een ware minderheid-terreur. Geen cowboy-en-indiaantje spelen; Kolonisten van Catan; paasvuren… En geen dikke mensen meer bij erewacht van jaarlijkse dodenherdenking op Waalsdorpervlakte.
De Vereniging Erepeloton Waalsdorp heeft daartoe besloten “omdat het afleidt, terwijl ze respect moeten uitstralen.”
Sinds wanneer nemen wij mensen de maat?
Beschamend. En uitgerekend bij 4-mei herdenking.

Koningsdag: woord begint na vijf jaar te wennen.

‘Dat is zeker nog jonge hond?’ vragen hondenmensen wanneer ze Rosa zien. Komt door haar slanke taille. Meeste Labradors zijn dikke worsten op korte poten. Onze ADHD-hond met altijd goed humeur blikt dagelijks vol vertrouwen de wereld in.
We hadden reden voor feestje en versierden Hond. Is diepdroevig portret geworden. Lijkt wel of huisdier zwaar onder de dope zit. Vanwege brokje dat Roos voor het maken van de foto boven telefoon hield, liep kwijl uit Rosa’s bakkes. Hebben haar rijkelijk beloond. Hiep, hiep, DRIEwerf hoera! Hond is volwassen maar zal het nooit worden.

29 april! Nationale Ontlurkdag, bedacht door Kliefje (die helaas met bloggen is gestopt.)
Het is een oproep aan lezers zichzelf te ontlurken.
Net als veel andere bloggers heb ik gapend gat tussen aantal lezers en reacties. Ik klaag niet want heb heel lieve, meelevende reageerders. Ben alleen stiknieuwsgierig naar mijn onbekende lurkers.
Lees je mij vanwege mijn stommiteiten?
Keek op de week?
Is je man/vrouw?
Hoe lang lees je hier?
Tegen tijd dat ik dit post is Ontlurkdag voorbij. Jammer, maar wie eenmalig onder steen vandaan wil komen…be my guest!

Schreef al dat ik lieve lezers heb. Kreeg WhatsApps, mailtjes en kaarten. En behalve échte bloemen ook een lading via Postcrossing. Van Lars uit Duitsland. Duitsers sturen als enigen kaarten uit landen waar ze op vakantie zijn geweest. Een beetje vreemd…

126 thoughts on “Driewerf hoera!

 1. Hallo, fijn dat je er weer bent.
  Ik ben een lurker. Lees heel graag je stukjes. Moet er altijd erg om lachen. Vind ze erg origineel. Zelf schrijven doe ik niet zo gauw. Vaak als ik de behoefte voel om te reageren, blijken er al veel dezelfde reacties te zijn en is het al gezegd.

  • Hej Esther,
   Met lurken is niets mis. En je hebt gelijk: ik krijg zoveel reacties, vaak is alles al gezegd.
   Dank dat je even voor mij onder je steen vandaan gekomen bent!
   Lieve groet.

  • Hej Esther,
   Ja, ik krijg zoveel reacties dan is het moeilijk nog origineel te zijn. Maar dat hoeft niet, hoor. Elke reactie is goed.
   Bedankt voor je reactie!

 2. Energie?? Wat is dat?? Je zou zo medelijden hebben met die arme Rosa, wat kijkt ze zielig hahahha. Fijn weer iets van je te lezen Fijn weekend

 3. Fijn om. Je weer te lezen …. en hopelijk komen er opnieuw heel veel procentjes energie bij

  En ja skynetblogs gaat ermee stoppen dus we moesten verhuizen … en je hebt me gevonden

  Lieve groetjes

 4. Heb ook zoveel lurkers. ook prima toch. Zag de blozende drogist voor me haha die man is vast heel erg geschrokken….;) mijn zus noemt hem altijd dokter drogist want hij weet wel heel veel over medicijnen en dingen.

 5. Ontlurkdag. Misschien bestaan die lurkers wel niet? Bij mij is google images een lurker, mijn foto’s worden vaak gevonden als jij in google naar plaatjes zoekt. Dat google images geen reactie plaatst lijkt me logisch.

  • Ik kan me voorstellen dat jouw foto’s gewild zijn. De reclametrams, treinen, je eigen treinen en de lekkere dingen die je eet…
   Je kan wel via google kijken of iemand op zijn blog/site een van je foto’s heeft geplaatst. Ook leuk om te weten!

 6. Fijn je bent er weer. Ik lees nog niet zo lang bij je, maar miste je toch al. Ik kan je gevoel voor humor zeer waarderen. Hopelijk ga je weer bergopwaarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.