De gillende keukenkerel

Keek op de week (114)

Ik rijd in een auto van 90.000.  Op de teller.
‘Accu heeft kuren,’ zei ik tegen Joris.
Bij APK hebben ze ‘m nog doorgemeten.’
‘Hoe doen ze dat?’
‘Een vinger op de plus, en de ah-han-haha!-andere op de mih-hihin…’
‘En als je haar omhoog springt, is-ie nog goed. Is dat je vrouwelijke uitleg?’
Man ging bijna stuk.
Wanneer je iemand zo lang hebt, doe je ‘m niet snel weg. En Joris is praktisch: kan goed ramen lappen en stofzuigen. Besloot ‘m te houden.
Volgende dag – ik moest weer fietsen – kwam ik thuis…stond m’n auto te strálen.
‘Wasstraat geweest?’ vroeg ik opgewekt.
‘Ja,’ zei Joris. ‘En buikje gevuld. Naar de garage geweest. Accu moet vervangen worden, hadden ‘m niet op voorraad, maandagmiddag rijd ik erheen en wordt het geregeld.’
Goed dat ik Man niet impulsief de deur heb gewezen, de lieverd!
Naast nieuwe accu kwam Joris thuis met verrassing: ‘Schat, binnenkort krijg je van de garage een terugroepactie.’
‘Een terugroepactie! Hahaha. Ze stamt uit de vorige eeuw!’ Dacht dat ik doormidden scheurde van het lachen.
‘Mechanisme van de airbag moet worden vervangen. Kan je nagaan hoeveel Starlets er nog rondrijden,’ zei Man onder de indruk.
Ik belde Roos om heuglijke nieuws te delen.
‘Djiez,’ zei ze, ‘goed dat we dat we niet wisten, mam, toen we door de regen en mist over de snelweg scheurden.’

‘Wat doet u daar!’ Geagiteerd liep een man op me af. Stevig, kalend, met onderkin en varkensoogjes. Zijn winkelwagen stond dwars voor de groenteweegschaal.
‘Pardon?’
‘Wat doet u! U staat precies boven mijn kar met boodschappen!’ Hij ontplofte zowat. Over kort lontje gesproken…
Geen idee waar ik de kracht vandaan haalde maar ik hield m’n fatsoen.
‘Ik weeg bonen en plak de prijssticker erop.’
‘Boven mijn boodschappen!’
‘Dan had u uw kar bij u moeten houden.’
Wie hadden we daar? De bedrijfsmanager van AH. Altijd vrolijk en opgewekt. Met blijde stem vroeg hij: ‘Meneer, is dit uw boodschappenwagen?’
Op afgebeten toon antwoordde man: ‘Ja!’
‘Wilt u die niet voor de weegschaal parkeren? Dat remt de doorstroming en staat haaks op ons anderhalvemeterbeleid.’ Gevolgd door een knikje en: ‘Ik dank u voor uw begrip.’
‘Heb je nou je zin?’ snauwde de kerel tegen mij.
‘Meneer, u maakt stampei om niets. U heeft geen kort lontje, u bent een gillende keukenmeid.’
‘Zonder mondkapje had je vast het lef niet dat tegen me te zeggen!’
Ik deed m’n kapje opzij en zei welgemeend: ‘Stakker!’ Zónder daarna mijn tong uit te steken. Every inch a lady.

Kwam in polder man met bruine labrador tegen.
‘Goeiemor…eh…middag,’ zei ik.
‘Voor mijn part zegt u goedenavond, elke groet is goed,’ lachte kerel.
Ik zuchtte opgelucht: een man als een luie fauteuil.
Rosa liep zonder blik of bloos langs soortgenoot. Andere lab gaf ook geen sjoege.
‘En dat is nou familie,’ merkte ik op.
We lachten.
‘Komt door de bal in haar bek,’ zei ik.
‘Komt door zijn stok,’ zei kerel. ‘Voorheen gooide ik die nog te water maar ben daarmee gestopt.’
‘U moest de stok zelf uit het water halen?’
Hij grijnsde. ‘Nee, m’n rechterschouder vindt dat niet lekker meer en wanneer ik met links gooi, ben ik een gevaar voor m’n omgeving. Wilt u een demonstratie?’ vroeg hij gul.
‘Ja, graag,’ loog ik, en verdween ijlings.

97 thoughts on “De gillende keukenkerel

 1. Ik heb ook op latere leeftijd mijn rijbewijs gehaald. Geslaagd door een stom ongeval. Vijf keer afgereden. Maar nu zo blij mee.

  Lief kookt. Ik doe de rest. Goede verdeling. Want hij heeft een hekel aan stofzuigen.

  Heerlijke keek op de week weer.
  Dankjewel.

  Liefs Joanne

 2. ha die Mirjam
  ja mooi hé , zag het in de nieuwsbrief
  ik had maandag al vast staan om er geen te gaan
  vanmiddag een appje de meiden Melody en Daphne komen ook , wordt een gezellige dag
  ja ik was ff vitamine D snuiven hihi
  fijne avond groet

 3. ha die Mirjam
  ja ik ben blij met de test , ook al is het een moment opname
  een week puzzelen en Vincent zat in elkaar , heb hem op een plaat op de bank gezet hihi , tot de volgende klaar is
  ja hij was een groots schilder en in de pps laat hij zien dat ie ook heel goed tekenen kon pppfffttt
  slaap wel groet

 4. Het nogal wat met teller. Gelukkig hebben wij geen auto. Maar hoewel ik vind auto makkelijk. Wat aardig van deze meneer. Zo maakt je niet zoveel mee. Je hond keek even ander kant. Prachtig hond heb je daar. Accu is zeker belangrijk als goed doet. Erg lief van deze meneer. Fijne avond

  • Ik ben pas laat begonnen met rijlessen en heb alleen maar spijt gehad dat ik er niet eerder aan ben begonnen. Je bent van niemand afhankelijk. Maar niet iedereen denkt er zo over; dat is ook prima.
   Gezellig dat je weer hebt meegelezen!

  • Wow, jouw man strijkt ook nog. Kan hij ook koken? Dat lijkt me ideaal.
   Mondkapjes dragen heeft veel nadelen. Mensen met astma, mensen met gehoorproblemen en brillen die beslaan.

 5. Luie labradors haha… Pas bij de Lidl ook twee vrouwen die bijna slaande ruzie kregen om een mondkapje. Zag er bij een even later nog de stoom uit haar oren komen.. De corona leidt niet altijd tot verbroedering…..

 6. ha die Mirjam
  ja je kan hier wel zien dat jij Vincent zijn werk mag
  nu ik ook wel hoor , wat een verfmixer was die gozer zeg
  er zijn geen 2 puzzel stukjes met de zelfde tint blauw pppffffttt
  maar de puzzel kwam vanmiddag gereed , dus ik was er een week zoet mee , vind het schitterend om te doen
  en ja die tafel is er goed voor , die ligt altijd vol zooi en nu dus met een schilderij hihi

  rustige avond groet

  • Hej Karel,
   Hoeveel stukjes had de puzzel van Vincent? Het was een joekel om te zien dus ik gok op minstens 1000 stukjes. Het moet wel een uitdaging blijven, hè. Zo zie je ‘m tenminste groeien.
   Lieve groet.

 7. Ja houden die man ,zulke zijn er niet veel behalve die van mij dan haha .Wat een etterbak die kerel ,stom toch om zijn kar op de verkeerde plek te zetten , doe ik zelf [bijna altijd] nooit hoor !! Maar hij werd tot de orde geroepen in elk geval en oww dat korte lontje is zo erg en gelukkig heb ik daar zelf geen last van .
  lieve groet Elisabeth

 8. er zijn mensen…
  die zeuren “overal over” echt hé.

  mooi weer slecht weer geen weer.. mannen vrouwen dieren natuur blablabla, ik denk dat die chagrijnig geboren zijn….

  kakelino, jij weet tóch maar mooi altijd je koel te behouden in elke situatie….
  benijdenswaardig “cool chickie ”

  xxxx

 9. Na mijn tandarts bezoek kreeg ik trek in strooigoed snoep.
  Kwam sinds maanden weer eens in een supermarkt, de Jan Aldi.
  Kreeg het aan de stok met de bedrijfsleider, want ik had geen karretje voor één boodschap.
  Hoor heel vaak over supermarkt ruzies.
  Truukje van dochter, draag geen mondkapje, houden ze vanzelf afstand.

  • Even snel boodschappen doen is er niet meer bij. Ik zou ook het liefst winkelen met een mandje…De meeste mensen houd ik toch wel op afstand (-: maar bedankt voor de tip van je dochter.

 10. Nu snap ik waarom je Joris uit zicht hield toen ik op bezoek was, dat soort mannen doet het goed bij weduwes ; -)
  Werd gisteren bijna van de voet gelopen door gevlekte (ongeveer) soortgenoot van Rosa , lieverd van ruim 70 kg. Beest hoeft niet boos te zijn om mij om te gooien natuurlijk, had lieve bazin die lofzang op dier begon, baasje deed me aan jou denken!

  • Ik had hem op te dragen beneden te blijven. Hij moest zelfs voor jullie kwamen de lunch gebruiken (-: Je zou het bijna geloven, hè?
   Gevlekte Rosa’s bestaan niet, maar ik krijg een beeld van het beest. Als ze iemand onder de voet loopt, is de lofzang ver te zoeken. Manieren moeten er wel zijn!

 11. Hoi Mirjam,
  Goed dat je die lieverd van een man gehouden hebt, want voorlopig helpt hij je weer uit de brand..haha..!!
  Maar het probleem met die karretjes in de supermarkt wekt tegenwoordig net zoveel frustratie op als een ritje met je auto over de A16. Wegpiraten….., zelfs in de supermarkt!!

  Groetjes, Marco

 12. Leuk dat de auto weer gaat rijden zoals het moet met die nieuwe accu. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.
  Dergelijke bullebakken kom ik regelmatig tegen tijdens mijn ronde op de dinsdagmarkt. Altijd leuk om zelf kalm te blijven zodat ze roodheet lopen.
  Linkshandig ben ik ook allesbehalve.

 13. Goedemorgen Miriam, maar goed dat je Joris niet hebt buiten gezet Helemaal geweldig zo’n man niks meer aan doen ❣

  Ja je hebt van die ,die driftig opzoek zijn naar opstootjes en dan roepen dat het niet hun fout is en bijna uit hun vel springen brrr

  Geweldig om vriendelijke mensen tegen te komen die niet zeur doorlopen of in hun baard lopen te grommen, gek eigenlijk hoe je hersenen functioneren als je in eens iets met andere arm of been moet doen maar goed dat hij niet heeft gegooid

  Hele mooie week gewenst, liefs Laura

  • Hej Laura!
   Niks meer aan doen, haha.
   Rosa’s bal weggooien met de werpstok in m’n linkerhand, daar zouden gegarandeerd ongelukken van komen. Met winkelwagentjes heb ik altijd al ruzie. Net als vroeger met de buggy van Roos. Die wielen draaien de verkeerde kant op.
   Lieve groet ♥

 14. ha lief kakeltje,

  hahahahaha… ik zie altijd alles wat je beschrijft voor me.
  De auto-de winkel-de hondjes.
  Heerlijk!
  Het leukste vond ik toch echt wel het winkelwagentje-parkeer-gedoe.
  Fijn, dat er iemand bij kwam.

  “De stakker”…

  Echt goed, schat.
  We gaan door tot het gaatje, mét winkelwagentje en een fijn karretje…
  Die voor buiten dan he! Zoef!

  Liefs, Marlou

 15. Goede morgen Kakel, mijn voituurke moet vrijdag naar de garage voor de APK dat is gelukkig hier op het dorp want met onze vroegere auto moesten we naar Vlissingen, eerst kregen we dan een leenauto mee, maar dat werd toen een leenfiets en om naar de andere kant van het eiland te fietsen is toch een behoorlijk stuk. Wanneer je dan thuis bent aangekomen , kun je bijna gelijk weer terug fietsen. En ik hou al niet zo van fietsen (een jeugdtrauma)

  • APK is bij de garage een gemeente verderop, maar een automonteur die daar werkt, woont vlak bij ons, en haalt ’s ochtends voor hij naar z’n werk gaat, mijn auto op, en brengt hem na werktijd terug. Het kost me een dag, maar da’s geen ramp. Beter dan een leenfiets. Jeetje, een jeugdtrauma, daar schrik ik van.

   • Tja wij gingen ook met de fiets op vakantie, soms fietsten we dan in één dag meer dan 100kms. Of ff een middagje naar het strand, 30kms heen en ook weer terug. Ik had dan ook het idee dat je altijd wind tegen had 🙁

 16. Starlets zijn gewoon goeie wagens. Meer soorten van dat merk trouwens. Er rijden er meer rond dan er chinezen in de keukens van de restaurants werken, dus ja. Lekker dan zo’n terugroep actie. Zit je eigenlijk ook niet echt op te wachten, net als een accu die goed leek te zijn maar dan toch niet.

  Mensen in winkels is als een brander in je koelkast. Sommige dan, helaas te veel. Het zal wel weer beter worden als we echt de goede kant opgaan met het virus.

  Bentley negeert geen enkele hond maar is bij sommige wel heel snel zijn interesse kwijt.

  • Starlets zijn niet stuk te krijgen. Nou ja, bij normaal gebruik… Of als je een oud vrouwtje bent…
   Er rijden er meer dan er Chinezen in restaurants werken 😀 Die kende ik nog niet.
   De accu zat er ruim zes jaar in!
   Bentley is alerter, denk ik.

 17. gaan winkelen is niet leuk, ze parkeren inderdaad hun winkelkar ergens en gaan aan de andere kant kijken, en je kan niet door enz
  dan vraag ik vriendelijk, mag ik aub door?
  Door korte lontjes van tegenwoordig
  -Een @->- voor jou.

 18. Die Starlets die schijnen te blijven rijden hoor ik wel vaker. De mensen krijgen een steeds korter lontje , sterker sommige hebben niet eens meer een lontje. Als ik een bal weg gooi wijst Happy keurig aan waart hij ligt zodat ik hem makkelijk terug kan vinden 🙁 Over korte lontjesgesproken ik heb half jaartje geleden een extra facebookpagina aangemaakt ( je bent een Leidse glibber als …) met als doel leuke berichten over Leiden. In korte tijd 10.000 leden lijkt leuk maar is een ramp, een groep peuters uit elkaar houden is makkelijker dan een stel azijnpissers die elkaar alleen maar de huid vol schelden over corona , zwarte piet en noem maar op. Ik kijk het nog een mandhe aan en dan stop ik er misschien gewoon mee want waarschuwen helpt niet 🙁

  • Het verbaast me dat je voor Starlets nog onderdelen kan bestellen.
   Inderdaad: sommige mensen hebben niet eens meer een lontje.
   Ik snap die azijnpissers op fb niet. Als je niets positiefs weet te schrijven, schrijf dan niets. Tenzij je nadrukkelijk om hun mening vraagt. Het lijkt me lastig om mensen tot de orde te roepen…Ik hoop dat je positief het nieuwe jaar in kan!

 19. Een auto met 90.000 km op de teller die stamt uit de vorige eeuw: zo, jij rijdt ook veel, zeg! 😉
  Anderzijds: quasi onverwoestbaar, zo’n oude Starlet. Zoals alle Toyota’s, eigenlijk.

  Om je supermarktavontuur moest ik gniffelen. Neem me dat vooral niet kwalijk, maar je boosheid werkte op mijn lachspieren.

  • Je bent onder de indruk van mijn aantal kilometers, zo lees ik het graag 😀
   In het buitenland – in de meest aftandse gebieden – rijden mensen in stokoude Toyota’s. Graag gelezen dat je hebt gegniffeld!

 20. Met een lege accu doet een auto het heel slecht, wel een reden om goede schoenen met spekzolen te kopen. Dat duwt beter! Een nieuwe accu heeft ook mijn voorkeur.
  Ik ben in de supermarkt ook wel eens aangesproken: meneer, waar is uw karretje. Die stond ook verderop in de winkel, want als ik dan iets vergeten ben loop ik snel even heen en weer. Dat mag dus niet.
  Mopperen op andere klanten doe ik wel, maar op mensen zonder mondkapjes. Asocialen? Mijn grut vergeet ook steeds een mondkapje mee te nemen. Die zit altijd in de andere jas. Ik mopper nu veel minder. Niet asociaal, maar vergeetachtig.

  • Ze start weer als een tierelier. Duwen? Haha.
   Als mensen me met rust laten, zeg ik niets, maar als ze beginnen, kunnen ze het krijgen.
   Van de jeugd kan ik het me nog voorstellen, maar volwassenen zonder mondkapje…Pas je aan.
   Vergeetachtig zijn is goed voor je gezondheid!

 21. ’t Is dat ik zelf zo’n leukerd heb, maar anders zou ik uit het beschreven trio zonder meer voor Joris kiezen.
  Vreselijk die lui die buiten de lijnen gaan en dan nog vinden dat ze gelijk hebben.

 22. Starlet…, bestaan die dan nog, en dan pas 90.000 op de teller. Zeldzaam. Daar heeft Joris goed voor gezorgd dan. Sommige mensen hebben zo’n kort lontje dat je er niet eens op kunt gaan staan. Dat zijn inderdaad stakkers…

 23. ha die Mirjam
  een man als een luie fauteuil , hoe verzin je het hihi
  auto kan weer een tijdje mee , en je hebt je haar elektronisch in de krul 🙂
  raar volk is er toch in de winkels hé , ja een stakker , dat zag je goed
  fijne avond groet , Karel

  • Ineens een relaxte man, het viel op. Vandaar de luie fauteuil…even kon m’n radar uit. Heel raar volk. Het wordt er niet gezelliger op.
   Fijne week, Karel!

 24. Die auto kan nog jaren mee.. Die accu duidelijk niet.

  Die vent bij de weegschaal had beter moeten weten… Kakel op haar best.

  Waarom weggooien als de hond het toch weer terugbrengt, zo kom je er nooit vanaf.

  Love As Always
  Di mario

  • De accu zat er ruim zes jaar in, dus valt wel mee.
   Ik hield me eerst nog in bij de weegschaal, heb je het niet gelezen 😀
   Rosa wíl echt een weggooi-bal, hoor!
   Lieve groet ♥

 25. Hahahaha, ik heb dat eens met een stopcontact gedaan, en ja hoor, er stond stroom op!
  Je hebt gelijk hoor, waar vindt je weer zo’n goede Joris?
  Kijk…..dat bedoel
  ik dus, niks op de bank liggen, gewoon alles uit kast halen om het vrouwtje een plezier te doen!!
  Manager van AH, verdiende eigenlijk een medaille, eentje die zijn werk wél goed doet.
  Goedendag wordt veel te weinig gezegd, de enkele keer dat het gebeurd, schrik je ervan.
  Een mooie foto van Rosa hoor.
  Lieve groetjes, Edje.

  • Ik heb eens geholpen met witten, en kreeg een schok van een stopcontact toen ik vlakbij met witkalk morste.
   Haha: alles uit de kast halen om het vrouwtje een plezier te doen 😀
   Kijk, dat is nou eindelijk een foto die ik zelf heb gemaakt!

 26. Nochtans een aardige man daar in de polder, maar net als jou maak ik me ook altijd snel uit de voeten. Je weet maar nooit met vreemde mannen. Je weet alleen wat je hebt aan die van jou. En zo te lezen is dat veel. Zeker als hij de auto verzorgt en naar de garage voor je brengt. Mooi is de liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.