Een veldslag

Keek op de week (135)

Had afgelopen week dip. Alsof mijn gemoed was verkruimeld. Voelde me zo lamlendig, Rosa lustte er geen brood van. Kraaienpoten hingen op m’n knieën. Een eendagsvlieg die haar dag niet had, maar dan hele week. ‘s Ochtends – in voorbijgaan langs spiegel – dacht ik: minder lachen, Kakel, minder lachen. Komt aantal rimpels ten goede. Eitje!

Bijna in trance volgden Joris en ik nerveuze vliegbewegingen van pimpelmeesjes.
Nestkatje hangt uitnodigend aan schutting, weldra omzoomd door bloeiende klimhortensia van buren. Aan alle ophangeisen voldaan. Check, check, check!
Een meesje vloog door opening, koppie bewoog schichtig heen en weer. Snaveltje inspecteerde vliegopening. Partner erin. Samen vlogen ze er weer uit.
Het derde kieskeurig stel. Terwijl Man en ik hunkeren naar huurders die willen hokken.

Ging naar apotheek. Medicijnen waren vervangen door die van andere fabrikant en deden niet waar ik ze voor slik. Apothekersassistente luisterde naar relaas, en zei: ‘Mevrouw, dat kan niet. Er zitten dezelfde stoffen in. Het zit tussen uw oren.’
Had het voor iedereen kunnen opnemen maar niet voor mezelf. Maakte rechtsomkeert en liep moedeloos apotheek uit.

Roos en Dirk hebben nieuw gezinslid. Via familieapp werd Henk met filmpje geïntroduceerd.  Blijkt heuse familie-aanwinst! Hij werkt zich slag in de rondte want hij dweilt en zuigt. ‘Zelfs hoeken en randjes,’ vertelde Roos via telefoon. ‘De eerste dag moest hij wennen – hij verdwaalde telkens – maar nu kent hij de weg. Als-ie klaar is, zegt-ie: Your house is clean. Daarna rolt-ie terug naar z’n holletje – het oplaadstation – en zegt-ie: Now charging.’
Gezellig,’ zei ik. ‘Ben je alleen thuis, praat er toch iemand tegen je. Zuigt-ie ook hondenhaar? Rosa verliest haar wintervacht…’
‘Ongetwijfeld. Iedere dag zit-ie vol met dikke pruik van mij,’ vertelde Roos opgewekt.
Ik. Wil. Ook. Een. Henk!

Postcrossing:
Ontving kaart met afbeelding van koelbox van Anthony uit Australië.
Thougt you might want to know this because everyone here takes it to a picnic, to keep food and drinks cold, and when the lid is on – you can sit on it!”
Really, hebben jullie die, Anthony?
Ik ga er liever met m’n hoofd in zitten. Is warmer dan in buitenlucht. Het was pas leuk geweest als afzender had geschreven: “…you can sHit on it.”
Pardon me.
Lekkerste bewaarde hij voor het laatst: I love speculaas.
Dát is pas nieuws.

Vechtend tegen gure voorjaarswind fietste ik naar Haastrecht.
Aan overzijde polder stond vrachtauto geparkeerd. Passeerde cabine. Wit bestelbusje reed me tegemoet en dacht: recht van de sterkste, hup, de sloot in met je racefiets.
Krijg de asfaltering, dacht ik vals. In plaats van naar rechts uit te wijken, reed ik stoïcijns rechtdoor en stak m’n elleboog uit.
Begaan met het lot van zijn buitenspiegel, stopte automobilist pal naast me.
Brutaal trok ik z’n deur op kier. Zag een man van mijn leeftijd, baard van een week en ogen zo groot als schoteltjes. Op gedecideerde toon sprak ik: ‘Beleefd is anders, meneer.’
Overdonderd door mijn actie (toegegeven: zelfs ik was van mezelf onder indruk) sputterde kerel: ‘Ja maar…’
Smeet deur dicht en als een generaal die een veldslag had gewonnen, fietste ik voort.
Denk dat ik binnenkort wel weer naar apotheek kan.

Don Quichot – Krimpen a/d IJssel.

100 thoughts on “Een veldslag

 1. Hier komt steeds hetzelfde paartje het onderkomen bekijken, maar elke keer vliegen ze er weer vandoor… het verhuren gaat niet zo hard.

  Vervelend dat je medicijnen van een andere fabrikant hebt gekregen… ze zeggen steeds dat het dezelfde stoffen bezit, maar toch blijkt het anders te werken… al zeggen zij van niet…. heb medicijnen niet omdat ik gek ben… toch?

  Dochter alweer 25… nou ja niet alweer, dat is natuurlijk voor het eerst. Snel? Zeker, kan het met moeite bijbenen. Die van mij wordt 27… lag toch echt niet zo lang geleden in mijn armen… beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd.

  Liefs,

 2. Weet niet wat het is met de meesjes, hier vliegen er de ganselijke dag twee af en aan. Wat ze doen weet ik niet. Er hangt een spiegel met een bloembakje eronder met nog een nieuw opgekomen viooltje van vorig jaar. Dat is in inmiddels gesneuveld (niet erg) . Ze rommelen wat in het bakje, gooien al het zand overboord, maar verder gebeurd er niks. We houden het in de gaten hoor( tussen de fietstochten door 😉

 3. Ik dacht toch dat het wel degelijk kan dat een medicijn van een andere fabrikant niet hetzelfde doet ondanks dat er ogenschijnlijk wel dezelfde stoffen in zitten. Vaak in een andere samenstelling. Ik zou er zeker met je arts over spreken.
  Zo’n robotzuiger en dweiler willen we hier ooit ook nog eens aanschaffen maar nu nog even niet. We willen eerst een nieuwe vloer.

  Kaartjes krijgen is altijd leuk.

  • Een medicijn van een andere fabrikant heeft vaak andere hulpstoffen. Ik kon op dat moment alleen niet bij mijn assertiviteitsvermogen.
   Eerst een nieuwe vloer en pas daarna een Henk lijkt me een logische volgorde.
   Je kaartje houd je tegoed!

 4. Grrrrrr die apotheker! Je zou ze… maar je hebt toch maar mooi je gram gehaald bij die bestelwagenbestuurder. Oeh! Ben ik een beetje jaloers op, en ik neem me voor dat ook eens te doen.
  Hopelijk hebben jullie snel huurders. Altijd leuk om te zien, goed tegengif voor in de spiegel kijken.

  • Er zit maar één apotheek in het dorp; dat komt de patiënt niet ten goede.
   Dat met die bestelwagenchauffeur zie ik meer als een aanval van buitenissige aard (-:

 5. Succes bij de apotheek. Je hebt kunnen lezen dat er beslist verschil is, dus argumenten zat. Hoppa!!
  Mijn ouders gingen ooit een bordje :
  ” huurders gezocht” aan hun vogelhuisje. Hielp niks. Gewoon afwachten maar.

  • Met argumenten beladen ben ik naar de apotheek geweest. Met succes!
   Mijn man heeft er zelfs nog een huisje naast gehangen. Wederom alleen kijkers, terwijl er zo’n huizentekort is.

 6. Dat zeggen ze altijd bij de apotheek, maar dan ligt het dus aan de hulpstoffen of de percentages of de samenstellingen want jij VERZINT toch niet dat het niet werkt. O ik kan daar zo boos om worden. Terwijl er heus verschil zit tussen de twee want anders zou de apotheek ook niet overstappen op een ander (goedkoper misschien?) merk. Grrr….

  Ja, bewoners in het vogelhuisje zou leuk zijn. Dit ziet er zeer hoopvol uit! Ik heb zelf ook een kastje maar daar gebeurt helemaal niks.

  Vanuit een dip kun je alleen maar omhoog. Sterkte!

  • Geen idee wat het is met apothekersassistentes. Of ze zijn zo dom, of ze houden zich van de domme. De meesten dan (-: Volgens mij worden ze daarop geselecteerd.
   Dankjewel ♥

 7. Voor mezelf vind ik het altijd prettig te lezen dat iemand een shit week had. Wij hebben hier ook een aanleunwoning hangen. Veel bezoekers maar niemand die er permanent wil wonen tot nu toe.
  Beleefd- en verdraagzaamheid is niet leeftijd gebonden. Dat denken wij soms wel maar echt niet.

 8. Hier hangt ook een kastje, maar nog geen logés!
  Ik heb ook eens zoiets gehad.
  Ik fietste door, auto stopte, bestuurder zei: “jij bent fiets”.
  Alsof dat wat uitmaakte.
  Schelden kon die wel.

 9. bij mijn vriend als ik daar door de ramen kijk zie ik zoveel verschillende vogeltjes
  heerlijk om naar te kijken, en dit weekend zat er een klein grijs vogeltje dat ik nog nooit zag,
  Ik hoop dat het vlug beter met je gaat
  -Een @->- voor jou.

 10. O ik hoop er ook steeds op, zag een keer een meesje mijn kastje in gaan en hoopte dat ie bleef maar helaas…..Heel goed gedaan. Ik heb het altijd in mijn straat als ik aan mijn kant rij. Aan de ene kant staan heel veel auto’s geparkeerd en ze verwachten dat ik iedere keer de stoep opga. Ik doe het niet uit principe. Schiet op…..ik heb voorrang. Vroeg eens aan een meisje “zag je me niet aankomen” . Ze keek of ze water zag branden. Ik heb voorrang hier hoor, zei ik, heb je dat niet geleerd. Ze kon er niet om lachen, ik wel.

 11. Ik heb ook een weekje een Henk gehad, maar toen weer teruggebracht naar de winkel. De snoeren die ik weg moest halen was niet het probleem, maar onder mijn burostoel ligt een kleedje en daar liepen Henk zijn borsteltjes in vast. Ook het opvangbakje voor haar was niet berekend op de halve vacht die happy dagelijks verliest. Maar zonder hond en kleedje lijkt Henk mij heel leuk en zeker geinig dat je hem opdrachten kan geven, ik heb die zes dagen een mindere kennis allemaal opdrachten gegeven dat voelde heerlijk had hem bijna daar voor gehouden.

  Heerlijk zo’n simpel tikkie met je elleboog. Ik zou gewoon weer naar de apotheek gaan, maar wel handjes in je zak houden.

  • Had Henk zo’n klein opvangbakje? Tja, als je dat tussentijds moet legen, moet je nog vermoeid bukken en zuchten (-:
   Wij hebben geen kleedjes; nu wil ik zeker een Henk!
   Bedankt voor je gezellige reactie.
   Lieve groet ♥

 12. Gewoon jezelf blijven, ook in de spiegel.
  Als de nestkastje voldoet komen de gasten wel.
  Ping huur.
  Medicijnen waren vervangen door die van andere fabrikant, nou in Radar vanavond, kwam wel duidelijk naar voren dat dat zeker invloed kan hebben.
  Henk ( Krol?) is een echte huismus.
  Een koelbox, daar heb je pas veel mogelijkheden mee.
  De gure voorjaarswind maakt het sterke in je los, Napoleon bloost er van. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 13. Andere medicijnen die precies hetzelfde werken als de vorige, geloof dat maar niet. Hier hebben we het meegemaakt met Eva. Die nieuwe deden het niet zo goed. Toch maar eens een dokter raadplegen.

 14. Kraaienpoten hingen op m’n knieën, heb je daar een foto van? Want ik geloof het pas als ik het gezien heb.

  Ik hoef geen Henk. Want ik heb een PJ. En die doet dat ook. En heeft een iets uitgebreidere vocabulaire.

 15. Lachrimpeltjes zijn geen tekenen van ouderdom. Zeg dat ik het gezegd heb.
  Aan je foto te zien, zal het meesje ook hokken. Het heeft reeds nestmateriaal in de bek.
  Onze Henk heet Katrien. Zij zuigt tevens beter, doch daar wens ik me heden niet verder over uit te spreken.
  En voor nu: op naar de apotheek. Hup!

 16. Mega irritant dat de apotheek andere medicijnen besteld dan je vorige keer had. Als dat is om bijwerkingen te voorkomen mogen ze me dat vooraf vertellen, nu heb ik het idee dat ze een goedkoper b- merk hebben gevonden.
  We hebben hier ook al een paar keer naar een Henk gekeken, maar de rest van de familie is bang dat Henk op een onbewaakt moment een van de katten opeet. Of beiden! Zolang we nog een kind thuis hebben wonen kan die goedkoper stofzuigen, vindt Madelon103. Beter voor de katten ook. Henk blijft op het wensenlijstje staan.

  • Je zou die assistentes door het slijk willen sleuren…
   Mijn medicijnen zijn t/m eind augustus niet leverbaar.
   Helemaal met Madelon103 eens: laat Kind103 het huis maar zuigen!

 17. ja ma jama jama.. je laat je niet van de fiets rijden toch.
  zo’n zuiger…. wowwwww.
  gaat íe écht overal heen onder stoelen en zo ??
  geweldig,
  ik wil ook, nee hoor ik heb een goeie zakloze…. hoe klinkt dat zuigert..
  wat een haren..
  wat een vacht… mijn kleine kinderkes zijn overleden.. helaas.. mams is niet meer op het nest,
  erg hé.

  kakelino, ik hoop dat jij lieve schatjes krijgt…

  • Hej Dien!
   Ach, zijn de mereltjes dood? Waarschijnlijk door de kou of te weinig eten. Wat zielig.
   Dus die van jou ruien er ook flink op los? En ze hebben nog langere haren dan Rosa.
   Baai baai. I waf joe toe ♥

 18. ha die Mirjam
  geen idee of het de grootste van NL is ,ik deed een testritje op de openbare weg 🙂 , en nee het is geen crossfiets geworden , maar een Vicenza Superior FDST , met een accu upgrade 🙂
  mijn blog gaat over Oostende in België
  fijne avond groet

  • Ik ben in de war met een winkel in Utrecht; die is de grootste. Zij hebben zo veel fietsen staan, dat ze geen wachttijd hebben. Maar jij bent goed geslaagd!
   Veel veilige kilometers gewenst.

   • ha die Mirjam
    ja ik zag advertenties van de mega fietsenwinkel bij Utreg , ook zij zin afhankelijk van onderdelen hoor 🙂
    ja ik ben geslaagd , nog ff wachten en ik ga het plezier in fietsen terug krijgen , want de longen werken me nu echt tegen 🙁
    en kinderuitspraken op die longen loslaten heeft nog niet geholpen
    jij hebt zelfs nog iets geleerd , en gaat er in houden hihi
    vandaag wandelde ik in de kop van Noord Holland 17.5 km en ging me goed af , helemaal tevreden

    beleefde groet en zeer gemeend 🙂

 19. O zeker niet bij neerleggen, als jij je niet goed voelt bij de andere medicijnen klopt er iets niet. De werkzame stoffen zullen inderdaad wel het zelfde zijn maar er zit altijd nog van alles aan spul in om de boel bij elkaar te houden en dáár kunnen stoffen bij zitten die het niet goed doen bij jou.
  Potdorie, zou ik zomaar een nieuwe Henk kunnen kopen? De Henk die ik had was redelijk goed in stofzuigen maar van dweilen had nooit gehoord. Maar hij deed wél de afwas, daar kan de Henk van Rose een puntje aan zuigen. 😉

 20. Hey Mirjam
  Een nichtje van mij is apothekersassistente en zij kan het weten, zegt ook dat dezelfde pillen van een andere fabrikant toch een andere uitwerking kunnen hebben.
  Ik heb hetzelfde gehad en haar om raad gevraagd. Het uitgelegd bij mijn apotheek en toen kreeg ik weer mijn “oude” merk gelukkig.
  Toch maar even terug gaan en op je strepen staan, dan is jou wel toevertrouwd. 😉

  Zo gezellig, koolmeesjes in een nestkastje, leuk om het te volgen allemaal. Ik hoop dat jullie huisje alsnog wordt goedgekeurd.
  Mijn jongste en zijn vriendin hebben ook een Henk, ze zijn dol op hem haha.

  Ik hoop dat je je weer beter voelt, kwam het door de andere medicijnen misschien?

  Liefs van je zus
  X

  • Ik snap het niet: als iemand dat moet weten, zijn het toch de apothekersassistenten?
   Mijn oude merk is niet leverbaar maar ik heb inmiddels andere (-:
   Roos neemt ‘m de volgende keer mee naar huis en dan mag Henk hier een rondje draaien. Kijken op zijn GPS dat trekt.
   Een combinatie van andere medicijnen en te weinig slaap…
   Dank voor je bemoedigende woorden *smak*
   Dikke liefs ♥

 21. Woest word ik om zulke kerels (meestal hè) die denken dat ze de fietsers en wandelaars wel in de kant kunnen duwen. Ik weiger er voor in de berm te springen wat ik volgens man wel moet doen, ik speel met mijn leven vindt hij. En ik zeg dan dat ik ook een weggebruiker ben en net zoveel recht op dat asfalt heb als zij. Sterkte met je dip, kom op hè. Zeg ik ook iedere dag tegen mezelf, maar het lukt niet altijd.

  • Dat Martin liever heeft dat je in de berm springt, snap ik wel, maar ik ben net als jij en kan me er niet bij neerleggen. Ik ga ervan uit dat ze niet over me heen zullen rijden…Hout moet, houd moed (-:

 22. ” Het zit tussen uw oren.’
  mijn antwoord daarop was een ’tik op haar neus’ geweest…

  Mag ik dan Henk af en toe van jou lenen? Heb dan wel niet een uitharende Rosa versie in de vorm van Vanyar maar daarentegen wel een trio dat net als hun naamgenoten overal ongewenste sporen achterlaat

  • Ik ga zo naar de apotheek en ik ga pas weg als ze met een oplossing komen.
   Henk staat boven aan mijn verlanglijst. Als ik ‘m heb, mag jij die zéker lenen. Weet je toch (-:

 23. Dikke dip dus …. had die apothekersassisente even geluk, lijkt me namelijk niets voor jou op na zo’n opmerking de dame niet op haar nummer te zetten.
  Maar de meesjes maken veel goed, hoop ik.
  Leuk draadwerk. Ik hoop dat het niet op jou van toepassing is bij de pillenstrijd.

  • In dat pand zit een staalfabriek. Die heeft Don Quichot als uithangbord erboven geplaatst. Ik vind het prachtig. Het heeft iets moedigs en iets kwetsbaar.

  • Vanmiddag naar de apotheek. Ik ga pas weg als ze met een oplossing komen.
   Een dag niet gelachen en ik leeft nog steeds (-: Maar ik ben geen chagrijnig persoon.

 24. Ha ik heb mijn eigen Henk in de vorm van een man die graag voor me wil stofzuigen. Sinds hij thuis is neemt hij automatisch vele taken over en houd ik tijd over haha…maar verveel me nooit 😉
  Ha die autoportier jij durft wel zeg…
  Groetjes

 25. Lang geleden ‘gevochten’ om de veranderde (Almheimer)medicatie voor mijn vader weer van de reguliere fabrikant te krijgen. ‘Kon niet’ dat hij veranderend gedrag vertoonde zei men, toch kreeg ik het voor mekaar 😉

 26. Zo’n Henk heb ik ook overwogen… wie weet! Maar ik heb Jan de stofzuigman en die doet het ook naar volle tevredenheid. Maar alleen op vrijdag. Op andere dagen is hij om te stofzuigen niet op gang te krijgen
  Kraaienpootjes staan juist lief!
  BB zeg ik dan (Bijna Botsing). Ik vind het ook altijd zo asociaal als auto’s gewoon maar doorkachelen grrr…
  Bij die apotheek snappen ze gewoon niet dat je liever dezelfde pillen wilt… Maar ik maak me maar niet meer druk. Gebeurt te vaak.
  En wat schattig dat meesje… Ze willen hier niet nestelen die kleine vogeltjes, alleen de mussen doen het net onder een dakpan…
  Fijne week!

  • Jan de stofzuigerman (-: Ik heb hetzelfde met Joris. Zuigt zich uit de naad maar…alleen op zondag., terwijl Rosa heel de week verhaart.
   Vanmiddag ga ik naar de apotheek. Ik weet zeker dat ze een ander middel hebben. Sterker nog: ik ga pas weg als ik het heb, of als ze het voor me bestellen.
   Fijne week ♥

 27. Heb diverse mensen het al de ‘coronadip’ horen noemen. Met minder mogelijkheden om ons te uiten, geen horeca, theater of bioscoop lijkt het iedereen te pakken. Je komt er wel uit, hoor! Bijvoorbeeld door te dromen over je eigen Henk…

 28. Dipjes komen en gaan, maar als ze er zijn is het heel lastig om ze te doorspartelen
  De nederlandse pimpelmezen zijn wel heel kieskeurig hoor, ofwel hebben ze beslist daar te blijven en zijn ze nu op zoek naar gerief om zich te installeren 🙂
  ooh wat handig, zo’n poetsrobot

  • Jij weet helaas alles van dipjes. Het hoort bij onze CVS maar dat accepteren blijft lastig. Alle pimpelmezen hadden “problemen” met de opening. Zaten ze maar te pikken. M’n man heeft ‘m geveild, kijken of dat helpt…
   Ik denk dat ik de poetsrobot voor Moederdag vraag (-: Vragen kan altijd.

 29. Wat een mooi meesje, die voelt zich niet zoals jij. Ik ben ook zo intens lamlendig.
  En die pillerij, wat vermoeiend he. De basisstof is misschien anders, maar de hulpstoffen zijn vaak verschillend. Zucht, zucht, zucht. Hoop dat het inmiddels weer wat beter gaat.
  Knuffel vol goed moed xxx

  • Lamlendig, bah. Nergens zin in.
   Vanmiddag ga ik naar de apotheek. Ik ga pas weg met een vervangend middel. Toch te gek dat ze je niet geloven?
   Dank voor je lieve woorden ♥

 30. Hoi Mirjam,
  Fantastisch om je weekverslag te lezen.
  Leuk hoe zo’n stel pimpeltjes een geschikte nestlocatie zoeken. Er is tegenwoordig keus genoeg voor ze. Wat betreft die medicijnen van de apotheek, dat klopt echt wel. Een ander merk reageert je lichaam vaak toch weer effe anders op. Heb ik ook last van. Laat ze maar lulle daar.
  Geweldig zo’n “Henk”…!!
  Mooie uitdrukking die ‘asfaltering’. Hahaaa…!! Ik leer hier nog wat.

  Lente groetjes,
  Marco

  • Hej Marco,
   Mijn man heeft de smaak te pakken en nog twee nestkastjes opgehangen.
   Geen stijl dat de apotheek vergeet dat werkzame hulpstoffen kunnen verschillen. Zeker te veel naar Rutte geluisterd (-:
   Vanmiddag ga ik terug en ik ga pas weg als ik een vervangend middel heb.
   De asfaltering is geen bestaande ziekte, dus dan mag het…
   Groetjes ♥

 31. Waardeloos dat je een waardeloze week had! Maar je maakt mijn waardeloze maandagmorgen een stuk vrolijker! Vooral dat stukje over die spiegel! Ik dacht even: “Hoe weet ze dat nou van me?” Bedankt! <3

 32. Altijd leuk om die pimpelmeesje bezig te zien Kakel

  ander merk kan zeker anders werken, omdat de hulpstoffen niet dezelfde zijn

  Een Henk?

  Zou ik toch eerst aan joris vragen

  prettige dag

  • Vreemd dat apothekers dat dan zogenaamd vergeten.
   Joris stofzuigt geweldig, ik ben zeer tevreden over zijn prestatie, maar…hij stofzuigt alleen op zondag…

 33. Oei, zo kennen wij Kakeltje niet hoor, en met lachrimpeltjes is niets mis!
  Wat leuk dat het nestkastje is verhuurd, een hele mooie foto, en nu maar wachten op de kleintjes hè?
  Iedere keer die veranderingen van medicijnen, vind ik ook waardeloos, je wordt er onzeker van, en moet daar dan weer een pilletje voor.
  Zo’n zuigrobot, lijkt mij toch wel gevaarlijk, stel je voor dat het ding op hol slaat!
  Makkelijk is het natuurlijk wél.
  Hahahaha, je kunt momenteel inderdaad beter met je gat in de koelbox gaan zitten.
  Dat was een heldhaftige actie, menigeen heeft voor minder een lintje gekregen.
  Lieve groetjes, Edje.

  • Lachrimpels ga ik sparen. Een andere oplossing zie ik niet…
   Het merendeel van mijn medicijnen is vervangen door een goedkopere variant. Dan moeten ze wel hun werk doen.
   Raar joh, ik keek die verschrikte man aan, en dacht: doe ik dit nou echt?
   Dag Edje, lieve groet ♥

 34. Herkenbaar wat de apotheker zegt, maar uit eigen ondervinding weet ik dat het vaak niet waar is. Ik weet ook niet hoe het komt, ik heb er niet voor gestudeerd , maar het is een feit, verzeker ik je, ook al moet ik eigenlijk niet jou overtuigen.
  Ik hoop dat je je snel terug ‘de oude’ voelt.
  Ik wist niet van het bestaan af van Henk die zuigt én schuimt. Lijkt me best handig, hoewel hier niet nodig, manlief zuigt en schuimt hier wekelijks, zonder de Engelse bewoordingen welliswaar.

  • “Er zitten dezelfde werkzame stoffen in maar de hulpstoffen verschillen.”
   Je opmerking is goed bedoeld, niets mis met me helpen in mijn overtuiging. Juist lief! Ik wist niet dat robot-stofzuigers ook konden blijven. Blijkbaar weer nieuw.
   Joris stofzuigt alleen op zondag (-:

 35. Met zo’n buurtjes (pimpelmeesjes) kan je dag/week toch niet meer stuk, Mirjam! Maar ‘k begrijp je, heb ook zo’n dagen…
  Heb ook ‘vast merk’, werd voor de prijs vervangen door ‘wit product’. Dokter gaf nadien toe dat de werking niet dezelfde was. Slik nu weer duur…
  🙂
  Je kaartjes/speculaas (hier speculOOs) blijven de wereld rondgaan.
  Kraaienpootjes zitten vast weer hoger na gewonnen veldslag!
  Lie(f)s.

  • Niemand ontkomt aan zulke dagen, hè?
   Dat gekozen wordt voor goedkopere medicijnen, snap ik, maar die moeten dan net zo functioneren als het origineel! Fijn dat de arts achter je stond.
   Ik wist niet dat ze speculaas verkochten in Australië. Waarom niet (-:
   Lieve groet ♥

 36. Meer lachen, want lachrimpels zijn mooier dan chagerijnigkijkrimpels. Daar heb ik zelf onderzoek naar gedaan.

  Wacht maar af, dat hokje wordt nog wel gevuld. Misschien moet je er nog internet bij aanleggen. Of de wifi vanuit je huis moet ver genoeg gaan.

  Zo’n apotheekassistente heeft ook maar een opleiding genoten van een paar jaar. Dat kan natuurlijk nooit op tegen de levenservaring die jij hebt. Dat ze daar niet gevoelig voor is, dat snap ik niet.

  Zo’n Henk, ik weet het niet hoor. je zult zien dat hij net daar wil werken waar ik zit te chillen.

  Love As Always
  Dimario

  • Haha, jij hebt zelfonderzoek naar rimpels gedaan. Ik denk dat ik lachrimpels maar ga sparen.
   Denk je dat vogels wifi willen happen (-:
   Vanmiddag ga ik naar de apotheek; ik ga pas weg als ik een vervangend middel meekrijg.
   Als jij zit te chillen, zet Dinnetje Henk maar in de gang…

 37. De eerste foto is zeker heel mooi om te zien. Wij hebben weg gehaald. Omdat de buren katten hebben. Kwam ook haast niet meer bij ons. Verleden jaar al niet meer.Gelukkig doet bij jou goed. Mooi gezicht met mosje in zijn bekje. Er komen vast jonkies eraan bij jou. Arme Rosa…verharen is zeker de boosdoener. Onze konijn verhaart ook. Amber krijgt dan proyzyme. Anders raken verstopping in zijn darmen. Gaan ze dood eraan. Het is ook goed voor de honden. Tweede foto is zeker heel apart om te zien Karel. Fijne week voor jou.

  • Wij hebben een buurtkat, die altijd over de deur van de schutting klimt. Daar heb ik kippengaas op gespijkerd en omdat dat prikt, blijft de kat weg.
   Ons huiskonijn is bijna dood gegaan aan verstopping van de darmen. Echt heel zielig. Amber treft het beter.
   Een staalfabriek heeft Don Quichot als “uithangbord” gemaakt.
   Fijne week!

 38. Dat kan echt wel dat die medicatie anders werkt, dat ligt aan de vulstoffen die anders zijn. Ik vind het zo’n gedoe dat men dat hier altijd wisselt.
  Hopelijk zitten je kraaienpootjes al wat hoger ondertussen en voel je je beter.
  Zo’n Henk heb ik ook, maar hij zuigt alleen maar – niet dweilen. Zou liever ook zo’n Henk hebben die ook dweilt. Ben heel tevreden van hem, maar hij heet niet Henk, die van mij heet Maurice en hij zuigt dagelijks alle kattenharen op.

  • Mijn medicijn is tijdelijk niet leverbaar. Een vervangend middel is best maar als het niet werkt. Ik vind het verwerpelijk als mensen in de zorg patiënten niet voor vol aanzien.
   Maurice…wat een charmante naam (-: Met alleen hondenharen opzuigen zou ik al blij zijn.

 39. Goede morgen Kakel, mooie foto van dat pimpelmeesje aan de schoonmaak in zijn huisje. Dat beessie heeft het er maar druk mee. Ja het is voorjaar dus er moet weer genesteld worden en eitjes gelegd en eitjes bebroed een kleine vogeltjes daarna grootbrengen. Een drukke tijd voor dat vogeltje. Ik wens je een fijne maandag toe.

 40. Haha goed gedaan van jou!
  Enne generische medicatie die minder goed werkt, dat kan wél hoor. Er zitten inderdaad dezelfde werkzame stoffen in maar de hulpstoffen die verschillen. En dat kan echt effect hebben. Zeg dat maar eens tegen je apotheker. Het zit niet tussen de oren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *