De gelukkige huisman

Keek op de week (146)

Nieuw hoekje

‘Die gescheiden collega waarover ik vertelde,’ zei Joris. Hij schaterde bij voorbaat om wat komen ging. ‘James, zestig, kaal met bierbuik. Heeft een T1nd3rprofiel aangemaakt.’
Man kreeg scheurbuik van het lachen. ‘En hij,’ hikte hij, ‘hij heeft ons zijn -hahaha – zijn profielfoto laten zien. Hij staat met zijn bui-hui-huik achter zijn nieuwe motor in hou-hou-houthakkershemd. Zoekt vriendin jonger dan 45. Gewoon zielig.’
‘Is dat zo’n man wiens eigenwaarde permanent in bloei staat?’ vroeg ik.
‘Precies. Met een beroerd gevoel voor humor. Frank vroeg: is dit je derde jeugd of ga je voor de derde leg? Vond James niet leuk.’ Man veegde tranen uit ogen en zei: ‘Nu is het wachten op een slachtoffer.’
Joris slikte. Kreeg glazige blik. ‘Stel je voor…een jonge meid en een blinkende motor…’
Ben positief ingestraalde vrouw, dus benoemde ik Joris’ pluspunten. ‘Schat, je bent lang en slank, hebt al je haar nog, maar niet het geld.
‘Nee,’ zuchtte Man. ‘Wij hebben dit voorjaar hele huis verbouwd. En ik heb jou-hou-hou…’gierde hij.
Ik nam nog een pure bonbon. Het is ongelofelijk maar waar: heb nieuwe doos gekregen.

Inhalende automobilist maakte ongelukkige manoeuvre en ik belandde in berm (the story of my life.) Fietspedaal sloeg tegen linker scheenbeen. Voelde geen pijn. Wel dat er iets over been liep. Bloed. Stroomde in straal richting schoen. Trok snel sok omhoog. Wat er boven gat in mijn been zat! Een bult ter grootte van krielei. Dacht aan reclameslogan: “Een ei hoort erbij.” Dan liever gebakken. Trok schone boerenzakdoek uit achterzak fietsshirt en knoopte die om been.
Thuis veegde ik been schoon en liet Rosa uit. Bij terugkomst was bult bijna weg. Jaja, wandelen doet wonderen. Na douchen deciliter jodium op gat en pleister geplakt. Onderbeen is nu blauw. Mijn favoriete kleur.

Vouwde boven in slaapkamer was op. Beneden zoog Joris woonkamervloer. Hoorde borstels schrapen. Boven motorgeronk galmde Joris’ stem een zelfverzonnen aria.
Wat je noemt een gelukkige huisman

Wilde na gebruik van zelfscan, pinnen bij buurtsuper toen pinapparaat met snoekduik voorover lazerde. Hangend aan kabel deinde het laag boven vloer.
Gaf apparaat duwtje en het katapulteerde tegen achterwand. Hield snel pas ernaast en hoorde: piep!
Attendeerde iemand van klantenservice over haperend stuk techniek. Bleek het apparaat speciaal bestemd voor mensen in rolstoel…

Was bijna in Oudewater.
Links provinciale weg, rechts boerderijen.
In de berm ramde een gemeentewerker een verkeersbord in grond. Zou er met bewondering naar kunnen kijken maar werd afgeleid door gemeentewagen dwars op fietspad.
Dat werd racefiets over vangrail tillen en stukje over provinciale weg lopen. Ach, in Luxemburg fietste ik eens over snelweg…
Onverhoeds reed gemeente-auto rechts het erf op.
Toeval in mijn bestaan? Stel dat chauffeur zich bedacht en plankgas achteruit reed? Zou ik worden geplet. Zonde van mijn fiets.
Naast de tot stilstand gekomen auto verscheen een man. Zijn tanden bloot lachend, wenkte hij mij met zijn arm.
Reed er een BN’er achter me? Keek achterom. Fietspad was verlaten.
Aardige mensen. Je verwacht het niet, hè?
Riep in voorbijgaan: ‘Dank u wel!’

Handen jeukten. Pakte snoeischaar, deed knipknipknip in tuin en fietste naar ecologisch tuinierende vriendin. Wikkelde krans. Ligt op oude emaillen fornuis (gekregen van Carolien) in tuin.

Herfstkrans

71 gedachten over “De gelukkige huisman

 1. Gelukkig is toch weer goed gekomen met je scheenbeen. Had erger geweest. Het was toen geschaafd been over gehouden. Dresio is zeker prachtig om te zien op de foto. Konijn helemaal te gek. Leuk!! Gasfornuis is zeker heel oudje om te zien. Krans staat leuk erop. Mooi!! Fijne dag.

 2. Mooie krans… krijg nu spontaan zin in de herfst 😉

  Ik vind die datingsites altijd heel bijzonder… iemand in het ‘gewone offline leven’ ontmoeten is zoveel leuker. en ook: what you see is what you get

 3. Blauw mijn favo kleur, zó hard om gelachen! Ga ik zo van je jatten als ik me weer een stoot, rood is de mijne;)
  Och aardige mensen, je moet iemand eens ene compliment geven die er leuk uit ziet of die opvoedtechnisch lekker tof bezig is. Echt die mensen denken dat je ze in de zeik neemt, ja of dat is mijn betrouwbare gezicht.
  Vent die zingend stofzuigt en chocola koopt voor je, die zou het goed doen op een datingsite;)

 4. Heb toevallig laatst Vriendin bijgepraat over de laatste keer dat ik iets met een datingapp/site deed. Kwam mijn kapper tegen. Volgens Tinder 18 jaar jonger dan wat zijn dochter mij de week ervoor trots vertelde.
  Natuurlijk heb ik hem er bij de volgende kappersbeurt op aangesproken.

  Het ei en het gat. Dat was een flinke smak. Pas je een beetje op?

 5. Herfstkrans in de tuin gelukkig, véél beter dan krans omdat het met je fietsavontuur verkeerd was afgelopen.
  Joris tóch een motor al zit er helaas een stofzuiger omheen. Geen buik groot voordeel, kan hij ook bukken om de donkere hoekjes mee te nemen. Zuinig zijn op Joris, óf afkicken van de bonbons

 6. Mooie hoekjes binnen en ook buiten in je tuin, sfeervol.
  Hoop dat je been zonder complicaties helemaal geneest.
  Fijn hè zo’n gelukkige huisman, hier ook zo een die supergoed kan stofzuigen, zelfs het plafond. Ik zou er niet aan denken 🙂

 7. Een vriendin is ook aan het zoeken voor een nieuwe date, en als ik hoor wat ze soms meemaakt via die datingapp, dan zou ik liever de rest van mijn leven vrijgezel zijn.
  Maar ja, het valt altijd te proberen en op elk potje past wel weer een deksel, zeggen ze.
  Lekker dan, ik hoop niet te veel last van je scheenbeen. Vreselijke plek om iets te hebben.

  • Voor mij zou een dating app ook niets zijn. Voor een heleboel anderen is het een uitkomst.
   Mijn been is alleen een beetje beurs, valt reuze mee!

 8. Die gescheiden collega, denk ook, ik kan het altijd proberen.
  Het geeft wel humoristisch gevoel Bij Joris.
  Het gebeurd vaak, een fietser wil men of ziet men gewoon niet.
  Gelukkig ging de genezing sneller dan gedacht.
  Een gelukkige huisman, daar droomt menig vrouw van.
  Gemeentewerkers hebben vaak meer ruimte nodig dan hun werk vereist.
  Wel een heel mooie herfstkrans. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

   • Ben zo blij dat je weer positief en gezellig terug bent.

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 9. Vandaag nog vroeg een jonge vent of hij me moest helpen om met mijn fiets langs een vrachtwagen te lopen. Ben bang dat dit komt door mijn 60+ zijn…..

 10. Ik mag thuis niet zingen, ze hebben een uitgesproken mening over mijn zangkunsten. Minder uitgesproken had van mij ook gemogen. Als ik alleen in het bos loop mag ik zingen. Arme dieren in het bos. Misschien moet ik de familie hier ook inruilen voor een vriendin van 35. Wat kost zo’n motor tegenwoordig?
  Voor een tweede leg hoef ik niet bang te zijn, volgens Lubach werkt vertellen over mijn modelspoorverzameling geweldig als voorbehoedsmiddel. Hachelijk?

  • Voor zanglessen is het óók te laat. Als ik jou was, zou ik het accepteren en doorgaan. Tenslotte heb jij fijn je modelspoorverzameling. En daarmee lach je iedereen uit!

 11. Wat leuk dat fornuis!
  Ik hoop dat James spoedig beet heeft!
  En dat been, dat herken ik. Onlangs had ik ook zo’n ongevalletje. Mijn been verkleurde vervaarlijk van paars naar rood, naar geel… Sterkte ermee.

 12. Oi, je been… dat blauw gaat naar onderen zakken en maakt dan plaats voor een soort onheilspellend geel/grijzig ben ik bang. Ben je ervoor in je lievelingskleur aan te passen?
  Heerlijk, dat profiel! Ik hoop dat je ook updates krijgt van de vrouwen die zich melden. Dat zullen nóg betere verhalen worden 🙂

 13. Wat leuk zo dat fornuis in de tuin, ik zou niet op het idee komen eerlijk gezegd. En de bloemenkrans staat er ook erg mooi bij. Hier werd vandaag de groenbak geleegd dus ik heb het weekend al heel wat gesnoeid. Voor de grote bomen komt later de tuinman van de overburen wanneer hij bij hen klaar is, dan zou hij bij mij nog wat bomen snoeien.

  • Mijn vriendin had ook een oude Noorse kachel in de tuin staan. Ook een hebbeding. De tuin is werkelijk ontploft. Goed dat jij al aan het snoeien bent geweest.

 14. Een nieuwe motor, dat is ook niet mis. Nu het geld op is verdwijnt de buik wel en krijg je een heel ander plaatje. Ik hoop dat jullie dat bespaard blijft zo na de verbouwing.
  By the way, ik ben dol op verbouwingen. Ik mag dat graag zien, bij een ander.
  Als ik chocola eet doe ik geen oog meer dicht. Ik hoop van harte dat dat voor jou niet opgaat, want je lust die bruine lekkernij zo graag.
  Groetjes, Marry, die nu anders heet.

  • Om te beginnen heeft mijn man geen motorrijbewijs. Hij is wel lang, slank en heeft zijn eigen haar nog. Daar kan geen geld tegenop.
   Verbouwingen bij een ander vind ik ook leuk (-:
   Chocola is het enige wat ik snoep. Balen dat jij ervan wakker ligt. Als ik een keer te veel koolhydraten heb gegeten, lig ik ook wakker.
   Mary J? Ik heb je nooit ontmoet maar krijg er toch beeld bij.
   Dank voor je reactie!

   • Nee, Marry. We hebben nog privé gemaild. Over onze gedeelde smarten. Ik zou je nog het verhaal doen van mijn verschrikkelijke stuiptrekkingen, maar dat lukte me niet.

   • Hej Marry! No worries dat het niet lukt(e). Alleen maar erg dat je er onder gebukt gaat. Heb je een specialist die je begeleid? Ik slik madopar (levodopa) en rivotril (clonazepam) tegen de stuipen.
    Je mag me mailen: huize.kakelbont@tiscali.nl maar voel je niet verplicht!
    Liefs.

 15. Ik dacht meteen aan je slogan, ik fiets dus ik besta… Toch niet lang meer als ik al die capriolen lees die je uithaalt. Die automobilist reed natuurlijk door… En als je dan bij het pinnen ook nog moet uitkijken.
  Een beetje voorzichtig Kakel, we willen hier nog langer lezen.

 16. De midlifecrisis dus, benieuwd of hij een jong Mieke zal vinden
  Aiai je been
  Toch goed dat er aan de mensen in rolstoel gedacht wordt, je moet het alleen weten zodat je de boel niet afbreekt
  Mooie hoekjes heb je daar, zo gezellig

 17. Mooi blauw is niet lelijk is de gezegde toch (ik ben kleurenblind, dus een andere kleur zou kunnen) Gelukkig heb je de week weer overleefd. Ik zou niet zonder je kunnen.

  Love As Always
  Dimario

 18. Je bekijkt alles van de positieve kant…blauw is ook mooi al heb ik dat met paars en groen.
  Maar die andere kleuren van de regenboog komen ook wel.
  Heerlijk een man met stofzuiger…vind ik leuker dan een man met motor en buik.
  Krijg nooit chocolaadjes, maar is dan ook niet goed voor mij.
  Groetjes en fijne week

 19. mogge Mirjam
  bonbonnetje hoort er bij hé , zeker als je zo gewond bent 🙂
  mooie omgeving daar bij Oudewater , maar ze moeten geen wagens op fietspaden zetten ggggrrrr
  zingende huis man , haal maar oordopjes dan hihihi
  voor mij ook geen datingsites , ben al dik 70 + met bierbuik 🙂

  geniet de dag

  • Oudewater heeft een schitterende omgeving. Vooral het dijkje naar Hekendorp/Haastrecht, maar niet te doen in het weekend. Echt vreselijk.
   Karel, je bent goed zoals je bent!
   Lieve groet.

 20. Er zal vast wel een vrouw met ook een motor en zo’n Davy Crockett muts op haar knar te vinden zijn voor James.
  Jij bent bikkelhard Kakeltje, ieder ander zou met zo’n afschuwelijk wond, minstens drie dagen met het been omhoog zitten.
  Je hebt het maar getroffen met zo’n man (mag ook weleens gezegd worden), als het kermis is, mag hij koek zien.
  De schade aan het pinapparaat, zal wel worden doorberekend in de prijzen….bedankt hè?
  Dat oude fornuis vind ik prachtig, zo worden ze niet meer gemaakt hoor.

  • Jij hebt altijd van die leuke reacties! Drie dagen met mijn been omhoog kan niet, want Rosa wil naar buiten.
   Ik reken me rijk met Joris. Dat staat los van het saldo op je bankrekening.
   In het fornuis bewaar ik briefjes van 500 euro 😀

 21. Collega, wordt hier misschien een vervolgverhaal?!
  ‘k Lag ook tussen de stellingen (lomp!), Mirjam, had ook zo’n bult, een kapotte elleboog, en een ietsje ontwrichte schouder. Opgestaan en doorgegaan… Intussen wordt alles groen/geel, past bij de herfst…
  Klantvriendelijk, wel laag bij de grond…
  Er zijn nog lieve/attente mensen!
  Hoe schoon!
  Lie(f)s.
  @Dank voor je reacties, die mij in de betere richting duwen. Intussen 48 dagen in ’t donker…

  • Stiekem hoop ik op een vervolgverhaal (-:
   Lies toch! Die ontwrichte schouder lijkt me het ellendigst.
   Goede mensen zijn in de meerderheid, maar soms zakt dat gevoel een beetje weg…
   Houd stand!

 22. Zo’n toffe krans! Wil ik ook graag!
  Ik duim voor James .
  Jij en fiets, avontuur verzekerd. Oudewater lees ik? Mijn man reed daar onlangs en vindt het een schitterend mooi dorpje, net als de omgeving.

 23. Ik heb geen ervaring met datingsites. Gelukkig maar.
  Gelukkig dat blauw uw favoriete kleur is.
  Hier dient ook gesnoeid te worden. Met het weer van de laatste weken is de tuin omgetoverd tot een oerwoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *