Lachende meerkoeten

Keek op de week (168)

Boerderij langs de Vlist

Lucht was stralend blauw. Felle oostenwind blies me bij Rotte in. Stond er daarom langs rivier bord met tekst: “Maak de meerkoeten aan het lachen.” Had me van likdoorn tot kruin stevig ingepakt. Bord in Zwammerdam gaf 5 graden Celsius aan. (Bij thuiskomst meldde Strava-app dat gevoelstemperatuur -2 graden was.)
In de Vlist – mooie boerderijen daar – kwam wielrenner naast me rijden. Zijn hersenen waren met korting gekocht, want hij droeg shirt met korte mouwen en korte broek.
‘Ben je in de winter van huis gegaan?’ snauwde hij.
Wow, die was vrolijk! Hoor ik liever Zweedse kok uit Muppet Show.
Vroeg: ‘Ben je altijd zo gezellig of alleen wanneer je het koud hebt?’
Hadden we net aangename conversatie, ging gesprekspartner zonder woord van afscheid ervandoor. Mensen hebben tegenwoordig geen fatsoen meer.

Stond met oogmasker voor gezicht in douche. Boven deur zit raam en wilde duisternis. Ging me uit- en aankleden in donker. Vrijwillig, want het was een rechterbreinoefening.

(Bij rechterbreinoefening doe je een activiteit met je linkerhand [of je rechterhand wanneer je links bent.]
Door meerdere zintuigen tegelijk te gebruiken, vermeerder je fantasie. Bovendien haalt het je “uit je hoofd” omdat je moet nadenken. Oefeningen zijn beetje gek. Bijvoorbeeld: leg je muis links van je computer. Verwissel mes en vork en probeer zo te eten. Poets je tanden met links.)

Eerst piesen. Ben gewend pot op tast te vinden. Trok meteen pyjamabroek en slip uit, en gooide ze rechts in hoek. Stond op en duwde wc door. Overige kleren kwakte ik – met wat mazzel – op zelfde hoop. Sokken smeet ik voor de lol lukraak omhoog.
Schone kleren lagen links van pot op stapel. Voelde aan stofjes: spijkerbroek, rol sokken, T-shirt, beha, trui. Geen slip. Qut. Was ik vergeten schone te pakken? Kon:
a) man om hulp vragen, doch die zou ineen storten van lach
b) in nakie naar kledingkast lopen, maar die staat naast Franse balkondeur
3) vuile slip aantrekken.
Tastte gebukt rond en graaide in kledinghoop tot ik slip te pakken had. Snifte. Kon ermee door. Hield textiel laag en zette linkervoet stevig neer. Wurmde wiebelend rechtervoet door gat. Struikelenderwijs deed ik poging met voet twee. Ernaast, voet op grond, erin, nee toch niet…verloor evenwicht.
Schoonmaakborstel flikkerde om. Zocht steun aan waar ik ladderradiator vermoedde maar knalde met elleboog tegen douchescherm waarna afvalemmertje omviel.
Hoorde Joris’ werkkamerdeur opengaan. Het was niet waar! Ja hoor: douchedeur ging open.
‘Wat doe jij nou?’ schaterde Man.
Rukte oogmasker omhoog.
Joris zakte als papieren lampion ineen. Lachte zich kapot.
Trok onderbroek aan en weer uit want slip zat achterstevoren.
Man probeerde iets te zeggen. ‘Als je…hahaha…je soh-hoh-hok-ken zoekt,’ snikte Joris. ‘Ze – snik – liggen –  snik – in de – snik – pot. Snik.
Keek om. Het was waar. Zoiets lukt me nou nooit op de kermis. Godin zij dank waren het niet  mijn David Bowie-sokken.
Joris schuifelde gebukt terug naar zijn kamer en plofte op bureaustoel. En maar schateren.
Ik verbeterde PR aankleden en liep naar beneden.
Riep onder aan trap: ‘Ik hoor je wel, hoor!’

Zon scheen. Was minstens halfjaar geleden, dus werd beetje jolig. Bij kassa van drogist, legde ik alle aan te schaffen waren op toonbank: inlegkruisjes en paracetamol.
Drogist is uitermate keurig persoon. Praat correct en beschaafd Nederlands, steevast in (zwart) pak, is degelijk, vroom, intens serieus, rust en vriendelijkheid zelve. Krijg je een beeld?
Drogist vroeg: ‘Mevrouw, is de gebruiksaanwijzing van de paracetamol u bekend?’
Antwoordde: ‘Ja. En het gebruik van de inlegkruisjes ook.’
Man haalde geschokt adem en zei toonloos: ‘Een grapje op zijn tijd moet kunnen.’

66 gedachten over “Lachende meerkoeten

  1. Gisteren was het hier weer voor korte broek en mouwen, ik vertrok toch met lange broek en mouwen. Had het niet te warm. Stopte om een foto te maken en een slokje te drinken en effe te bekomen (conditie 0), passeerde me een fietser en die riep: alles goed? Onder fietsers met koersfiets betekent dat: platte band of andere pech? Alles OK, riep ik terug.
    Vriendelijke fietsers zijn zo fijn.

  2. Ik heb vandaag een luie dag, uitslapen, lang douchen, en verder niks. Je wordt bedankt voor dit hilarisch verhaal, ik moet nu naar boven voor een droge onderbroek, pfff mens wat heb je me laten lachen!!!!

  3. Vandaag zag ik zo’n blote benen fietser. Maar hij was aardig en groette ons.

    Je beschrijvingen zijn erg origineel verwoord. Je bent een taalkunstenaar en hebt veel gevoel voor humor. En je bent zeer adrem.

  4. Kreeg van de week nog een client aan mijn balie met een korte broek en een T-shirt. Vroeg hem of hij geen koude benen had. Nee hoor, lekker! En niet op de race-fiets he..
    Zag een soort Lucille Ball scene met jou en die omkleedpartij in het donker. Alleen zag ik niks, want donker.

  5. Misschien moet je je rechter hersenhelft eens oefenen in de slaapkamer, geen masker nodig en ik weet zeker dat hij het dan allemaal niet meer zo lollig vindt.
    Die drogist vraagt erom in de zeik genomen te worden krijg altijd een beetje de neiging door zulke vrome koppen.

  6. Oh, dus mijn hersenen zijn ook met korting gekocht? 😛 Tis maar net hoe je je er bij voelt denk ik. Ik jog ook nog steeds in korte broek en tshirt. Moet kunnen vind ik. Je moet alleen niet stil gaan staan. Goed voor je weerstand, en niets verkeerds om uit je comfortzone te komen.

  7. Ennnn met welke lijm heb je Joris weer uit één stuk geprepareerd?

    Enne die DB-sokken… mag je dragen hoor, als ze verdwijnen zullen er wellicht wel nieuwe verschijnen

    en ja een deel van die wezens waaruit iets komt waarmee vrouwen moeders kunnen worden… heeft meer hormonen tussen de tenen dan verstand tussen de oren

    • Zelf kon ik niet in mijn broek pissen, want die droeg ik niet (-:
      Een beetje zuinig zijn op wat ik heb, ook op sokken!
      Dat soort wezens laat zich zelf altijd leiden door hun hormonen…

  8. Als er in Nederland een zonnestraaltje tevoorschijn piept dan is dat al voldoende reden om de kleding uit te trekken. Ik zag ze veertien dagen geleden al lopen in korte broek en blote armen. Gelukkig hoefde ik er geen praatje mee te maken; hij zag er beslist onaangenaam uit.
    Ik heb geen vaste drogist. Het ligt er maar aan waar ik ben. Ik heb wel jarenlang een bepaalde drogist gemeden omdat ik altijd werd geholpen door die creepy engerd van een engerd van een eigenaar. Terwijl de andere medewerker met wie hij stond te praten nu niks stond te doen.
    En in een andere drogisterij stond een beeldschoon meisje dat mijn zoon probeerde te verleiden door het product waar mijn zoon om had gevraagd voor haar kruis te showen. Daar komt mijn zoon dus nooit weer. Later kwamen we haar tegen in de stad en keek ze hem woedend aan. Dat heeft die jongen nu altijd. Die meisjes komen op hem af. Nu heeft hij toch een oogje op een meisje met witblond haar. Ik volg het hele proces op gepaste afstand en humor.

    • Bij de drogist werkt Corrie en die weet alles van homeopathie. Alleen die eigenaar is zo’n droge.
      Verstandige zoon heb jij! Zo te lezen ook een beeldschone jongeling. Ik ben heel benieuwd of het klikt (-:

  9. Ja die gekken zijn er ook al vriest het toch in korte broek fietsen 😉
    Jeetje hoe verzin je het…in het donker aankleden
    Snap Joris wel die zag de LOL ervan in.
    David Bowie toevallig ook in een blog 😉
    Maar of hij sokken heeft ?

  10. Lachende meerkoeten, nou zeker ze zitten hier de hele dag en nacht herrie te scoppen.
    Maar ik wil ze niet missen.
    Jou even afzijken omdat je niet zo als hem bent gekleed, vast koude hersens gekregen.
    Hij zal de rechterbreinoefening niet redden.
    Ik ben ambidexter, dus ik slaag wel.
    Met jou als vrouw kan Joris alleen maar een gelukkig man zijn.
    Je David Bowie-sokken hoor je met respect te dragen en te wassen.
    ‘Een grapje op zijn tijd moet kunnen.’ ja zelfs voor deze drogist. Hans

    Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
    De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

    • In Zevenhuizen zit de roeivereniging. Ik vermoed dat meerkoeten van golfslag houden. Iets anders krijg ik niet verzonnen.
      Ben jij ambidexter? Dat is bijzonder! Ik heb jou altijd al bijzonder gevonden (-: Hahaha, je opmerking over de David Bowie-sokken.
      Bedankt voor het draaien van mijn verzoekje.
      Lieve groet.

      • @ Dat je verliefd was op Floris is wel romantisch, heb je de brief nog gestuurd?
        Ik vond het erg stoer, zo wilde ik ook wel zijn. 🙂

  11. Krijg nou wat, mijn reactie weer verdwenen. Vorige week dacht ik nog dat het aan mij lag, maar daar begin ik toch aan te twijfelen. Hilarisch weer. Ik schreef zoiets als dat mijn rechter hersenhelft mooi was opgeleukt met fantasie.
    Ik schreef nog meer lovende woorden, hoe ik samen met Joris die ik helemaal niet ken in een deuk lag, maar precies weet ik het niet meer. Die drogist in zijn zwarte pak is ook een giller.
    Nieuwe poging.

    • Je lag niet in mijn spam. WP is de kluts kwijt. Ik moet overal opnieuw inloggen om te kunnen reageren. Een mens kan nooit genoeg fantasie hebben. Alhoewel, voor het schrijven heb jij het niet nodig. Soms wil een mensch gewoon iets nieuws.
      Bedankt voor je tweede poging!

  12. Potjandorie, heeft dat akelige wordpress weer mijn reactie weggegooid. Mijn naam mag niet. 103 mag niet. Of vindt wordpress dat grappig? Heeft wordpress dezelfde humor als een drogist? Heel hachelijk!

    Nb ik had een suffe reactie: ik kleed me nooit aan in het donker omdat ik alleen zwarte sokken heb en in het donker nooit 2 dezelfde kan vinden.

    • Je lag niet in mijn spam! Er is iets raars met WP. Ik moet iedere dag opnieuw inloggen om een reactie achter te kunnen laten. Dan verdwijnt je humeur heel hachelijk!
      Niet dezelfde sokken dragen is een trend. Behalve op de fiets (-:

  13. Zo ……… als ik het zo inschat heb je een aardig tochtje gemaakt als je via Zwammerdam en de Vlist naar huis bent gegaan.
    En wat een heerlijk hilarisch douche verhaal zeg ….. zie het helemaal voor me zoals jij het beschrijft.

  14. Als lachen gezond is zal Joris gewoon nooit meer ziek kunnen worden. 😉
    Nee natúúrlijk hoef je ik niet te lachen , dat past niet als jij serieus bezig bent, die trillende mondhoeken zijn een beginnende ouderdomskwaal. 😉

  15. Ik heb echt de tranen in de ogen staan, ik had zo Joris kunnen zijn. Volgens mij had ik in de broek gepist van het lachen. Moet door de tranen de rest straks maar lezen.

    • Dat is een droge! In het kerkblad bij kennissen las ik lang geleden dat hij was toegetreden tot hun kerk. Hij werd verwelkomd als “broeder.” Sindsdien noemen Joris en ik hem Broeder drogist. Buiten Broeders gehoorafstand. Dat dan weer wel.

  16. Jij moet dringend je cursuefjes laten publiceren in een krant of één of ander weekblad. Daar wordt iedereen terstond vrolijk van.
    Ik lees het hier op een bankje in een koopcentrum, beschut tegen de onophoudelijke regen. Elke voorbijganger schenkt me een lach, wellicht omdat ik zelf zo vrolijk geniet en rond kijk. Ik wil je schrijven delen met hen, maar niemand spreekt me aan.
    Jouw humor is echt de max!

    • Wie zou me willen hebben? Vrijheid is ook blijheid, hoor.
      Hahaha, jij leest mijn blog op een bankje in een koopcentrum. Als dát geen compliment is, eet ik mijn sokken op die in de wc zijn gevallen.
      Dankjewel!

  17. Het is wat met al die onbeleefderikken van tegenwoordig.
    Het experiment met het oogmasker laat ik aan mij voorbijgaan want ik val met licht al makkelijk om.
    Ik vraag me wel af wat je met je sokken hebt gedaan…
    Arme drogist. Ik zie het helemaal voor me. Die man had vast een kalmeerpilletje nodig nadat je was vertrokken.

    • De sokken heb ik uitgeknepen en te droge gehangen over de deur van de wasautomaat. En daarna gewassen. Zo, nu weet je alles.
      De drogist heeft zulk gezellig personeel. Hij is vast goed opgevangen.

  18. ha die Mirjam

    ja de wind was echt koud hé
    ik zag ook van die zotten onderweg zonder hersenen en blauwe ledematen
    en dan ook nog geen fatsoen , je zou hem in de Rotte duwem , de naam doet de rest 🙂

    oogmasker en geen gemaskerd bal
    in het donker uit en weer aankleden
    en alles vrijwillig ?

    aha , beetje gek ben ik al
    maar heb geen zin om te moeten nadenken 🙂

    nou ik kan Joris geen ongelijk geven hoor , iedereen zou in een deuk gelegen hebben
    dus niet meer doen die rare fratsen , hou jij je maar bij fietsen

    ja die zon doet wonderen
    maar gebruik van inlegkruisjes is mij onbekend

    lieve groet

    • Meestal vind ik het jammer als ik thuis kom na een fietstocht maar dinsdag niet (-:
      Ik kon niet in mijn broek piesen want die had ik niet aan! Joris steekt me altijd aan met lachen. Liever dat dan een verkoudheid.
      Jammer dat jij te ver weg woont om naartoe (en weer naar huis) te fietsen.
      Lieve groet.

      • zo hou je in elk geval de broek droog 🙂
        lachen is altijd goed , zeker beter dan een verkoudheid
        ja dat is een hele koers dan
        lieve groet

  19. In het zonnetje uit de wind was het heerlijk, maar die oostenwind verziekte het wel hoor.
    Wielrenner in korte broek, moet snel afspraak maken met de psychiater, want het rammelt in zijn bovenkamer.
    Die zintuigenoefening om links tanden te poetsen, lukt mij niet, mijn maalinrichting ligt ‘s-morgens nog in een glas water.
    Ik wil mij natuurlijk nergens mee bemoeien,maar de energieprijzen zijn gedaald, dus je kan wel weer een lampje aandoen…..hahahahaha!
    Drogist was geschokt, en heeft thuis uigeprobeerd, hoe dat dan moest met die inlegkruisjes.
    Lieve groetejs, Edje.

    • Kou lijden, vind ik zo armoedig. Stoer staat het ook niet.
      Links tandenpoetsen raad ik iedereen af. Met rechts maak ik er al een knoeiboel van. Poets ik mijn nachtbeugel, dan laat ik die vallen. Goed dat ik (nog) geen gebit draag.
      Dat leest als een heel vooruitstrevende drogist 😀
      Dag Edje, lieve groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *