Aan de haak


Lief is met de nachtvlucht naar huis komen vliegen. Hij ligt nog op een oor, maar zijn reistas is klaarwakker en open. Nieuwsgierig rommel ik in de tas rond, hopend op een cadeau van onbekende waarde, maar vind niks. Wel ligt er een vreemd ding in. Nieuwsgierig pak ik het op. Het is een zuignap met een haak eraan. Wat moet ik daar nou weer mee? Buiten is het licht, maar in mijn ochtendhoofd is ‘t nog donker. Ik plak de zuignap op een keukenkastje en bekijk ‘m.  Zou ie bedoeld zijn om je handdoek aan op te hangen? Zou kunnen: ben je gewend thuis je handdoek links op te hangen, hangt ie in het hotel rechts, en valt ie op de grond waar de afgeknipte teennagels van de vorige gast nog op de grond liggen. Op zijn zachtst gezegd ben ik verrukt over mijn hersenactiviteit op de vroege ochtend. Zie je dat ik niet helemaal mesjokke ben?

Ik hoor een piep van de deur en daar is Man. Na een stormachtige begroeting, zegt hij schuldbewust dat ie niets voor me heeft meegenomen. ‘Toch wel vuile was?’ opper ik.  Ja, die wel. Ik wijs naar de haak.
‘Heb je die gekregen of gekocht?’
‘Die hadden we al.’
‘We??’
‘Ja, die hoort bij de NavNav.’
De NavNav?? Dat is onze oude routeplanner, waaruit een dame met zacht omfloerste stem de weg wijst. Wat heeft dat met de haak te maken? Ik snap er geen fluit van en ben onderhand best lang wakker. Man legt uit dat hij de NavNav op de zuignap op de ruit van de gehuurde auto plakt. Wat dacht ik dat het was? Schoorvoetend vertel ik mijn “intelligente” oplossing. Lief lacht niet, de lieverd, nee, hij schátert.

Wacht maar. Mijn wraak zal opvallend zijn. Ik druk straks de haak achterover, plak ‘m vannacht op de keukendeur, en hang er een uitgelubberde en grijsgewassen vuile onderbroek van Lief aan. Eens kijken wie er in Huize Kakelbont het laatst lacht, en waag het eens om volgende week zonder cadeau thuis te komen! Hij heeft zes dagen de tijd om centen voor een souvenir over de balk te gooien.
En neem op de terugweg die zon mee uit Nice!

22 thoughts on “Aan de haak

 1. Tja zou het helpen denk ik, volgens mij zien mannen dat niet eens haha. Een hint geven van schat het is bijna moederdag of zo dat helpt misschien haha.

 2. Woehaha! Trui verdient de prijs voor het beste idee van Nederland, topidee! Wel benieuwd hoe het afloopt met die uitgelubberde en grijsgewassen vuile onderbroek … hou je haaks Mirjam!

  • @ Tagrijn: grappig dat je dat schrijft. Eerst had ik als titel “Kapitein haak” boven mijn blog gezet, maar heb dat veranderd.

   @ Tilde: is het zo erg? Waar woon jij??

 3. Zeer goed idee van Trui. Die handtassen van vrouwen steken nu al wel overvol, maar dat napje moet er zeker nog bij. Zeer handig voor veel dingen.—
  Wat ik er nu ook bij steek is een heel klein spuitbosje met haarlak…….Of beter nog steek dat in je jaszak……. Legaal vrouwelijk wapen voor overvallers die je handtar willen robberen…… Eventjes in de ogen spuiten en ze zijn minuten lang braaf en wenen dat het een lust is. En jij bent dan al ver weg……. Is hier tegenwoordig dringend nodig………

 4. Aan de haak

  ze keken elkaar in de ogen en het was direct raak
  een ongeziene liefde was in de maak
  hij sloeg haar en zij hem aan de haak
  en de ene duldde van de andere geen tegenspraak

  Graag gelezen, Mirjam.
  Lenjef ☺

 5. Ben benieuwd wat hij, buiten een flinke dosis zonlicht, uit Zuid-Frankrijk mee gaat brengen! (Blaas je ook een klein beetje zon richting oosten, dan? Please?)

 6. Ik zou zeggen: pik in, die haak! Een vrouw zou altijd zo’n ding bij zich moeten hebben als ze een dag op stap gaat. Bij toiletgebruik in een vreemde omgeving, plak je de haak op de deur en je kunt altijd je jas en je tas kwijt. Hoe je die niet op de vaak smerige grond kwijt.:-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.