Spuuglelijk

Wat een rot bord! En nog spuuglelijk ook. Wacht, ik laat het Vriendin meteen even weten. Ik pak mijn telefoon en sms:” …k.utbord…” Kort maar krachtig, want eerlijk = heerlijk. Zo, en kijk eens aan, ik krijg ogenblikkelijk antwoord terug: haar Lief informeert of het wellicht verstandig is om mijn sleutel van hun huis terug te vragen. Tsss, die heb ik helemaal niet nodig.

Als er kijkers komen, stook ik mijn huisgenoten op en gaan wij ons van onze meest slechte kant laten zien. We zetten de stereo op tien en gaan in ganzenpas klossend de trap op- en aflopen. Het geblaf dat ik tegen die tijd van buufhond Billie heb opgenomen, spelen we in versneld tempo af, we blazen op de vuvuzela tot de ruiten ervan trillen, en gooien eieren stuk tegen het keukenraam. Laat dat maar aan ons over! Nieuwe buren onder ons twee-onder-een-kap-dak? Liever niet.

Onverwacht krijg ik zo’n goed idee, ik sta wederom versteld van mezelf. Zodra Vriendin haar hielen naar haar strandhuis licht, pak ik een groot wit laken uit de kast, hang het buiten over het bord van de makelaar, en sjor het aan de onderkant vast. Hoopvol gestemd loop ik naar Vriendins Moeder. Mevrouw S.uze is volledig te porren voor mijn plan en belooft in het dorp het praatje rond te strooien, dat wij de meest vreselijke buren zijn om naast te wonen. Dat zal belangstellende nieuwe eigenaren toch wel afschrikken…?

…want ik wil niet dat Vriendin weggaat. Ze is mijn langste en liefste Vriendin ooit, boehoehoe! Maar vooruit, als zij denkt gelukkig te worden van wonen in Frankrijk dan is het haar van harte gegund. In de tussentijd troost ik mezelf met de gedachte dat ik vast kan wennen aan het idee, want het is een héél ongunstige tijd om een huis te verkopen 🙂

21 thoughts on “Spuuglelijk

 1. Aiaiai Mirjam… dat is inderdaad zwaar..eh.. ja!
  Maar wel fijn voor vriendin en eega, toch? En nou ja… in de toekomst fiets jij toch lekker regelmatig naar Frankrijk?
  Janny

 2. Ja goeie buren is zo belangrijk, ik heb het echt getroffen. Toen ik ging verhuizen naar dit huis kreeg ik hele leuke buren, sterker nog met de buurman heb ik op de lagere school in dezelfde klas gezeten en zijn we samen nog een keer naar een reünie geweest, hoe kunnen dingen lopen.
  Jammer voor je dat ze weggaat, dat zal je zeker missen. Maar ja leven als God in Frankrijk is ook wat voor te zeggen.

 3. als je het goed getroffen hebt met de buren, is zo’n bord het akeligste wat je kan overkomen.
  je hebt zeker niet een zak duiten liggen dat je het zelf even koopt???

 4. Wat moet dat heerlijk geweest zijn om zo naast je beste vriendin te wonen!! En ja, wat zal jij haar missen gaan…. Ik boehoeoeoeoe gewoon even met je mee, oké?? 😉 *zucht* En nu maar voor hen duimen dan dat ze het snel verkopen gaan. Voor hun eigen geluk, hè. Enkel en alleen voor hun eigen geluk…!

  • @ Sir Hulk: de WOZ-waarde 🙂 Het huis is spic en span, en de tuin ligt er gelikt bij. Vanmiddag heeft Vriendin de heg nog gesnoeid. Hulkinnetje moet wel haar rozenprieel meenemen, want die ontbreekt. Oh…aanstaande zaterdag is “open dag” dus je bent nog ruim op tijd!

 5. Plato zegt wat ik denk.

  Ooit zijn onze lieve buren ook verhuisd, gosjh wat erg vond ik dat. We kregen er een super argwanend politieagent voor terug. Gelukkig is hij verhuisd (hoe zou dat nu toch komen???) Nu hebben we rustige buren, behulpzaam maar enige LOL met elkaar is er niet bij. Jammer!
  Ik begrijp je verdriet Mirjam, daarom een dikke knuffel. Zullen m,n lief en ik naast je komen wonen?

  • @ Geesje: lijkt me gezellig! Slopen we een gedeelte van de schutting en zetten we er een kippenhok voor in de plaats 🙂 Wat een gekakel zal dat worden!

  • @ Sir Hulk: “kun je er een beetje leuk wielrennen in de buurt?” Dat is het understatement van het jaar! Minstens 120 km zonder één stoplicht tegen te komen, ongeacht of je in de Krimpenerwaard, Lopikerwaard of de Alblasserwaard wilt fietsen. Plek zat!

   @ Plato: dankje, daar knap ik helemaal van op!

 6. Oh jeetje, dat is echt jammer… Maar ja wat doe je eraan, behalve er een leuk vakantieadresje aan overhouden misschien?
  Gelukkig hebben ze hier nog niet van die gekkigheid uitgehaald, wij willen echt graag verkopen, maar als het nog even duurt is het ook niet erg. Maar alle buren protesteren ;-). Toch wel een fijn idee hoor als mensen je liever niet willen inruilen, ook voor jouw Vriendin…
  Ik hoop voor je dat er echt leuke mensen komen te wonen!

 7. Eenvoudig toch ! achter het gordijntje loeren als de makelaar komt met kijkers. Staan ze je niet aan , begin dan maar met de herrie.Bevallen ze wel , ach dan kan je je nog vergissen. Want er zit thuis nog ‘”wie weet wat'”.
  Je schrijft het nu wel zo lief ,maar ik ben zeker dat je de bibber hebt voor wat toch komen zal.
  Ik zou niet in je plaats willen zijn Mirjam ! ! !
  Ik duim voor je 😉

 8. K……………..(lote) als je een goede buur ziet vertrekken hé?
  Wij hebben dat 2 jaar geleden meegemaakt.
  Nu wonen er een paar jongere mensen ( gerust goed hoor ) die een beetje in de jaren 60 stijl zijn blijven hangen. Wát een kleuren in huis ( oranje, geel, paars )
  Gloeiende, gloeiende, om gek van te worden.
  Ze stonden vandaag heel leuk op een foto in de krant, swingend bij Beeckesteinpop!

 9. Hoeveel is de vraagprijs, want ik heb DUIDELIJK interesse!
  Wie wil er nu niet naast een KAKEL wonen met KONIJNEN?
  Bijkomend voordeel is dat jullie huis meteen in waarde stijgt als er een HULK naast komt wonen. En dan nog wel een Hartelijk Hot Hulk ! ! !
  .
  Kun je er beetje leuk wielrennen in de buurt?
  Als het maar vlak is want ik kan niet klimmen.

 10. Ik vroeg me al af waar dit heen zou gaan. Maar op het laatst was het duidelijk. Tja, je kunt ook met vriendin meegaan naar Frankrijk. Dat jullie daar twee villa’s op één landgoed neerzetten. Wel internet houden want je schrijfsels kunnen wij dan weer niet missen. Als jij ooit je blog verlaat, dan zul jij eens zien wat een stampij WIJ kunnen maken 🙂

 11. Heel lief geschreven en ik snap dat je baalt! Zo ik ook hebben, misschien toch maar aanwezig zijn als de makelaar de mensen rondleidt, kan je een beetje inschatten wat voor vlees er in de kuip zit(en komt 0;-)

 12. heeel erg leuk geschreven mirjam en ik kan me voorstellen dta je je buuf niet wilt missen, maar ehhhh misschien krijg je wel weer een hééél
  lieve buuf terug,
  want er zijn zoveel schatten van mensen weet je

  xxx

 13. Oei! Ja, da’s mooi balen, en zéker als ze naar Frankrijk willen. Je hebt groot gelijk hoor, lekker tegenwerken die hap, zal ze leren om zomaar ervandoor te willen gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *