Afkoelen

Roos was oververhit. De stress van de overgang van de vijfde naar de zesde klas; het wegwerken van wat feestjes en een baantje in een restaurant, waren haar niet in de zomerkleren gaan zitten.

‘Vooruit!’ delegeerde Man, ‘haal je privézwembad, stop de pomp erin en blazen. Onverwacht borrelde bij Roos toch nog energie naar boven.
Eenmaal het bad opgepompt, bleek er een probleem: ons vakantiehuisje beschikte niet over een buitenkraan of tuinslang, en telde welgeteld één emmer. Zonder hengsel.
Lief kreeg een inval en pakte een koelbox, en lustig tapten hij en Kind ijskoud water in de badkamer.
Zittend met mijn voeten in het badje onder de appelboom, deed ik helemaal niets. Anderen zien sjouwen, werkt uitermate ontspannend.  

Het bad eindelijk gevuld, verscheen Roos in haar nieuwe bikini ten tonele. Heldhaftig stapte ze in het koude water en liet zich in één keer plat op de bodem vallen. Alleen haar billen staken nog boven het water uit. Man deed net of zijn wijsvinger een horzel was, maar daar zag Roos de lol niet van in.

Afgepeigerd van het sjouwen, zat Man ’s avonds bij te komen op een stoel, en tuurde door het raam naar buiten.
‘Oh….moet je kijken,’ fluisterde hij opgewonden tegen Roos, ‘…een hert!’ en gebaarde met zijn hand dat ze snel moest komen.
Roos schoot onmiddellijk overeind en wilde een sprintje trekken, totdat haar vader eraan toevoegde: ‘…en hij drinkt uit je zwembad.’ Gedesillusioneerd draaide ze een pirouette en liet ze zich op de bank vallen. Haar vader mocht zich dan een verzakking hebben gesjouwd bij het vullen van haar zwembad, verder heeft ze alleen maar last van ‘m.  

29 thoughts on “Afkoelen

 1. En ik had nog steeds niet door dat je al terug was, hoe stom kun je zijn??!!! Welkom terug, wat gezellig dat je er weer bent! Arme vader: het is zo sneu als ze hun kind willen laten lachen maar het slaat totaal niet aan hè? Ik herken het helemaal!!

 2. [Zittend met mijn voeten in het badje onder de appelboom, deed ik helemaal niets. Anderen zien sjouwen, werkt uitermate ontspannend.]
  Die zin is er één helemaal in mijn straatje 😉

  Heerlijk verhaal, ik zag het gewoon voor me.

 3. hai Mirjam,

  wat een schattig verhaal.
  En weet je wat zo leuk is:
  Mijn dochter heet ook Roos! maar dan Roosje…
  En die heeft ook ooit eens samen met haar vader een badje gevuld.

  Heel herkenbaar allemaal en ook de grapjes van de papa!!

  En wij maar lekker toekijken.
  Heerlijke tijd was dat…

  groetjes van Marlou

  .

 4. Oh leuk dat je er ook weer bent!
  Die Roos… nee joh, op die leeftijd vinden meiden dit soort grappen echt niet leuk, jongens trouwens ook niet ;-). Hebben jullie nog wel plezier gehad van het zwembadje?

 5. Een man die na al dat sjouwen er nog een stukje humor uitperst, moet je koesteren. Dat zijn de leukste. Weliswaar zou je hem vermoedelijk af en toe met zijn hoofd in een emmer ijswater deponeren maar echt… humor is zo kostbaar als appeltjes die, al blozend, bij Plato aan de boom blijven hangen (vorig jaar waren het er welgeteld 2 waarvan één wormstekige).
  Leuk stuk. Welkom terug 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *